Ecouri scrise pe AFA [p.4 /3035]

[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]

tata123, 20.05.19 09:49»@abancor: Mulțumesc pentru ecou! Vreau să aduc câteva completări în ceea ce privește utilizarea materialelor de construcție în epoca medievală. Cele trei elemente utilizate cu precădere au fost: piatra, lemnul și cărămida, iar mortarul din var hidraulic a fost liantul cel mai des întâlnit. Șirurile de cărămizi constituie de multe ori un element cu rol decorativ, dar și o metodă de construcție de origine bizantină - cea a „casetării” („cloisonne”), atunci când șiruri orizontale/verticale de cărămidă încadrează rândurile de piatră/bolovani de râu.

Un exemplu vizibil mai clar al acestei tehnici de construcție se poate observa de exemplu la ruinele Curții brâncovenești de la Doicești - vezi fotografiile din articol (vezi impresii). Amănunte interesante găsiți într-un material publicat în Revista Monumentelor Istorice din 1985 (revistamonumenteloristori ... 985_Nr1-003.pdf).

Numai bine!

LA REVIEW Mănăstirea Vodița – prima între ctitoriri - scris de în rubrica O zi în Orşova
tata123, 20.05.19 09:27»@Zoazore: Mulțumim! Da, se poate spune că am mâncat într-un muzeu etnografic. Încăperile sunt înțesate de obiecte de lemn și fier, costume populare ori piese de îmbrăcăminte, interioare tradiționale, unelte meșteșugărești etc.

Iar mâncarea a fost gustoasă, chiar tradițională - așa cum trebuie să fie. Dar să nu mai vorbim de mâncare chiar la început de zi/săptămână

Numai bine!

LA REVIEW Rustiq Sântimbru – un local cu tentă rustică - scris de în rubrica Unde mâncăm în zona Aiud-Teiuș?
tata123, 20.05.19 09:24»@Crys65: Bine ai venit în comunitatea AmFostAcolo! Un debut timid, dar poate că vei reveni cu articole din ce în ce mai bune.

Mi-ai adus aminte de pensiunea unde am poposit câteva zile acum vreo 12 ani când eram într-o vacanță dedicată explorării obiectivelor turistice din județele Neamț și Suceava. Și atunci condițiile de cazare au fost bune, curtea pensiunii frumos amenajată, terasa dinspre râu unde puteai mânca produse tradiționale era foarte căutată. Poziționarea la câteva sute de metri de Mănăstire Agapia e un avantaj.

Între timp zona s-a împânzit cu pensiuni de felurite margarete, zona fiind una intens bătută de turiști.

Numai bine!

LA REVIEW Superb - scris de în rubrica Pensiunea Maria [Agapia]
tata123, 20.05.19 09:15»@eliseea: Locuri de poveste... Și o povestitoare pricepută. Mulțumim!
LA REVIEW Rhodos și surioara Symi - între Helios și Poseidon - scris de în rubrica Descoperă insula Rhodos
tata123, 20.05.19 09:11»@vulpe mihaela: Al treilea Superbonus în acest început de săptămână; mulțumim pentru prezentările din ultima vreme. Meleagurile bulgărești ascund o mulțime de obiective interesante, Mama Natură fiind darnică cu toată lumea.

Obiectivele prezentate se află relativ aproape de locuitorii din sudul țării, cu precădere cei din București, la multe din ele putându-se efectua chiar o incursiune de o singură zi.

Călătorii frumoase!

LA REVIEW Complexul geologic si cascada Zarapovo - scris de în rubrica Descoperă Veliko Tarnovo și împrejurimile
Testosu', 20.05.19 09:09»@Dana2008: Multumesc pentru aprecieri!!! n

De obicei planificam cat putem de mult, spre detaliu, costurile principale: cazare, taxe, combustibil. La fel planificam principalele obiective pe care dorim sa le abordam, dar lasam si ceva timp pe care sa il valorificam spontan, la fata locului. Oricum nimic nu este batut in cuie, nu tinem cu orice pret sa vizitam acel loc propus.

Am renuntat de mai multe ori sa atingem un varf de munte sau sa vizitam cutare obiectiv turistic, chiar daca era planificat, daca asa am simtit atunci!

Referitor la Dubrovnik, sper sa reusesc a scrie cateva randuri, asa cum l-am vazut si perceput noi. Chiar l-am comparat cu Kotor din Muntenegru, unde si acolo am stat 5 nopti. Iar rezultatul, in viziunea noastra, este net favorabil Kotorului. Dar sper sa scriu si despre aceasta.

Daca nu apuc sa scriu, sau daca doresti si alte info suplimentare, fara nicio problema poti da PM, messenger, fcb, etc

Vacante faine!

LA REVIEW Turism in Serbia! Mokra Gora - scris de în rubrica Descoperă Mokra Gora
Ninette, 20.05.19 09:08»As dori ca cineva care a fost in Limenaria, hotel Papageorgiu acum, incepind cu 9.05.2019 sa dea unele detalii. Cum vi s-a parut hotelul, micul dejun cam ce continea, daca erau prosopape/hirtie igienica la baie si cam ce credeti ca ar mai fi de mentionat (timp, plaja, taverne, excursii etc).

Va rog mult, in functie de timpul dvs, daca aveti placerea sa ne lasati impresii din aceasta calatorie.

LA REVIEW Thassos - vacanta intre fete... - scris de în rubrica Descoperă Limenaria și împrejurimile
tata123, 20.05.19 09:04»@Crazy_Mouse: Bună dimineața! Chiar e bună când te delectezi cu frumusețile Naturii. Și un Superonus pentru acest articol și imagini care ne prezintă o zonă aproape neexploatată din punct de vedere turistic.

Din punct de vedere etnografic Nereju a fost o comoară exploatată de sociologul Dimitrie Gusti care prin două campanii monografice (1927 și 1938) a creionat excelent viața țăranilor vrânceni sub toate aspectele (material și spiritual).

În această zonă mi-am propus să ajung și eu, așa că informațiile sunt deosebit de utile. Numai bine!

LA REVIEW Locuri și obiective mai puțin cunoscute din Munții Vrancei - scris de în rubrica Drumeții în M-ții Vrancei
Dragos, 20.05.19 08:41»@nils1: nu pentru a evita un comentariu negativ v-a pus să anulați rezervarea pe Booking, ci pentru a nu le plăti lor comision ȘI pentru a evita o posibilă reclamație cum că nu respectă condițiile și termenii contractului cu ei (să încaseze prețul declarat pe platforma de rezervare).

Mult mai bine era chiar să le fi făcut acea reclamație - problema e că ar fi trebuit, pentru asta, să le plătiți exact cât au cerut, urmând ca ulterior (nu după foarte mult timp totuși) Booking să vă restituie suma plătită peste tariful din rezervare.

LA REVIEW Experiență neplăcută la Casa Altstadt din Brașov - scris de în rubrica Casa Altstadt
Martyv, 20.05.19 08:39»@Ady B: O cursa de la Autogara, unde am ajuns din Dubai cu autobuzul, la Moschee in jur de 35 AED. De la Moschee la Turnurile Etihad parca vreo 40-50 AED.
LA REVIEW Propria experienta - scris de în rubrica Descoperă Dubai
webmaster, 20.05.19 08:36»Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

LA REVIEW Experiență neplăcută la Casa Altstadt din Brașov - scris de în rubrica Casa Altstadt
aurora56, 20.05.19 08:27»Buna! Ma bate gandul sa ajung si eu prin zona. Doresc sa beneficiez si de servicii spa. Sper ca apa e calda la piscina interioara. Am de ales intre acest hotel si hotel Montana care are si bazin cu apa sarata. E necesara piscina deoarece sotul meu trebuie sa faca hidroterapie si kinetoterabie dupa o fractura. Cum e centru spa de la Magura?
LA REVIEW Complex turistic Magura — nouă ne-a plăcut! - scris de în rubrica Complex Turistic Măgura
webmasterX, 20.05.19 08:12»Mutat în rubrica "Casa Altstadt, BRAȘOV" (nou-creată pe sait)

--

Am setat coordonatele GPS conform indicațiilor, rezultând următoarea poziționare pe harta interactivă AFA.

Am adnotat, deasemenea, aceste coordonate ca fiind confirmate.

LA REVIEW Experiență neplăcută la Casa Altstadt din Brașov - scris de în rubrica Casa Altstadt
webmaster, 20.05.19 08:02»Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

LA REVIEW ... sau turiștii occidentali din Mamaia anilor ‘80 - scris de în rubrica Apartamentos Bajondillo
webmasterX, 20.05.19 08:00»Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 69&ridAnt=93620
LA REVIEW Sovata Hotel Lacul Ursu sejur 18-26 aprilie - scris de în rubrica Lacul Ursu Hotel
DOINITA, 20.05.19 07:29»@Zoazore: Multumesc frumos, Zozo!

Ai dreptate, La Moara se " macina" tare bine si daca cumva te ratacesti prin zona, merita sa -i treci pragul.

Coltunasii erau cu branza ca erau pentru pacatosi, galustele cu prune erau de post.

Si o corectie, se spune" tati celi" .

LA REVIEW Mancare de post sau de frupt - scris de în rubrica Unde mâncăm în Pojorîta?
krisstinna, 20.05.19 07:06»@Testosu: Doamne, cât îmi vine sa te pup!

Peste câteva săptămâni voi fi acolo, am muncit luni de zile la traseu, cazări, obiective turistice (adică minuni ale naturii), orașe, sate, bărcuțe, tot ce m-ar putea interesa in vacanța care va veni curând.

Mokra Gora... e o dorință de-a mea, de cum am citit pe alte saituri și-am văzut peisajele am zis ca trebuie sa ajung acolo. Eu am văzut poze cu locomotiva lor, era fabricata in România, arăta foarte bine și trenulețul e bine întreținut.

Am intrat pe pagina lor - serbianprivatetours.com/t ... n-eight-train-2 și am văzut că programul mocăniței e păna la 16, sper sa ajung in timp util, dacă nu, o sa te rog sa scrii despre cazarea ta de acolo, poate fac o rezervare, cu toate ca am cazare in Zlatibor și Zabljak. Dar voi ați stat la căsuțe și eu ador căsuțele

Ai văzut cumva programul trenulețului? Era afișat, știi ceva?

Apoi te mai pup o data pentru descrierea traseului vostru, nu am găsit nimic pe AFA care sa mă mulțumească, niciun turist nu a descris drumul acesta până acolo, toți alegând Porțile de Fier, traseu pe care nu îl vreau.

Nimeni nu a scris despre Mokra Gora pe AFA, așa ca nu pot decât sa îți mulțumesc, nu sunt singura care a văzut un loc de poveste in acea zona.

Si despre locurile de mâncat îți mulțumesc, pentru mine sunt importante, nu vreau sa gătesc și sa spăl vase in vacanță, vreau sa gust mâncarea locală și sa beau o bere de-a lor

Să ne mai povestești, te rog, sunt curioasă tare, aștept și impresii despre Dubrovnic, am fost acolo anul trecut dar nu am scris nimic. Dar tu ai fost in extra sezon, o fi fost mai bine și mai ieftin decât astă vară, zic și eu

Pentru prima data de când sunt pe AFA am sa listez un articol, acesta, îmi va fi de folos, mai cu seama ca nu o sa am net pe unde merg O sa-l cuplez cu toate materialele mele despre Serbia și Muntenegru, sunt tare bucuroasă.

Și pozele sunt minunate, mulțumesc.

Vă imbratisez cu drag și vă felicit pentru vacanțele voastre active!

LA REVIEW Turism in Serbia! Mokra Gora - scris de în rubrica Descoperă Mokra Gora
Mika, 20.05.19 07:06»Foarte frumoasa destinația și povestea. Am trecut-o la favorite pentru o viitoare oprire. Felicitări. Citirea review-ul ui tău a fost primul lucru pe care l-am făcut azi. Am început bine săptămâna.
LA REVIEW Turism in Serbia! Mokra Gora - scris de în rubrica Descoperă Mokra Gora
Dana2008, 20.05.19 06:57»Ce vacanță! ce aventură! ce lectură (matinală) !

FELICITĂRI pentru articol si fotografiile minunate!

Mă interesează destinația iar informațiile oferite sunt foarte binevenite. Ne-am făcut si noi planuri sa ajungem la Dubrovnik, poate la toamnă.

Aștept cu interes continuarea vacanței. Am obsevat ca totul a fost foarte bine planificat.

Călătorii plăcute!

LA REVIEW Turism in Serbia! Mokra Gora - scris de în rubrica Descoperă Mokra Gora
webmaster, 20.05.19 06:24»Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

===

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

LA REVIEW Turism in Serbia! Mokra Gora - scris de în rubrica Descoperă Mokra Gora
pagină generată în 1.02957892418 sec

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test