Cele mai recente 7832 ecouri scrise pe sait

Pagina 378 [din 392]
[ 7832 ecouri ] - ORDONATE DUPĂ: DATA ÎNCĂRCĂRII (descrescător - cele mai recente primele)
pag: 1 . 2 . 3 . 4 - . . . - . 375 . 376 . 377 . 378 . 379 . 380 . 381 - . . . - . 388 . 389 . 390 . 391 . 392
[31.01.18 11:46] - tata123

@Mitica49: Superb... totul.

Iată ce scria H. H. Stahl în revista „Sociologie Românescă” din mai 1936 privitor la întemeierea muzeului de pe malul lacului Herăstrău:

Nu a fost echipă de țărani care să lucreze una la fel cu cealaltă. Ci, fiecare își avea meșteșugurile ei. Fel și fel de chipuri deosebite de a încheia lemnul, de a bate vălătucii, de a așeza stuful ori împleti nuelele. A fost un spectacol care a părut fermecător chiar sătenilor înșiși. Mai mare dragul ți-era să-i vezi cum dădeau din când în când o raită pe la vecini să vadă, ei ce fac? Și-apoi stau de se mirau, uneori cu ciadă, alteori cu mândrie, la ce fac alții. Ce poate fi mai ciudat de fapt, decât întâlnirea laolaltă a meșterilor stufari din Tulcea, care își ridică gospodăria lor, foarte frumoasă dealtfel, doar din chirpici, din ciamur și din stuf, cu a meșterilor cioplitori de lemn, sau a clăditorilor în piatră? Dar până la urmă, cum e săteanul tradiționalist, fiecare s-a împăcat cu gândul că o casă adevărată, ceeace se chiamă casă de gospodar, este aceea a lui. Celelalte sunt ciudățenii. „Bieții oameni; clădesc și ei din pământ dacă n-au pădure” spuneau oamenii de munte. Și „ăștia își fac bârlog ca ursul din pădure” răspundeau cei de la baltă...

Fără să o vrem, în Muzeul nostru am izbutit să scoatem la iveală un lucru pe care nu îl înțeleg destul de mulți, nici astăzi încă. Anume, am izbutit să arătăm una din cele mai mari mândrii ale neamului românesc o mândrie pe care nu o puteam avea decât noi și nici un alt popor: anume aceea că reprezentăm cea mai mare și mai întinsă civilizație țărănească din câte se află. Toți sătenii aceștia, de oriunde ar fi, din Basarabia sau Banat, din Maramureș sau din Dolj, se înțeleg unii cu alții: vorbesc aceeași limbă, au aceleași obiceiuri, aceleași feluri de a prețui viața și de a pricepe frumosul, acelaș fel de a-și întemeia gospodăria, în ciuda faptului că n-au un șablon de imitat și, deci, nimic nu este leit cu altceva, ci totul este viu, spontan, puternic, întocmai ca viața însăși. După cum nu e frunză de stejar care să semene leit cu altă frunză de stejar, asemeni niciun colț de țară nu e ca alt colț de țară. Totuș simiți limpede și puternic, că este aceeași țară. Și că isvorul viu al acestei vieți de creație românească țâșnește de orișiunde un harnic fântânar încearcă să-și pue troița de fântână, pe tot întinsul ogor românesc. Aceasta este învățătura cea mare pe care o poate, da cui știe să înțeleagă Muzeul satului românesc.

[31.01.18 11:31] - citu

@denisucu:

cine vinde Gural Premier in Romania anul acesta?

[31.01.18 11:16] - Maya_C

@adrianaglogo: Vin! Vin! :) Să ştii că m-am amuzat şi atunci şi acum. În orice întâmplare, chiar şi în alea nefericite, dacă există o parte amuzantă o găsesc şi o valorific. Nimic nu merită să îţi strici cheful mai ales în vacanţe. Am uzat trolerele cât pentru 3 concedii, da ne-am gândit că e cam acelaşi lucru cu scosul unor animale de companie la plimbare. Doar că le-am tras după noi nu invers. :D

[31.01.18 11:15] - Zoazore

@le_maitre: Translate pliz! Ca io cu ingleza... mai la vale! :((

pe bune, n-am prins ideea. Dar tu poate-ai scris doar pentru Alex, nu pentru toata lumea. Atunci...scuze ca m-am bagat in discutia voastra!

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Believer, AUTOR: Zoazore din DESTINATIA: Seventh Heaven Appartment, BUDAPESTA
[31.01.18 11:08] - tata123

@Cristian_h: Un loc încântător... prin sentimente, arhitectură și istorie. Am ajuns la Mănăstirea Dintr-un Lemn într-o primăvară caldă și am prins frumoasa magnolie din fața bisericii de zid înflorită - superb.

Odată bisericuța de lemn va fi fost în adevăr scobită într-un singur trunchi de stejar uriaș. Matei Basarab o făcu apoi din zid, și pe urmă ea se prefăcu după asămănarea bisericilor lui Brâncoveanu, prin dorința lui Ștefan-vodă Cantacuzino de a întrece și în această privință pe nenorocitul său înaintaș. De atunci, din 1715, vin și frumoasele clădiri mănăstirești, cu bolți și stâlpi meșteșugiți – avea să scrie istoricul Nicolae Iorga după vizita la mănăstire.

Numai bine!

[31.01.18 10:30] - adrianaglogo

@Maya_C: Ce frumos ai povestit! Eu m- am amuzat citind, dar imi inchipui ca plimbarea voastra spre apartament nu a fost la fel de placuta ca lectura mea. Dar a trecut!

Deci, hai la bar!

[31.01.18 10:27] - le_maitre

Well... first things first: "I'ma say all the words inside my head"...

Mi te imaginez scriind un review legat de emisiunea "Noră pentru mama" iar lectorul, captivat de expozeu și de scenariul almost SF, să-și dea seama abia la finele lecturii despre ce fu vorba :p

Acum, revenind la "our sheep", declar contagios și radioactiv scenariul de mai sus, motiv pentru care îl și citii de două ori! :)

Cum zicea și Trump din dumele lui celebre: "If Hillary can't satisfy her husband, what makes her think she can satisfy America?? ".

Well, I'm more than satisfied after reading now!!!

Closure. Big round of applause.

Curtains!

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Believer, AUTOR: le_maitre din DESTINATIA: Seventh Heaven Appartment, BUDAPESTA
[31.01.18 10:27] - webmaster

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: O cazare de 5 stele, AUTOR: webmaster din DESTINATIA: B&B Cianciana, CATANIA
[31.01.18 10:18] - Alex1234567

@Dory29: Buna ziua, ma intereseaza daca se poate sa-mi dati si mie numarul de telefon al dl. Joe si numele agentiei pe care o recomandati pentru excursii. Multumesc

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Vacanta exotica in Phuket, AUTOR: Alex1234567 din DESTINATIA: Turist prin Phuket, PHUKET town
[31.01.18 10:11] - elviramvio

@Yersinia pestis: Am citit bancul dar te dezamăgesc, stau la tara așa că am generator bun, nu-i nevoie și de saltea. 😁Faza cu evidența populației e de groaza, am o lunga experiența, le place lor sa pună codiță sub litera s! Doar la mine, sunt in gratii, hi, hi, hi și ha, ha, ha!

[31.01.18 10:07] - webmasterX

Mutat în rubrica "B&B Cianciana, CATANIA" (nou-creată pe sait)

---

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici. Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: O cazare de 5 stele, AUTOR: webmasterX din DESTINATIA: B&B Cianciana, CATANIA
[31.01.18 10:04] - Maya_C

@webmasterX: daaa. e corecta poziţionarea. iar faimosul bar e Tamala langa Petrolina Gas Station! :)

[31.01.18 09:59] - Costi

@crismis:

Noi am fost mulțumiți de condițiile oferite, ținând cont și de preț. Una peste alta, a fost bine. :)

Mulțumesc pentru vizită...

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Un hotel de o stea, convenabil, AUTOR: Costi din DESTINATIA: Premiere Classe Montbeliard Hotel [Sochaux], BELFORT-MONTBELIARD
[31.01.18 09:58] - Maya_C

@diacrys: multumesc de recomandari şi de aprecieri. am învăţat câteva reguli in ce-i priveşte pe taximetrişti şi mă descurc mult mai bine acum. dar înainte de a urca întreb politicoasă dacă merg unde vreau eu sau au alte setari. :)

@elviramvio: mă bucur că nu sunt singura care face corelaţii aiurite. iar daca e asa cum zice dyacris şi au si o perspectivă psihanalitica... e clar. suntem mai multi. :))

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Stelele se aşează cum vor ele..., AUTOR: Maya_C din DESTINATIA: Cu avionul în/spre Ciprul de Sud, #CĂLĂTORII
[31.01.18 09:57] - diacrys

La interpretările din articol, aș adăuga, la caracterizarea picturii lui Fra Angelico, și culorile inconfundabile, compoziția culorii (tonuri pastelate, extrem de bine ponderate reciproc), și redarea figurilor umane, care, fără a-și pierde individualitatea, sunt sublimate, spiritualizate. Într-un cuvânt, Fra Angelico...

Și într-adevăr, se pune întrebarea la ce nivel spiritual și estetic trebuie să fie un pictor ca să poată simți și reda divinul astfel.

Mulțumesc pentru articol, îl rețin și sper să ajung și eu în acest muzeu la un moment dat.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Fra Angelico, pictorul care a pictat harul, AUTOR: diacrys din DESTINATIA: Muzeele Florenței, FIRENZE (FLORENŢA)
[31.01.18 09:47] - webmasterX

Bună recomandarea

Mutat în rubrica "Morpheus Apartments [Kiti], LARNACA" (nou-creată pe sait)

--

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici. Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

[31.01.18 09:42] - webmasterX

Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Lasă de dorit, AUTOR: webmasterX din DESTINATIA: Bali Paradizo Hotel [Zemun], BELGRAD [BEOGRAD]
[31.01.18 09:37] - ovidiuyepi

Frumos oraș. Excelent descris în acest articol. L-am văzut din mersul autocarului anul trecut, luna mai, în drum spre Italia (circuit). Am făcut un scurt popas in fata Centrului Cultural Lucian Blaga pentru a îmbarca câțiva turiști. Doar atât.

Votat cu mare plăcere!

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Sebeș - portretul unui oraș, AUTOR: ovidiuyepi din DESTINATIA: O zi în Sebeș și împrejurimi, SEBEȘ [AB]
[31.01.18 09:25] - Zoazore

@Yersinia pestis: Ai dreptate. Atat. Nu te mai zgarm, ca nici eu nu vreau polemici. Astept sa citesc "Braila".

ÎN CONTEXT, LA REVIEW-UL: Biserici din Galați, strict istoric, AUTOR: Zoazore din DESTINATIA: Bisericile Galațiului, GALAȚI
[31.01.18 09:24] - diacrys

Un articol foarte viu, care prinde cititorul pentru că e imposibil să nu fi trecut prin aceste faze, dacă îi plac călătoriile...

Și fotografiile sunt superbe, de revistă!

Raționamentele "Daca x (factor incontrolabil) se va întâmpla y (aspect din viața proprie) " sunt autoprogramări... și eu aveam obiceiul (este caracteristic personalităților cu predispoziție spre analiză) dar am făcut un efort să renunț la ele de câțiva ani.

P. S. Un sfat pentru luat taxiul din Gara de Nord, București: taximetriștii din față nu merită acest nume, sunt din cei care negociază prețuri mult mai mari sau "merg într-o anumită direcție". În spate, pe ieșirea de la bilete, sunt șanse mai mari (deși nu trec de 50%) de a găsi un taxi adevărat, cu aparat și care merge în direcția clientului. Iar altă posibilitate (cea mai bună, de fapt), este de făcut o comandă - de ex 021/9477.

[pg. 378 / 392]: ecourile 7541-7560 din total 7832
pag: 1 . 2 . 3 - . . . - . 376 . 377 . 378 . 379 . 380 - . . . - . 389 . 390 . 391 . 392
FILTRE posibil de aplicat
  • AUTOR (user)
  • DESTINAŢII
  • ANUL scrierii
  • TEXT CĂUTAT

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagina generata in 0.898477077484 sec /