82562 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Zadar și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
10.10.2017
DE
Avatar zlatna
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Râmnicu Vâlcea
înscris/ă în 28.06.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 7 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

O parte a Zadarului vechi


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

După cum știți concedediul de anul acesta l-am petrecut la Zadar, în Croația. A venit rândul acestui minunat oraș să apară într-un articol pe AmFostAcolo, scris de mine. Am stat în Zadar 7 zile, am făcut plimbări atât în orașul vechi cât și în orașul nou.

Zadarul are așa multe obiective turistice încât mi-e greu să le cuprin într-un singur articol. M-am decis cu greu cum să fac împărțeala și am ajuns la concluzia de a scrie un articol despre obiectivele turistice din stânga și unul despre obiectivele turistice din dreapta a Kalerengăi. Strada Kalelarga este cea mai lată stradă din Orașul Vechi, o străduță despre care se crede că este mai veche decât orașul însuși și care leagă Piața Poporului de Forumul Roman.

Pe locul unde se află orașul vechi, romani au construit prima colonie, acum vreo 2000 de ani pe care au numit-o Julia Jader. Străzile orașului actual urmează și astăzi traseul străzilor perpenticulare între ele, caracteristice coloniilor romane. În secolul IX, sub conducerea episcopului Donat, orașul cunoaște o pueternică înflorire economică și culturală.

Din secolul XI până în seolul XIII Zadarul aparține de regatul Croat. În anul 1409 orașul trece sub conducerea venețienilor și râmăne sub venețieni până la sfârștul Republicii Venețiene din 1797. În secolul XIX după o scurtă dominație franceză, Zadarul este integrat în Imperiul Austro-Ungar. Între 1920-1945, Zadarul aparține Italiei, apoi după război, până în 1991, aparține Iugoslaviei, iar din 1991 aparține Croației. Cam asta este pe scurt istoria zbuciumată a orașului.

Povestea noastră de astăzi începe de la poarta Kopneva Vrata. Înainte de a trece de poartă dăm peste un mic port numit Fosa. Aici sunt acostate ambarcațiuni de mici dimensiuni. Unele dintre ele pregătite să ducă turiștii în largul mării, altele folosite de pescari pentru capturarea monștrilor marini. Trecem de Fosa și ajungem la poarta Kopneva. Poarta, a fost construită în anul 1543 și este operă a arhitectului italian Sanmicheli. Poarta este împodobită cu Leul Sfântu Marcu, emblema Veneției, dar și cu figura Sfântului Hrisagon, emblema orașului Zadar.

Am trecut poarta Kopneva și imediat am ajuns în Piața celor cinci Fântâni. Piața este situată între zidurile orașului și bastionul Grimaldi, are formă dreptungiulară, în piață sunt aliniate 5 fântâni construite de către venețieni pentru a ajuta orașul să reziste în fața atacurilor turcești. Ele erau legate la un bazin mare subteran. Fântânile nu mai sunt folosite astăzi, însă micuța piață este unul dintre locurile romantice din Zadar. În afara celor cinci fântâni în piață se mai află și Turnul Căpitanului – a fost construit în anul 1729 și marca unul dintre capetele orașului. Este singurul rămas din cele zece turnuri similare, construite de venețieni pentru a întări zidurile exterioare crenelate de apărare.

Din Piața celor Cinci Fântâni se ajunge într-unul din parcurile orașului și anume în parcul reginei Jelena Madijevke. Acesta este primul parc public din Croația, a fost fondat în anul 1829 pe înălțimile bastionului renascentist Grimaldi construit de venețieni în sec. XVI, dar inutil din punct de vedere militar. Parcul este plin de alei împădurite cu copaci bătrâni a căror umbră este binevenită în zilele fierbinți ale verii. Parcul este dotat și cu locuri de popas discrete. De pe zidurile vechiului bastion avem cea mai bună perspectivă asupra a două obiective: poarta principală de intrare în vechiul oraș, Kopneva Vrata și micul port Fosa.

Ieșim din parc și pornim spre alte obiective, imediat după Turnul Căpitanului ajungem la biserica Sveti Simun. Biserica este închinată sfântului Simion, patronul Zadarului. Biserica cuprinde părți vechi din edificii care s-au succedat pe acest loc: zidul din sud făcea parte dintr-o biserică paleocreștină construită în secolul V, zidul din nord păstrează un portal gotic. Clopotnița datează din secolul XVIII. Cel mai prețios obiect păstrat în biserică este racla cu rămășițele sfântului Simion, executată de cei mai buni giuvaeri din Zadar, la porunca reginei Elisabeta a Ungariei. Pe data de 8 octombrie, racla este scoasă din biserică într-o procesiune publică.

Pornim mai departe pe străzile pietruite ale vechiului Zadar și ajungem în Piața Poporului (Narodni Trg). Piața este unul dintre cele mai aglomerate locuri din Zadar, ziua turiști stau la mesele restaurantelor din piață, iar seara piața devine adevărată șcenă, unde artiști ambulați își etalează talentele în aplauzele sutelor de spectatori. Aici sunt mai multe obiective turistice depre care o să vă povestesc în articol viitor deoarece sunt pe partea dreată a Kalerengăi.

Megem mai departe și dăm de un alt loc cu mai multe obiective turistice Piața Zaleni. Primul obiectiv de aici este Forumul Roman – a fost construit până în secolul III, la origini forul măsura 90 de metri lungime și 45 de metri lățime, era închis cu un portic monumental, ai cărui pilastri susțineau o galerie. Pe latura vestică existau două coloane mari, astăzi a rămas doar una, numită Stâlpul Infamiei, cu inele mari de fier, de care erau legați hoții și adulterele în Evul Mediu. În partea nord-vest a forumului se află Catedralei Sfânta Anastasia (Katedrala sv. Stošije), construită în sec. XII pe amplasamentul unei bazilici neocreștine. Fațada datează din secolul XIII în stilul celei de la biserica Sf. Crisogonus. Alături se ridică turnul catedralei. După ce se urcă în turnul catedralei puteți admira panoramă întregului Zadar. Mai multe despre Catedrala Sfânta Anastasia am scris în acest articol.

Un alt obiectiv pe care l-am vizitat a fost un simbol al orașului Biserica Sfântul Donat. Biserica a fost construită în secolul IV, pe locul unui templu din antichitate. Interiorul bisericii este perfect circular și totul este zugrăvit în alb, conform modelului arhitecturii bizantine. Biserica a fost construită cu materiale rebut care proveneau de la clădiri romane. Interiorul este organizat pe două nivele cu cupola centrală și firidele semicirculare. Are o înălțime de 27 metri.

Pe latura de sud-est a forumului se află Muzeul de Arheologie și biserica Sfânta Maria. Muzeul de arheologie a fost construit în anul 1832. În muzeu sunt expuse peste 10000 de exponate datând din diferite perioade. Muzeul este oragnizat pe mai multe subunități, perioada preistorică, antică și medievală. Biserica Sfânta Maria, din păcate închisă în timpul vizitelor noastre. Este deschisă doar în timpul slujbelor. În interior se află un muzeu unde se află o expoziție denumită ”Aurul și argintul Zadarului”.

Ajungem și pe malul mării aici găsim două dintre obiectivele celebre ale Zadarului, Orga Mării și Salutul Soarelui. Seară de seară aceste obiective sunt pline de turiști, bucurându-se de ele. Încep cu Salutul Soarelui - este alcătuit din trei sute de plăci de sticlă multistrat, plasate pe același nivel cu malul pavat cu piatră, în formă de cerc cu diametrul de 22 de metri. Sub plăcile din sticlă există module solare foto-voltaice care ziua se încarcă de la soare, iar seara la atingere se luminează în diferite culori, cea ce face deliciul turiștilor dar mai ales al copiilor.

Orga Mării – instrumentul muzical care nu se oprește apropae nici odată. Orga este construită sub formă de trepte largi care coboară în apă. Treptele au o lungime de 70 de metri. Sub trepte se găsesc 37 tuburi de diferite lungimi și diametre și înclinări. În tuburi pătrunde aerul atmosferic, când apa vine și intră în tuburi aerul este scos afară pe niște orificii, iar acesta scoate niște sunete datorită presiunii. În funcție de tăria valurilor suntele sunt de diferită intensitate. Cum valurile nu sunt constante sunetele scoase de orgă diferă, nu seamănă unul cu altul. Aici seară de seară pe treptele orgăi se adună foarte mulți turiști pentru a admira cel mai frumos apus de soare din lume, care se înmibă cu sunetele orgii, oferind un adevărat spectacol.

Am asistat la un asemenea spectacol, pot spune că am văzut un asfințit foarte frumos. Când soarle a fost înghițit de apa mării toată lumea a început să aplaude ca la sfțrșitul unui spectacol.

Mă opresc aici cu prima parte a articolului, vă invit să vizitați Zadarul, este un oraș foarte frumos.

 

Vă rog următorul clip:

https://www.youtube.com/watch?v=TLINRbMcrjo

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de zlatna in 10.10.2017 08:43:14

Validat / Publicat: 10.10.17 09:31:16


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în CROAȚIA.
VIZUALIZĂRI: 1286


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  39350 PMA (din 42 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de zlatna? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[10.10.17 09:33:13]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- zlatna
[10.10.17 09:36:32]
» mesaj pers

   @webmasterX: Multumesc

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[10.10.17 09:39:37]
» mesaj pers

   @zlatna: Si inca un Start vot! in aceasta dimineata si ce articol frumos am citit.

   Iar acum articolul ca articolul, dar pozele sunt superbe, ai prins un soare de parca nu mai voiai sa-l lasi sa plece si din cate am vazut, ca tine mai erau multi.

   Un oras minunat, o alegere deosebita asa ca mai asteptam povesti.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- marius gaudi
[10.10.17 13:43:36]
» mesaj pers

   Am fost în Croaţia dar nu am ajuns la Zadar, auzisem de această orgă interesantă...

    Când voi ajunge, articolul tău va fi de bază.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- zlatna
[10.10.17 15:45:55]
» mesaj pers

   @mishu: Mulțumesc pentru vizită și vot.

   Înainte de a pleca am vizionat diferite filmultețe despre Zadar și atunci am văzut ce a zis Hitchcook despre apusul din Zadar și am vrut neapărat să prindem un apus, acum pot spune că nu s-a înșelat.

   Zadarul este un oraș minunat, pe care după ce începi să-l cunoști, cu greu te deslipești de el.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- zlatna
[10.10.17 15:49:47]
» mesaj pers

   @marius gaudi: Mulțumesc pentru vizită și vot.

   Sper că îți va fii de folos articolul meu în viitoarea excurșie în Croația.

   Zadarul este așezat cam la jumătatea coastei Dalmate și de aici poți pleca în diferite excursii în apopiere, noi am fost la Plitvice și pe toată coasta până la Split și am avut ce vedea.

   Toate cele bune și multe concedii plăcute.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- elviramvio
[10.10.17 19:48:22]
» mesaj pers

   @zlatna:

   Zadar este orașul croat care mi-a plăcut cel mai mult și drept spun că dacă mai fac popas pe acolo încerc să mă cazez în același loc sau pe aproape, asta pentru orgă și salutul soarelui. Imi place să mă plimb pe străzile lui și ți-am urmărit traseul cu amintirile mele, am colindat încă o dată prin străzile acelea vechi.

   Plimbări multe și frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[26] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2017] apus de soare în Zadar -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910059">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910059"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910059">Şterge vot</a></div><span id="v9910059" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910059)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910059Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910059MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2017] apus de soare în Zadar
foto zlatna [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2017] turistii asistă la spectacolul apusului de soare -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910060">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910060"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910060">Şterge vot</a></div><span id="v9910060" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910060)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910060Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910060MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2017] turistii asistă la spectacolul apusului de soare
foto zlatna [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2017] soarele dispare, vaporul apare -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910064">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910064"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910064">Şterge vot</a></div><span id="v9910064" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910064)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910064Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910064MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2017] soarele dispare, vaporul apare
foto zlatna [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2017] Salutul Soarelui e plin de turiști -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910065">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910065"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910065">Şterge vot</a></div><span id="v9910065" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910065)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910065Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910065MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2017] Salutul Soarelui e plin de turiști
foto zlatna [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2017] seara în Piața celor 5 fântâni -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910066">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910066"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910066">Şterge vot</a></div><span id="v9910066" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910066)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910066Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910066MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2017] seara în Piața celor 5 fântâni
foto zlatna [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2017] portul Fosa - seara -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910067">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910067"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910067">Şterge vot</a></div><span id="v9910067" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910067)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910067Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910067MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2017] portul Fosa - seara
foto zlatna [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2017] poarta Kopneva vrata -seara -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910068">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910068"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910068">Şterge vot</a></div><span id="v9910068" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910068)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910068Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910068MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2017] poarta Kopneva vrata -seara
foto zlatna [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2017] turnul Căpitanului din piața celor 5 fântâni -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910069">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910069"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910069">Şterge vot</a></div><span id="v9910069" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910069)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910069Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910069MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2017] turnul Căpitanului din piața celor 5 fântâni
foto zlatna [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2017] intrarea în primul parc al orașului, parcul reginei Jelena -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910070">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910070"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910070">Şterge vot</a></div><span id="v9910070" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910070)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910070Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910070MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2017] intrarea în primul parc al orașului, parcul reginei Jelena
foto zlatna [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2017] in parcul reginei Jelena -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910072">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910072"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910072">Şterge vot</a></div><span id="v9910072" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910072)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910072Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910072MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2017] in parcul reginei Jelena
foto zlatna [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2017] portul Fosa văzut din parcul Jelena -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910073">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910073"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910073">Şterge vot</a></div><span id="v9910073" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910073)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910073Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910073MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2017] portul Fosa văzut din parcul Jelena
foto zlatna [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2017] poarta Kopneva vrata văzută din parc -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910074">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910074"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910074">Şterge vot</a></div><span id="v9910074" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910074)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910074Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910074MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2017] poarta Kopneva vrata văzută din parc
foto zlatna [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2017] turnul bisericii Sf. Simion -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910075">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910075"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910075">Şterge vot</a></div><span id="v9910075" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910075)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910075Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910075MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2017] turnul bisericii Sf. Simion
foto zlatna [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2017] interior biserica sf. Simion -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910076">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910076"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910076">Şterge vot</a></div><span id="v9910076" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910076)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910076Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910076MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2017] interior biserica sf. Simion
foto zlatna [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2017] biserica sf. Simion - Zadar -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910077">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910077"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910077">Şterge vot</a></div><span id="v9910077" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910077)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910077Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910077MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2017] biserica sf. Simion - Zadar
foto zlatna [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2017] Zadarul văzut din turnul catedralei Sf. Anastasia -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910078">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910078"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910078">Şterge vot</a></div><span id="v9910078" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910078)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910078Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910078MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2017] Zadarul văzut din turnul catedralei Sf. Anastasia
foto zlatna [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2017] intrarea în biserca Sf. Donat -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910079">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910079"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910079">Şterge vot</a></div><span id="v9910079" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910079)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910079Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910079MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2017] intrarea în biserca Sf. Donat
foto zlatna [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2017] interior biserica sf. Donat -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910080">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910080"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910080">Şterge vot</a></div><span id="v9910080" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910080)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910080Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910080MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2017] interior biserica sf. Donat
foto zlatna [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2017] o parte a Forumului din Zadar -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910081">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910081"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910081">Şterge vot</a></div><span id="v9910081" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910081)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910081Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910081MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2017] o parte a Forumului din Zadar
foto zlatna [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2017] turiștii stau pe treptele Orgăi Marii -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910082">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910082"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910082">Şterge vot</a></div><span id="v9910082" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910082)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910082Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910082MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2017] turiștii stau pe treptele Orgăi Marii
foto zlatna [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [AUG-2017] vreau să prin cel mai bun apus -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910083">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910083"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910083">Şterge vot</a></div><span id="v9910083" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910083)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910083Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910083MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [AUG-2017] vreau să prin cel mai bun apus
foto zlatna [10.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [AUG-2017] biserica sf. Maria, aici e aurul și argintul Zadarului -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910084">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910084"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910084">Şterge vot</a></div><span id="v9910084" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910084)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910084Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910084MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [AUG-2017] biserica sf. Maria, aici e aurul și argintul Zadarului
foto zlatna [10.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [AUG-2017] altă parte a Forumului -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910085">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910085"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910085">Şterge vot</a></div><span id="v9910085" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910085)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910085Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910085MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [AUG-2017] altă parte a Forumului
foto zlatna [10.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [AUG-2017] spre Piața Poporului din Zadar -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910086">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910086"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910086">Şterge vot</a></div><span id="v9910086" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910086)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910086Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910086MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [AUG-2017] spre Piața Poporului din Zadar
foto zlatna [10.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [AUG-2017] fațada laterală a catedralei Sf. Anastasia -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910087">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910087"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910087">Şterge vot</a></div><span id="v9910087" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910087)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910087Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910087MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [AUG-2017] fațada laterală a catedralei Sf. Anastasia
foto zlatna [10.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [AUG-2017] a apus Soarele în Zadar -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910088">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910088"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910088">Şterge vot</a></div><span id="v9910088" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910088)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910088Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910088MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [AUG-2017] a apus Soarele în Zadar
foto zlatna [10.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[26] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.183657884598 sec