78639 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Zadar și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
29.06.2017
DE
Avatar elviramvio
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN jud. Ilfov
înscris/ă în 11.06.14
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
MAY-2017
DURATA: 3 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!) — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Zadar, n-am fost în zadar (I)


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Zadar, acolo unde am ascultat marea cântând în catedrala naturii, orașul atestat prima dată în sec. IV î. Hr. când aici stăpâni erau triburile liburienilor, teribilii marinari ai Adriaticii, este de neratat în drumurile noastre pe coasta Dalmației. Zadar are un farmec aparte, nu doar cel de care s-a îndrăgostit A. Hitchcock tot în luna mai dar cu peste 50 de ani în urma mea, "cel mai frumos apus de soare din lume" (să mă ierte Hitchcock dar ce apusuri superbe sunt și la noi!) dar orașul este un amestec fascinant de istorie veche, arhitectură, artă, religie, de trecut și prezent, de legende, este un oraș care mie mi-a părut frumos prin oamenii săi actuali.

Zadar - de la liburnianul Jader (se bănuiește că numele e legat de apă) la romanul Jadera și venețianul Zara - un oraș cu nume ciudat pentru noi dar un loc ce ascunde multă istorie, ce atrage ca un magnet tot mai mulți turiști cu fiecare an - anul trecut a concurat pentru cea mai bună destinație europeană, inclus pe listă fiind chiar de staff-ul de la Bruxelles. Un oraș cu o istorie bogată dar tristă - a fost și jefuit și ars timp de 10 zile în 1202 de cruciații care aveau nevoie de bani pentru Țara Sfântă, deci o cetate creștină trecută prin sabie de soldații lui Hristos doar în scop de jaf. A fost dominat de venețieni cam 400 de ani după ce l-au cumpărat pe 100 000 de ducați de la regele maghiar Ladislav și l-au ridicat la rangul de cetate dominantă, a trecut de la venețieni la austrieci și puțin pe la Napoleon 1805 - 1813 apoi italienii, a trecut la Regatul Yogoslaviei și apoi la Republicile yugoslave ale lui Tito, a fost distrus centrul istoric în proporție de 80% de bombardamente în al doilea război mondial, au murit peste 2000 de zadrani atunci și 15 000 s-au mutat definitiv din zonă dar ultimele răni sunt din conflictele cu sârbii care au dus lupte dure aici. Are puțin din farmecul Kerkirei, doar poveștile lor se aseamănă căci nici una din cele două cetăți n-a fost cucerită de otomani, la Zadar turcii fiind opriți doar la câteva sute de metri de cetate. Astăzi redevine pe zi ce trece tot mai căutat de turiști și să sperăm că gloria îi va fi un timp lung în această roată a istoriei (istoria acestei cetăți bogate și puternic creștine înainte de 1202 și imediat după această dată este dureros de frumoasă, dacă o citiți cu atenție veți avea un prilej de meditație asupra unor evenimente moderne).

Zadarul vechi este un loc magnific, plin de viață de la primele ore ale dimineții când se umplu cafenelele, până seara când localnici și turiști vin să salute ringul soarelui și poate să asculte sunetul mării la celebra orgă modernă, prima și deocamdată singura din lume. Luat la picior, altfel nu are farmec, orașul vechi de pe peninsulă ni se dezvăluie treptat. L-am colindat timp de trei zile, mi-a devenit tare drag, nu ne-am simțit nicicând în pericol acolo fie că a fost o oră târzie din noapte, fie dimineața foarte devreme când mi-a fost tare plăcut să colind singură străzile pustii al căror pavaj lucea curat la primele raze de soare. Am să vă povestesc despre câteva din locurile importante istoric și turistic ale Zadarului, fără un traseu anume căci este greu de urmat și sincer, un traseu prestabilit nu are același farmec ca atunci când, după o documentare, descoperi singur palate, străzi, biserici, statui, inscripții și peste tot oamenii care trăiesc din turism și artă, poate locul unde am descoperit atunci, în luna mai, cel mai mare respect pentru turistul care plătește și care trebuie să primească pentru asta ceva de valoare (bine, sunt și excepții dar au fost puține dezamăgirile raportate la ce am găsit în alte orașe croate).

Zidurle și porțile orașului vechi Zadar sunt primele pe care alunecă privirea și cele care au adus forță cetății antice și apoi medievale. Peste ce a rămas din fortificațiile romane, venețienii au ridicat unele noi în sec. XV, cele care se văd și astăzi, cu porți monumentale dintre care cea mai frumoasă este Marea Poartă / Lucka Vrata, construită în 1573 după victoria de la Lepanto, 1571, din materiale provenite de la un arc de triumf roman și care păstrează aceste elemente specfice arhitecturii antice. Are pe frontoane, în exterior leul cu aripi al Sf. Marcu și în interiorul cetății pe Sf. Cristofor călare, protectorul cel mai important al orașului și un panou unde se vorbește despre Lepanto. Aceasta a fost renovată ultima dată în 2011. Din cele 30 de porți deschise de-a lungul secolelor, azi se păstrează bine doar patru.

Parcul Vladimir Nazor / Cetatea Forte este un loc ce nu trebuie ratat în plimbările prin Zadarul vechi. Este peste drum de Poarta Mare și pe locul unde azi a fost amenajat cel mai mare parc al Zadarului, venețienii au ridicat în sec. XVI, demolând un vechi cartier de locuințe, un fort puternic, au amenajat canale la mare, special făcute să apere corăbiile ce aduceau apă și alimente. Aici a fost una din cele mai bune organizări militare venețiene, locul fiind reconstruit, tot în scop militar, de armata austro-ungară. La sfârșit de sec. XIX a fost amenajat parcul și aici este păstrată Poarta Land, chiar cu două lanțuri vechi, o fântână legată la o altă cisternă subterană iar în clădirea arsenalului funcționează o școală. Este declarat monument al naturii.

Fosa Marina este de fapt un mic intrând din mare, un canal de 3 m adâncime, amenajat cândva pentru protecția navelor mici, astăzi portul pescarilor. Un loc destul de haios totuși, înconjurat de un drum îngust pe partea dinspre zidurile orașului iar pe partea opusă, practic pe continent este un restaurant bun, Fosa, cu meniu bogat în pește, în clădirea ce a fost cândva o altă poartă a orașului, cu un nume care-mi este neclar, probabil Poarta Cumpărătorilor. Restaurantul este bun, am luat pe fugă un meniu simplu de pește. Fosa e cam murdară și pe căldură cu ceva miros de alge în putrefacție.

Parcul reginei Jelena Madijevka / Elena de Medici este pe locul unde se înălța bastionul Grimani și lângă Trg Pet Bunara. Este primul parc public orășenesc realizat în Croația și ideea cât și realizarea aparține comandantului austriac baronul von Welden în 1829. Botanist ilustru atras de flora de pe coastele Dalmației a realizat acest parc unicat deasupra unei construcții militare devenite inutilă. Are un restaurant frumos cu terase în exterior și un club de noapte, se zice că ar fi unicul de pe peninsulă.

Kalelarga, cea mai iubită stradă a zadranilor și cea mai lată, locul lor de suflet, este artera trecută pe hartă ca Siroka ulica, între Piața Zoranica și Piața Poporului. Strada cu clădirile și pavajul ei lucios a fost construită de venețieni deși localnicii susțin că este mai veche decât orașul, fapt ce se potrivește cu ultimele descoperiri arheologice, se pare că a fost parte din "decumanus" roman. Inițial numită Calle Larga, apoi Magna Via, Via Grande, Ruga Magistra, după ce a scăpat de ocupația italiană strada a căpătat nume croate dar zadranii au continuat să o numească Kalelarga și chiar i-au cioplit numele în piatră. În 1730 aici a fost deschisă prima cafenea publică de primul producător local de băutură zadrană, Maraschino ("regele lichiorurilor, băutură creată aici de un călugăr farmacist dominican, lichior preferat de Napoleon, azi suvenir sub diverse ambalaje). Kalelarga a fost distrusă aproape complet în bombardamentele din 1943 - 1944 dar din 1960 au fost reconstruite clădirile cu un aspect mai modern. Este locul de unde pentru zadrani începe viața cu toate tainele ei și tot aici își anunță trecerea în neființă a celor dragi. O plimbare pe Kalelarga are un farmec deosebit dimineața la prima oră când strada e pustie și doar câțiva oameni beau somnoroși o cafea, mi-a plăcut cel mai mult plimbarea matinală decât cea de seară. Poate ascultați imnul ei interpretat de Tomislav Ivčić și poate unii dintre voi vi-l amintiți sau, pentru iubitorii de operă, îl ascultați în intepretarea lui Jose Carreras, un alt îndrăgostit de Zadar.

Biserica Sf. Simeon cel Drept sau cel Bătrân, Sf. Sime, este situată în apropierea Forumului Roman. Este o biserică închinată Sf. Simeon, unul din cei patru ocrotitori ai Zadarului. Este foarte veche, primele informații sunt din 1190, fațada pe care o vedem astăzi a fost făcută în 1670 iar clopotele și turnul din 1707. Este una din bisericile importante azi în Zadar, aici este sicriul cu trupul întreg al Sf. Simeon, adus acum aproape 800 de ani de la Ierusalim unde este cinstit mormântul lui gol. Sicriul se scoate într-o procesiune publică la 8 octombrie. Sicriul de 350 kg de argint a fost lucrat la sfârșit de sec. XIV de un mare meșter aurar al Europei, un nativ din Zadar stabilit la Milano și a fost comandat de regina austo-ungară Elisabeta Kotromanic. Sicriul este din lemn de cedru îmbrăcat în argint masiv, la fel și capacul, cu adaos de aurreprezentând scene din viața sfântului, este sub protecția UNESCO ca artă medievală de excepție și de aceea greu de fotografiat.

Rămășițele Stomorcica sau biserica Sf. Maria Pusterla sunt aproape de Universitate.

Sunt azi foarte puține urme ale bisericii care a fost descoperită în 1966 și seamănă cu " cheia Sf. Petru", biserică preromanică, ale cărei temelii sunt asemeni unui trifoi cu șase frunze.

Crkva Gospe od zdravjla / Biserica Sf. Maria a Sănătății, o bisericuță mică unde altarul de lemn cu Fecioara și o lucrare reprezentând Sfânta Inimă a lui Isus este închis cu grilaj. Este un loc plăcut unde să înalți o rugă pentru cei dragi. Biserica a fost ridicată la început de sec. XVIII pe locul altor două biserici foarte vechi și are o copie a "Fecioarei din Cetate" lucrare făcută de un pictor din Trogir în sec. XV și al cărei original este expus la o altă mânăstire despre care vă voi povesti separat.

Biserica Sf. Ilie este singura biserică ortodoxă din Zadarul vechi. Este ușor de găsit, de la coloana romană din forum, străduța care duce la dreapta, opus mării. A fost ridicată la sfârșit de sec. XVIII pentru negustorii și marinarii greci apoi a trecut la Episcopia Serbiei, cea de care aparține și azi. Are un program cu pauză de prânz iar expoziția de icoane vechi este cu taxă, 10 kuna/pers.

Trg Pet Bunara sau Piața celor Cinci Fântâni este spațiu de formă aproximativ dreptunghiulară cu trei laturi închise de zidul cetății iar pe a patra este Turnul Căpitanului/ Kapetanova Kula ridicat pe locul unui fost bastion, Grimani, foarte înalt. Acest turn foarte ușor înclinat este ridicat în sec. XIV când cetatea avea doi conducători cu drepturi egale, guvernatoul și căpitanul și pentru fiecare Veneția a ridicat câte un mic palat. Cele 5 fântâni, azi cu rol ornamental, erau legate în sec. XVI la un bazin mare de apă potabilă, subteran, asemănător celui din Istanbul și de unde populația se alimenta în timpul asediilor cetății. Astăzi aici se organizează concerte.

Narodni Trg/ Piața Poporului este zona centrală delimitată de clădirea primăriei, de loggia venețiană care astăzi servește ca spațiu pentru expoziții și clădirea turnului cu ceas din 1562, ultima am înțeles că este proprietate privată dar acolo este Muzeul Etnografic Zadar și o terasă restaurant. Un loc foarte animat această piață, într-o seară era și mai agitat, cineva a anunțat un incendiu, nu se putea localiza și pompierii băteau la fiecare ușă și intrau pentru verificare, indiferent de ce spunea cel ce deschidea. La ce înghesuială de locuițe și magazinașe este acolo, nici nu vreau să mă gândesc ce ar fi însemnat un foc! Noi am avut treabă să studiem pompierii, la ce aveau pe ei am crezut că am intrat în tunelul timpului, spre viitor! În această piață este și un birou de informare turistică.

Riva, Orga Marină/ Morske Orgulje și Salutul Soarelui. Nu cred că trece nimeni prin Zadar să nu petreacă ceva timp pe Riva/ faleza orașului. Riva s-a născut practic în 1868 când împăratul Frantz Joseph I a decretat scoaterea Zadarului din zona militară de protecție a imperiului. Au urmat anii de glorie când s-a construit mult și frumos, clădiri, parcuri pe malul mării și port pentru navele de lux, aproape în întregime distruse de bombardamentele din anii 1943.

Orga și discul soarelui au același părinte, arhitectul Nikola Bašić, cel care a primit mai multe premii internaționale pentru realizările de aici. Orga marină este de fapt un grup de 35 de tuburi ascunse sub treptele în pantă ce merg până în mare și prin care aerul este împins de valuri, sunetul produs fiind în mai multe tonuri, mereu altul sau așa ne pare nouă. Cu cât valurile sunt mai puternice sau când trece un vapor, de la siaj “orga cânta” tonalitățile sunt mereu altele, mereu fermecătoare pentru că și orificiile sunt diferite dar respectă modul de construcție și funcționare ale unei orgi obișnuite. Dacă marea este perfect calmă, fapt mai rar, orga tace. Construcția ei a făcut parte din planul de reabilitare al orașului distrus de războaie. A fost o lucrare complexă cu un mare atelier de orgi, cu implicarea unor specialiști în hidraulică marină iar plata a fost făcută de portul orașului. Alături, Salutul Soarelui este un ring de de 22m diametru de sticlă specială sub care se află 300 panouri voltaice care ziua înmagazinează energie solară pe care o eliberează noaptea, într-un spectacol superb al jocurilor de luminițe multicolore. Jocul luminilor depinde de cantitatea de energie înmagazinată. Soarele și planete simbolizate aici, sunt o atracție pe care nu o poți rata pe riva/ faleză, locul unde seara oamenii vin și aplaudă apusul. Cadranul solar are pe margini zilele anului și zilele unor sfinți creștin patroni ai Zadarului. Acest omagiu adus soarelui ce merge să se culce în concertul valurilor mării, este superb. Sau așa cum a spus tot Hitchcock este “drama soarelui care înainte de a se scufunda în mare, își aruncă ultimele raze către lumea care-l va adora mereu”. Pentru acest ceremonial al soarelui și pentru concertul mereu altul, al mării, am ales să ne cazăm aproape, la Lenny Rooms și dacă stau să mă gândesc acum, toate forțele neștiute au conlucrat astfel ca Zadarul să mi se lipească de suflet pentru totdeauna.

Biserica romano-catolică Sf. Chrisogonus / Krsevan, numită așa după sfântul martir Krsevan, patronul orașului, cel care a protejat-o pe Sf. Anastasia în închisoare dar a fost și el decapitat din ordinul împăratului Dioclețian. De-a lungul timpului aici a fost un întreg complex mânăstiresc al benedictinilor dar o parte a fost distrus de bombardamentele din 1943, a scăpat doar biserica. Este o clădire interesantă în interior, se deschide destul de greu, doar la slujbe. Are altarul principal din 1700, ridicat din contribuțiile populației, drept mulțumire că orașul a fost ocolit de ciumă. Se păstrează bine și frescele din sec. XIII și cele câteva obiecte foarte vechi iar exteriorul are o arhitectură frumoasă în partea superioară. În fața ei este o statuie de nobil venețin după cum pare dar n-am reușit să aflu pe cine reprezintă.

Forumul Roman, azi Poljana Pape Ivana Pavle II

Este piața publică construită în sec. I î. Hr. și se află în fața bisericii Donat. Este cel mai mare forum excavat de pe malul de est al Adriaticii, descoperit până acum în Croația - 95 m * 45 m) și a fost realizat din ordinul împăratului Augustus după cum s-a descifrat pe două pietre studiate. A avut temple dedicate lui Jupiter, Junona și Minerva, clădiri cu două etaje și un loc de sacrificări cu nișe speciale prin care sângele se scurgea direct în pământ dar toate s-au dărmat în timpul unui cutremur puternic din sec. VI. Din ce a fost cândva, pe locul original a rămas una din cele două coloane ce se văd și azi și care în trecut servea drept "pilonie" adică stâlpul rușinii, fapt evidențiat de lanțurile care au fost găsite acolo. Pe latura vestică a templului, cu greu se mai văd scene mistice dedicate zeiței Cybele, marea mamă a zeilor. Forul Roman a fost un oraș planificat - urbs quadrata - de către constructorii imperiali care au trasat linii paralele longitudinale -decumanus- și transversale - cardo- pentru străzi, acestea sunt tot așa și azi (Kalelagra și Simon Kozicic Benja sunt principale). Locul a fost descoperit abia în 1930 căci în perioada creștinării totul a fost acoperit. S-a amenajat așa cum se vede azi abia după anii 1960. Este un loc care prin poziția sa este ferit de vânt și un loc însorit, propice întâlnirilor chiar și iarna.

Palatul familiei Cedulin / Spitalul vechi militar, un loc pe care l-am văzut doar din stradă, se tot reface, reconstruiește și încă se fac descoperiri în subsolurile perimetrului. Cedulin a fost o familie de nobili care și-a ridicat aici o casă, pe locul unde a fost o construcție romană cu rezervor de apă subteran. Nu se știe data construcției dar anul trecut s-a descoperit că aceasta ar fi ars prin sec. XIV, iar după refacere, la peste 100 de ani a devenit spital militar, s-a extins și asupra caselor apropiate. În sec. XVIII armata a dat spitalul civililor și a devenit spital pentru populație, apoi câțiva ani aici a ființat o facultate de medicină. Acum se modernizează, va fi probabil și hotel cu săli de conferință și expoziții. Prin poarta deschisă cu ocazia unei vizite oficiale, am văzut și noi cum arată curtea și cele trei fântâni renovate.

Zadar este un oraș frumos în zona istorică, peninsula. Vă voi povesti și de alte locuri frumoase într-un articol viitor. Este sau era foarte curat în luna mai când ne-am plimbat pe acolo, ne-a încântat cu frumoase clădiri, unele bine întreținute, cu serile petrecute pe malul Adriaticii unde am avut mereu concert gratis asigurat de mare, ne-am amintit de anii când și noi sărbătoaream sfârșitul liceului și zburam spre lumea largă convinși că vom avea tot ce dorim - ce naivi frumoși - asemeni tinerilor care azi, supravegheați îndeaproape trăiau aceleși sentimente ca noi acum ceva zeci de ani, le-am admirat parada de seară în toalete elegante rupte din epoci trecute dar și copilăria dimineții când, după tradiție și-au luat rămas bun de la școală pe malul mării... Pentru toate astea și pentru alte clipe frumoase, ne-am îndrăgostit de Zadar!

Webmaster, te rog atașează youtube

Mulțumesc.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de elviramvio in 29.06.2017 16:10:34

Validat / Publicat: 29.06.17 21:18:41


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în CROAȚIA
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 511

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 2 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (elviramvio); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  48800 PMA (din 36 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii / Incarcă foto din excursie
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de elviramvio? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster26
[29.06.17 18:13:33]
» mesaj pers

   @elviramvio: Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[29.06.17 19:37:07]
» mesaj pers

   @webmaster26: Draguti ca de obicei! Multumesc mult!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[29.06.17 21:19:09]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

   --

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[29.06.17 21:21:03]
» mesaj pers

   @webmaster: Multumesc mult.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[29.06.17 21:45:29]
» mesaj pers

   @elviramvio: Mai intai vad pozele, apoi citesc! Vazut superbete de poze cu apusul (da, si la noi sut frumoase, ba chiar mult mai frumoase) si vad P20! Opaaa, i-a prins ploaia in Zadar! Abia cand am citit m-am dumirit.

   Superb Zadar si nu in... zadar!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[29.06.17 22:05:26]
» mesaj pers

   @Zoazore:

   Pai ne-a plouat in dimineata plecarii, parca si cerul stia ca ne pare rau. Si da, mi-a placut teribil in Zadar.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- zlatna
[29.06.17 22:41:23]
» mesaj pers

   @elviramvio: Felicitări pentru articol. Un adevărat mini ghid.

   Cine vrea să viziteze Zadarul tipărește articolul si cu el in mana găsește toate obiectivele turistice din orașul vechi. Eu o să-l tipăresc. Am trecut articolul la favorite. Mai am putin si ajung si eu pe acolo.

   Pozele sunt superbe, nici nu stiu care e cea mai frumoasă. E greu de ales.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- elviramvio
[29.06.17 23:21:36]
» mesaj pers

   @zlatna:

   Multam fain dar tu te vei descurca oricum si fara ce am scris si ce urmeaza. Problema este ca trebuie sa tot colinzi sa poti prinde biserici deschise si chiar muzee, au un program balcanic. Plus la manastirea Sf. Frane unde au tot felul de actiuni si schimba orele de vizita.

   Sunt convinsa ca vei veni cu noutati, cu locuri care noua ne-au scapat sau le-am lasat pur si simplu caci si ce e mult, se cam amesteca. Si astept sa scrii aici impresiile.

   Pana pleci, vorbim, abia mai ordonez si eu punga cu maimute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- maryka
[29.06.17 23:32:51]
» mesaj pers

   Frumos! Nimic nu a fost în ,,zadar”. Pozele frumoase, apusul superb!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- zlatna
[30.06.17 00:23:36]
» mesaj pers

   @elviramvio: Sincer la ce am acum în cap despre orașul vechi, nu mai am absolut nimic de adăugat.

   Noi o să stăm 7 zilele aici, sper că în atâtea zilele o sa găsesc toate obiectivele deschise și bisericile si muzeele.

   Am ascultat si cântecul de la începutul articolului si mi-a plăcut foarte mult.

   Încă odată felicitări pentru articol.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- mishu
[03.07.17 12:05:03]
» mesaj pers

   @elviramvio: Si eu ca si Zozo am inceput tot cu pozele care mi s-au parut minunate, apoi am trecut si la articol.

   Ai facut o prezentare minunata astfel incat sa simtim asa, furnicaturi in talpi si dorinta de a ajunge acolo.

   Cat despre tinerii ce tocmai au intrat in viata

ne-am amintit de anii când și noi sărbătoaream sfârșitul liceului și zburam spre lumea largă convinși că vom avea tot ce dorim - ce naivi frumoși - asemeni tinerilor care azi, supravegheați îndeaproape trăiau aceleși sentimente ca noi acum ceva zeci de ani
cred ca macar atunci ne permitem sa visam si sa credem ca putem orice.

   Dar si acum speram in continuare ca putem face multe (nu orice ca la tinerete) si ne agatam de fiecare lucru frumos care ni se intampla, si acest articol minunat este unul dintre lucrurile frumoase de care am avut parte azi.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- elviramvio
[12.07.17 19:25:54]
» mesaj pers

   @mishu: 😘

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crismis
[12.07.17 22:47:42]
» mesaj pers

   @elviramvio: Superb, mi-am amintit cu mare placere cele cateva ceasuri petrecute in Zadar si cu si mai mare placere am revazut privelistile! La konoba din P15 am mancat de pranz, la umbra zidului de piatra, pe care se catarau cateva flori rosii!...

   Inca de atunci am realizat ca a fost o greseala faptul ca nu am rezervat in Zadar cazare pt macar o noapte, sa fi admirat celebrul apus si spectacolul oferit de Salutul Soarelui. Sper din suflet sa revenim candva!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- elviramvio
[12.07.17 23:09:22]
» mesaj pers

   @crismis:

   Si eu iti doresc din tot sufletul sa ajungi iar. Insa rezerva macar doua nopti si sa fie in perioada verii, cu soare, altfel ringul soarelui nu prea impresioneaza. Crede-ma ca am stat doua zile jumate si n-am reusit sa vedem tot ce se poate pe acea mica peninsula. Noi am prins prima seara dupa zile noroase si ne-a dezamagit dar de a doua zi a fost superb.

   O seara placuta si... vise frumoase prin lumea larga!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]

Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri
Dacă aveți deja un cont pe AmFostAcolo, vă puteți autentifica mai jos
UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Probleme autentificare? / Recuperare date cont"

Dacă nu aveți cont pe sait, vă puteți crea unul în 2-3 minute făcând click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
TOP

 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[58] foto. Click pe poze pentru a le mări

P02 [MAY-2017] Apus la Zadar. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 29.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869745">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869745"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869745">Şterge vot</a></div><span id="v9869745" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869745)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869745Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869745MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2017] Apus la Zadar.
foto by elviramvio [înc. 29.06.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P03 [MAY-2017] Ne adunăm la ringul soarelui. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 29.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869749">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869749"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869749">Şterge vot</a></div><span id="v9869749" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869749)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869749Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869749MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2017] Ne adunăm la ringul soarelui.
foto by elviramvio [înc. 29.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P04 [MAY-2017] Inca nu s-a indurat sa ne paraseasca. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 29.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869754">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869754"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869754">Şterge vot</a></div><span id="v9869754" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869754)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869754Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869754MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2017] Inca nu s-a indurat sa ne paraseasca.
foto by elviramvio [înc. 29.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]P05 [MAY-2017] O alta seara. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 29.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869759">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869759"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869759">Şterge vot</a></div><span id="v9869759" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869759)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869759Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869759MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2017] O alta seara.
foto by elviramvio [înc. 29.06.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P06 [MAY-2017] Si multe altele le am pe card! -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 29.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869768">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869768"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869768">Şterge vot</a></div><span id="v9869768" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869768)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869768Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869768MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2017] Si multe altele le am pe card!
foto by elviramvio [înc. 29.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2017] Un calugar franciscan si doi japonezi saluta marea dimineata (pe poza e ora Romaniei). -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 29.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869770">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869770"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869770">Şterge vot</a></div><span id="v9869770" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869770)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869770Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869770MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2017] Un calugar franciscan si doi japonezi saluta marea dimineata (pe poza e ora Romaniei).
foto by elviramvio [înc. 29.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2017] Rata locala spre statie!! Jadrolina are casa de bilete aproape. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 29.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869781">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869781"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869781">Şterge vot</a></div><span id="v9869781" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869781)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869781Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869781MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2017] Rata locala spre statie!! Jadrolina are casa de bilete aproape.
foto by elviramvio [înc. 29.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2017] Administratia Jadrolina, peste drum de port. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 29.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869787">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869787"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869787">Şterge vot</a></div><span id="v9869787" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869787)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869787Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869787MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2017] Administratia Jadrolina, peste drum de port.
foto by elviramvio [înc. 29.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2017] Narodni trg, clădirea Primăriei. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 29.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869788">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869788"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869788">Şterge vot</a></div><span id="v9869788" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869788)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869788Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869788MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2017] Narodni trg, clădirea Primăriei.
foto by elviramvio [înc. 29.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2017] Narodni Trg, cladirea privata a turnului cu ceas si Muzeul Etnografic -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 29.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869789">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869789"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869789">Şterge vot</a></div><span id="v9869789" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869789)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869789Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869789MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2017] Narodni Trg, cladirea privata a turnului cu ceas si Muzeul Etnografic
foto by elviramvio [înc. 29.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2017] Loggia din Narodni Trg. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 29.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869790">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869790"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869790">Şterge vot</a></div><span id="v9869790" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869790)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869790Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869790MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2017] Loggia din Narodni Trg.
foto by elviramvio [înc. 29.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2017] Placa de pe cladirea unde au fost spitalele. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 29.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869791">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869791"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869791">Şterge vot</a></div><span id="v9869791" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869791)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869791Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869791MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2017] Placa de pe cladirea unde au fost spitalele.
foto by elviramvio [înc. 29.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2017] O konoba haioasa. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 29.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869792">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869792"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869792">Şterge vot</a></div><span id="v9869792" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869792)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869792Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869792MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2017] O konoba haioasa.
foto by elviramvio [înc. 29.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2017] Konobe peste tot. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 29.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869793">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869793"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869793">Şterge vot</a></div><span id="v9869793" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869793)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869793Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869793MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2017] Konobe peste tot.
foto by elviramvio [înc. 29.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2017] -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 29.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869794">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869794"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869794">Şterge vot</a></div><span id="v9869794" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869794)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869794Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869794MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2017]
foto by elviramvio [înc. 29.06.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P17 [MAY-2017] Forumul. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 29.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869795">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869795"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869795">Şterge vot</a></div><span id="v9869795" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869795)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869795Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869795MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2017] Forumul.
foto by elviramvio [înc. 29.06.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P18 [MAY-2017] De pe Riva. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 29.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869796">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869796"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869796">Şterge vot</a></div><span id="v9869796" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869796)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869796Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869796MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2017] De pe Riva.
foto by elviramvio [înc. 29.06.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P19 [MAY-2017] Privind de pe riva spre centru. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 29.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869797">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869797"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869797">Şterge vot</a></div><span id="v9869797" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869797)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869797Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869797MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2017] Privind de pe riva spre centru.
foto by elviramvio [înc. 29.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2017] Marea poarta -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 29.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869798">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869798"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869798">Şterge vot</a></div><span id="v9869798" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869798)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869798Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869798MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2017] Marea poarta
foto by elviramvio [înc. 29.06.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P21 [MAY-2017] Stema orasului cu Sf. Chrisogonus -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 29.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869799">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869799"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869799">Şterge vot</a></div><span id="v9869799" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869799)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869799Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869799MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2017] Stema orasului cu Sf. Chrisogonus
foto by elviramvio [înc. 29.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [MAY-2017] Sf, Chrisogonus -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 29.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869800">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869800"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869800">Şterge vot</a></div><span id="v9869800" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869800)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869800Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869800MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [MAY-2017] Sf, Chrisogonus
foto by elviramvio [înc. 29.06.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [MAY-2017] Bisericuta Sf. Maria a sanatatii, mai mereu inchisa. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 29.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869801">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869801"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869801">Şterge vot</a></div><span id="v9869801" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869801)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869801Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869801MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [MAY-2017] Bisericuta Sf. Maria a sanatatii, mai mereu inchisa.
foto by elviramvio [înc. 29.06.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [MAY-2017] Un parc cu multe busturi de venetieni. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 29.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869802">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869802"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869802">Şterge vot</a></div><span id="v9869802" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869802)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869802Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869802MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [MAY-2017] Un parc cu multe busturi de venetieni.
foto by elviramvio [înc. 29.06.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [MAY-2017] poarta Sf. Chrisogonus -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 29.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869803">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869803"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869803">Şterge vot</a></div><span id="v9869803" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869803)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869803Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869803MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [MAY-2017] poarta Sf. Chrisogonus
foto by elviramvio [înc. 29.06.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [MAY-2017] -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 29.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869804">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869804"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869804">Şterge vot</a></div><span id="v9869804" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869804)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869804Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869804MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [MAY-2017]
foto by elviramvio [înc. 29.06.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [MAY-2017] Muzeul orasului in stanga si in fata o cladire de locuinte cu urme de gloante de acum 20 de ani. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 29.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869805">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869805"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869805">Şterge vot</a></div><span id="v9869805" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869805)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869805Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869805MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [MAY-2017] Muzeul orasului in stanga si in fata o cladire de locuinte cu urme de gloante de acum 20 de ani.
foto by elviramvio [înc. 29.06.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [MAY-2017] Muzeul orasului, nu merita banii, foarte slab -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 29.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869806">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869806"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869806">Şterge vot</a></div><span id="v9869806" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869806)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869806Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869806MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [MAY-2017] Muzeul orasului, nu merita banii, foarte slab
foto by elviramvio [înc. 29.06.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [MAY-2017] Am refuzat sa dau mana!!! -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 29.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869807">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869807"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869807">Şterge vot</a></div><span id="v9869807" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869807)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869807Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869807MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [MAY-2017] Am refuzat sa dau mana!!!
foto by elviramvio [înc. 29.06.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [MAY-2017] biserica ortodoxa sarba Sf. Ilie -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 29.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869808">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869808"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869808">Şterge vot</a></div><span id="v9869808" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869808)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869808Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869808MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [MAY-2017] biserica ortodoxa sarba Sf. Ilie
foto by elviramvio [înc. 29.06.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [MAY-2017] Bis. Sf. Ilie -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 29.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869809">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869809"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869809">Şterge vot</a></div><span id="v9869809" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869809)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869809Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869809MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [MAY-2017] Bis. Sf. Ilie
foto by elviramvio [înc. 29.06.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [MAY-2017] Corul bisericii Sf. Ilie -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 29.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869810">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869810"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869810">Şterge vot</a></div><span id="v9869810" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869810)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869810Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869810MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [MAY-2017] Corul bisericii Sf. Ilie
foto by elviramvio [înc. 29.06.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [MAY-2017] Kalelarga vazuta din turnul bisericii Sf. Anastasia -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 29.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869811">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869811"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869811">Şterge vot</a></div><span id="v9869811" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869811)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869811Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869811MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [MAY-2017] Kalelarga vazuta din turnul bisericii Sf. Anastasia
foto by elviramvio [înc. 29.06.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P34 [MAY-2017] O pizzerie bună pe Kalelarga. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 29.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869812">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869812"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869812">Şterge vot</a></div><span id="v9869812" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869812)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869812Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869812MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P34 [MAY-2017] O pizzerie bună pe Kalelarga.
foto by elviramvio [înc. 29.06.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P35 [MAY-2017] Prețurile din pizzerie. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 29.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869813">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869813"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869813">Şterge vot</a></div><span id="v9869813" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869813)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869813Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869813MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P35 [MAY-2017] Prețurile din pizzerie.
foto by elviramvio [înc. 29.06.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P36 [MAY-2017] Aceeasi pizzerie. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 29.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869814">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869814"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869814">Şterge vot</a></div><span id="v9869814" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869814)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869814Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869814MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P36 [MAY-2017] Aceeasi pizzerie.
foto by elviramvio [înc. 29.06.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P37 [MAY-2017] Coloana romana in alta piata, Tri Bunara -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 29.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869815">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869815"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869815">Şterge vot</a></div><span id="v9869815" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869815)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869815Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869815MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P37 [MAY-2017] Coloana romana in alta piata, Tri Bunara
foto by elviramvio [înc. 29.06.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P38 [MAY-2017] Biserica Sf. Marja de care voi povesti in alt articol. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 29.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869816">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869816"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869816">Şterge vot</a></div><span id="v9869816" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869816)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869816Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869816MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P38 [MAY-2017] Biserica Sf. Marja de care voi povesti in alt articol.
foto by elviramvio [înc. 29.06.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P39 [MAY-2017] Printesa si Maraschino!! -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 29.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869817">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869817"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869817">Şterge vot</a></div><span id="v9869817" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869817)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869817Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869817MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P39 [MAY-2017] Printesa si Maraschino!!
foto by elviramvio [înc. 29.06.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P40 [MAY-2017] Curtea interioara a unei clinici private. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 29.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869819">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869819"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869819">Şterge vot</a></div><span id="v9869819" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869819)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869819Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869819MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P40 [MAY-2017] Curtea interioara a unei clinici private.
foto by elviramvio [înc. 29.06.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[58] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2017 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2017 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.110219955444 sec