82913 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă zona Trogir

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
31.10.2017
DE
Avatar zlatna
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Râmnicu Vâlcea
înscris/ă în 28.06.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Trogir - un oraș plin de istorie


Urmare de aici

După ce am vizitat frumosul oraș Sibenik am pornit mai departe spre o altă nestemată a Croației, Trogir. Am parcat mașina într-o parcare cu plată aflată în apropierea orașului vechi. Taxa de parcare a fost de 10 kun/oră. Coordonatele GPS pentru parcare sunt următoarele: N – 43.518327 și E – 16.252570.

Acest oraș vechi, asemenea altor orașe din acestă parte de coastă a Adriaticii, este ridicat pe o insulă așezată între uscat și o altă insulă, Ciovo, legată de continent cu ajutorul a două poduri.

Trogir este un orasel croat tipic antic, pastrat într-o formă foarte buna, lucru care a determinat includerea oraselului in patrimoniul UNESCO în anul 1997. După doar câțiva pași pe micile straduțe pietruite parcă te "teleportezi" în trecut, totul parcă se mișcă mai încet și o atmosferă de relaxare te invaluie. Te uiți uimit și încantat la casele de piatră tipic croate care sunt construite foarte apropiat unele de altele probabil ca să își facă umbră reciproc. Pasii te poartă pe straduțele făcute din pietre care în timp au devenit perfect netede sub pașii tuturor celor care au vizitat sau au trăit în Trogir.

Încă din parcare se vedea turnul catedralei Sfântul Laurențiu, dorința de a o vedea creștea pe măsură ce ne apropiam de porțile vechiului Trogir. Am trecut podul spre cetate, nu înainte de a admira ambarcațiunile parcate în micul golf. Am intrat în cetate trecând Kopneva Vrata, deasupra porți se află o statuie al sfântului Ioan.

Nu după mult timp am ajuns în Piața Centrală din vechiul Trogir numită trg Ivana Pavia II. Cel mai important obiectiv turistic de aici este Catedrala Sv. Lovro (Sfântul Laurentiu). Catedrala este unul dintre cele mai pretioase monumente croate.

Lucrările bisericii, începute în anul 1123 s-au lungit pâna în secolul următor și nu au lipsit nici intervențiile de mai târziu, ca de pilda clopotnița gotico-venețiană, construită însecolul XVI, care constituie axa simbolică și vizuală a orasului. Frumusețea monumentului este apreciată încă de la atriul cu micile coloane, arcade și friza clasică, dar mai ales la vederea portii de intrare în catedrală construită în anul 1240, operă a maestrului Radovan.

Pe fațadă se află statuia Sfântului Laurentiu, datează din secolul XV si este aproape contemporană cu baptisteriul (1467), cea mai importantă operă adaugată de către sculptorul Andrea Alessi. Intrarea în catedrală este păzită de către Adam și Eva. Interiorul catedralei despărțit în trei naosuri prin pilaștrii rectangulari.

Altă clădire simbol din această piață este Turnul cu ceas. Construit în anul 1422, a făcut parte la început dintr-o biserică. Chiar dacă au trecut de la punerea în funcțiune aproape 600 de ani ceasul încă funcționează foarte bine.

Veche Primărie a fost construită pe locul unde se afla palatul Ducal. Ornamentele de pe fațadă au fost realizate de către Niccolo di Giovanni Fiorentino în secolul XV. În timpul reconstrucție din anul 1890 au fost încorporate în pereți un număr mare de elemente gotice și renascentiste din palatele familiale din Trogir și monumentele publice din oraș.

După ce am admirat ceasul și primăria, prin Piața Centrală am văzut într-un loc adunați mai mulți turiști, ne-am dus și noi să vedem ce e acolo, era o mică bisericuță iar un ghid povestea deste istoria ei. Biserica este închinată Sfintei Maria.

Biserica este foarte veche, fiind construită la începutul secolului IX sub forma unei cupole înalte înconjurată de șase abside. În secolul XVII au fost descoperite în biserică patru altare, unul dedicat Adormirii Maicii Domnului, alt altar construit în 1453 a fost dedicat Sfântului Ieronim, celelate doua altare au fost dedicate Sfântei Maria de Loreto și Sfintei Lucia. Biserica a fost demolată la mijlocul secolului XIX. Astăzi în mica bisericuță se află doar un sarcofag din piatră iar pe pereși fotografiile unor persoane care probail au contribuit la construirea noi bisericuțe.

A urmat Loggia Orașului. Se află pe latura sudică a pieței, A fost construită între secolele XIV-XV. Construcția este susținută de coloane cu capitelii romane. În interiorul Logiiei într-un relief este reprezentată Justitia, operă realizată în atelierului lui Alessi Fiorentino în secolul XV.

În vizita noastră a urmat biserica Sfânta Barbara. Este o biserică construită în secolul IX. A fost construită din fragmente de piatră spartă care au fost legate între ele cu ajutorul unui liant. Biserica este formată dintr-o cupolă înaltă, tavanul fiind sprijinit cu ajutorul unor coloane. Biserica este acum apoape goală.

A urmat o plimbare printre străzile înguste, piatruite ale orașului trecând pe lângă o mulțime de clădiri cu arhitecutură impresionantă. Am ieșit din oraș pe Poarta Mării, apoi ne-am plimbat printre palmierii pe Riva Trogirului. În port erau o mulțime de vapoare care așteptau să plimbe turiștii.

Am ajuns și la Castelul Camerlengo. Castelul are fromă aprope pătrată, datează din epoca venețiană a orașului, a fost construit între 1420 și 1437. Nu i-am trecut porțile așa că nu știu ce se află în spatele zidurilor.

Ne-am întors pe aceleși străduțe înguste spre parcarea unde aveam mașina fiind foarte mulțimiți de ce am văzut în Trogir. Dacă ajungeți în Croația nu rateți o vizită în Trogir.

Toate cele bune.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de zlatna in 31.10.2017 16:30:48

Validat / Publicat: 31.10.17 17:43:40


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în CROAȚIA
VIZUALIZĂRI: 1930


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  39800 PMA (din 43 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de zlatna? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- elviramvio
[01.11.17 01:13:55]
» mesaj pers

   @zlatna:

   N-ai avut ce pierde la Kamerlengo, poate pierdeai 2*3 kune cred, azi e bun pentru priveliste dacă urci treptele cam incomode și pentru spectacole. Vezi dacă nu tragi bine cu urechea pe la Poarta Mării?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[05.11.17 17:09:52]
» mesaj pers

   @zlatna: Locuri minunate pe care in mod sigur nu le voi ocoli daca voi ajunge pe acolo. Felicitari, votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[26] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2017] suntem în Trogir - oraș UNESCO -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916737">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916737"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916737">Şterge vot</a></div><span id="v9916737" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916737)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916737Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916737MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2017] suntem în Trogir - oraș UNESCO
foto zlatna [31.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2017] se vede turnul catedralei sf. Laurențiu -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916738">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916738"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916738">Şterge vot</a></div><span id="v9916738" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916738)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916738Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916738MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2017] se vede turnul catedralei sf. Laurențiu
foto zlatna [31.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2017] poarta orașului cu statuia sf. Ioan -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916739">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916739"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916739">Şterge vot</a></div><span id="v9916739" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916739)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916739Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916739MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2017] poarta orașului cu statuia sf. Ioan
foto zlatna [31.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2017] o mulțime de turiști erau în Trogir -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916740">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916740"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916740">Şterge vot</a></div><span id="v9916740" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916740)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916740Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916740MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2017] o mulțime de turiști erau în Trogir
foto zlatna [31.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2017] catedrala Sf. Laurențiu din Trogir -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916741">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916741"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916741">Şterge vot</a></div><span id="v9916741" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916741)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916741Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916741MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2017] catedrala Sf. Laurențiu din Trogir
foto zlatna [31.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2017] statuia sfântului Laurențiu -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916742">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916742"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916742">Şterge vot</a></div><span id="v9916742" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916742)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916742Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916742MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2017] statuia sfântului Laurențiu
foto zlatna [31.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2017] poarta de intrare în catedrală -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916743">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916743"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916743">Şterge vot</a></div><span id="v9916743" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916743)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916743Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916743MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2017] poarta de intrare în catedrală
foto zlatna [31.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2017] turnul cu ceas din Piața Centrală a Trogirului -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916744">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916744"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916744">Şterge vot</a></div><span id="v9916744" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916744)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916744Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916744MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2017] turnul cu ceas din Piața Centrală a Trogirului
foto zlatna [31.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2017] primăria din Trogir construită pe locul unui palat -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916745">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916745"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916745">Şterge vot</a></div><span id="v9916745" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916745)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916745Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916745MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2017] primăria din Trogir construită pe locul unui palat
foto zlatna [31.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2017] mica bisericuță dedicată Sf. Maria -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916746">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916746"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916746">Şterge vot</a></div><span id="v9916746" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916746)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916746Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916746MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2017] mica bisericuță dedicată Sf. Maria
foto zlatna [31.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2017] interiorul bisericii Sf. Maria -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916747">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916747"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916747">Şterge vot</a></div><span id="v9916747" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916747)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916747Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916747MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2017] interiorul bisericii Sf. Maria
foto zlatna [31.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2017] Loggia orașului cu scultura în relief -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916748">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916748"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916748">Şterge vot</a></div><span id="v9916748" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916748)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916748Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916748MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2017] Loggia orașului cu scultura în relief
foto zlatna [31.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2017] biserica Sf. Barbara din Trogir -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916749">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916749"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916749">Şterge vot</a></div><span id="v9916749" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916749)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916749Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916749MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2017] biserica Sf. Barbara din Trogir
foto zlatna [31.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2017] catedrala Sf. LAurențiu văzută din Loggia -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916750">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916750"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916750">Şterge vot</a></div><span id="v9916750" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916750)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916750Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916750MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2017] catedrala Sf. LAurențiu văzută din Loggia
foto zlatna [31.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2017] străzile pietruite ale Trogirului -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916751">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916751"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916751">Şterge vot</a></div><span id="v9916751" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916751)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916751Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916751MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2017] străzile pietruite ale Trogirului
foto zlatna [31.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2017] ieșim spre portul din Trogir -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916752">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916752"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916752">Şterge vot</a></div><span id="v9916752" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916752)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916752Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916752MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2017] ieșim spre portul din Trogir
foto zlatna [31.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2017] pe Riva în Trogir -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916753">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916753"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916753">Şterge vot</a></div><span id="v9916753" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916753)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916753Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916753MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2017] pe Riva în Trogir
foto zlatna [31.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2017] pe Riva în Trogir -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916754">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916754"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916754">Şterge vot</a></div><span id="v9916754" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916754)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916754Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916754MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2017] pe Riva în Trogir
foto zlatna [31.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2017] pe Riva în Trogir -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916755">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916755"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916755">Şterge vot</a></div><span id="v9916755" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916755)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916755Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916755MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2017] pe Riva în Trogir
foto zlatna [31.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2017] AmFost și eu Acolo -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916756">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916756"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916756">Şterge vot</a></div><span id="v9916756" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916756)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916756Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916756MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2017] AmFost și eu Acolo
foto zlatna [31.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2017] o parte a castelui Kamerlengo -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916757">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916757"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916757">Şterge vot</a></div><span id="v9916757" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916757)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916757Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916757MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2017] o parte a castelui Kamerlengo
foto zlatna [31.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[26] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.299029111862 sec