83355 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă zona Split-Podstrana

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
28.11.2017
DE
Avatar zlatna
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Râmnicu Vâlcea
înscris/ă în 28.06.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Split - între istorie şi o echipă de fotbal


Urmare de aici

După ce am vizitat Sibenikul și Trogirul ne-am îndreptat spre Split. Splitul este unul dintre cele mai aglomerate orașe din Croația. Noi ne-am făcut calculele să ajungem până la ora 12 la Palatul Deoclițian pentru a prinde spectacolul de la miezul zilei. Dar planurile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg.

Cu cât înaintam spre centrul orașului cu atât viteza de deplasare era mai mică. Cu greu am ajuns la parcarea de la zidurile cetății. Coordonatele parcării le aveam de acasă, am găsit parcarea, era cam 12 fără 5 minute. Intrăm în parcare, ghinion, nici un loc liber. Atunci de ce ni s-a ridicat bariera la intrare și am primit și tichet? Dacă trebuia să plătim parcarea, la ieşire, era chiar de tot.

Am dat ocol parcării, nici un loc, ne-am îndreptat spre ieșire, am prezentat tichetul portarului de la barieră, acesta zâmbind ne-a urat drum bun. Am ieșit din parcare și am început, prin zonă, să căutăm altă parcare. Zona cetății este foarte aglomerată, fiind în apropiere și portul maritim.

Am pornit spre altă parcare, după aproape 1 kilometru am găsit o parcare lângă autogara. Pe o tabelă electronică scria că sunt vreo 20 de locuri libere, ne uităm la taxă, 10 kuna/oră. Zic am nimerit-o, destul de aproape și ieftin. La plecare am văzut că m-am înșelat, 10 kuna/oră era doar prima oră, apoi era 25 kuna/oră. Dar nu ne-a părut rău că am plătit atât, pentru că ne-a plăcut ce am văzut.

Înainte de a purcede la vizitarea vechiului Split, vă spun că acest oraș trăiește și respiră pentru un club de fotbal care se numește Hajduk Split. Cu zeci de kiloemtri înainte de a intra în oraș, dar mai ales în oraș, însemnele echipei sunt peste tot, pe blocuri, în stații de autobuz, pe ziduri. Nu am mai văzut atâta iubire pentru un club. Bravo lor.

Din parcare am pornit spre vechiul Split, trecând pe lângă o mulțime de tarabe cu suveniruri care se întind pe aproape 1 kilometru. Peste drum de aceste tarabe se află portul, unde acostează zeci de ambarcațiuni de diferite mărimi.

Am ajuns la zidurile cetăți, apoi am pătruns dincolo de ziduri. Nu știu cum am făcut că am ajuns prin beciurile palatului lui Deoclițian iar de aici am ieși în fața catedralei, în Peristil. Aici erau adunaţi o mulțime de turiști, cred că de puțin timp s-a terminat spectacolul de la palat la care participă și Deoclițian. Erau romani prin piață și stăteau la poze cu turiști.

Peristil este o piață înconjurată pe trei laturi de colonade, având, deasupra capătului galeriei, o poartă care face legătura cu sălile împăratului.

Pe latura dinspre est a pieții se înalță Catedrala Sfântul Domnius, în care este înclus fostul mausoleu a lui Deoclițian. Despre catedrală am scris un articol, așa că acum doar vă spun că dacă ajungeți aici merită să vizitați înteriorul ei, dar nu și cripta de la subsol.

Din Peristil trecând poarta Broncana Vrata, am ajuns în Oculus, unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din palat. Este o sală rotundă, cu pereţii sub formă de con, iar sus sala nu are acopereiş. Acustica săli este foarte bună. Se spune că aici Deocliţian îşi primea oaspeţii sau că aici ţinea şedinţe. Interesant este şi faptul că nici odată soarele nu reuşeşte să lumineze intregul interior al sălii.

Într-un colț al palatului Deoclițian se află palatul Grisogono. Palatul a aparținut vechii familiei patriciene Grisogono. Palatul inițial a fost construit ăn stil romanic. În a doua jumătate a secolului al XV-lea a fost remodelat în stilul gotic. Palatul a fost renovat complet la începutul secolui al XXI-lea.

Tot în apropiere se află biserica Sfânta Roca cu fațada renașcentistă. Biserica a fost construită în anul 1516 pțstrțnd zidul unui alt lăcaș de cult construit în secolul al XIII-lea.

Langă Peristil se încrucișează, cele doua străzi principale care duceau spre porțile vechiului Split și anume strada Kresimirova ulica și Diokletijanova ulica. Prima dintre aceste străzi face legătura dintre poarta de est a cetății și cea de vest. Pe marginea străzii sunt o mulțime de clădiri vechi care astăzi găsduiesc la parterul lor magazine, cafenele, restaurante, iar spațiile de la etaj sunt locuințe particulare sau hoteluri.

Strada Diokletijanova ulica face legătura dintre nord și sud. Mergând pe această stradă găsim Muzeul Civic (Muzej Grada Splita) în care sunt păstrate documente și obiecte referitoare la istoria orașului din perioada cuprinsă între secolele XII și XVIII.

Dacă nu știați, o poartă din vechiul Split poartă numele meu de pe AFA, poarta Zlatna Vrata (Poarta de aur). Se află la capătul nordic al Diokletijanova ulica, era principala poartă de intrare în cetate dinspre uscat. Poarta seamănă cu un arc de triunf.

Am ieșit din castel pe poarta Zlatna. Afară, chiar la zidurilor cetății se află o stauie gigantică. Statuia îl reprezintă pe Gregory de Nin. Gregory era un episcop medieval croat de Nin care se opunea cu fermitate papei și cercurilor oficiale ale Bisericii. El a introdus limba croată în serviciile religioase. Statuia din fața palatului este opera a arhitectului Ivan Meštrović din Split. Statuia are o înălțime de de 8,5 metri. Frecarea degetelor statuii se spune că adduce noroc.

După acestă vizită pot trage următoarele concluzi. Paltul Deoclițian este foarte frumos și se merită să-l vizitați. Splitul este foarte aglomerat și nu prea curat, iar echiapa de fotbal din oraș este adevărata lor religie.

---
Impresii încărcate de zlatna in 28.11.2017 08:02:17

Validat / Publicat: 28.11.17 10:41:26


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în CROAȚIA
VIZUALIZĂRI: 1446


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  41150 PMA (din 44 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de zlatna? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- ioan marinescu
[28.11.17 11:05:39]
» mesaj pers

   @zlatna: Felicitări! Am mai învățat ceva valoros despre Croația, din care nu văzusem decât Dubrovnicul!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- adrianbogdan
[28.11.17 13:33:38]
» mesaj pers

   Buna!

   foarte fain

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Rodel
[28.11.17 17:10:58]
» mesaj pers

   Asemenea excursie și review merită un SUPERBONUS!

    Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[01.12.17 16:35:33]
» mesaj pers

   @zlatna:

   Mi-ai amintit de excursia mea din luna mai, deși Split nu m-a impresionat foarte mult decât cu palatul lui Dioclețian.

   Știi că în palatul Grisogono te poți caza? Asta dacă vrei să dai pe o noapte cât pe 3 în alte locuri din Split! De aceea a fost renovat la început de sec. XXI, pentru a deveni cazare oarecum de lux.

   Nu comentez mai mult despre ce ai scris, am 3 articole scrise de ceva vreme dar n-am reușit să le încarc dar pot spune că Zlatna se găsește prin toată Croația și la Zagreb este un restaurant bun cu acest nume - este al tău și nu ne spui?!

   M-am uitat la ora de pe poze, ai ratat să strigi Ave Caesar, eu te-am atenționat să nu uiți de întâlnire 🤣 Sau ai preferat vinăria Dioclețian și împăratul avea alt program? (sunt mai multe vinării care vând sub acest nume la Split dar prețul la sortimentele bune e împărătesc)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- zlatna
[02.12.17 16:08:37]
» mesaj pers

   @ioan marinescu: Mulţumesc pentru aprecieri.

   Dubrovnicul l-am vizitat în 2015 când am fost la Budva, în Muntenegru. Din toate oraşele cetate ale Croaţiei, Dubrovicul mi-a plăcut cel mai mult, are ceva aparte, parcă e mai aerisit.

   Şi celelalte au câte ceva aparte, fieare oraş are frumuseţea lui, aşa că dacă doriţi să le descoperiţi, trebuie să mergeţi în Croaţia.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- zlatna
[02.12.17 16:10:38]
» mesaj pers

   @adrianbogdan: Mulţumesc mult.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- zlatna
[02.12.17 16:12:47]
» mesaj pers

   @Rodel: Mulţumesc mult.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- zlatna
[02.12.17 16:25:32]
» mesaj pers

   @elviramvio: " M-am uitat la ora de pe poze, ai ratat să strigi Ave Caesar, eu te-am atenționat să nu uiți de întâlnire " - eu am calculat ca până la 12 să ajung la cetate, am ajuns dar nu am găsit loc în parcarea de lângă palat. Până am găsit altă parcare s-a dus ceremonia.

   Nu ştiam că te poţi caza la Grisogomo, dar dacă spui că e aşa scump, nu mă interesează o cazare la ei.

   Restaturantul din Zagreb nu e al meu, e a lui tata :).

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- mishu
[06.12.17 22:41:47]
» mesaj pers

   @zlatna: Felicitari, votat cu mare drag

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- zlatna
[06.12.17 23:05:52]
» mesaj pers

   @mishu: Mulțumesc mult.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2017] în portul din Split sunt o mulţime de ambarcaţiuni -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925747">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925747"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925747">Şterge vot</a></div><span id="v9925747" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925747)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925747Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925747MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2017] în portul din Split sunt o mulţime de ambarcaţiuni
foto zlatna [28.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2017] la Split vin vapoare mari în Croazieră -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925748">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925748"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925748">Şterge vot</a></div><span id="v9925748" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925748)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925748Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925748MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2017] la Split vin vapoare mari în Croazieră
foto zlatna [28.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2017] ne îndreptăm spre Stari Grad -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925749">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925749"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925749">Şterge vot</a></div><span id="v9925749" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925749)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925749Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925749MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2017] ne îndreptăm spre Stari Grad
foto zlatna [28.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2017] intrăm în interiorul cetăţii -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925750">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925750"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925750">Şterge vot</a></div><span id="v9925750" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925750)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925750Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925750MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2017] intrăm în interiorul cetăţii
foto zlatna [28.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2017] pe la subsol sunt tarabe cu suveniruri -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925751">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925751"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925751">Şterge vot</a></div><span id="v9925751" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925751)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925751Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925751MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2017] pe la subsol sunt tarabe cu suveniruri
foto zlatna [28.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2017] zidurile cetăţii sunt foarte groase -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925752">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925752"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925752">Şterge vot</a></div><span id="v9925752" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925752)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925752Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925752MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2017] zidurile cetăţii sunt foarte groase
foto zlatna [28.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2017] arteră principală în cetate -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925753">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925753"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925753">Şterge vot</a></div><span id="v9925753" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925753)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925753Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925753MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2017] arteră principală în cetate
foto zlatna [28.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2017] clădiri din interiorul Palatului Deocliţian -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925754">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925754"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925754">Şterge vot</a></div><span id="v9925754" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925754)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925754Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925754MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2017] clădiri din interiorul Palatului Deocliţian
foto zlatna [28.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2017] clădiri vechi din Split -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925755">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925755"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925755">Şterge vot</a></div><span id="v9925755" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925755)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925755Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925755MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2017] clădiri vechi din Split
foto zlatna [28.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2017] turnul catedralei din Split -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925756">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925756"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925756">Şterge vot</a></div><span id="v9925756" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925756)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925756Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925756MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2017] turnul catedralei din Split
foto zlatna [28.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2017] Peristil- romanii tocmai au terminat spectacolul -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925757">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925757"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925757">Şterge vot</a></div><span id="v9925757" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925757)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925757Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925757MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2017] Peristil- romanii tocmai au terminat spectacolul
foto zlatna [28.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2017] clădiri din Palatul Deocliţian -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925758">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925758"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925758">Şterge vot</a></div><span id="v9925758" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925758)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925758Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925758MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2017] clădiri din Palatul Deocliţian
foto zlatna [28.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2017] Peristil - vedere generală -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925759">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925759"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925759">Şterge vot</a></div><span id="v9925759" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925759)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925759Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925759MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2017] Peristil - vedere generală
foto zlatna [28.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2017] Oculus- sala de şedinţe -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925760">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925760"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925760">Şterge vot</a></div><span id="v9925760" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925760)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925760Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925760MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2017] Oculus- sala de şedinţe
foto zlatna [28.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2017] Oculus- soarele nu-l poate luminaîn întregime -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925761">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925761"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925761">Şterge vot</a></div><span id="v9925761" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925761)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925761Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925761MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2017] Oculus- soarele nu-l poate luminaîn întregime
foto zlatna [28.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2017] un Sfinx păzeşte intrarea în catedrală -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925762">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925762"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925762">Şterge vot</a></div><span id="v9925762" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925762)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925762Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925762MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2017] un Sfinx păzeşte intrarea în catedrală
foto zlatna [28.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2017] străduţe din vechea cetate a Splitului -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925763">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925763"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925763">Şterge vot</a></div><span id="v9925763" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925763)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925763Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925763MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2017] străduţe din vechea cetate a Splitului
foto zlatna [28.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2017] de aici cumpăra Deocliţian vinul -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925764">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925764"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925764">Şterge vot</a></div><span id="v9925764" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925764)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925764Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925764MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2017] de aici cumpăra Deocliţian vinul
foto zlatna [28.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2017] statuia lui Gregorios din Nin -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925765">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925765"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925765">Şterge vot</a></div><span id="v9925765" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925765)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925765Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925765MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2017] statuia lui Gregorios din Nin
foto zlatna [28.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2017] v-am spus că am poartă de intrare în palat -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925766">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925766"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925766">Şterge vot</a></div><span id="v9925766" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925766)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925766Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925766MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2017] v-am spus că am poartă de intrare în palat
foto zlatna [28.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2017] clădiri din vechiul Split -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av925767">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv925767"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=925767">Şterge vot</a></div><span id="v9925767" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(925767)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f925767Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e925767MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2017] clădiri din vechiul Split
foto zlatna [28.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.201266050339 sec