83117 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă zona Split-Podstrana

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
13.11.2017
DE
Avatar zlatna
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Râmnicu Vâlcea
înscris/ă în 28.06.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
40 kuna
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Catedrala Sfântul Domnius - Split


Urmare de aici

După ce am vizitat Sibenikul și Trogirul am ajuns în Split. Splitul este unul dintre cele mai frumoase orașe croate, dar și unul dintre cele mai aglomerate. Prin această aglomerație am ajuns până la Palatul Deoclițian. Unul dintre obiectivele turistice din interiorul palatului este Catedrala Sfântul Domnius.

Vizitarea catedralei se face constra cost. Pețul biletului este de 20 kuna de persoană. Catedrala ocupă colțul de sud-est la palatului. În biserică se intră prin partea din spate. Vizita cuprinde Mausoleul lui Deoclițian, Cripta și Templul lui Jupiter (sau Baptisteriu Sf. Ioan Botezătorul). Se urcă câteva trepte apoi se coboară în interiorul bisericii.

De fapt pe locul unde astăzi e biserica, a fost construit mausoleul împăratului Deoclițian, persecutorul creștinilor. Catedrala poartă numele sfântului ocrotitor al orașului Split, Sfântul Domnius (Dujma în limba locală) care a murit ca martir în timpul persecuţiei. Biserica este înălţată pe mormântul lui Diocleţian, duşmanul creştinismului şi adăposteşte moaştele Sfântul Domnius.

Mausoleul lui Deoclițian avea formă circulară, în interior avea patru nișe semicirculare și patru nișe dreptunghiulare. Deasupara nișelor se aflau opt piloni corintini de granit roșu, iar deasupra acestora alți opt stâlpi de dimensiune mai mică decât primii. Înalțimea totală a cupolei mausoleului este de aproape 14 metri. Cupola este construită din cărămidă. În mijloc se afla sarcofagul lui Deoclițian. Se presupune că sarcofagul era din porfir. Singurul decor care s-a păstrat este o friză sculptată, care se află în spatele capitelurilor, ea reprezintă șcene de vânătoare, cu imagini ale zeului Cupidon, ghirlande și măști. Deasupra nișei aflate în fața intrării se pot vedea urmele a două chipuri, se presupune că îi reprezentau pe Deoclițian și pe soția sa Prisca. Mausoleul devine biserică în secolul VII. În secolul XVII a fost adauguat corul în partea de est al mausoleului. În acest scop peretele estic al mausoleului a fost dat jos cu scopul de a unifica cele două camere. Interiorul mausoleului este bogat împodobit cu un altar aurit, pe amvon un vultur veghează atent la tot ce se întâmplă în jur.

Chiar de la intrarea în biserică te impresionează ușile, care sunt din lemn sculptat. Acestea au fost lucrate de sculptorul și pictorul croat Buvina Andija, în jurul anului 1220. La primul etaj se află Trezoreria Catedralei, în care se află moștele sfântului Dujma aduse aici după moartea sa. Tot în trezorerie se află și o pictură valoaroasă care datează din secolul XIII, care o prezintă pe Maica Domnului cu Isus în brațe. Tot aici puteți vedea veșminte preoțești vechi, potire, cărți, printre care se remarcă cartea Istoria poporului din Salona scrisă în secolul XI.

Următoarul obiectiv pe care l-am vizitat a fost Cripta. Aceasta este după cum bănuiţi, la subsol. Sub catedrală mai precis. Nu are prea multe de oferit, chiar am plecat foarte repede de acolo, mirosea a canal. Cripta este o încăpere mare cu o masă de marmură pe mijloc unde se găsea un maldăr de bileţele cu dorinţe ale turiştilor şi o statuie a Sfintei Lucia, martiră creștină. Câteva clopote vechi stau liniștite într-un colț. Nici aparatului foto nu i-a plăcut acolo pentru că pozele au ieșit foarte prost.

Ca apoape orice catedrală din lume și catedrala de aici are în dotare un turn. Turnul nu este foarte vechi, nu era în planurile lui Diocleţian. A intrat în peisaj prin anul 1100 şi a fost obiectul multor procese de construcţie şi reconstrucţie, forma de azi obţinând-o abia la începutul secolului XX. Se înalţă mult deasupra catedralei şi a oraşului oferind vederi panoramice care merită ascensiunea. Scările înalte de marmură te urcă pe un coridor foarte îngust pe prima porţiune. Coridorul este atât de îngust încât cu greu încap doi oameni subţirei, altfel trebuie să te aştepţi ca la drumurile în lucru, iar scările sunt atât de înalte încât unul cu picioare scurte le urcă destul de greu.

Ultimul obiectiv care aparține de catedrală este Templul lui Jupiter. Este amplasat la vreo 50 de metri de catedrală. Un sfinx negru, fără cap, păzește intrarea în templu. Se spune că sfinxul a fost adus din Egipt pe timpul lui Deoclițian. Capul sfinxului a fost găsit pe la începul anilor1900 în casa unui localnic. Templul a fost închinat zeului roman, Jupiter. În timpul Evului Mediu templul a fost transformat într-un baptisteriu (loc pentru efectuarea botezului la catolici) după ce creștinii au preluat palatul. Interiorul baptisterilui conține o cristelniță din secolul XII, modelată sub formă de cruce. O statuie a sfântului Ioan Botezătorul întregește interiorul baptisterului. Stauia este așezată pe locul unde se afla stauia zeului Jupiter, care a fost dată jos în momentul transformării templui în baptister.

Dacă ajungeți în split nu ratați o vizită la Catedrala Sfântul Domnius.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de zlatna in 13.11.2017 08:56:04

Validat / Publicat: 13.11.17 12:41:47


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în CROAȚIA
VIZUALIZĂRI: 410


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  37550 PMA (din 40 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de zlatna? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mishu
[13.11.17 12:47:47]
» mesaj pers

   @zlatna: Start vot! un articol minunat, felicitari, votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- zlatna
[13.11.17 12:53:33]
» mesaj pers

   @mishu: Mulțumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mika
[13.11.17 16:09:55]
» mesaj pers

   @zlatna: Am citit toate review-urile tale din Croația și m-ai convins că trebuie să mergem cât mai repede. Am tot ocolit zona, nu știu exact de ce. Dar am pus-o acum in capul listei. Felicitari pentru articole si excursii.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- danaeldreny
[13.11.17 19:45:04]
» mesaj pers

   Impresionant. Domul impunător, interioarele baroce, da, merită o vizită!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- zlatna
[14.11.17 15:11:09]
» mesaj pers

   @Mika: Mulțumesc pentru aprecieri.

   Croația, ca de altfel majoritatea țărilor fostei Iugosalvii au foarte multe de oferit turiștilor. Am fost în Croația și Muntenegru și ambele ne-au plăcut foarte mult. Au atâtea orașe cetate care s-au conservat bine până în zilele noastre.

   Vă recomand să vizitați și Muntenegru e o țară mică dar foarte frumoasă, mai ales golful Kotor.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[25] foto. Click pe poze pentru a le mări

P02 [AUG-2017] un sfinx apără intrarea în catedrală -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920724">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920724"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920724">Şterge vot</a></div><span id="v9920724" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920724)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920724Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920724MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2017] un sfinx apără intrarea în catedrală
foto zlatna [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2017] poarta principală a catedralei -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920725">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920725"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920725">Şterge vot</a></div><span id="v9920725" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920725)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920725Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920725MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2017] poarta principală a catedralei
foto zlatna [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P04 [AUG-2017] turnul catedralei din Split -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920726">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920726"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920726">Şterge vot</a></div><span id="v9920726" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920726)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920726Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920726MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2017] turnul catedralei din Split
foto zlatna [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]P05 [AUG-2017] turnul ajunge până la Soare -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920727">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920727"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920727">Şterge vot</a></div><span id="v9920727" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920727)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920727Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920727MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2017] turnul ajunge până la Soare
foto zlatna [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2017] am intrat în biserică -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920728">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920728"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920728">Şterge vot</a></div><span id="v9920728" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920728)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920728Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920728MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2017] am intrat în biserică
foto zlatna [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2017] pe holuri sunt mai multe picturi -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920729">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920729"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920729">Şterge vot</a></div><span id="v9920729" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920729)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920729Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920729MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2017] pe holuri sunt mai multe picturi
foto zlatna [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2017] altarul principal al catedralei -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920730">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920730"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920730">Şterge vot</a></div><span id="v9920730" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920730)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920730Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920730MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2017] altarul principal al catedralei
foto zlatna [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2017] imagine din interiorul mausoleului -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 13.11.17] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av920731">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920731"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920731">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2017] imagine din interiorul mausoleului
foto zlatna [13.11.17] nevotabilă
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2017] un mormânt din mausoleu -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920732">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920732"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920732">Şterge vot</a></div><span id="v9920732" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920732)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920732Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920732MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2017] un mormânt din mausoleu
foto zlatna [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2017] cele două randuri de coloane care susțin cupola mausoleului -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920733">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920733"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920733">Şterge vot</a></div><span id="v9920733" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920733)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920733Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920733MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2017] cele două randuri de coloane care susțin cupola mausoleului
foto zlatna [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2017] amvonul catedralei -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920734">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920734"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920734">Şterge vot</a></div><span id="v9920734" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920734)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920734Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920734MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2017] amvonul catedralei
foto zlatna [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2017] mormântul sf. Domnius -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920735">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920735"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920735">Şterge vot</a></div><span id="v9920735" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920735)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920735Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920735MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2017] mormântul sf. Domnius
foto zlatna [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2017] alt mormânt din catedrală -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920736">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920736"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920736">Şterge vot</a></div><span id="v9920736" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920736)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920736Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920736MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2017] alt mormânt din catedrală
foto zlatna [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2017] cupola mausoleului lui Deoclițian -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920737">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920737"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920737">Şterge vot</a></div><span id="v9920737" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920737)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920737Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920737MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2017] cupola mausoleului lui Deoclițian
foto zlatna [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2017] interiorul mausoleului lui Deoclițian -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920738">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920738"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920738">Şterge vot</a></div><span id="v9920738" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920738)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920738Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920738MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2017] interiorul mausoleului lui Deoclițian
foto zlatna [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2017] am coborât în criptă -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920739">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920739"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920739">Şterge vot</a></div><span id="v9920739" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920739)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920739Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920739MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2017] am coborât în criptă
foto zlatna [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2017] interiorul criptei de sub mausoleu -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920740">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920740"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920740">Şterge vot</a></div><span id="v9920740" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920740)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920740Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920740MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2017] interiorul criptei de sub mausoleu
foto zlatna [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2017] în criptă se află niște clopote vechi -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920741">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920741"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920741">Şterge vot</a></div><span id="v9920741" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920741)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920741Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920741MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2017] în criptă se află niște clopote vechi
foto zlatna [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2017] poarta din lemn sculptat -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920742">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920742"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920742">Şterge vot</a></div><span id="v9920742" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920742)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920742Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920742MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2017] poarta din lemn sculptat
foto zlatna [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2017] am ajuns la Templul lui Jupiter -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920743">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920743"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920743">Şterge vot</a></div><span id="v9920743" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920743)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920743Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920743MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2017] am ajuns la Templul lui Jupiter
foto zlatna [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [AUG-2017] am fost la mausoleul lui Deoclițian -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920744">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920744"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920744">Şterge vot</a></div><span id="v9920744" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920744)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920744Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e920744MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [AUG-2017] am fost la mausoleul lui Deoclițian
foto zlatna [13.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[25] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.157060861588 sec