82438 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Sibenik

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
02.10.2017
DE
Avatar zlatna
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Râmnicu Vâlcea
înscris/ă în 28.06.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Unul din cele mai frumoase orașe croate - Sibenik


Urmare de aici

La întrunirea AFA de la Slănic Moldova, la micul dejun, am nimerit la masă cu domnul Traian Leuca. Din multele subiecte pe care le-am discutat a venit vorba de concediu de anul acesta. I-am spus că dorim să mergem în Croația. Atunci dl. Traian mi-a recomandat să vizităm orașele Sibenik și Trogir. Am făcut-o și îi mulțumesc pe acestă cale, pentru că am văzut două orașe minunate.

Într-una din zile am pornit din Zadar spre Split cu oprire la Sibenik și Trogir. Încep cu vizita la Sibenik. După această vizită pot spune că Sibenikul este unul dintre cele mai frumoase orașe din Croația. De la Zadar la Sibenik sunt aproximativ 90 de kilometri, drumul este lejer, în mare parte paralel cu marea Adriatică. Înainte de a ajunge în Sibenik se trece podul ”Sibenik” peste râul Krka. Podul este celebru în zonă, atât pentru lungimea sa, de 390 metri, dar mai ales în rândul paracticanților de body juping, la mijlocul podului fiind instalată o instalație pentru sărit cu coarda.

Am parcat mașina într-o parcare aflată lângă orașul vechi Sibenik. Parcarea are următoarele coordonate GPS: N – 43.734680 și E – 15.893394. Costul parcării este de 10 kuna ora (6,2 lei/oră). Am pornit spre orașul vechi. Era destul de dimineață iar străzile orașului vechi erau aproape goale, lucru care ne-a plăcut, am putut admira în liniște toate obiectivele turistice.

Sibenikul este unul dintre puținele orașe de pe coasta Dalmație care nu a fost înfințat de către greci sau romani, orașul a fost înfințat de către slavi, undeva pe la începutul anilor 1000. În anul 1116 orașul a fost cucerit de către venețieni. Otomani au încercat să cucerescă cucerescă Sibenikul începând cu secolulal XV-lea, dar nu au reușit nici odată să cucerescă orașul. După căderea imperiului Venețian în anul 1797, orașul trece sub conducerea hasburgilor, până la destrămarea acestui imperiu.

Am pornit pe micile străzi pavate cu piatră spre principalel obiective turistice din oraș. Am admirat numeroase clădiri din piatră, aflate pe ambele părți ale străzilor. Pe sus, legătura dintre străzi, se făce prin grilande cu stegulețe de diferite culori, dând o senzație de sărbătoare, de carnaval.

Prima clădire cu caracter de obiectiv turistic pe care am întâlnit-o este cea a muzeului orașului. Se află lângă catedrala Sf. Iacob. Clădirea muzeului a fost construită în anul 1925, marcând 1000 de ani de la formarea imperiului Croat. Muzeul este împărțit pe mai multe secții: istorie, etnografie, arheologie. Din păcate la ora când am vizitat noi Sibenikul muzeul era închis, orarul de funționare este între 10-13.

Am ajuns în fața unei biserici foarte frumoase, biserica Sf. Barbara. Biserica a fost construită în jurul anului 1400 în stil gotic. Deasupra uși de la intrare se află o sculptură care îl înfățișează pe sf. Nicolae. Tot pe fațada principală se află un ceas. În turla bisecicii trei clopote anunță armonios orele zilei. În interiorul bisericii funcționează un mic muzeu, unde sunt expuse lucrări dein secolele XIV-XVII.

Cel mai frumos obiectiv turistic din Sibenik este catedrala Sf. Iacov, care este și simbolul orașului. Catedrala este construită din piatră. A fost construită între 1431 și 1535, deci peste un secol a durat construirea catedralei. Arhitectura sa ilustrează trecerea de la stilul gotic la cel al Renașterii. Planurile catedralei au fost făcute de către Juraj Matajev, al cărui statuie poate fii admirată în piața de lângă catedrală.

Catedrala Sf. Jacob este o bazilică cu trei nave. Are o cupolă care se înalță până la 32 de metri, care amintește de influența venețiană a zonei. Interiorul bisercii este o imbinare armonioasă între stilul gotic, prezent în patea joasă și stilul Renașterii prezent în partea de sus. În catedrală se află sarcofagul cu rămășițele sfântului Iacob, al cărui nume îl poartă catedrala.

Am pornit spre castelul sfântul Mihail. În drum spre castel, am dat peste mănăstirea sf. Laurențiu. Biserica Sf. Laurențiu a fost construită în secolul al XVII-lea și aparține ordinului franciscan. În apropierea portalului principal se află peștera Maicii Domnului din Lourdes, aici fiind un loc de pelerinaj al lumii creștine. Mănăstrirea se mândrește și cu grădinile sale, amenajate frumos în partea de nord a mănăstirii.

De la mănăstire spre castel drumul urcă, pe străzi înguste din piatră până la dealul unde a fost construit castelul Sf. Mihail. Castelul se află la o altitudine de 700 metri deasupra mării. A fost construit între secolele XV-XVI, din piatră. Numele castelului este dat de biserica din interioul zidurilor, biserică acre dateză din primi ani de creștinizare a croaților, la începutul secolului IX. Dea lungul istorie cetatea a fost distrusă și reconstruită de mai multe ori. Pereții cetății sunt decorați cu mai multe steme care aparțin lectorilor orașului sau castelanilor din cetate care au efectuat diferite lucrări de reparații.

De la cetate, pe a celeși străduțe pietruite am coborât în cetate, unde am admirat alte clădiri deosebite, apoi ne-am îndreptat spre parcare să pornim spre Trogir, un alt oraș minunat.

După părerea mea Sibenikul este unul dintre cele mai frumoase orașe ale Croației, este un oraș pe care am dorii să-l mai vizităm odată. Mulțumec încă odată pentru recomandare domnului Leuca.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de zlatna in 02.10.2017 09:50:27

Validat / Publicat: 02.10.17 11:49:05


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în CROAȚIA
VIZUALIZĂRI: 1343

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  41600 PMA (din 45 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de zlatna? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mishu
[02.10.17 12:31:44]
» mesaj pers

   @zlatna: Un articol minunat, felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- zlatna
[02.10.17 12:33:38]
» mesaj pers

   @mishu: Mulțumesc mult.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[02.10.17 14:17:05]
» mesaj pers

   @zlatna:

   Din păcate Sibenik l-am ratat - am ajuns si nu erau parcari libere, erau ceva demonstrații nu stim pentru ce - am luat-o după niste indicatoare spre o parcare si am nimerit pe o straduța cu sens unic unde era o problema sa deschizi o singura portiera, nu ambele, asa ca am renuntat. Anul viitor sper sa am noroc. Trogirul insa l-am colindat lejer și ne-a placut.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- zlatna
[02.10.17 15:12:07]
» mesaj pers

   @elviramvio: Păcat că nu ați apucat să vedeți Sibenikul. Este foarte frumos. Poate, pe noi ne-a împresionat așa mult pentru că nu am găsit agitația din celelalte orașe din Croația.

   Pentru parcare aveam coordonatele de acasă și fiind dimieața nu a fost o problemă să găsim locuri libere (nu pot să spun același lucru despre Split- cu greu am găsit un loc de parcare, era amiaza).

   Dacă ajungi la anul iarăși în Croația, nu mai rata Sibenikul.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[23] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2017] drumul spre principalele obiective turistice -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 02.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907767">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907767"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907767">Şterge vot</a></div><span id="v9907767" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907767)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907767Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907767MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2017] drumul spre principalele obiective turistice
foto zlatna [02.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2017] in interiorul orașului Sibenik -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 02.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907768">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907768"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907768">Şterge vot</a></div><span id="v9907768" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907768)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907768Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907768MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2017] in interiorul orașului Sibenik
foto zlatna [02.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2017] străzile înguste ale Sinenikului -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 02.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907769">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907769"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907769">Şterge vot</a></div><span id="v9907769" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907769)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907769Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907769MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2017] străzile înguste ale Sinenikului
foto zlatna [02.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2017] stegulețele multicolore aduc senzația de carnaval -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 02.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907770">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907770"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907770">Şterge vot</a></div><span id="v9907770" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907770)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907770Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907770MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2017] stegulețele multicolore aduc senzația de carnaval
foto zlatna [02.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2017] pe străzlie Sibenikului -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 02.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907771">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907771"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907771">Şterge vot</a></div><span id="v9907771" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907771)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907771Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907771MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2017] pe străzlie Sibenikului
foto zlatna [02.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2017] clădiri din piatră în Sibenik -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 02.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907772">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907772"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907772">Şterge vot</a></div><span id="v9907772" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907772)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907772Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907772MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2017] clădiri din piatră în Sibenik
foto zlatna [02.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2017] legăturile dintre străzi, adevărate labirinte -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 02.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907773">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907773"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907773">Şterge vot</a></div><span id="v9907773" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907773)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907773Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907773MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2017] legăturile dintre străzi, adevărate labirinte
foto zlatna [02.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2017] ne apropiem de centrul orașului vechi -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 02.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907774">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907774"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907774">Şterge vot</a></div><span id="v9907774" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907774)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907774Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907774MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2017] ne apropiem de centrul orașului vechi
foto zlatna [02.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2017] biserica Sf. Barbara din Sibenik -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 02.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907775">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907775"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907775">Şterge vot</a></div><span id="v9907775" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907775)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907775Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907775MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2017] biserica Sf. Barbara din Sibenik
foto zlatna [02.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2017] ceasul de pe biserica sf. Barbara din Sibenik -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 02.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907776">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907776"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907776">Şterge vot</a></div><span id="v9907776" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907776)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907776Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907776MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2017] ceasul de pe biserica sf. Barbara din Sibenik
foto zlatna [02.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2017] în turn bat clopotele armonios -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 02.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907777">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907777"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907777">Şterge vot</a></div><span id="v9907777" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907777)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907777Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907777MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2017] în turn bat clopotele armonios
foto zlatna [02.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2017] ne aprpiem de biserica sf. Jacob -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 02.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907778">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907778"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907778">Şterge vot</a></div><span id="v9907778" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907778)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907778Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907778MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2017] ne aprpiem de biserica sf. Jacob
foto zlatna [02.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2017] loggia Sibenikului -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 02.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907779">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907779"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907779">Şterge vot</a></div><span id="v9907779" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907779)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907779Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907779MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2017] loggia Sibenikului
foto zlatna [02.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2017] partea laterală a catedralei Sf. Jakob -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 02.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907780">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907780"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907780">Şterge vot</a></div><span id="v9907780" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907780)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907780Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907780MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2017] partea laterală a catedralei Sf. Jakob
foto zlatna [02.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2017] catedrala Sf. Jakob - Sibenik -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 02.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907781">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907781"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907781">Şterge vot</a></div><span id="v9907781" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907781)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907781Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907781MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2017] catedrala Sf. Jakob - Sibenik
foto zlatna [02.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2017] statui de la intrarea în biserică -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 02.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907782">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907782"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907782">Şterge vot</a></div><span id="v9907782" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907782)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907782Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907782MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2017] statui de la intrarea în biserică
foto zlatna [02.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2017] portalul principal al catedralei Sf. Jakob -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 02.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907783">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907783"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907783">Şterge vot</a></div><span id="v9907783" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907783)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907783Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907783MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2017] portalul principal al catedralei Sf. Jakob
foto zlatna [02.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2017] detaliu portalul principal -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 02.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907784">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907784"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907784">Şterge vot</a></div><span id="v9907784" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907784)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907784Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907784MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2017] detaliu portalul principal
foto zlatna [02.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2017] interior catedrala Sf. Jakob -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 02.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907785">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907785"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907785">Şterge vot</a></div><span id="v9907785" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907785)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907785Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907785MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2017] interior catedrala Sf. Jakob
foto zlatna [02.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2017] spre peștera Fecioarei Maria de la biserica sf. Laurențiu -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 02.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907786">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907786"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907786">Şterge vot</a></div><span id="v9907786" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907786)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907786Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907786MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2017] spre peștera Fecioarei Maria de la biserica sf. Laurențiu
foto zlatna [02.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2017] urcăm spre castelul Sf. Mihail -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 02.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av907787">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv907787"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=907787">Şterge vot</a></div><span id="v9907787" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(907787)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f907787Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e907787MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2017] urcăm spre castelul Sf. Mihail
foto zlatna [02.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[23] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.211889028549 sec