Solicitare CMR / BOSNIA-HERZEGOVINA

Traseu prin Bosnia

Trimisă în 20.04.13 22:08
de carmen alexiaUC [cluj]
» VIZUALIZĂRI: 42330

Buna. Am si eu o intrebare si sper sa fie cineva care sa imi raspunda. Voi merge in vacanta in Croatia si as vrea sa trec direct din Timisoara prin Bosnia catre Orebic, Croatia caci scurtez foarte mult drumul.

Doar ca am retineri cu privinta la traversarea Bosniei. Mai trebuie viza de tranzit sau de intrare sau ceva taxa se plateste? E o tara sigura de tranzitat? Care ar fi cel mai indicat traseu?

Intreb toate aceste lucruri caci pe internet gasesc tot felul de pareri contradictorii si nu mai stiu ce sa cred.

Va multumesc anticipat si vacanta frumoasa tututror


  • PERIOADA: 0
  • BUGET: 0

Răspunsuri — pag 2 / 2

carmen alexiaUC[cluj][17.05.13 10:56]

Buna tututror.

Eu am initiat aceasta discutia sperand ca voi primi raspunsuri si pozitive si negative. Lucru care s-a si intamplat! : -) Dar e doar hotararea si alegerea mea daca voi merge prin Bosnia in drum sper Croatia. Va multumesc tuturor pentru parerile voastre, va asigur ca le voi lua in considerare pe toate, iar la sfarsitul lunii august (dupa vacanta) va voi spune ce hotarare am luat si cum a fost vacanta mea: -)

Va doresc tuturor o vacanta minunata si numai bine!!!

Iar tie Odiviu iti doresc sincer sa iti gaseasca masina!!!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

gabigogheJR[Bucureşti][13.07.13 20:21]

Buna Carmen, asa cum ti-am promis vin cu impresiile si concluziile din experienta personala pe care am avut-o de curand.

Asadar eu am avut ca punct de pornire Dubrovnik in concediul de 14 zile pe care l-am petrcut in mare parte in Croatia. Am ales traseul Bucuresti-Alexandria-Corabia-Calafat-Vidin-Zajecar-Paracin-V. Plana-Kragujevac-Cacak (unde am innoptat, am parcurs traseul in cca. 12 ore) -Uzice-Visegrad-Gorazde-Foca-Gacko-Trebinje-Dubrovnik (traseu parcurs in cca. 5 ore). Poate nu te intereseaza traseul doar daca cumva ai aceasi destinatie. Deasemenea la intoarcere am tranzitat din nou Bosnia-Hezegovina dar pe alt traseu (Ljubuski-Mostar-Sarajevo-Zvornik). Am dat ambele trasee pt. situatia in care fie si partial poate se suprapun cumva cu ale tale si ai vrea informatii suplimentare. Pot afirma fara nici o retinere ca din punct de vedere al securitatii, sigurantei si accesibilitatii drumurilor nu exista nici o problema deci poti tranzita linistita Bosnia. Ba chiar sunt multe portiuni foarte frumoase cu munti inalti, paduri si rauri de o culoare ireala bleu-turcoaz (Drina si Neretva). Se poate plati in Euro mai ales in zone turistice (Mostar, Sarajevo, Medugorje) in benzinarii iar daca in unele restaurante de pe tarseu accepta Euro dar dau rest in KM (marca convertibila) si paritatea este de 2KM pentru 1 Euro este de preferat sa incerci sa platesti cu cardul asta fiind de fapt o regula generala. Singurul mare inconvienent al tranzitarii Bosniei este ca, cu cat este mai mare traseul cu atat creste durata calatoriei deoarece se circula pe sosele nationala cu o banda pe sens, in general cu urcari si coborari cu multe serpentine, multe linii continue si prin localitati iar majoritatea circula chiar sub viteza legala inclusi bosniacii... deci iti trebuie multa rabdare... sa intelegi mai bine de exemplu traseul Split-Belgrad (unde am innoptat) a durat 12 ore... a avut o lungime de mai putin de 400 de kilometrii iar traseul de pe teritoriul Bosniei a durat mai bine de 8 ore... deci cam asta e situatia. Daca mai doresti alte informatii detaliate sau punctuale poti posta pe acelasi subiect si iti voi raspunde. Daca nu, iti doresc calatorie placuta si concediu frumos! Toate bune.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Bogdan ZevedeiCH[Pitesti][25.07.14 13:49]

@gabigoghe: Buna ziua, In August voi merge cu familia in vacanta in Croatia, pe insula Mljet, un pic mai sus de Dubrovnik. Noi plecam din Pitesti si vom face traseul din 2 bucati, cu primul segment Pitesti - Uzice. Intentionez ca traseul de a 2- a zi sa fie prin Bosnia: VISEGRAD > GORADZE> FOCA> TJENLISTE> AUTOVAC> BILECA>TREBJNE. Acest traseu ar fi cel mai scurt si mi-ar permite sa ma incadrez in timp, mai ales ca, pentru a ajunge la destinatia finala trebuie sa luam si un ferryboat din Prapratno. Am vazut ca dvs. ati parcurs acest segment din Bosnia si ma intereseaza cat mai multe detalii despre el: este sigur? calitatea drumului este ok? ce-mi recomandati?

Este de preferat sa merg pe acest segment?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Bogdan Zevedei

Pitesti

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

ovidiu.mihaliCH[Ludus][25.07.14 21:03]

Eu zic sa eviti, dar daca tot te aventurezi, sa ai multa rabdare la granita (Serbia- Bosnia) iar mai apoi sa ai grija cum conduci, in sensul ca la Bosnieci daca depasesti limitade viteza cu30 km/h, iti IAU PERMISUL, sau... !? Sarbii te pandesc la tot pasul, sau... !? In rest, peisaj frumos, sosele bune, dar de munte! Iti recomand autostrada Belgrad - Zagreb, mai sigura dar si mai rapida! vacanta faina!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

coltalbSV[Oradea]1r[26.07.14 23:13]

@ovidiu. mihali:

Bosnia este o tara frumoasa, dar cum zic si ceilalti useri de pe acest forum, mare atentie la sofat, la viteza.

Oricum, cand mergi in concediu nu te grabesti, conduci mai incet.

Eu am stat foarte mult la vama croato-bosniaca, la Metkovic, cam 2 ore pe o caldura de 45 grade, ca ne era teama sa nu ne lase aerul conditionat.

Dar, ai ce vedea, iar mielul la protap e delicios.

Si eu ma pregatesc de Croatia, peste cateva zile merg pe Insula Vir. Faina tara.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

gabigogheJR[Bucureşti][04.08.14 11:04]

@Bogdan Zevedei: Salut Bogdan,

Scuze pentru raspunsul relativ tarziu dar abia m-am intors din concediu... din Croatia! Sunt un fan Croatia ce sa zic...

Da e adevarat ca am tranzitat Bosnia acum (deja) 1 an, am facut-o pe traseul Bucuresti - Calafat - Kula -Zajecar - Izvor -Kragujevak - Cacak (unde am si innoptat la un motel destul de ok cu 35 Euro) si bine am facut caci urmatoarea etapa tranzitorie prin Bosnia a fost si dificila dar si pacat de parcurs noaptea pierzind atatea peisaje frumoase! Deci am continuat prin Uzice - Mokra Gora - Visegrad (unde am facut si cateva poze-frumos orasel) si apoi am condus de-a lungul raului Drina minunandu-ne de culoarea ireala de turcoise pe care o are acest rau... pana la Gorazde. Nu am avut probleme nici la vama (o baraca de fapt...) si apoi nici pe drum, destul de liber, calitatea drumului buna, nici urma de politie la panda ca la noi... nici nu o poti "calca"prea mult din cauza drumului destul de sinuos... Iti dau un sfat: daca poti opri undeva intr-o parcare intre Visegrad si Gorazde sa stai si sa admiri cateva minute raul Drina si sa faci poze... eu nu am facut-o si regret! De la Gorazde am mers spre Dubrovnik prin Ustikolina - Trebinje unde de asemenea nu am intampinat nici o problema. Concluzia: Este cat se poate de sigur (nu te abate insa de la drumurile principale si nici de la masina atunci cand trebuie sa o faci... ai sa vezi destule semne cu MINE ramase din razboi), intr-adevar pt a ajunge in zona Dubrovnik este singurul traseu care este mai lung si obositor, fara autostrazi si trebuie sa tranzitezi 3 tari dar asta este singurul dezavantaj. Iti urez drum bun si concediu placut!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Bogdan ZevedeiCH[Pitesti][04.08.14 11:30]

@gabigoghe: Multumesc frumos pentru raspuns! Voi merge pe acest traseu si am sa revin cu impresii la intoarcere.


costy69SE[Targu-Jiu][04.08.14 19:08]

@carmen alexia: Eu am tranzitat Serbia de 2 ori, din Drobeta, prima data spre MNE, iar a doua oara spre Grecia.

Desi aproape constant am depasit viteza legala constant cu 10-20 km/h nu am fost oprit de politie (ceea ce nu inseamna ca altii nu au avut probleme).

Atat in Serbia cat si in MNE sau MK soferii fac semne din faruri atunci cand sunt echipaje de politie cu radare.

In relatia cu politia din fosta Iugoslavie mai conteaza si atitudinea soferului vinovat. In MNE eu am scapat de amenda recunoscandu-mi vina si cerandu-mi scuze. Probabil am intalnit si un politist de treaba care nu a vrut sa-mi strice concediul.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

catanaJR[bucuresti][03.01.15 10:59]

Si eu am tranzitat Serbia si am ramas si o noapte in kraljevo, am piscat sa zic asa un radar unde nici nu ma asteptam la vale intr-un sat, tocmai dadeau amenda la unul de-al lor apoi la mine le-am spus ca la noi in tara 10-15 km in plus se iarta ei aveam parca vreo 20. Dupa cum a mai zis cineva aici conteaza educatia si atitudinea, m-au intrebat unde merg si daca suntem familie apoi mi-au dat actele inapoi si mi-au urat drum bun. Ca roman m-am simtit si le-am dat 20 euro[amenda era 70 la posta la mama dracu]. I-au luat cu greu si apoi cand sa plec m-au oprit din nou si i-au dat fiicei mele o inghetata ceva de genul top gun la noi destul de scumpa. Iata dovada de civilizatie ca toata lumea m-a intrebat de unde aveau inghetata aia la ei cand erau untr-un sat amarat si erau peste 30 grade afara... aveau lada frigorifica in masina. Anul asta merg iar pe acolo dar o sa fiu cuminte sa nu ma mai fac de rusine

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

crivobaraCH[timisoara][15.01.15 19:32]

@Costi - Sunt Iosif din Timisoara si as vrea doar sa va relatez pe scurt patania mea din Bosnia si Hertegovina. In Octombrie 2014. Am plecat spre casa din Sarajevo cu intentia de a ajunge in Uzice (Serbia) apoi Belgrad.

Dupa Visegrad printr-o zona muntoasa si foarte frumoasa a inceput telenovela mea... dupa o curba foarte stransa era sa ma izbesc cu masina de niste bolovani care nici acum nu pot sa-mi dau seama daca au fost pusi intentionat in carosabil sau chiar s-au pravalit de undeva de sus de pe versanti. Am oprit sa dau laoparte unu-doi bolovani mai mici sa-mi fac loc sa trec, moment in care de dupa parapet si tufis netaiat imi sar in fata 3 mascati inarmati. Unul imi pune pistolul in spate si imi spune sa-i dau cheile de la masina si portofelul... bineinteles ca toate astea le-am dedus ca tipau incontinu. Le-am scos banii din portofel si in genunchi i-am implorat sa-mi lase cheile de la masina. Au luat-o la fuga in josul drumului iar dupa aprox 200 metrii mi-au aruncat cheile pe carosabil... asta cred ca la auzul unei masini care se auzea ca ajunge la locul cu pricina in curand. Nu cred ca are sens sa relatez mai mult, cei care v-ati facut o impresie v-ati facut-o deja. De amintit ca politistii, vamesii nu vorbesc o ioata engleza... Eu prin Bosnia nu o sa mai trec in viata mea... sa fi amenintat cu pistolul eu zic ca este mult prea mult...

De amintit ca de curand am auzit o patanie asemanatoare a unor turisti care veneau de la Medugorje cu 2 microbuze. Scenariu aproape identic. Nu vreau sa scriu mai mult ca nu am fost eu implicat dar cel care mi-a povestit este nepotul unuia din microbuz.

Concluziile le trageti voi... va doresc toate cele bune!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

gabigogheJR[Bucureşti][16.01.15 06:52]

Salut Iosif. intr-un fel ma simt putin dator sa comentez relatarea ta, intrucat in vara lui 2013 si eu am scris in acest topic despre tranzitul meu prin Bosnia. Pe atunci nu erau decat vreo 2-3 comentarii iar eu nu am avut parte de experienta pe care ai avut-o tu, ceea ce nu inseamna ca nu te cred si nu sunt in asentimentul tau. Concluzia mea este ca, dupa cele descrise de tine, nu mai pot afirma cum am facut-o atunci, ca tranzitul prin Bosnia este 100% sigur chiar daca eu am tranzitat de 2 ori teritoriul Bosniei si o data am fost in vizita in Mostar din Dubrovnik... Se pare ca totul tine de norocul fiecaruia ca sa zic asa si astfel in lumina experientei tale trebuiesc luate in calcul si asemenea situaitii nedorite si sa fim pregatiti in masura in care poti fi pregatit pentru asa ceva. Nu ai specificat daca ai depus vreo plangere la politie pentru ca asemenea fapte ar trebui urmarite si eliminate ca pe viitor sa nu se mai repete. Consider ca expunerea pataniei tale este utila si trebuie tratata cu seriozitate de toti care intentioneaza sa mai tranziteze sa sa viziteze aceasta tara.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

ionioanaCH[Bacău][03.07.15 08:30]

@Costi - Salut.

Am citit cu placere impresiile tale din excursii si-mi place ca dai destule amanunte, asa ca am nevoie de o precizare (in plus).

Anul acesta plecam in Croatia (Dubrovnic din Timisoara) si suntem nevoiti sa parcurgem drumul intr-o zi. Traseul recomandat de tine aici are 2 timpi de parcurs diferiti: Google=11h, Michelin =14h. Tu cite ore ai facut pe drum??

Multumesc

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

CostiCO[Piteşti]5r[03.07.15 10:34]

@ionioana -

Salut. Eu am parcurs traseul din mai multe bucăți, pentru că m-am oprit și la Niș, la Sarajevo și la Mostar, așa că nu pot da decât o estimare. Oricum, cea dată de Via Michelin mi se pare exagerată. Dacă nu vrei să te oprești pe drum, poți merge întins, să faci traseul dintr-o bucată, doar că nu prea vei avea timp să admiri peisajul...

Drum bun și vacanță plăcută!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • AFIȘATE rsp [31-43] — din total 43 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.034228086471558 sec
    ecranul dvs: 1 x 1