Solicitare CMR / TURCIA

Prima data in Turcia

Trimisă în 12.05.18 11:13
de Flaviu96GD [Cluj-Napoca]
» VIZUALIZĂRI: 10524

Buna ziua. Mergem prima data in Turcia (cu auto propriu) la Kusadasi, mentionez ca datorita faptului ca avem cazare intermediara la Sunny Beach vom trece frontiera pe la Malko Tarnovo/Derekoy. Mergem pe traeul: Derekoy-Kirklareli-Babaeski-Havsa-Uzunkopru-Kesan-Gelibolu (sau Ecebat) -Izmir (pe centura) -Selcuk (pe D550) -Kusadasi.

Am cateva intrebari:

-Cu exceptia pasaportului, permisului auto, talonului si RCA care sa includa Turcia, ce acte mai sunt necesare la frontiera daca proprietarul masinii conduce?

-Cat timp va luat de la vama sau dupa trecerea cu ferryboatul pana in zona Kusadasi?

-Din ce am vazut pana acum legat de cele 3 posibilitati de trecere cu ferryboatul, as opta pentru varianta Gelibolu-Lapseki deoarece se ocoleste orasul Cannakkale. Care dintre variante o recomandati? Daca ati fost pe mai multe variante va rog sa-mi spuneti diferentele.

-La ferryboat se poate plati numai cu lire turcesti?

-Stiti daca se pot schimba euro in lire in Gelibolu sau Ecebat? Daca nu, nu stiu de unde pot lua lire pentru ferryboat deoarece cred ca vama Derekoy e mica si nu cred sa aiba casa de schimb.

-La benzinarii e mai avantajos sa platesti cu cardul (in lei) sau in lire si daca stiti ce comisioane se percep la plata cu cardul?

Multumesc


  • PERIOADA: Mai -- NOPŢI CAZARE: 7
  • BUGET: orice -- TRANSPORT: auto
  • ADULŢI: 5 -- COPII: 0

Răspunsuri — pag 2 / 2

nrs †SE[Craiova]42r[15.05.18 06:54]

anul asta e altceva! doar am de mers de la Edirne la Ankara (sper), as fi nebun sa ocolesc autostrada

cum ti-am mai zis nu neaparat banii dati pe HGS sunt problema cat faptul ca nu e simplu de cumparat, trebuie ori sa sar un gard ori sa caut PTT prin localitati, dar anul asta voi lua din Edirne (ne place sa o luam prin oras pentru un prim contact cu Turcia)


Flaviu96GD[Cluj-Napoca]2r[15.05.18 09:18]

@nicole33: la centura o30 (Izmir cevre) vă referiți că e foarte aglomerată și autostrada Izmir-Selkuc o traversați mai repede decât o30?


hanibalbogdanPM[Bucureşti]16r[15.05.18 10:07]

@nrs:

Nu este deloc greu sa cumperi HGS.

Informatia care a tot circulat cu saritul gardului este o greseala.

Cardul HGS se cumpara la iesirea de pe autostrada pe sensul de mers. Dupa ce treci de bariere pe partea dreapta pe fiecare auostrada si iesire exista o mare parcare unde se gaseste un birou PTT. Mai nou nici daca vrei sa sari gardul nu prea mai poti decat daca ai facut atletism. Sa o iei la fuga printre masini si sa mai sari si garduri.

Cardul HGS mai nou se poate achizitiona si din benzinarii cu talonul si pasaportul. Mare atentie sa primiti chitanta cu intreaga suma.

Cine merge spre Kusadasi poate cobora de pe autostrada

Edirne - Istanbul dupa 4 km nu se plateste nimic.

D100 pana in Havsa este aproape o autostrada

Centura Izmir este o foarte mare autostrada nu se plateste cu atentie cand iesi sa nu ratezi iesirea.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA77r[16.05.18 06:50]

@Flaviu96:

la centura o30 (Izmir cevre) vă referiți că e foarte aglomerată și autostrada Izmir-Selkuc o traversați mai repede decât o30?

A fost doar o glumă făcută pentru colegul NRS , însă nu foarte departe de realitate. Adevărul este că folosind autostrada ajungi mai repede la destinaţie, iar nerăbdarea de a-ţi începe vacanţa este mare, însă suntem în vacanţă şi nu este musai să ne grăbim.

O 30 - centura Izmirului este gratuită. Pentru autostrada O 31 Izmir - Aydin însă trebuie să plăteşti, indiferent că vei merge până la Selcuk sau Germencik, funcţie de unde ai cazarea în zona Kuşadasi. Eu am preferat mereu autostrada.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA77r[16.05.18 07:00]

@hanibalbogdan:

D100 pana in Havsa este aproape o autostrada

Seamănă, dar nu este. D 100 NU este autostradă. Este vechiul drum spre Istanbul de dinaintea construirii O 3 Edirne - Istanbul.

Faptul că multe drumuri expres din Turcia arată mai bine decât orice autostradă din România este o cu totul altă poveste, însă regimul de viteză este diferit şi trebuie ţinut cont şi de faptul că aceste drumuri traversează multe localităţi, ceea ce impune o reducere corespunzătoare a vitezei de deplasare.

Dupa ce treci de bariere pe partea dreapta pe fiecare auostrada si iesire exista o mare parcare unde se gaseste un birou PTT.

Am trecut de multe ori pe acolo, dar eu nu am văzut niciodată biroul respectiv. Probabil, multele tiruri în obturau imaginea.

Mai nou nici daca vrei sa sari gardul nu prea mai poti decat daca ai facut atletism. Sa o iei la fuga printre masini si sa mai sari si garduri.

Nu este ok să traversezi pe jos autostrada fugind printre maşini, însă cu ani în urmă nu era niciun gard de sărit şi nici nu aveai nevoie de o condiţie fizică de excepţie pentru acest demers.

Benzinăriile pot fi o soluţie comodă pentru cumpărarea stickerului, doar cu condiţia ca acesta să şi fie disponibil la vânzare, ceea ce până acum nu prea s-a întâmplat. Era afişată sigla HGS, intrai, întrebai, dar stickerul... yok .

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

razvan21CH[Braşov][13.07.18 10:40]

Salut, cum este drumul spre iesirea malko tarnovo? , unde ai ailimentat?


cosminapSR[Focșani]10r[13.07.18 11:22]

@razvan21: Drumul este ok! Gps-ul ne-a dus pe ulițele ???? din Malko Tarnovo (care sunt tare denivelate). Am făcut plinul la o stație din Malko T și a fost ok. Motorina este puțin mai ieftină la turci. Noi am trecut marți (10.07).

Drum bun și vacanțe plăcute!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • AFIȘATE rsp [31-37] — din total 37 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.18201994895935 sec
    ecranul dvs: 1 x 1