Solicitare CMR / UNGARIA

Cazare in Budapesta centru sau nu?

Trimisă în 13.04.18 00:42
de paulalexandruGD [Cluj Napoca]
» VIZUALIZĂRI: 22234

Buna, incerc sa sintetizez. E prima data cand ies cu masina din tara, pe langa faptul ca ma tem sa nu ma lase pe acolo mai am inca o suta de mii de intrebari. Vreau sa merg cu sotia in concediu luna viitoare 4 zile, 3 nopti.

Din ce am vazut in centru Pestei pare mai atractiv, adica pe acolo ne-am dori sa ne plimbam in acela 4 zile si ma intrebam daca ar fi bine sa ne cazam acolo ca atunci cand iesim din hotel sa fim direct in "paine" cum s-ar zice sau sa luam undeva mai spre margine ca e mai ieftin.

As da un ban in plus pt centru daca ziceti ca se merita dar vesnica mea problema, ce fac cu masina? Am inteles ca se plateste pe ora, deci eu daca stau 4 zile acolo cred ca ma rup de bani aia. Cum se procedeaza? Gasesc loc, exista o varianta ieftina? Unde se plateste parcarea?

Multe hoteluri zic ca au parcare dar cand ma uit pe google maps nu vad nimic in jurul lor, cu toate astea zic ca te taxeaza intre 15-25 euro pe zi, cine hotelurile? sau politia? sau cine te taxeaza? Cum ma taxeaza aia de la hotel pentru locurile de pe strada?

Nu ma pot decide ce varianta sa aleg, exista hoteluri care ofera parcare gratuita in zona centrala?

Ce ponturi imi mai puteti da, am inteles ca e ceva budapest card, dar pare ca costa vreo 88 euro pe 2 persoane 4 zile parca, merita? Ce imi recomandati?

Cu ce circul acolo cu masina proprie sau cu alte mijloace? Chiar ma simt pierdut, prea multe intrebari si prea putine raspunsuri.

Hotelul/apartametul sau ce o fi vreau sa stam doar eu cu sotia, sa avem un pat dublu, o baie, nu e necesara bucatarie, livingul acela cu patul si baia ca la majoritatea hotelurilor din ro. Daca are si bucatarie, balcon nu ma supar dar nu e necesar. As vrea sa arate putin modern, sa nu fie ca si casa de la bunicii mei sau cu mobila de acum 50 de ani pentru ca daca tot merg acolo as vrea catusi de putin sa simt ca n-am facut downgrade la cazare.

Apropo de parcare, exista hoteluri cu parcare gratis? Am auzit ca unele au parcare subterana dar care? Imi puteti recomanda ceva va rog? Vreau sa rezerv cat mai repede sa nu raman pe langa.

Unele hoteluri nu cer bani avans, sunt sigure acelea? Zic sa platesti acolo, dar ai voie sa renunti doar cu un numar de zile inainte, si aici e un dubiu, cum adica sa te conditioneze sa renunti cu un anumit nr de zile inainte daca nu ai platit nici un ban. Daca refuzi in ultima zi ce iti poate face? Nu inteleg care e principiul, ma puteti lamuri?

Cred ca mai am inca o suta de mii de intrebari dar nu va mai stresez, sper sa gasesc cateva raspunsuri macar.

Ms


  • PERIOADA: mai -- NOPŢI CAZARE: 3
  • BUGET: Max 1500 lei -- TRANSPORT: auto
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 0 -- VÂRSTA: 0

Răspunsuri — pag 2 / 5

Dan&EmaTIT[Bucuresti]3r[13.04.18 13:24]

@paulalexandru:

A24 e un serviciu beton care m-a scos de 2 ori din 2 din cacao (daca te referi la masina) si e valabil in Ungaria.

La asigurari de sanatate sunt ghinionist si nu ma pronunt ca sa nu fac antireclama la ele.

Bafta! Si weekend fain! Mi-e dor de Citadela unde nu am mai fost de... cateva luni!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

RoxanaGRSPA[Iaşi][13.04.18 13:28]

@Adrian. TM: Hai măi..., nu fi rău! Tu cum erai la prima ieșire? Noi am fost prima dată la Roma în 2010, e drept cu avionul, una din cele mai mari capitale ale Europei. Îmi tremurau genunchii la propriu. Apoi când am văzut cât de simplu s-a rezolvat totul... aproape că n-a trebuit să deschid gura. Serios dragă Paul, e mult mai simplu ca în România.

Cât privește propunerea să mergem cu el, eu subscriu . La Budapesta, oricând merg cu plăcere . Doar că nu cred că mă lasă aștia de la muncă să plec în mai.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

RoxanaGRSPA[Iaşi][13.04.18 13:35]

@Dan&Ema: La capitolul asigurări de sănătate e simplu, nu ai nevoie. Îți faci card european de sănătate, gratuit. Te duci la casa de asigurări de sănătate cu o adeverință de salariat, copie după buletin și o cerere tip și ți-o dau în maxim 2 săptămâni. E complet gratuit și funcționează. Noi am pățit-o în 2010 și am vizitat spitalul din Italia. Nu ne-au cerut-o. Am întrebat dacă avem ceva de plată. Ne-au zis că nu, deoarece am beneficiat de serviciile care sunt gratuite pt. italieni și se decontează cu casa de sănătate din România. Dacă beneficiam de ceva servicii pt. care italienii plăteau, am fi plătit și noi.

Pt. mașină noi avem și CASCO și RCA la Allianz. Dacă le ai pe amândouă la ei îți dau CASCO extins extern pt. Europa. De asemenea, cei de la Allianz au contract cu Mondial Assistance, în caz de defecțiune tehnică. N-am folosit, n-a fost nevoie mulțumim lui Dumnezeu, nu știu cum funcționează.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

iulian68PR[București]4r[13.04.18 13:35]

@paulalexandru: Am avut o 'aventura ' de genul asta can am stat la hotelul Andrassy. Am plătit cu cardul cazarea (pt două camere) și mesele luate la ei. După 10-12 ore, cand eram la Viena, umblu pe laptop sa fac ceva pe la conturi și vad ca am 200 € in stand by. Verific si vad ca erau plata pt două nopți de cazare la un alt hotel dar aceeași perioadă! Bineinteles ca am sunat in tara la banca am vb o gramada (verificări, parole, etc) le-am spus sa nu plateasca nimic din banii mei acolo, m-au asigurat că asa vor face... a doua zi banii fuseseră platiti! Asa ca eu la unguri platesc cash in forinti luati de acasa sau cu cardul in magazine si benzinarii... Ei primesc si euro, insa fiecare loc unde te duci transforma euro dupa cum doreste iar restul il primesti in... forinti, desigur după alt schimb... Nu primesc euro in monede!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

iulian68PR[București]4r[13.04.18 13:42]

@paulalexandru: inainte sa iesi din țară pe la benzinariile de dinainte de graniță erau niste carduri pt asistență și costau parca 9 euro. Nu stiu ce baza ai in masina sau cat esti de priceput, dar daca Doamne fereste ai vreo problema 'dincolo nu vreau sa stiu cat costa! Eu, deși am considerat mașină mea infailibila (Asa a fost întotdeauna oriunde m-am dus) mi-am luat cardul ăla. Se activează telefonic inainte sa pleci. E o parere.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

RoxanaGRSPA[Iaşi][13.04.18 13:42]

@iulian68: Cam nasol ceea ce ai pățit! Eu plătesc cash oriunde în Europa, excepție cazul când mi se trag banii în avans din card, pentru că așa e contractul de rezervare. De obicei mă uit să scrie clar pe rezervare că nici un depozit nu va fi încasat.

In Ungaria, dacă am avut rezervarea tipărită cu prețul în euro, întotdeauna mi-au luat cât scria pe rezervare + eventuala taxă de oraș., tot în euro, cât scria pe rezervare. Singura chestie pe care am pățit-o a fost să nu accepte subdiviziuni de euro, adică pentru 24,5 euro, m-au taxat 25. Dar monede mi-au acceptat întotdeauna, doar că trebuie să ai exact. Ba chiar mi s-au părut mai bucuroși dacă le dădeam euro. Și asta nu doar la Budapesta, ci oriunde am fost în Ungaria.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Adrian.TMGD[Timisoara]2r[13.04.18 13:45]

@RoxanaGRS:

Sigur ca asa am fost toti la inceput. Pe vremea lui Ceausescu se iesea foarte greu din tara... si dupa Revolutie ne-am deschis si noi putin mintile, ochii si orizonturile.

Pacat ca (inca) nu am invatat si noi cum se face turism; si vorbesc mai ales la nivel national, nu (numai) la nivel regional sau individual, de pensiune sau hotel - pt ca, individual, si noi avem (har Domnului) cazuri fericite, sa zic asa

Am fost deunazi la o pensiune in Retezat - cum nu am crezut ca exista in RO - oameni deosebiti, mancare divina, peisaje super - trebuie sa scriu o recenzie De-am avea asa 90% din unitatile de primire/cazare (cum se zice oficial ) - ar veni occidentalii pe capete la noi, si pana si Paul si-ar schimba destinatia

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

RoxanaGRSPA[Iaşi][13.04.18 13:50]

@Adrian. TM: Foarte adevărat ceea ce spui. din păcate în România nu te poți baza pe nimic, totul e la noroc: și drumul, și cazarea, și rezervarea... Păcat! Offf! Bineînțeles că există excepții care confirmă regula .

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

paulalexandruGD[Cluj Napoca]1r[13.04.18 13:50]

Hey guys mersi de ajutor. Chiar is utile sfaturile voastre. Teoretic as avea nevoie sa ma escortati pana in budapesta, apoi de ceva ghizi, paznic de masina, si cam atat

Serios acum, n-am platit parcare cu card sau sms niciodata nici macar aici in tara, crezi ca o sa ma descurc acolo?

Cam cati bani cash sa iau? Unde e cel mai bun curs de schimbat lei cu forinti? bancile cred ca nu au curs bun nu? Lucrurile sunt ieftine?

Prespun ca nu mananc de 3 ori pe zi la restaurant nu? ca apoi vin pe jos acasa e ceva supermarket de unde sa ma aprovizionez cu ceva chestii macar aperitive dimineata si sa mananc in oras la amiaz si seara eventual?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

RoxanaGRSPA[Iaşi][13.04.18 13:57]

@paulalexandru: Banca Transilvania are curs bun pentru forinți. Cred că mai bun ca la ei la casa de schimb.

Pentru mic dejun îți iei și de acasă ca tot românul un salam de Sibiu, o brânză, un ou și ceva roșii și pâine. Magazine, alimentare clar găsești.

Dacă hotelul îl plătești cash în euro, cash, depinde cât vrei să te întinzi. Poate un 30000-50000 de forinți, asta înseamnă între 100 și 170 de euro. Se calculează cam 300 forinți/1 euro grosso-modo.

Oricum noi nu mâncâm în fiecare seară la restaurant. Doar una e seara festivă. Restul din traistă sau de la supermarket.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

iulian68PR[București]4r[13.04.18 14:01]

@RoxanaGRS: Eu am pățit faza cu monede la două restaurante. Nu au vrut să le primească pe motiv că... nu se primesc. Si la recepția Goszdu am pățit acelasi lucru: avand de dat un rest de 8 euro am întins o hartie de 5, o moneda de 2 si una de un euro. Nu i-au vrut și pace! Si asta s-a intamplat in 2015. Poate s-au mai schimbat lucrurile de atunci...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Adrian.TMGD[Timisoara]2r[13.04.18 14:06]

@paulalexandru:

Paul, parca ai pleca pe Luna si nu numai pana la Budapesta.

In Timisoara se plateste parcarea prin SMS - io zic sa vii o zi aici, sa te obisnuiesti cu sistemul

Cat de greu poate fii sa dai un SMS la un nr. de tel cu numarul masinii? Vei primi automat un raspuns de confirmare.

Pe bune - esti prea suspicios.

Cash - depinde - recomand cam 20-25 mii de forinti macar. Daca ai card, mai poti extrage de la ATM-uri. De unde iei forinti?!? - de obicei de la casele de schimb valutar... care au . Nu toate au forinti - pt ca nu e valuta forte ca euro sau dolarul.

Supermarket-uri?!? N-ai tu in Cluj cate au ei acolo . Gasesti de toate si la preturi acceptabile, de multe ori mai mici ca la noi.

La multe capitole - Ungaria e mult peste noi.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

paulalexandruGD[Cluj Napoca]1r[13.04.18 14:08]

@iulian68: pai si i-ai dat 10? si ti a dat ei rest in monede sau cum?


Adrian.TMGD[Timisoara]2r[13.04.18 14:09]

@RoxanaGRS: Hai mai Roxana... Cum sa-si ia de-acasa salam de Sibiu, branza si rosii?!?! E gluma, nu?

Asta imi aduce aminte de calatoriile cu trenul, cand eram mic - si erau unii prin compartiment care aveau mancare la pachet, impachetata in ziar. Puneau ziarul pe bancheta, mai spargeau o ceapa... si dai cu salamul de Sibiu

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

iulian68PR[București]4r[13.04.18 14:10]

@paulalexandru: in forinți... ????


Carmen IonTIT[București]8r[15.04.18 09:42]

@paulalexandru: Eu am stat în două rânduri la Hotel Bara, de trei stele, din Buda. Are parcare subterană și îl găsești pe booking. Despre cum funcționează acest site ți-au scris colegii, așa că nu mai insist.

Am fost mulțumiți de serviciile hotelului, de preț, de curățenie și mai ales de localizare: în apropiere de Gellert, de palat și Bastionul Pescarilor. Lângă hotel este și o stație de autobuz. Cu el se ajunge în câteva minute în Pesta, traversând Podul Elisabeta.

După părerea mea, nu e indicat să circuli prin Budapesta cu mașina. Transportul în comun este bine pus la punct, există și metrou, iar distanțele dintre principalele obiective pot fi străbătute lejer pe jos.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

iulian68PR[București]4r[15.04.18 09:46]

@paulalexandru: Sunt restaurante in care plătești o sumă fixă de bani și manânci cat poti +bei cat poti! Si nu sunt scumpe! Asa ca manânci o data si mai manânci a doua zi! ????????


paulalexandruGD[Cluj Napoca]1r[15.04.18 12:52]

@Carmen Ion: Hey, mersi. Am verificat hotel Bara. E epuizat peste o luna cand vreau eu sa merg.

E destul de stresant sa caut hotel, cred ca trebuie sa vad ca scrie explicit ca pot sa imi asigure loc de parcare ca sa cred ceva.

Dar apropo, 20 de euro parcare pe zi, daca stau 3 nopti, vor taxa 4 zile sau 3 zile? Nu e cam mult sa platesc 60-80 de euro doar parcare pe cateva zile. Cu banii aia imi fac abonament in zona centrala in cluj juma de an daca nu mai bine. PE langa asta desi merg cu masina acolo, nu ma pot folosi de ea ca se recomanda transportul in comun care mai costa si ala bani.

Apropo, transport in comun e cu bilet sau iti faci abonament? Mai e ala budapest card, se merita? Hop on hop transport doar pt turisti merita? Care e cea mai buna varianta?

Si o intrebare pe care nu am pus o pana acum, in afara de zona asta centrala, are rost sa mai ma deplasez undeva in budapesta?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

paulalexandruGD[Cluj Napoca]1r[15.04.18 12:55]

Guys e destul de stresant cu hotelurile, cu o luna inainte imi zice ca majoritatea is full si ce a mai ramas mai au o camera sau 2 libere? Chiar asa rau e? Nu vreau sa iau o decizie pripita si sa mi para rau apoi. Nu imi plac situatile imprevizibile, vreau sa stiu exact la ce merg, unde sta masina parcata cat costa daca costa.

Apropo, in weekend sunt deschise atractile? Eu mi am platificat gen de miercuri pana sambata sa prind si o zi de weekend sa vad care e diferenta.

Eu colectionez carti postale si poze vechi, pt asta as vrea sa dau o tura prin anticariatele lor ca sa vad daca gasesc ceva sa ma intereseze si sper sa nu le prind inchise.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

abancorSE[Bucureşti]1r[15.04.18 14:23]

Alege 3 - 4 hoteluri care îți convin și contactează-le direct (caută-le pe google). Poți avea suprpriza că îți oferă prețuri mai bune. Inclusiv din cele cu camere epuizate, e posibil să aibă camere libere pe care nu le-au pus pe booking.

Dacă discuți direct cu ei poți afla detalii clare și despre parcare.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

RoxanaGRSPA[Iaşi][16.04.18 08:15]

@paulalexandru: Păi dacă mai au o cameră liberă ia-o. Dacă e cu anulare gratuită și găsești după ceva mai bun, o anulezi pe asta. Unele hoteluri scot camere cu țârâita pe booking, taman ca să se sperie lumea. După ce se dau cele 5 scoase, mai scot 5 sau 3 și tot așa. Parcarea la hotel în mod normal se plătește la numărul de nopți. Adică dacă stai 3 nopți, 3 nopți plătești și parcarea. Dar după cum am mai spus 20 euro/zi parcare în Budapesta e enorm. Dar fiecare face ce crede cu banii lui. Eu n-am dat nicăieri atât pe parcare. Când am dat 9 euro/zi la Casteldefels, lângă Barcelona, îmi venea să-i strâng pe ăia de gât.

Biletele de transport te sfătuiesc să iei individuale. Sunt libere de o zi, dar nu merită, n-o să vă plimbați atât cu transportul în comun. Bilete găsești la recepția hotelului (nu la toate, dar unele au) sau la stațiile de metrou.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

paulalexandruGD[Cluj Napoca]1r[16.04.18 08:26]

@RoxanaGRS: Ce inseamna sunt libere de o zi? Ms


RoxanaGRSPA[Iaşi][16.04.18 08:37]

Un fel de abonament pe toate mijloacele de transport, inclusiv metrou, pentru o zi. Sunt și la noi în marile orașe.


fredutzaPA[Bucureşti][16.04.18 13:35]

@paulalexandru: incercati si Hotel Mediterran. Aici am beneficiat de parcare gratuita la subsol (nu am miscat masina in cele 3 zile cat am stat in Budapesta) si am avut mic dejun f. bun si in pachetul achizitionat de pe booking - oferta speciala - pachet romantic.

Distanta de centru este de 2 km sau 3 statii de masina.

folositi cu incredere transportul in comun din oras _ am cumparat abonament de familie pentru 3 zile - va precizez ca aveti in fiecare statie tabel cu ora la care vine mijlocul de transport. este f. prompt. cu acest abonament am mers si la metrou.

Veti fi foarte incantat!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

paulalexandruGD[Cluj Napoca]1r[17.04.18 01:11]

Meridian e ocupat. Ce parere aveti de Valentina Apartment in CityCenter?


webmasterX[București][17.04.18 01:53]

@fredutza:

: incercati si Hotel Mediterran.

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acelei destinații.

În plus, când vei solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care îţi răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" tău turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul tău, locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1)


fredutzaPA[Bucureşti][17.04.18 07:35]

@webmasterX: Dar am fost acolo in 2015 si citisem pe site ca review-uri referitoare la cazare mai vechi de 3 ani nu sunt relevante. Am sperat ca il ajut cu un hotel la care eu am beneficiat de parcare gratuita si sigura.

Daca considerati ca pot ajuta dand referinte despre acest hotel voi scrie, insa precizati-mi ce anume nu trebuie trecut - perioada, pret...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

icata24PA[Rugby][19.04.18 22:37]

@paulalexandru:

Am stat doua nopti in Budapesta la hotelul pe Dunare, Boat Hotel cred, am parcat pe o strada laterala acolo (am gasit loc cam dupa un sfert de oră de căutări), fără cost, spre centru Budapestei ne-am deplasat zilnic cu taxiul (fiind 4 merită decât transportul în comun).

A fost fantastic, micul dejun pe Dunăre, iar seara pe faleză e plin de restaurante unde am dansat, mâncat excelent.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

paulalexandruGD[Cluj Napoca]1r[19.04.18 22:37]

Inca ma zbat sa gasesc cazare. Cineva zicea ca daca scrie la hotel ca are parcare, inseamna ca, chiar are. Aici am un hotel care zice ca are parcare "Mor Apartments" (pe bookings) dar la comment cineva se plange ca nu are parcare. Cum vine asta?

Tot pe bookings am observat ca multe hoteluri "Este posibilă parcarea publică la proprietate (nu este necesară rezervare) şi costă 10 EUR pe zi" Ce inseamna asta?

Ms si scuze ca va tot bat la cap

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

icata24PA[Rugby][19.04.18 23:07]

@paulalexandru: In general inseamna parcare pe strada pe langa hotel.

Budapesta, ca mai oricare alt oras european, sta foarte prost cu parcarile, mai ales in zona centrala. Bine, sunt, dar costa.

As sugera transportul public daca esti pe buget.

Cu hotel mai la periferie.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • AFIȘATE rsp [31-60] — din total 141 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.12193298339844 sec
    ecranul dvs: 1 x 1