Solicitare CMR / GRECIA

Cazare in Evia

Trimisă în 21.01.18 19:17
autor Andreea CMGD [Timisoara]
» VIZUALIZĂRI: 1911

Dupa lungi cautari ne-am hotarat sa mergem in Evia, ce statiune recomandati, sau cazare?

Avand doi copii cu noi, am prefera sa aiba si o mica piscina, si sa fie intr-o locatie cat de cat animata, sa putem iesi seara la plimbare, sa fie taverne... si sa putem vizita si alte locatii si plaje, in apropiere, maxim 40- 50 km distanta.

Am citit ca Pefki ar fi mai animata, daca ati fost in Evia, ce imi recomandati?


  • PERIOADA: iulie -- NOPŢI CAZARE: 10
  • BUGET: 800 euro -- TRANSPORT: personal
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 2 -- VÂRSTA: 1si 7 ani

Răspunsuri

irinadAPL[Târgoviște]ConsAFA177r[21.01.18 20:39]

@Andreea CM: Mă bucur să aflu că insula Evia a fost câştigătoarea voastră, cred că am pus şi eu un pic umărul la decizia luată .

În turul nordului Eviei pe care l-am făcut într-una dintre zile, staţiunea Pefki mi s-a părut şi mie a fi mai animată şi mai tinerească. Însă noi ne-am simţit bine şi în Loutra Edipsou, care, fiind cea mai mare staţiune de băi termale din Grecia, este preferată preponderent de persoane mai în vârstă (greci) care vin la tratament. Dar, în ultimii ani, am înţeles că vin şi turişti care au determinat scăderea mediei de vârstă.

De pildă, când am fost noi acolo, la sfârşitul lui august, erau foarte mulţi turişti sârbi tineri şi de asemenea, am văzut multe cupluri cu copii mici. Seara, staţiunea devine un furnicar, mai ales pe strada principală unde vin şi localnicii să-şi vândă produsele (inclusiv legume, fructe), tavernele, nu puţine, sunt înşiruite şi ele cu mesele scoase afară.

În Loutra Edipsou am avut cazare la Nikos Rooms (cu mic dejun inclus), nu are piscină, dar am văzut acolo şi familii cu copii micuţi. Are şi facilităţi de self-catering. vezi impresii

În cea de-a doua parte a vacanţei, am stat în Paralia Kymi, în estul insulei, la Limanaki Apartments, peste drum de plajă, tot fără piscină. Însă plaja avea locuri de joacă amenajate pentru copii în apă. În schimb, Paralia Kymi, deşi are o mulţime de posibilităţi de cazare, mi s-a părut a fi mai liniştită, deşi seara tavernele erau pline de clienţi. vezi impresii

Spor la căutări şi vacanţă plăcută îţi doresc!

N.B.: irinad este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Andreea CM[autor]GD[Timisoara]3r[21.01.18 21:03]

@irinad: da, e adevarat, ne-am hotarat la Evia acum ramane sa cautam cazarea.

Insula e atat de mare si atatea variante ca greu am sa hotarasc.


Carmen IonTIT[București]ConsAFA173r[21.01.18 22:41]

@Andreea CM: Pefki mi se pare o alegere mai bună - plajă mare, dar cu intrare bruscă în apă.

Stațiune mărișoară, cu multe taverne și magazine.

Noi am stat în Loutra Edipsou - aici plajele sunt ff înguste și cu pietre! vezi impresii

N.B.: Carmen Ion este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

MONITAPM[BUCURESTI]4r[22.01.18 09:10]

@Andreea CM: Buna. Noi am fost in 2017 cu copil de 5 ani si iti spun din start ca drumul "dintr o bucata" este un calvar, mai ales ca sunteti din Timisoara.

Este frumoasa partea de nird a Eviei. Si noi am stat in Edipsos dar iunie. Nu o recomand, cel putin ptr iunie, pentru familiu cu copii.

Din punctul meu de vedere consider ca nu merita sa bati atata drym cu copil de un an dar... deciziile nu se discuta. Drumul e lung, obositor si scump.

Am dat 1000 de lei pe gaz+ taxe desi am circulat cu 120-130 doar de la Katerini pana la feribot.

Ca adulti ne a placut foarte mult dar ptr copii la varsta lor e frumos oriunde e marra frumoasa si... atat haha.

Am colindat destul 9 zile si, intr -adevar, un pic mai animata este Pefki. Noua nu ne place aglomeratia si a fost ok in Edipsos ptr noi.

Daca mai vrei si alte detalii de costuri iti pot da.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

Andreea CM[autor]GD[Timisoara]3r[22.01.18 12:48]

Multumesc frumos pt raspuns,

noi in fiecare an de vreo 7 ani, cu exceptie o vara in care am fost in Turcia, tot mergem in Grecia cu masina, prima data am fost cand fata cea mare, de 7 ani acum, avea 10 luni, si pot sa spun ca s-a meritat de fiecare data, am plecat noaptea, si de obicei drumul l-am facut cu o oprire de zi la Salonic. Mai obositor a fost la intoarcere ca a fost pe zi, si copilul s-a plictisit.

Cat despre statiune am ales-o pentru ca e mai animata din cate am citit, si sunt sanse mari sa mai vina inca doua familii cu noi, una cu copii alta fara, si atunci putem iesi si seara la teverne si la plimbare.

Cat despre distanta nu e o problema, atat cat nu depaseste 1200 km, sotul meu intr-o viata anterioara cred ca a fost sofer ) ii place sa conduca, mai ales pe timp de noapte cand nu e foarte aglomerat.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Andreea CM[autor]GD[Timisoara]3r[22.01.18 12:52]

@Carmen Ion: multumesc frumos!

oricum in 10 zile o sa vizitam si imprejurimile, ca de asta am si optat pentru insula, sa nu stam in acelasi loc tot concediu.

La pefki ma gandeam ca am vazut ca e mare plaja, sunt taverne si magazine, plus ca am vazut ca se fac zilnic excursii catre skiathos si skopelos.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

MONITAPM[BUCURESTI]4r[22.01.18 16:04]

@Andreea CM: Apropo de excursie. Este foarte frumoasa insula Skiathos dar excursia este extrem de obositoare.

Pleci din pefki 2.30 dus si 2.30 intors. Stai 2 ore in oras la pranz si te lasa pe plaja kukunaria de 2 sau 3 la 5 fix cand este caldura in toi. haha... si asta este excursia.

Mi a placut insula, cat am vazut din ea, foarte mult. Capitala foarte chic. Plaja kukunaria... ma rog... frumoasa... dar cand stai ca la noi om in om... Vine cate un vas la juma de ora si lasa pe plaja 100-150 de oameni...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

Andreea CM[autor]GD[Timisoara]3r[22.01.18 17:24]

@MONITA: e bine de stiut detaliile astea

Multumesc, ne vom gandi, la fata locului, daca mergem sau nu... 5 ore cu vasul cam multicel...


dana2104SR[Râmnicu Vâlcea]27r[23.01.18 19:55]

Citindu-ti cererea de recomandare, mi-am dat seama ca au trecut atatea luni si eu nu am mai reusit sa povestesc macar in doua cuvinte despre sejurul petrecut vara trecuta in Pefki. Timpul, bata-l vina, ramane dusmanul numarul unu...

Am fost in Pefki pentru a patra oara si m-as intorce oricand cu aceeasi placere, nu neaparat ca ar fi o statiune nemaipomeneta ci mai degraba pentru atmosfera aparte pe care am regasit-o aici de fiecare data.

Pefki nu are cazari spectaculoase. In general gasesti pensiuni decente care iti ofera strictul necesar.

Plaja e din nisip amestecat cu pietricele (nu e deranjant, nu necesita neaparat papuci de apa), iar intrarea in apa nu e nici foarte lina dar nici abrupta. In zona centrala e chiar OK si pentru cei mici.

In statiunea gasiti o multime de taverne, cateva cofetari, baruri, vreo patru minimarketuri cu de toate si cateva magazine cu articole de plaja, haine, suveniruri sau argintarie.

Recomand excursia la Skiathos facuta cu vasul capitanului Kostas. Spectacolul oferit pe vapor (dans, muzica si voie buna) fac sa nu simti acele ore petrecute pe apa. Poate pentru cel mic sa fie ceva mai obositor, dar exista locuri in interior unde il poti culca pe o bancheta. Orasul Skiathos e superb, iar plaja Koukounaries ii va incanta chiar si pe cei mici.

Deasemenea, recomand excursia la Lichadonisia, dar facuta cu masina personala, pentru ca drumul in sine e fermecator (aproape numai pe malul marii) si veti dori sa va opriti din loc in loc, lucru pe care nu-l puteti face in cadru organizat.

La vreo 20 km de Pefki, langa Neos Pirgos aveti o plaja superba, cu palmieri. Nisiotissa se numeste. In mod normal v-as recomanda si Ellinika Beach, mai ales pentru nisipul fin si intrarea foarte lina in apa, dar anul trecut cand am vizitat-o erau niste buldozere pe plaja si nimic nu mai era asa cum stiam eu. Doar micuta insula cu a ei bisericuta Ag. Nikolaos mai aminteu de una din emblemele Eviei.

M-am intins cam mult pentru un ecou, asa ca daca ai intrebari raspund cu multa placere.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

webmasterX[București][23.01.18 22:57]

@dana2104: FOARTE utile informațiile și recomandările de mai sus. DIn păcate ele vor fi greu de regăsit, peste luni/ani, ”pierdute” aici, la rubrica CMR, printre sute de răspunsuri pe teme diverse.

Ideal ar fi să le reproduci sub formă de review - într-o rubrică dedicată stațiunii (unde **în mod cert** vor căuta cei care se documentează despre Pefki) - vor fi 1 milion de ori mai ușor de regăsit...


Andreea CM[autor]GD[Timisoara]3r[24.01.18 12:45]

@dana2104: multumesc frumos, pt descriere, clar in Pefki vom merge si sigur vom bifa si t=restul recomandarilor


  • [11] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.23712491989136 sec
    ecranul dvs: 1 x 1