ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.10.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
JUN-2016
DURATA: 2 zile
cuplu fara copii
2 AD. + - COPII

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Scurte escapade din Larnaca, variante numai bune de excursii opţionale

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Fiindcă, odată ajuns în Larnaca, orice turist mai are nevoie, în afară de plajă, bălăceală, luat oraşul la picior şi de câte o „ieşeală” fie prin împrejurimi, fie pe mare, daţi-mi voie să vă invit să mă însoţiţi în două mici excursii opţionale care nu fac altceva decât să aducă un plus de farmec unei vacanţe, oricum frumoasă, în Insula Iubirii!

Lipsa maşinii şi imposibilitatea închirierii uneia nu ne permiteau să ne bucurăm de zona mărginaşă a Larnacăi sau de cea înconjurătoare.

Am fi vrut să vedem Lacul Sărat şi Moscheea Hala Sultan Tekke aflate la câţiva km în afara oraşului şi până să studiem programul autobuzelor locale să ne dumirim cum şi ce trebuie luat, găsim pe promenada Finikoudes binecunoscutul gen de autobuze hop-on, hop-off, roşu etajat, în varianta locală Love Buses (autobuzele iubirii), despre care ştiam că face plimbări pe anumite trasee. Găsim o broşură într-un suport de-alături căci şoferul, de la care am fi vrut oarece informaţii, nu era prin preajmă, o citim şi ne convingem că e numa'bun pentru ce ne doream, aşa că ziua următoare ne-am înfiinţat la orele 11,15 aşa cum scria pe pliant pentru un tur de vreo două ore şi jumătate, la15 €/persoană. Îndrăznim să ne aşezăm la etaj, căci soarele ce se juca cu câţiva nori buclucaşi pitindu-se din când în când după ei, nu ne bătea rău în cap, şi desigur ca să avem o bună vizibilitate, ca să nu spun să privim lucrurile de la înălţime!

Oferta scrisă era mult mai largă, aşadar, plimbarea începea de pe promenada cu palmieri, trecând pe lângă fortul din Larnaca, biserica Agios Lazaros şi pe alte străzi până la ieşire când ne angajam către satul Kiti, la 12 km nord-vest de Larnaca. Despre aceste trei simboluri ale Larnacăi v-am mai povestit în articolul dedicat oraşului. Autobuzul, populat cu un sfert din capacitatea sa cu turişti din diverse ţări, inclusiv ciprioţi, ne pusese la dispoziţie căşti la care ne puteam delecta cu muzică dacă nu aveam chef să ascultăm informaţiile despre locurile ce le aveam în program.

La intrare în Kiti, autobuzul a făcut prima oprire, de vreo 15 minute la nişte magazine de suveniruri ca noi să facem ceva cumpărături, parte dintr-o înţelegere cu şoferul. Oricum de-acolo nimeni n-a cumpărat nimic, căci toate erau cam scumpuţe. Repede ne-am reaşezat pe locurile noastre pentru următorul obiectiv major din localitatea Kiti:biserica Panagia Angeloktisti, în traducere, Panagia (Sfânta Fecioară) construită de îngeri, întrucât potrivit legendelor, nu mâna omului ar fi ridicat biserica, ci îngerii îndrumaţi de Dumnezeu. Ea a fost edificată prin secolul al XI-lea pe rămăşiţele uneia şi mai vechi, din lemn, datând din secolul al VI-lea şi reprezintă un bun exemplu de arhitectură bizantină fiind celebră prin cele mai neobişnuite, în acelaşi timp, cele mai reuşite mozaicuri din lume. Piesa cea mai preţioasă a lăcaşului o constituie mozaicul Fecioarei Maria cu pruncul Iisus în braţe aşezată pe un piedestal bătut în nestemate între cei doi arhangheli: Mihail şi Gavriil.

Curtea sa generoasă, bine îngrijită, cu alei frumoase, cu multe flori, ne-a servit drept loc de relaxare pentru următoarele 15 minute, până când şoferul, ţinând loc şi de ghid local, a dat semnalul plecării.

Înapoi pe şoseaua către Larnaca, autobuzul etajat se îndreaptă către moscheea Hala Sultan Tekke, cea mai de seamă moschee din zonă, situată la 3 km vest de oraş. De fapt, ce zic eu? , e vorba de al patrulea loc sfânt ca importanţă în lumea islamică, e locul unde a murit într-un accident, din întâmplare, Umm Haram (în turcă Hala Sultan), mătuşa şi mama adoptivă a profetului Mahomed. Acest fapt s-a petrecut în vremea când Cipru era sub asediul raidurilor arabe dintre anii 647-649. Ea a fost îngropată întocmai aici, iar mai târziu, peste mai bine de o mie de ani, pe la 1787, chiar pe locul mormântului ridicându-se moscheea, lucrare finalizată până aproape de 1816.

Construcţia, situată în mijlocul unei grădini spectaculoase cu multe flori şi numeroşi arbuşti, pe malul vestic al Lacului Sărat se vede că poartă patina timpului, dar este bine întreţinută. Nu este foarte mare, are un singur minaret ce se înalţă falnic lipit de ea, înăuntru, după ce ne-am descălţat şi ne-am luat haine lungi de împrumut de la intrare, am găsit mormintele îmbrăcate în culoarea verde, culoarea paradisului în credinţa musulmană. Bine că nu era o zi de vineri, altfel ea nu ar fost deschisă vizitatorilor. În curtea din spate am văzut ruinele ce fac parte dintr-un sit arheologic cu o vechime de câteva mii de ani, încă din era neolitică. De la Hala Sultan Tekke, privind peste lac, Larnaca se vedea splendid. Se spune că Hala Sultan Tekke e mai frumoasă iarna şi primăvara când cupolele şi turlele sale se reflectă în apele Lacului Sărat, aşa că mai putem reveni şi în alt anotimp pentru a verifica.

La moschee am fost, fără să vrem, martori la un diferend de opinii creat între cei câţiva turişti ciprioţi prezenţi, unii greci ortodocşi, alţii de etnie turcă, musulmani, toţi în vârstă. Din tonul cu care se adresau unii altora, am înţeles că se cam încinseseră spiritele pe teme religioase şi începuseră să-şi atribuie cuvinte mai dure, asta până când şoferul a intervenit prompt şi dur, calmând atmosfera.

În total, cred că am stat cam patruzeci de minute şi a fost cea mai lungă oprire, fiindcă şoferul a combinat-o şi cu Lacul Sărat din vecinătate, scuzându-se că nu mai face altă oprire, întrucât şi în drum spre oraş, tot lacul îl vom avea pe stânga, şi tot către el vom privi.

Privit în ansamblul său, Lacul Sărat este o imesitate albă ce pare o uriaşă întindere de gheaţă, însă palmierii plantaţi pe marginea sa, te trezesc la realitate şi-ţi aduc aminte că iarna nu este niciodată ca pe la noi, că acolo e doar un sezon ca o primăvară timpurie. Dacă vara e redus ca suprafaţă din cauza apei care se evaporă lăsându-l cu o crustă de cristale la suprafaţă şi o ceaţă de praf cenuşiu, din noiembrie-decembrie şi până-n martie se umple cu apa de la precipitaţiile care nu se mai transformă în vapori în prezenţa unor temperaturi mai ponderate. E timpul când devine raiul miilor de păsări flamingo, al raţelor sălbatice şi al lebedelor, care-l populează în drumul lor de migraţie către Africa, transformându-l într-o feerie alb-roz. Am văzut doar în fotografii minunatele peisaje, însă în luna iunie are, deja, aspect de „apă secată”.

Lacul Sărat este, de fapt, o înşiruire de patru lacuri legate între ele, cu o suprafaţă totală de circa 5 kmp, dintre care unul, central, mai mare. Chiar şi aşa este al doilea ca mărime în Cipru, după Akrotiri de lângă Limassol. De asemenea, este un mare habitat natural în care urmele vieţii marine datează de milioane de ani prin fosilele găsite în zona dealurilor înconjurătoare. La origine, era un golf în jurul căruia se stabilise una dintre cele mai înfloritoare civilizaţii ce se ocupa cu comerţul de porfir, mai târziu, şi de sare. Descoperirile arheologice au arătat că zona Lacului Sărat şi cea a moscheii din apropiere a fost locuită încă din epoca târzie a bronzului, în acele vremuri străvechi, Lacul Sărat fiind un port natural care a deservit oraşul. Acesta se situa aproximativ pe locul unde se află astăzi moscheea Hala Sultan Tekke, iar oraşul era unul dintre marile centre urbane şi comerciale ale Ciprului în epoca târzie a bronzului. Cu timpul, aluviunile s-au depus ducând la colmatarea estuarului, portul natural a fost distrus, iar oraşul abandonat.

Astăzi, Lacul Sărat este înconjurat şi legat de Larnaca pe o lungime de patru km de o alee pietonală cu băncuţe din loc în loc, foarte utilizată de cei ce vor să facă lungi plimbări sau chiar jogging. Dincolo de Lacul Sărat se află şi aeroportul din Larnaca.

Cum povestea Lacului Sărat ce ne fusese istorisită cu real talent de şoferul-ghid se încheiase, acesta ne-a invitat să ne reocupăm locurile în autobuz şi să pornim spre Larnaca. Pe drum, se întâlnesc două obiective situate la intrare în Larnaca, pe bulevardul Faneromeni: vechea bisericuţă Agios Georgios Makris şi mai noua sa surată, Panagia Faneromeni. Autobuzul a încetinit aproape de a opri, numai bine pentru fotografii, ni s-a vorbit despre ele în termeni laudativi.

Construită din piatră pe o colină mică, cu vedere la Lacul Sărat, mica biserică Agios Georgios Makris, cu aspect clar miniatural, dar şi arhaic, a fost ridicată în secolul al XII-lea, ca lăcaş de cult al satului medieval Agrinou. Şi satul, şi biserica au fost distruse de egiptenii mameluci care au invadat zona în 1426 luându-l prizonier pe regele lusignan Janus. În scurt timp, mamelucii au fost nevoiţi să se retragă, biserica a fost reparată, regele a fost eliberat, însă anual, ciprioţii au plătit tribut egiptenilor, până la ocupaţia otomană.

În perioada anilor 1800-1900 biserica a funcţionat ca mănăstire, dar anexele sale au fost demolate în sec. XX, dorindu-se restaurarea sa şi aducerea cât mai aproape de forma iniţială. Cea mai preţioasă pictură a sa care a supravieţuit în timp este pe peretele de nord şi-l ilustrează pe Iisus.

Panagia Faneromeni datează din secolul trecut, este dedicată Fecioarei Maria şi înlocuieşte o biserică medievală ce ar fi ocupat acelaşi loc. Acolo s-ar afla dedesubt şi o peşteră ce a servit ca biserică creştină timpurie ce, iniţial, era un mormânt monolitic regal din timpurile preistorice ale oraşului, cel mai probabil din perioada miceniană. Astăzi, o biserică mai mare, modernă stă alături de cea veche, fiind construită pentru a servi comunităţii aflată în continuă extindere.

Acelaşi lucru, (adică trecut-văzut-bifat) s-a petrecut şi cu următorul obiectiv situat aproape de drumul vechi către Limassol, la intrare în Larnaca, Kamares, vechiul apeduct din Larnaca, o construcţie solidă alcătuită din arcuri succesive, 75 la număr, pe o lungime de 16 kilometri realizată în secolul al XVIII-lea. De fapt, a fost edificat între anii 1747 şi 1750 de guvernatorul turc de atunci al Larnacăi, Bekir Paşa, din banii proprii, ca o mare investiţie, foarte utilă, rămânând în uz până în anul 1935. Structura sa, se pare, nu a fost complet nouă, încă din vremurile romane ar fi existat o construcţie măreaţă de acest gen, Bekir Paşa mergând pe acelaşi proiect. Noaptea este şi mai frumos, pus în evidenţă de luminile de pe el care-l aduc în centrul atenţiei şi al privirilor trecătorilor. Autobuzul a încetinit aproape de a opri numai bine pentru fotografii, ni s-a vorbit despre apeduct, fără a mai face altă pauză cu coborâre.

Cum puteam să ne încheiem periplul dacă nu aşa cum îl începuserăm: cu o altă rundă de cumpărături?! Ultima oprire a fost făcută la un centru comercial, nu prea mare, dar cu de toate, cu preţuri modice. A fost o sesiune reuşită de shopping, atât pentru turişti, dar mai ales pentru comercianţi care ne aşteptau cu braţele deschise, tot într-o combinaţie cu domnul şofer.

Zilele trecute, o colegă de sait mi-a scris un ecou la articolul meu despre Larnaca, întrebându-mă dacă se poate achiziţiona un abonament de o săptămână pentru traseele autobuzelor din oraş. I-am răspuns că nu ştiu deoarece noi am luat oraşul la picior, iar pentru zonele înconjurătoare am mers în această miniexcursie cu autobuzul etajat, deschis. Cum nu apucasem să scriu despre această scurtă plimbare benefică şi relaxantă, ecoul ei mi-a dat imboldul necesar pentru a povesti puţin în ce constă „Sightseeing Larnaca Tours”. Aş denumi-o simplu: interesantă şi educativă.

Cealaltă ieşire s-a numit Sunset Cruise, a costat 12 euro/persoană şi s-a definit ca fiind o plimbare romantică cu o ambarcaţiune de mărime medie, pornind din portul de iahturi Larnaca, trecând prin dreptul oraşului, până în zona vecină cu aeroportul. Totul la asfinţit, când luminile şi culorile sunt uimitoare, totul pe muzică romantică, la venirea pe vas, fiecare turist fiind întâmpinat cu câte un pahar de şampanie. Ne-am lăsat în bătaia vântului şi pe aripile acestuia timp de o oră, răcoarea fiind o binecuvântare după un miez al zilei foarte fierbinte. A fost singura plimbare pe mare făcută în toată vacanţa cipriotă şi nu am regretat deloc, căci ne-am simţit excelent, în ciuda faptului că pare că nu aduce mai nimic, dar mai aveam nevoie şi de un pic de destindere cu nuanţă de romantism.

Sursă de informare: pliantul excursiei

Vă rog, ataşaţi următorul videoclip al melodiei interpretată de cântăreaţa cipriotă Ana Vissi:

youtube


[fb]
---
Trimis de irinad in 23.10.16 12:22:08
Validat / Publicat: 23.10.16 16:40:38
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CIPRU.

VIZUALIZĂRI: 10141 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

17 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Trecând pe lângă biserica Agios Lazaros
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 47000 PMA (din 50 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

17 ecouri scrise, până acum

webmaster45
[23.10.16 14:57:30]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

mishu
[23.10.16 17:43:28]
»

@irinad - Parca si mie de acolo de sus mi s -a parut ca totul se vede mai frumos si m-am plimbat si eu odata cu tine. Felicitari, votat cu mare placere.

ANILU
[23.10.16 18:20:58]
»

@irinad: Deschid articolul tău, dau drumul la muzică, răsună în toată casa, ce faci iubire? Mă întreabă soțul, mă plimb pe insula iubirii.

Tare mult mi-a plăcut.

Am mai dat drumul o dată la melodia atașată pentru a finaliza plimbarea în ritmuri cipriote.

Beau un pahar de vin (nu avem șampanie) și îi povestesc și soțului pe unde m-am plimbat alături de tine.

Ce romantică trebuie să fi fost plimbarea cu barca la asfințitul soarelui.

Foarte mult mi-a plăcut.

Felicitări.

Toate cele bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
irinadAUTOR REVIEW
[23.10.16 19:12:55]
»

@webmaster45: Mulţumesc!

calatorul
[23.10.16 19:13:33]
»

INteresante locuri, inca nu am ajuns sa le vad, dar sunt tot mai convins ca trebuie aduse mai in fata in planurile destinatiilor de vacanta.

irinadAUTOR REVIEW
[23.10.16 19:20:14]
»

@mishu: Mă bucur să ştiu că te-am luat cu mine la plimbare prin Larnaca şi împrejurimi! Chiar dacă e destul de comercial, genul acesta de plimbare (tur) are multe chestii interesante, chiar avantaje, fiindcă organizatorii ştiu clar pe unde să te ducă, când, ce să scoată mai bine în evidenţă. Desigur că nu prea ai timp să te "desfăşori" cum ai vrea, dar aşa e atunci când eşti cu grupul de vizitatori!

Mulţumesc pentru vizită, o seară bună îţi doresc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
irinadAUTOR REVIEW
[23.10.16 19:32:42]
»

@ANILU: Ah, ce bine-mi pare că ţi-a plăcut Ana Vissi şi melodia ei, şi pe mine mă binedispune ori de câte ori o ascult, dar când mi-aduce aminte de vacanţă, brusc devin nostalgică. Mai e aşa de mult până la vară!

Ce coincidenţă, şi eu am băut un pic de şampanie în după-amiaza asta căci tocmai am fost la aniversarea unei bune prietene!

Plimbarea pe mare la final de zi, pe culorile apusului este o adevărată încântare, iar pentru perechile de îndrăgostiţi e un real balsam! Căpitanul pune o muzică ce înmoaie toate inimile, zău aşa, crede-mă! Erau acolo pe vas oameni de toate vârstele, toţi vibrau la muzica romantică, mai veche sau mai nouă şi peste toate, soarele reflectându-se portocaliu în apă! Hai, că am devenit şi eu cam romantică!

Mulţumesc pentru aprecieri, îţi întorc toate urările de bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
irinadAUTOR REVIEW
[23.10.16 19:48:35]
»

@calatorul: Şi eu sunt convinsă că atunci când le vei vedea nu-ţi vor rămâne indiferente, şi după cum ştii, Cipru înseamnă Grecia şi Turcia la un loc (aşa îmi place mie să spun). În altă ordine de idei, din câte am văzut eu, printre locurile pe care le-ai vizitat au fost şi meleagurile elene şi cele anatoliene, deci cum ar putea să nu-ţi placă şi fraţii lor ciprioţi?

Rămâne să ne spui după ce le vei fi văzut (îţi doresc să ajungi pe acele plaiuri), până atunci îţi mulţumesc pentru vizită, vacanţe frumoase şi în viitor!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
crismis
[23.10.16 21:59:29]
»

@irinad: Ce dor mi s-a facut de Larnaca! Plimbarea cu Love Bus am ratat-o, o programasem pentru ultima dimineata, dar ne-am fi intors cam la limita sa ajungem la aeroport si ne-a fost frica. Data viitoare! Si poate prindem si flamingo pe Lacul Sarat!

irinadAUTOR REVIEW
[23.10.16 22:22:32]
»

@crismis: Sincer? Şi mie, în timp ce scriam, ce alegeam pozele, mă gândeam ce vreme e acum pe-acolo şi ce urât e pe la noi. Larnaca e interesantă şi uşor de parcurs, o înveţi repede pe dinafară!

Plecarea autobuzului se face din imediata vecinătate a Krasas Apts, aşa că mai aveam un motiv în plus să mă gândesc la tine.

Îmi imaginez că Lacul Sărat cu păsările flamingo văzut live e un spectacol fascinant. L-am văzut în poze, dar realitatea cred că e cu totul alta.

Toate cele bune!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
iulianic
[24.10.16 15:51:37]
»

@irinad: Frumoase locuri și frumoase amintiri pentru noi. Când am fost în Cipru a doua oară, am fost cazați la un hotel situat aproape în curtea Bisericii Agios Lazaros. Toate obiectivele descrise îmi sunt foarte cunoscute și mi-a făcut mare plăcere să le revăd în fotografiile tale.

Noi n-am avut norocul unei plimbări cu autobuzul turistic Hop On-Hop Off pentru că sezonul era pe sfârșite și pentru că nu erau suficienți amatori, cursele nu se mai făceau. Am fost însă în câteva excursii organizate de o agenție de acolo, iar în alte zile am făcut vizite pe cont propriu, călătorind cu autobuzele locale. Îmi doresc o revenire în Cipru, insula iubirii, insula liniștii, insula frumuseții.

calatorul
[24.10.16 16:04:19]
»

Inteleg ca daca vreau sa vad Ciprul trebuie sa ma duc de doua ori, odata in partea greceasca si altadata in cea turca. VAd ca si ofertele de sejururi ale agentiilor turistice sunt la fel de disociate intre nordul si sudul insulei, conform liniei de demarcatie. Plus ca in partea turceasca am nevoie de pasaport si nu doar de CI buletin pentru vama de intrare.

Dar ca de obicei informatiile de aici pe AFA sunt iata indestulator de utile pentru o alegere cat mai potrivita a solutiilor de vacanta.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
irinadAUTOR REVIEW
[24.10.16 18:15:24]
»

@iulianic: Mulţumesc pentru ecou, vizită şi mă bucur că prin acest articol v-am făcut să vă amintiţi de Larnaca şi împrejurimile sale. Şi mie mi-a plăcut mult acolo şi îmi doresc (soţul meu chiar mai tare) să revin, Cipru a însemnat o experienţă un pic altfel, deşi seamănă cu Grecia sau Turcia, parcă are mai mult exotism. O vacanţă relaxantă şi bogată în locuri noi am avut, chiar mai mult decât mă aşteptam!

Vacanţe frumoase vă doresc şi de aici înainte!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
irinadAUTOR REVIEW
[24.10.16 18:32:45]
»

@calatorul: Lucrurile stau cam aşa, după cum am văzut eu: agenţiile vând, într-adevăr separat sejururi în Ciprul de Nord şi separat în Ciprul de Sud, nu combinat. Însă, trecerea dintr-o parte în alta, acum se face mai uşor, e adevărat cu paşaportul (am văzut păreri că se poate şi cu CI doar, noi având paşapoartele în vigoare, nu am încercat altfel). Cel mai bine se trece în cadrul excursiilor organizate, dar în Nicosia, se trece prin inima ei, printr-un punct de frontieră pietonal.

Nu cred că ai nevoie neapărat de două vacanţe, una în nord, alta în sud, se pot vizita locuri şi dintr-o parte şi din cealaltă, fiind cazat, fie în Ciprul turcesc, fie în cel grecesc.

Ceea ce-ţi pot spune cu siguranţă este faptul că nouă nu ne-ar fi fost de-ajuns şapte zile să vedem insula, nu am reuşit nici în douăsprezece. Din punctul acesta de vedere, insula este destul de mare (a treia din Marea Mediterană) şi foarte ofertantă. De aceea, o revenire ne-ar ajuta foarte mult, cred!

Dacă te mai pot ajuta cu ceva, te aştept cu întrebări!

Toate cele bune!

calatorul
[25.10.16 15:59:35]
»

@irinad: Multumesc pentru raspuns, completari si lamuriri, dupa ce am citit serialul cipriot de aici am retinut ce e de vazut pe insula. Dar urmarind firul discutiei nu m/am putut abtine de la intrebare iar acum ca am si confirmarea unei cunoscatoare, stiu ce am de facut pentru vacanta viitoare, cred eu de pe acum.

Asta si pentru ca am urmarit firul excursiilor cuiva cu ale carei alegeri si preocupari de vacanta cred ca ma potrivesc si de aceea ma bazez pe opiniile astea. Multumesc, vacante frumoase!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
valileau
[26.10.16 10:42:30]
»

Am cazut in oala cu melancolie dupa ce am citit reviewul tau. Si noua ne place Ciprul mult si dupa doua vacante petrecute acolo, ne mai dorim sa mergem.

Sunt multe de vazut: Pafos si Curium cu siturile lor arheologice, Muntii Troodos cu manastirile si satele lor traditionale (Omodos, Kakopetria), Nicosia unde am trecut in partea turca doar cu CI, Limassolul, Ayia Napa cu plajele ei superbe + partea turca cu Famagusta si Kerynia.

Si noi am stat in Larnaca si tu ne-ai plimbat prin locurile stiute.

Iti multumim si iti dorim vacante frumoase!

irinadAUTOR REVIEW
[26.10.16 19:05:11]
»

@valileau: M-am gândit la dvs. în timp ce scriam articolul, m-am gândit că vă voi stârni amintiri plăcute dacă-mi veţi citi articolul şi uite că s-a-ntâmplat!

Eu rămân cu multe locuri nevizitate: munţii Troodos cu toate ce se pot vedea legate de ei, Kyrenia, ceea ce mă-ndreptăţeşte să mai vreau să merg acolo cel puţin o dată.

M-am bucurat că am putut să vă iau la plimbare împreună cu mine cu autobuzul roşu sau pe mare!

Şi eu vă mulţumesc pentru cuvintele frumoase şi vă întorc toate urările de bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, calatorul, crismis, irinad, iulianic, mishu, valileau
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Larnaca:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.071947813034058 sec
    ecranul dvs: 1 x 1