69308 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Cipru

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
19.06.2016
DE
Avatar irinad
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Târgoviște
înscris/ă în 02.05.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2016
DURATA: 12 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: -

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Prima vacanţă în Insula Afroditei


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Era noiembrie, săptămâna 46 a anului 2015… Nu, nu, să nu credeţi că e o greşeală, că am încurcat articolele: acesta este un review despre o minunată vacanţă estivală, dar nu pot face abstracţie de … începutul începutului!

Cum avusesem două articole publicate în acea săptămână pe sait, sunt anunţată pe e-mail că ocupam locul al 4-lea în topul săptămânal şi pot să acced la un premiu din cele puse în joc, dar la o privire mai atentă am observat că ceilalţi trei colegi ce se situau în faţa mea nu mai aveau dreptul la premii deoarece câştigaseră, deja, unul în săptămânile trecute. Aşadar, mă văd “în mijlocul grămezii” cu acces direct la unul dintre cele două mari premii care constau în bilete de avion. La început am fost puţin nedumerită, eu fiind obişnuită doar cu călătoria terestră, după care am început să mă acomodez tot mai mult cu gândul că se va produce o mişcare majoră în ceea ce priveşte destinaţia de vacanţă a anului 2016. Şi la ce se gândeşte omul asupra căruia a picat o “asemenea pleaşcă”, la o insulă, bineînţeles! Care să fie?! Păi ar fi bună una care ar putea să însemne Turcia şi Grecia la un loc şi atunci ce ar fi putut să fie mai potrivit decât Cipru?

Introducerea fiind făcută, vreau să mulţumesc membrilor sait-ului şi sponsorului pentru premiul oferit şi, totodată, pentru schimbarea planului de vacanţă care a inclus, în felul acesta, o nouă ţară.

Ajunsă pe tărâmul stabilit, am fost uimită să descopăr că Cipru nu reprezintă, neapărat, Grecia şi Turcia la un loc, ci că are o identitate proprie, la fel şi oamenii care, deşi, seamănă destul de bine cu rudele lor elene sau turce, sunt altfel: cu trăsături orientale mai pronunţate atât la înfăţişare, cât şi la obiceiuri sau comportament. Limba pare a fi mai clară, deşi cred că vorbesc un soi de dialect şi de-o parte şi de alta.

Am găsit o ţară caldă şi la propriu (noaptea 25 grade C, ziua 30-32 grade C) şi la figurat cu oameni prietenoşi, săritori, dornici să te facă să te simţi bine. Aflând că le vizităm ţara pentru prima dată, ciprioţii erau şi bucuroşi să ne aflăm în insulă, dar şi curioşi să afle cum ni se par meleagurile lor. Oricum, am reţinut faptul că erau interersaţi de starea de bine a turiştilor, convinşi fiind că vom reveni şi altădată dacă am fi fost mulţumiţi. Ciprioţii sunt buni vorbitori de engleză de la mic la mare, de la tineri la bătrâni, fie parte dintr-o moştenire britanică de peste un secol, fie parte a unei politici naţionale de a fi în slujba turistului într-o ţară turistică, prin excelenţă.

Amestecul de etnii, religii şi tradiţii face din Cipru un ţinut cosmopolit în care trăiesc alături grecii şi turcii ciprioţi, mulţi alţi oameni provenind din toate colţurile lumii atraşi de frumuseţea şi oportunităţile insulei. Şi românii sunt prezenţi în număr mare, în special veniţi să muncească, nu de puţine ori am fost serviţi de ospătari/ospătăriţe sau vânzătoare de la noi din ţară şi de fiecare dată eram întrebaţi de către cei care cu care intram în vorbă dacă şi noi eram veniţi la muncă. În fine, în această ţară, aşa le este dat oamenilor: să trăiască laolaltă şi separat şi să se tolereze reciproc creând un adevărat mozaic cultural.

Fiindcă în Larnaca am avut cazarea pe toată duzina noastră de zile de concediu, elegantul oraş-staţiune a fost leagănul vacanţei noastre cipriote, mai cu seamă atunci când nu eram plecaţi prin insulă, şi de data aceasta căutând să împletim, aşa cum îi stă bine călătorului, lungi plimbări de explorare, cu peisaje pitoreşti, civilizaţii moderne, medievale dar şi străvechi, distracţie, taverne, cumpărături cu binemeritate momente de relaxare. Ne reîncărcam bateriile la băi de soare şi de mare stând pe şezlong la dichisita plajă Finikoudes urmărind spectacolul oferit de uriaşele păsări de oţel ce coborau la câteva minute una după alta, înţesate cu turişti dornici să vadă/revadă fermecătoarele plaiuri cipriote. Măsuram, deja, timpul de stat în apă sau întinşi la soare în număr de… avioane: “Mai stăm încă trei avioane şi plecăm! ”

Am călătorit pe cont propriu cu autobuzul în insulă spre marile oraşe de pe coastă: Limassol, Pafos dar şi spre inima sa, capitala Nicosia, soţul meu fiind unicul deţinător de permis din familie, negăsindu-şi curaj suficient de a se încumeta să conducă pe partea stângă. Asta se întâmpla înainte de a sosi la faţa locului, însă văzând lejeritatea din trafic, mai-mai că-i venea “să se bage”, dar nu mai avea cu ce, pentru că lăsase strategic carnetul acasă pentru a nu ceda în caz de ispită.

Sistemul de autobuze intercity greenline este foarte bine pus la punct, maşinile foarte confortabile, cu AC, curate, condiţiile decente, tarifele bune. Apropo de condiţiile de călătorie, am asistat la două întâmplări care m-au impresionat: prima s-a desfăşurat în cursa ce se întorcea seara din Nicosia către Larnaca când un muncitor în construcţii a vrut să se urce în autobuz ca pasager, şoferul n-a vrut să-l primească din cauză că era îmbrăcat într-o salopetă murdară de vopsea pe motiv că murdăreşte sau că “nu dă bine”. Abia l-a convins să-l ia şi pe el, după îndelungi insistenţe, la coborâre, muncitorul promiţând că nu va mai repeta, cerându-şi scuze îndelung, şoferul a dat mâna prieteneşte cu el. A doua a fost mai scurtă în sensul că din Ayia Napa, de la parcul acvatic, cum doi tineri au vrut să urce în autobuz “la bustul gol”, şoferul s-a impus imediat şi le-a cerut să-şi îmbrace tricourile, altfel nu-i ia. Bineînţeles că pe loc s-au conformat.

Nici sistemul local de autobuze nu e mai prejos, în fiecare oraş e bine organizat, autobuzele circulă punctual, condiţiile la fel de bune, la preţuri modice, de pildă: transferul de la aeroport în Larnaca: 2,5 €/persoană, iar din Larnaca către aeroport: 1,5 €/persoană cu acelaşi autobuz 425.

Referitor la plimbări şi excursii, pot să vă spun că am încercat să atingem cât mai multe puncte din areal, mai ales că ne-am dat seama că totul este destul de simplu faţă de teama de necunoscut cu care veniserăm: o insulă relativ mică, deci cu distanţe uşor de parcurs, dispunând de o bună infrastructură, civilizată, cu locuitori amabili şi drăguţi, cu o bună organizare a vieţii cotidiene.

După numai o zi şi două seri de acomodare au început “să ne mănânce tălpile”şi “ne-am scărpinat” în ziua următoare în Pafos, considerată cea mai îndepărtată destinaţie de Larnaca: 140 km spre vest. De fapt, am fost încurajaţi de ruta directă, recent introdusă, aflată “în probe”: am fost invitată s-o categorisim ca fiind utilă sau nu, completând un formular la finalul cursei. Ziua în sine a fost aventuroasă şi ne-a ţinut adrenalina la cote înalte prin câteva obiective demne de mare atenţie: Petra tou Romiou, locul de naştere al Afroditei, zeiţa-patroană a insulei, situl arheologic Pafos cu celebrele sale mozaicuri, castelul medieval din port.

Weekend-ul a venit în ajutorul nostru cu odihna dorită, dar săptămâna a început cu mult-aşteptata excursie de capul nostru la Nicosia. Pe aceasta am abordat-o pătrunzând în interiorul zidurilor cetăţii căutând să cucerim multe ţinte atât din partea greacă, cât şi din cea turcă. E atât de neobişnuit şi de bizar traiul acelor nicosieni divizaţi la nord şi la sud de o linie verde, în acelaşi timp invizibilă, în funcţie de etnia lor greacă sau turcă şi obligaţi să convieţuiască, totuşi, împreună. Lucrul acesta l-am aprofunda pentru a-l analiza mai bine după numai o zi de pauză activă în Larnaca, pe meleagurile Ciprului de Nord, turcesc (KKTC), în excursia organizată la Famagusta.

Famagusta, cel mai important oraş turistic al Ciprului până în 1974, odată cu invazia armatei turce şi separaţia ce a urmat, a rămas în KKTC, sudul pierzând cel mai de seamă bastion al turismului din insulă. Se spune că două treimi dintre hotelurile din Cipru se aflau în Famagusta la momentul acela, de aceea ciprioţii greci au fost nevoiţi să construiască altele în partea lor, dezvoltând Agia Napa şi Protaras. E un oraş atât de trist, că te dor retina şi sufletul la privitul acelor imagini şocante din Varosha “oraşul părăsit” sau “oraşul fantomelor”. Ai impresia că trăieşti o tulburătoare poveste de groază la vederea, în spatele sârmei ghimpate, dincolo de care nu pătrunde nimeni, a unor clădiri superbe în urmă cu patruzeci de ani, astăzi ruine încă în picioare. E multă suferinţă acolo, chiar şi oameni care n-au legătură cu locul, sunt vizibil marcaţi. Voi detalia într-un articol separat ceea ce am văzut şi simţit pe propria-mi piele.

La polul opus, am fost încântată de Limassol, oraşul vesel şi colorat, plin de viaţă, situat la 69 km vest de Larnaca, al doilea oraş al Ciprului ca mărime şi importanţă. Fireşte că şi el are o istorie bogată şi veche ca cea din insulă, ce coboară cu câteva mii de ani Î. C., dar nu despre asta vreau să vorbesc acum, ci de rafinamentul şi eleganţa acestei urbe care m-a cucerit imediat cum am intrat zona vechiului port şi a castelului medieval. Acum se poate mândri cu una dintre cele mai noi şi mai sofisticate Marina din insulă, vizavi de centrul vechi al citadelei. Mi-au mai reţinut atenţia şi alte obiective de seamă despre care, sper, să vă spun altădată câte ceva.

Însă excursia la Limassol nu ar fi fost nici pe departe completă fără o incursiune la Kourion, situl arheologic de referinţă din Cipru, situat la 16 km vest, până la care am luat un autobuz local. Cea mai mare surpriză a fost să găsesc pe viu mozaicul ce înfăţişează un cap de femeie frumoasă romană, acelaşi cu cel redat pe coperta “Top 10 Cipru”, ghidul ce, excelent, m-a însoţit oriunde în insulă şi pe care-l ţineam în mână la momentul descoperirii.

Apoi, pentru ultima zi întreagă ne-am rezervat o vizită la Ayia Napa, polul distracţiei cipriote, staţiunea tumultoasă care nu doarme niciodată, dar şi împrejurimilor sale ce s-au dovedit fermecătoare: plajele Nissi, Landa, Makronissos, micul sit arheologic Makronissos.

În Larnaca am experimentat şi plimbarea cu autobuzul etajat, gen Hop-On, Hop-Off care, aici, venea la pachet cu un nou concept: Love Buses (autobuzul iubirii), special pentru îndrăgostiţi şi cum nu suntem deloc departe de subiect, ne-am încadrat perfect în peisaj. Dealtfel, fără această plimbare n-am fi reuşit să ajungem în câteva locuri din jurul Larnacăi, nu prea la îndemână: Lacul Sărat şi Moscheea Hala Sultan Tekke, Mănăstirea Angeloklisti din satul Kiti aflat la 11 km vest de Larnaca şi desigur, două centre de “şopingăreală”, aranjamentele şoferului, tot în afara oraşului.

Şi, fiindcă nu puteam pleca fără să adulmecăm de-aproape şi mirosul mării, într-o croazieră pe mare, am ales o plimbare de-a lungul golfului Larnaca la apus de soare: Sunset Cruise. Culorile au fost demenţiale, lumina asfinţitului în cădere pe clădiri şi strălucitoare în apă a creat un spectacol aproape feeric.

Dimineaţa ultimei zile (aproape o zi întreagă, făcând check-out la orele 18,00, cu amabilul acord al patronului hotelului) am păstrat-o pentru un program domestic cu stat la soare la Finikoudes şi scăldat în Mediterana cea cristalină de care ştiam că-mi va fi dor imediat ce vom fi plecat, dar asta e, ce e frumos se sfârşeşte repede! După ce soarele era sus pe cer de-o suliţă, ne-am retras la taverna noastră dragă unde ne-au tratat iarăşi ca pe cei de-ai casei cu un ultim prânz cipriot cu bucate tradiţionale delicioase. Apoi, iute la împachetatul bagajelor şi fuga la aeroport, căci vacanţa era la final.

În concluzie, Cipru mi s-a părut ca şi destinaţie new-entry, un loc extrem de pitoresc şi interesant, cu mixul său etnico-cultural, o ţară ce-şi pune bine în valoare resursele de care dispune. Mi-a plăcut mult, declar cu inima deschisă că am trecut-o la favorite!

Şi pentru că în titlu am precizat că aceasta a fost “prima vacanţă în Insula Afroditei”, negreşit vreau să revenim şi-n alte vacanţe, dacă nu cât de curând (o ieşeală ar fi numai bună când la noi frigul “strânge bine”), măcar la pensie, să ne încălzim oasele la soare, căci ţara asta e binecuvântată să fie îndelung mângâiată de razele astrului diurn: 320 zile pe an!

Vă rog, ataşaţi următorul videoclip:

https://www.youtube.com/watch?v=2uvAPpSvIUY

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de irinad in 19.06.2016 20:02:26

Validat / Publicat: 19.06.16 23:29:34


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în CIPRU
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 4793

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  70600 PMA (din 54 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOTĂ 2: Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de irinad? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster98
[19.06.16 23:31:03]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad
[19.06.16 23:34:54]
» mesaj pers

   @webmaster98 - Mulţumesc foarte mult!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[20.06.16 01:28:47]
» mesaj pers

   @irinad -

   Chestia cu "mai stăm trei avioane" am avut-o și noi în Corfu.

   Eu zic să nu aștepți pensia și să repeți curând fapta până nu uiți să numeri avioane, mai bine să ai noroc la numărat bani.

   Aștept și alte impresii din cele 12 zile, sunt sigură că mai ai ceva interesant și pentru noi.

    Iti stă bine tricoul de firmă, cred că a fost unicat în Cipru.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- monaca
[20.06.16 08:15:17]
» mesaj pers

   Super bonus! Minunata vacanta ati avut! Dupa ce am citit articolul pare o destinatie tentanta, de luat in calcul pentru urmatoarele vacante.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[20.06.16 08:25:17]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad
[20.06.16 08:36:20]
» mesaj pers

   @elviramvio - Da, sunt convinsă că pentru cine are aeroportul aproape timpul se scurge "în avioanele" de pe cer, care vor să aterizeze în special (cel puţin pe acelea le puteam contoriza noi în Larnaca).

   E bună sugestia dvs. de a repeta călătoria mai înainte de pensie, să vedem cum ne descurcăm, iar referitor la alte articole, în curând, că abia m-am pus pe scris! :)

   Povestea cu tricoul AmFostAcolo a fost una foarte plăcută, căci în ziua aceea în tot autocarul plin de turişti din toată lumea (nu exagerez cu nimic) care mergea în Famagusta (Cipru de Nord), mai erau doi români, soţ şi soţie, care la prima oprire au venit la noi cu zâmbete largi, bucuroşi să descopere conaţionali în persoanele noastre, chiar felicitându-mă pentru iniţiativa mea de a purta ceva românesc. Din păcate nu ştiau nimic despre saitul nostru, dar am avut eu grijă să-l promovez şi să-i fac cel puţin curioşi, nu mă îndoiesc că-l vor accesa de aici înainte!

   Mulţumesc pentru vizită şi vot!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 5 voturi)]
- irinad
[20.06.16 08:44:49]
» mesaj pers

   @monaca - Mulţumesc mult, aşa este, această ţărişoară frumoasă, dar frământată de multe traume, este o destinaţie minunată de vacanţă unde găseşti cam tot ce vrei. Chiar merită să fie încercată cel puţin o dată, "pentru degustare", că apoi vine de la sine dorinţa de "repetir"!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad
[20.06.16 08:47:31]
» mesaj pers

   @webmaster - Mă onorează această titulatură, ca de fiecare dată când o primesc! Mulţumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[20.06.16 08:48:35]
» mesaj pers

   @irinad -

   Românii întâlniți în autocar au fost de lăudat. Noi am avut parte de 4 inși la Veria în magazin care, atunci când vânzătoarea le-a spus că are un cuplu de români printre rafturi - eu și soțul - au ieșit rapid din magazin deși aleseseră ceva de cumpărat; era uimită și grecoaica de purtarea lor. Nici măcar nu ne-au văzut la față!

   O zi plăcută să ai!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- maryka
[20.06.16 09:58:20]
» mesaj pers

   Foarte frumos! felicitări! Iată încă o destinație frumoasă, de luat în calcul pentru următoarele vacanțe. Minunate pozele. Și aici se îmbină perfect istoria cu modernismul, cu marea, cu florile colorate, ce mai, un vis... Mi-a plăcut mult așa că l-am trecut la favorite, votat cu mare plăcere.

    Destinații frumoase pe mai departe, oriunde ar fi ele.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad
[20.06.16 10:58:43]
» mesaj pers

   @maryka - Mulţumesc, dacă-ţi place Grecia e imposibil să nu-ţi placă şi Cipru, chiar dacă nu e musai, şi aşa cum te-am "văzut" eu pe tine, nu cred să mă înşel!

   Într-adevăr şi în Cipru găseşti de toate (aici ştii la ce mă refer), timp şi disponibilitate să ai să vezi şi să cunoşti cât mai multe.

   Călătorii frumoase oriunde şi oricum să ai, să ne bucurăm reciproc şi să ne citim cu plăcere!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- crismis
[20.06.16 11:05:39]
» mesaj pers

   @irinad: Extraordinar periplu ati avut! Abia astept "s-o luam pe bucatele"!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad
[20.06.16 11:09:42]
» mesaj pers

   @elviramvio - Foarte urât gest din partea conaţionalilor pe care nici măcar nu aţi apucat să-i întâlniţi şi, chiar, inexplicabil!

   Cei pe care noi am avut bucuria să-i avem companioni toată ziua aceea în excursie erau nişte oameni deosebiţi, cu mult bun simţ, ceva mai în vârstă decât noi, dar cu aceeaşi poftă de vizitat ca şi a noastră! Pe parcursul acelei zile, am făcut schimb de idei, ne-am împărtăşit experienţe, ne-am "alergat", pur şi simplu, pe străzile Famagustei, am mâncat împreună, ce să mai vorbim, am rezonat foarte bine cu ei. Ce-i drept, mai rar aşa ceva, dar uite că se mai întâmplă!

   La fel vă doresc şi dvs, să ne citim cu plăcere! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 2 voturi)]
- irinad
[20.06.16 11:23:58]
» mesaj pers

   @crismis - Mulţumesc, sfaturile primite de la tine împreună cu ceea ce am învăţat din experienţa ta cipriotă mi-au prins tare bine. În fiecare zi erai prezentă în gândurile mele când vedeam Krasas Beach Apts, căci în dreptul lui stăteam la plajă, iar dacă ai sughiţat în primele 12 zile din iunie, să ştii că de la mine şi s-a tras!

   Voi "diseca" şi Cipru, aşa cum voi putea, în perioada următoare!

   Toate cele bune!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- iulianic
[20.06.16 12:52:14]
» mesaj pers

   @irinad - Am citit cu interes articolul tău nu pentru că aduce ceva nou pentru mine, ci pentru că este bine scris și îmi amintește de multe locuri și lucruri frumoase din Cipru. Am petrecut două minivacanțe în Cipru, iar "inaugurarea" a fost făcută tot datorită unui bilet de avion pe care nici acum nu știu cum de l-am câștigat. Era primul meu premiu pe AFA.

   Și din alte articole scrise în ultimul timp, am înțeles că acum se pot face călătorii pe cont propriu (cu autobuzele locale) în orașele din Ciprul de Nord. Îmi poți spune de unde se iau aceste autobuze și cam cât este un bilet până la Famagusta sau Kyrenia?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad
[20.06.16 14:51:56]
» mesaj pers

   @iulianic - Mulţumesc pentru cuvintele frumoase, îmi place să văd că saitul AFA este cel care ne stabileşte destinaţiile de vacanţă în multe dintre situaţii.

   Ca să vă răspund la întrebare, vă spun că am folosit reţeaua de autobuze Intercity Buses în Cipru, către toate oraşele mari: Limassol şi Pafos (nou introdusă) de pe coastă şi Nicosia în centru. În ceea ce priveşte partea Ciprului de Nord (KKTC), nu am văzut pe nicăieri afişată posibilitatea de a trece acolo pe cont propriu, cu acest tip de autobuz, ba mai mult am întrebat şi eu şi ca răspuns mi s-a dat inclusiv un pliant cu programul autobuzelor, iar Famagusta sau Kyrenia nu erau printre ele. Dar, cu maşina închiriată se poate trece.

   Noi am achiziţionat o excursie organizată în Famagusta, situl antic Salamis, Mănăstirea Sf. Barnabas şi plajă la Golden Beach lângă Varosha. Chiar şi aşa am avut la plecare din Larnaca un ghid din partea ciprioţilor greci, iar după trecerea frontierei (numai pe bază de paşaport), am mai primit unul din partea ciprioţilor turci.

   Exista şi o altă excursie în Kyrenia, dar a rămas pe altădată, căci chiar nu a mai avut loc în program.

   Excursia a costat 24 euro/persoană, în autocar ni s-au mai solicitat încă 5 euro/persoană, pentru biletele de intrare la Salamis şi Mănăstirea Sf. Barnabas.

   Dacă mai doriţi să mă întrebaţi şi altceva, nu pregetaţi!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Mihai18
[20.06.16 14:52:18]
» mesaj pers

   Frumos, plăcut la citit și cu noutăți pentru mine. Mă refer la granița turco-elenă din acel oraș din Cipru. Chiar și acum mai există, după 4o de ani. Eu nu am uitat conflictul armat din 1974 când la serviciu am avut momente mai grele.

    Nostimă expresia „Mai stăm încă 3 avioane și plecăm” Cu alte cuvinte, acolo voi ați măsurat timpul în numărul de avioane care treceau. Revin și mă autocorectez, pentru că timul este incomensurabil, ceasul măsoară doar perioade de timp și nu timpul.

    Și ultima chestiune. Mi-a plăcut P-14. Cu câtă mândrie era purtat tricoul galben inscripționat cu Am Fost Acolo. Se știe bine cine îl purta.

    Cu bine.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- iulianic
[20.06.16 15:10:52]
» mesaj pers

   @irinad - Întrebarea mea se referea numai la partea Ciprului de Nord. În sud, în zilele în care nu am optat pentru excursii organizate, am folosit și noi reţeaua de autobuze Intercity și am fost încântați de organizare și de tot restul.

   În Ciprul de Nord noi am fost cu mașina. Am vizitat Famagusta și Kyrenia, dar în mod individual. Nu se organizau pe atunci (2011-2012) excursii din Ciprul de sud în cel de nord. Acum văd că s-a făcut un benefic pas înainte, pas care nu poate decât să mă bucure.

   Mulțumesc pentru răspuns!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad
[20.06.16 15:33:30]
» mesaj pers

   @Mihai18 - Mulţumesc, şi pentru mine a fost o destinaţie nouă şi plină de provocări. În ceea ce priveşte existenţa frontierei, ea are în "spatele său" poveşti dureroase, cutremurătoare. E destul de tristă povestea acestei ţări şi a locuitorilor ei, dar este o realitate si credeţi-mă, îmi amintesc şi eu câte ceva din perioada aceea de la ştirile tv, deşi eram destul de mică şi nu înţelegeam deloc ce se întâmplă.

   Recunosc că mie îmi place să port tricoul cu AmFostAcolo (în călătorii, în special), aşa cum îmi place să văd pe maşină lipit abţibildul inscripţionat cu AFA şi sigla sa. E un soi de mândrie că sunt membră a acestui sait şi îmi place să declar acest lucru!

   Toate cele bune!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- krisstinna
[20.06.16 21:09:53]
» mesaj pers

   @irinad: Frumos articol, l-am citit cu plăcere. Mi-a trezit multe amintiri plăcute. Eu iubesc Cipru. Grecia doar îmi place. Ai ajuns la Băile lui Adonis? Mie mi s-a părut cel mai romantic loc din Cipru, un loc perfect ascuns de ochii celor curioși, un loc în care dragostea poate atinge perfecțiunea. Mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad
[20.06.16 22:23:52]
» mesaj pers

   @krisstinna - Mă bucur mult că mi se adresează o iubitoare a Ciprului, aşa cum te-am perceput şi eu, după ce ţi-am văzut scrierile de anul trecut. Din păcate, nu am ajuns la Băile lui Adonis, deşi mi-ar fi plăcut. Mi-au rămas nişte locuri pe care nu le-am văzut, dar pe care le-am trecut pe o listă pentru o vizită viitoare. Acum, că ştiu de la tine că e cel mai romantic loc de pe Insula Iubirii, sigur nu-l voi mai rata! :)

   Am sesizat diferenţa dintre "a iubi" şi "a plăcea" şi ţi-o respect foarte mult, la fel cum de mult îţi mulţumesc pentru cuvintele frumoase pe care mi le-ai adresat!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- crismis
[20.06.16 22:47:37]
» mesaj pers

   @irinad: Ohooo! Am sughițat, nu glumă! Culmea e că și eu m-am gândit la tine, nu știu de ce! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Aurici
[21.06.16 11:28:05]
» mesaj pers

   @irinad - Azi noapte (dimineață) ne-am întors și noi din Cipru. Îmi cam ling rănile, nu prea îmi vine să mă apuc de treabă și o juma' de ora cât mi-am acordat pentru AFA, de ce dau eu? Cum spuneam și altădată précis am trecut una pe lângă alta și n-am știut!!! Te rog să-mi transmiți agenda ta de vacanță că nu se poate așa ceva...

   Frumos Cipru, sunt de acord! Dar este într-o criză începută prin 2008 care se acutizează, de care, din fericire, noi, turiștii, nu ne prea dăm seama la momentul acesta. Am fost cu un prieten care a lucrat acolo 10 ani și din poveștile colegilor lui, cu care ne-am întâlnit, a ciprioților cu care a lucrat, inclusiv cu șefii lui, informațiile nu sunt de bine deloc... Să sperăm că viitorul va fi bun.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad
[21.06.16 18:15:20]
» mesaj pers

   @Aurici - Cu scuzele de rigoare pentru acest răspuns întârziat, ai dreptate, data viitoare trebuie să ne anunţăm reciproc dinainte pe unde intenţionăm să mergem pentru a nu mai rata o posibilă întâlnire :) Ea treia oară când ni se întâmplă să ne "petrecem" la mustaţă, pare-se că noi rezonăm fantastic şi chiar comunicăm prin telepatie!

   În altă ordine de idei, corect, nu prea mi-am dat seama ca turist de problemele de criză de care vorbeşti, dar ei ştiu mai bine. Nouă toţi compatrioţii cu care am socializat, din cei veniţi la muncă în insulă, ne-au spus că sunt ok, nu s-a văitat nici unul aşa cum i-am mai auzit pe unii prin Grecia, care erau nemulţumiţi.

   Mă bucur că suntem pe aceeaşi lungime de undă în ceea ce priveşte frumuseţea insulei şi... să ne citim cu bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- purcelul
[01.07.16 19:28:03]
» mesaj pers

   A venit purcelu' / Cel cu norocelu'! Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad
[01.07.16 19:43:21]
» mesaj pers

   @purcelul - Ha, ha, ha, ... Mulţumeeesc!!! Mulţumeeesc!

   Mulţumesc mult, nici nu m-am mai aşteptat la un ZB la acest articol, mai cu seamă că a trecut ceva timp de când este pe sait, dar niciodată nu e prea târziu, se pare! :* Eu credeam că la altul ar fi fost posibil, dar uite că m-am înşelat!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[98] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2016] Apa Mediteranei la plaja Nissi, lângă Ayia Napa -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749799">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749799"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749799">Şterge vot</a></div><span id="v9749799" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749799)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749799Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749799MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2016] Apa Mediteranei la plaja Nissi, lângă Ayia Napa
foto irinad [19.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2016] Bougainvillea din Nicosia sudică -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749800">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749800"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749800">Şterge vot</a></div><span id="v9749800" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749800)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749800Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749800MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2016] Bougainvillea din Nicosia sudică
foto irinad [19.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2016] Marina din Limassol -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749802">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749802"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749802">Şterge vot</a></div><span id="v9749802" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749802)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749802Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749802MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2016] Marina din Limassol
foto irinad [19.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2016] Portul din Ayia Napa, intrarea vaselor în port printre cele două faruri şi Submarinul Galben -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749809">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749809"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749809">Şterge vot</a></div><span id="v9749809" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749809)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749809Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749809MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2016] Portul din Ayia Napa, intrarea vaselor în port printre cele două faruri şi Submarinul Galben
foto irinad [19.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2016] Superba plajă Makronissos, aproape de Ayia Napa -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749819">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749819"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749819">Şterge vot</a></div><span id="v9749819" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749819)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749819Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749819MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2016] Superba plajă Makronissos, aproape de Ayia Napa
foto irinad [19.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2016] Ruine în Famagusta, Republica Turcă a Ciprului de Nord -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749822">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749822"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749822">Şterge vot</a></div><span id="v9749822" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749822)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749822Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749822MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2016] Ruine în Famagusta, Republica Turcă a Ciprului de Nord
foto irinad [19.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2016] Moscheea Selimiye, fosta Catedrală Sfânta Sofia din Nicosia de Nord -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749827">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749827"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749827">Şterge vot</a></div><span id="v9749827" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749827)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749827Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749827MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2016] Moscheea Selimiye, fosta Catedrală Sfânta Sofia din Nicosia de Nord
foto irinad [19.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2016] Nicosia sudică, modernă văzută din Postul de Observaţie Ledra -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749833">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749833"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749833">Şterge vot</a></div><span id="v9749833" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749833)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749833Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749833MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2016] Nicosia sudică, modernă văzută din Postul de Observaţie Ledra
foto irinad [19.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2016] Plajă lângă Nissi -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749840">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749840"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749840">Şterge vot</a></div><span id="v9749840" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749840)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749840Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749840MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2016] Plajă lângă Nissi
foto irinad [19.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2016] Mănăstirea Agia Napa din Ayia Napa -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749843">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749843"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749843">Şterge vot</a></div><span id="v9749843" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749843)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749843Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749843MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2016] Mănăstirea Agia Napa din Ayia Napa
foto irinad [19.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2016] Cel mai frumos mozaic din Cipru, descoperit la situl antic Kourion şi redat pe coperta ghidului meu -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749849">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749849"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749849">Şterge vot</a></div><span id="v9749849" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749849)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749849Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749849MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2016] Cel mai frumos mozaic din Cipru, descoperit la situl antic Kourion şi redat pe coperta ghidului meu
foto irinad [19.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2016] Bougainvillea de Famagusta -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749857">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749857"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749857">Şterge vot</a></div><span id="v9749857" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749857)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749857Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749857MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2016] Bougainvillea de Famagusta
foto irinad [19.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2016] AmFostAcolo pe plaja Golden Beach din Famagusta, în apropierea oraşului părăsit Varosha -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749858">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749858"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749858">Şterge vot</a></div><span id="v9749858" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749858)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749858Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749858MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2016] AmFostAcolo pe plaja Golden Beach din Famagusta, în apropierea oraşului părăsit Varosha
foto irinad [19.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2016] Biserica Agios Tryopitis din Nicosia sudică -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749859">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749859"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749859">Şterge vot</a></div><span id="v9749859" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749859)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749859Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749859MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2016] Biserica Agios Tryopitis din Nicosia sudică
foto irinad [19.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2016] Castelul Medieval, Fortul şi minaretul Moscheii Büyük Kebir din Larnaca -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749860">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749860"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749860">Şterge vot</a></div><span id="v9749860" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749860)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749860Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749860MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2016] Castelul Medieval, Fortul şi minaretul Moscheii Büyük Kebir din Larnaca
foto irinad [19.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2016] Amfiteatrul Kourion cu faţa la mare -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749862">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749862"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749862">Şterge vot</a></div><span id="v9749862" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749862)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749862Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749862MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2016] Amfiteatrul Kourion cu faţa la mare
foto irinad [19.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2016] Dincolo de situl antic Kourion -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749863">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749863"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749863">Şterge vot</a></div><span id="v9749863" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749863)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749863Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749863MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2016] Dincolo de situl antic Kourion
foto irinad [19.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2016] O floare de ficus în Famagusta -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749864">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749864"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749864">Şterge vot</a></div><span id="v9749864" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749864)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749864Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749864MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2016] O floare de ficus în Famagusta
foto irinad [19.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2016] Atât a mai rămas din biserica St George of the Greeks, Famagusta -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749865">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749865"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749865">Şterge vot</a></div><span id="v9749865" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749865)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749865Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749865MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2016] Atât a mai rămas din biserica St George of the Greeks, Famagusta
foto irinad [19.06.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2016] Kourion -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749866">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749866"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749866">Şterge vot</a></div><span id="v9749866" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749866)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749866Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749866MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2016] Kourion
foto irinad [19.06.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P22 [JUN-2016] Lacul Sărat de lângă Larnaca -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749867">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749867"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749867">Şterge vot</a></div><span id="v9749867" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749867)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749867Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749867MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUN-2016] Lacul Sărat de lângă Larnaca
foto irinad [19.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [JUN-2016] Apeductul Kamares de la marginea Larnacăi -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749868">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749868"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749868">Şterge vot</a></div><span id="v9749868" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749868)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749868Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749868MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUN-2016] Apeductul Kamares de la marginea Larnacăi
foto irinad [19.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [JUN-2016] Agora din situl antic Salamis -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749869">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749869"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749869">Şterge vot</a></div><span id="v9749869" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749869)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749869Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749869MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JUN-2016] Agora din situl antic Salamis
foto irinad [19.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [JUN-2016] Declaraţie de dragoste pe vecie -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749870">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749870"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749870">Şterge vot</a></div><span id="v9749870" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749870)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749870Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749870MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [JUN-2016] Declaraţie de dragoste pe vecie
foto irinad [19.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [JUN-2016] Nuanţe diverse de azuriu la plaja Landa, lângă Nissi -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749871">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749871"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749871">Şterge vot</a></div><span id="v9749871" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749871)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749871Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749871MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [JUN-2016] Nuanţe diverse de azuriu la plaja Landa, lângă Nissi
foto irinad [19.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [JUN-2016] Vechea bisericuţă Ag. Ermogenis de lângă Kourion -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749872">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749872"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749872">Şterge vot</a></div><span id="v9749872" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749872)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749872Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749872MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [JUN-2016] Vechea bisericuţă Ag. Ermogenis de lângă Kourion
foto irinad [19.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [JUN-2016] Bougainvillea din Nicosia nordică -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749873">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749873"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749873">Şterge vot</a></div><span id="v9749873" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749873)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749873Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749873MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [JUN-2016] Bougainvillea din Nicosia nordică
foto irinad [19.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [JUN-2016] Templul lui Apollo Ylatis, Kourion -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749875">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749875"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749875">Şterge vot</a></div><span id="v9749875" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749875)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749875Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749875MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [JUN-2016] Templul lui Apollo Ylatis, Kourion
foto irinad [19.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [JUN-2016] Catedrala Agia Napa din Limassol -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749876">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749876"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749876">Şterge vot</a></div><span id="v9749876" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749876)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749876Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749876MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [JUN-2016] Catedrala Agia Napa din Limassol
foto irinad [19.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [JUN-2016] Punctul pietonal de trecere a frontierei în inima Nicosiei, strada Ledra -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749877">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749877"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749877">Şterge vot</a></div><span id="v9749877" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749877)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749877Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749877MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [JUN-2016] Punctul pietonal de trecere a frontierei în inima Nicosiei, strada Ledra
foto irinad [19.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [JUN-2016] Apus de soare peste Larnaca -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749878">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749878"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749878">Şterge vot</a></div><span id="v9749878" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749878)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749878Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749878MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [JUN-2016] Apus de soare peste Larnaca
foto irinad [19.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P34 [JUN-2016] Din Limassol -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749879">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749879"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749879">Şterge vot</a></div><span id="v9749879" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749879)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749879Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749879MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P34 [JUN-2016] Din Limassol
foto irinad [19.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P35 [JUN-2016] La Petra tou Romiou, locul de naştere al Afroditei -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749880">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749880"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749880">Şterge vot</a></div><span id="v9749880" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749880)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749880Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749880MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P35 [JUN-2016] La Petra tou Romiou, locul de naştere al Afroditei
foto irinad [19.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P36 [JUN-2016] Pafos, pe faleză -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749881">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749881"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749881">Şterge vot</a></div><span id="v9749881" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749881)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749881Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749881MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P36 [JUN-2016] Pafos, pe faleză
foto irinad [19.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P37 [JUN-2016] Famagusta Golden Beach. În dreapta, dincolo de gard sunt soldaţi în posturile de observaţie, iar accesul strict interzis în Varosha -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749883">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749883"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749883">Şterge vot</a></div><span id="v9749883" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749883)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749883Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749883MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P37 [JUN-2016] Famagusta Golden Beach. În dreapta, dincolo de gard sunt soldaţi în posturile de observaţie, iar accesul strict interzis în Varosha
foto irinad [19.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P38 [JUN-2016] Varosha dincolo de plaja Golden Beach. Clădiri părăsite acum mai bine de 40 ani -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749886">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749886"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749886">Şterge vot</a></div><span id="v9749886" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749886)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749886Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749886MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P38 [JUN-2016] Varosha dincolo de plaja Golden Beach. Clădiri părăsite acum mai bine de 40 ani
foto irinad [19.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P39 [JUN-2016] Bougainvillea de Larnaca -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749889">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749889"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749889">Şterge vot</a></div><span id="v9749889" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749889)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749889Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749889MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P39 [JUN-2016] Bougainvillea de Larnaca
foto irinad [19.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P40 [JUN-2016] Din interiorul Fortului din Larnaca -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749890">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749890"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749890">Şterge vot</a></div><span id="v9749890" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749890)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749890Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749890MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P40 [JUN-2016] Din interiorul Fortului din Larnaca
foto irinad [19.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P41 [JUN-2016] Biserica Agios Lazaros din Larnaca -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749891">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749891"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749891">Şterge vot</a></div><span id="v9749891" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749891)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749891Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749891MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P41 [JUN-2016] Biserica Agios Lazaros din Larnaca
foto irinad [19.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P42 [JUN-2016] Catapeteasma Bisericii Ag. Lazaros din Larnaca -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749892">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749892"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749892">Şterge vot</a></div><span id="v9749892" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749892)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749892Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749892MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P42 [JUN-2016] Catapeteasma Bisericii Ag. Lazaros din Larnaca
foto irinad [19.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P43 [JUN-2016] Saranda Kolones din situl antic Pafos -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749893">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749893"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749893">Şterge vot</a></div><span id="v9749893" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749893)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749893Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749893MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P43 [JUN-2016] Saranda Kolones din situl antic Pafos
foto irinad [19.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P44 [JUN-2016] Odeonul Roman şi Farul din situl arheologic Pafos -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749894">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749894"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749894">Şterge vot</a></div><span id="v9749894" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749894)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749894Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749894MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P44 [JUN-2016] Odeonul Roman şi Farul din situl arheologic Pafos
foto irinad [19.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P45 [JUN-2016] Cu privirea spre Nicosia turcă, pe deal se observă drapelul pe fond alb al Ciprului de Nord -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749895">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749895"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749895">Şterge vot</a></div><span id="v9749895" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749895)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749895Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749895MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P45 [JUN-2016] Cu privirea spre Nicosia turcă, pe deal se observă drapelul pe fond alb al Ciprului de Nord
foto irinad [19.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P46 [JUN-2016] Nicosia sudică. Laiki Geitonia şi Muzeul Leventis pe stânga -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749896">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749896"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749896">Şterge vot</a></div><span id="v9749896" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749896)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749896Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749896MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P46 [JUN-2016] Nicosia sudică. Laiki Geitonia şi Muzeul Leventis pe stânga
foto irinad [19.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P48 [JUN-2016] Palatul Arhiepiscopului din Nicosia sudică şi statuia arhiepiscopului Macarios III -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749898">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749898"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749898">Şterge vot</a></div><span id="v9749898" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749898)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749898Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749898MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P48 [JUN-2016] Palatul Arhiepiscopului din Nicosia sudică şi statuia arhiepiscopului Macarios III
foto irinad [19.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P49 [JUN-2016] Petra tou Romiou -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749899">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749899"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749899">Şterge vot</a></div><span id="v9749899" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749899)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749899Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749899MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P49 [JUN-2016] Petra tou Romiou
foto irinad [19.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P50 [JUN-2016] Declaraţie de dragoste rusească la Petra tou Romiou -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749900">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749900"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749900">Şterge vot</a></div><span id="v9749900" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749900)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749900Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749900MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P50 [JUN-2016] Declaraţie de dragoste rusească la Petra tou Romiou
foto irinad [19.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P51 [JUN-2016] Asclepion de la situl antic Pafos -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749901">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749901"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749901">Şterge vot</a></div><span id="v9749901" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749901)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749901Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749901MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P51 [JUN-2016] Asclepion de la situl antic Pafos
foto irinad [19.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P52 [JUN-2016] Superb mozaic roman de la Pafos, Casa lui Tezeu -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 19.06.16] - <span class="allrVotedi" id="av749902">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv749902"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=749902">Şterge vot</a></div><span id="v9749902" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(749902)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f749902Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e749902MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P52 [JUN-2016] Superb mozaic roman de la Pafos, Casa lui Tezeu
foto irinad [19.06.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[98] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.60649895668 sec