85580 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Cu avionul în/spre Ciprul de Sud

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
26.04.2018
DE
Avatar irinad
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Târgoviște
înscris/ă în 02.05.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2018
DURATA: 3 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
136 euro
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: -

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Escapadă cipriotă de primăvară în Paphos


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Dacă aici, pe sait, la secțiunea „Cu avionul în/spre Ciprul de Sud” sunt postate câteva articole cu privire la călătoria spre insula Cipru, toate se referă la cursele operate de câteva companii aeriene, low-cost sau nu, prin aeroportul internațional Larnaca, cel mai mare aeroport al insulei. Nu aveam de gând să mai măresc numărul articolelor din această secțiune adăugându-l pe-al meu, dar m-am hotărât ad-hoc să procedez așa în timp ce-mi așterneam impresiile despre recenta vizită, dându-mi seama că nu s-a scris despre noua posibilitate de a ajunge în Cipru, și anume de a zbura spre Paphos, cursele fiind operate de aeroportul local, cel de-al doilea aeroport ca mărime al țării. Așa că orice informaţie pe această temă sper să fie de folos celor ce şi-au pus în gând să viziteze Cipru şi de ce nu şi altora, poate îi ajută să-şi schimbe opţiunile de vacanţă.

Cum am ajuns din nou în Cipru?

Prin noiembrie anul trecut, am primit câteva alerte prin care eram anunţată că Ryanair îşi introdusese din București o rută nouă, cu destinaţia Cipru, operând în insulă pe aeroportul din Paphos. La început nu am simţit nicio tentaţie specială, însă la o privire mai atentă şi după ce am stat puţin de vorbă cu soţul meu despre „oferta” nou apărută în peisaj şi după doar câteva momente de cugetare, ne punem de acord asupra unei minivacanţe în Insula Afroditei, care să se vrea preludiul celei de vară până la care mai aveam de aşteptat încă vreo două luni.

În plus, ne-am amintit că vizita noastră de câteva ore în Paphos, de acum doi ani, venind din Larnaca, s-a rezumat doar la port, castelul medieval şi parcul arheologic, date fiind timpul scurt şi condiţiile de atunci. Rezervăm pentru un weekend prelungit, cu un program de zbor care ne asigura trei zile pline pe tărâmul Afroditei mângâiat din plin de soarele generos de primăvară, o adevărată „călătorie de plăcere”, vorba lui nenea Iancu.

Informații practice și utile despre zbor și transfer

Au venit şi trecut sărbătorile de Paşti şi nici nu prea ne-am dat seama cum au trecut și următoarele două săptămâni, că a venit vremea să plecăm. Ora programată pentru decolare a fost dimineaţa la 06,45 de pe aeroportul din Otopeni unde nu ne-a fost prea uşor să ajungem cu două ore înainte din urbea noastră. Durata zborului este estimată la o oră şi cincizeci de minute.

A fost un lucru bun că am zburat devreme, din două motive: primul că, în pofida faptului că noaptea de dinainte a fost în mare parte „albă”, îmi place când îmi încep ziua în destinaţia respectivă, fiindcă iau pulsul acelui loc mai bine şi mă organizez pe măsură, şi al doilea că am putut vedea pe unde am zburat, acum doi ani, la vizita precedentă în insula iubirii, ambele zboruri desfăşurându-se pe întuneric, n-am văzut nimic chiar dacă am avut loc la geam.

Preţul unui bilet de avion a fost de 34 €/persoană/sens doar cu bagaj de mână, ulterior au fost zile când s-a mai ieftinit, chiar substanțial uneori, cu ocazia diverselor promoţii lansate de Ryanair, motiv să mă amărăsc un pic, dar ştiţi cum e vorba: „Pierzi, câştigi, negustor te numeşti!”, (în cazul acesta a se citi călător împătimit).

Avionul, plin ochi, cu aproximativ 200 persoane la bord, în majoritate covârşitoare tineri români dornici de o gură de aer mediteranean, a plecat cu zece minute întârziere, dar a recuperat pe parcurs diferenţa. Vremea a fost însorită cu vânt în general, dar, în înaltul cerului, avionul stătea uneori deasupra unor plăpumi groase de nori. Am avut parte şi de turbulenţe la un moment dat, care, de la coada avionului unde stăteam, ne-au dat nişte zgâlţâieli zdravene, motiv de serioasă sperietură pentru mine.

Zborul se desfăşoară preponderent deasupra Turciei, ocazie cu care, mai ales la întoarcere, când cerul nu era brăzdat de niciun nor, Bosforul s-a văzut perfect împreună cu unul dintre podurile ce trec peste strâmtoare. Munţii înalţi Taurus aveau vârfurile acoperite de zăpadă, iar lacurile Burdur Gölü şi Gölcük Gölü (cred că despre ele este vorba) păreau imenşi ochi albaştri despărţiţi de șei muntoase.

În apropiere de Cipru, în depărtare, se zărește peninsula Akamas, limba-i de pământ din nord-vestul extrem, apoi, pregătindu-se de aterizare, în coborâre, aproape de coasta Paphosului, mi-a făcut mare plăcere să recunosc farul, situl arheologic, portul şi castelul pe deasupra cărora avionul a alunecat uşor în calea sa spre aeroport.

Aeroportul se află la 16 km est de oraş şi este unul dintre cele mai mici aeroporturi pe care le-am văzut. Fiind într-o zi de sâmbătă când am ajuns, la controlul documentelor era un singur ghișeu deschis cu un singur lucrător, așa încât operațiunea de verificare a celor 200 de călători a fost de durată și un justificat motiv de enervare pentru aceștia. La plecare, în schimb, totul a mers șnur, salariații lor fiind în număr adecvat. Zborul de întors a fost programat la orele 09,20 din Paphos și nu a existat nici măcar un minut de întârziere.

Stând la poarta de îmbarcare și uitându-mă pe tabela electronică a plecărilor din Paphos, am remarcat că aproape toate zborurile din acea dimineață, respectiv către Riga, Chania, Budapesta, Salonic, Atena, Amman, București erau operate de Ryanair, ceea ce înseamnă că această companie nu numai că a pătruns puternic, dar și-a creat o piață de invidiat și, probabil, o afacere de proporții în acest oraş.

Transferul de la aeroport spre/dinspre Paphos se poate face cu autobuzele locale din sistemul de transport public municipal sau cu taxi. Stația de autobuz, ca și cea de taxi, se află imediat în față, la ieșirea din aeroport. Autobuzul care asigură transferul de la aeroport în port sau Kato Paphos este cel cu numărul 612. Programul autobuzelor este bine sincronizat cu orarul curselor avioanelor, așa încât, spre exemplu când am sosit (în jur de orele 08,50), primul autobuz spre oraș a fost la 09,50, timp suficient pentru controlul actelor (chiar și cu un singur om :) ) și preluarea bagajelor de la bandă. Biletul costă 1,50 €/persoană/sens, absolut la îndemână, iar timpul de parcurs, de la un capăt la altul, este de 30-35 minute. Biletele se cumpără de la șofer, acesta hotărăște când nu mai primește călători în autobuz, iar punctualitatea este punctul tare al șoferilor. În stație există un panou mare informativ cu toate cursele locale operate în Paphos (Blue Buses), cu orarul fiecăreia dintre ele, cu harta rutei 612, că nu poți să te încurci dacă ești atent.

La plecarea din Paphos, primul autobuz 612 era programat la orele 07,00 de la terminalul din apropierea portului, situat de fapt într-un părculeț, perfect pentru a ajunge la timp la aeroport.

Cu taxi nu am mers, dar m-am informat și am aflat că o cursă pe acest traseu costă între 15-20 euro, depinde de puterea de negociere a fiecăruia, bine de știut este faptul că taxi-urile sunt de șase persoane, mașini gen limuzină, iar suma ce ar reveni de persoană este una modică. Și în Paphos stația de taxi este chiar lângă terminalul de autobuze, așa încât cine nu reușește să prindă autobuzul, poate lua lejer un taxi.

Pe parcursul minivacanţei ne-a urmărit aproape mereu ideea că atacurile recente ale ONU asupra Siriei au fost lansate din Cipru, de la baza englezilor din Akrotiri, de lângă Limassol, ceea ce nu a fost deloc confortabil nici în preajma, nici pe timpul efectiv al şederii, dar ne-am gândit că s-ar putea aplica vorba aceea: „moartea ne căuta pe-acasă... ”, iar noi cum eram plecați şi nu ne-a găsit, poate s-a răzgândit! A fost o glumă amară!

Recomandare la final

Această rută nouă a unei companii low-cost deschide noi orizonturi pentru turiștii români care vor să meargă în vacanță în Paphos și vor să stea efectiv acolo sau în vestul insulei, deoarece este mult mai ușor de ajuns, iar prețul biletelor de avion este absolut prietenos. Dacă până acum, spre Paphos erau aproape numai curse charter, odată cu această nouă rută, devine mult mai accesibil ca oricine să poată să ajungă în vestul insulei, prin Paphos. Zilele în care sunt programate zboruri spre/dinspre Paphos sunt: marţi, joi şi sâmbătă ale fiecărei săptămâni.

Deci, puteți lua în considerare pentru vacanța care bate la ușă, sau pentru incursiuni mai scurte, pentru descrețirea frunților, care se pot face pe tot parcursul anului, destinația Paphos a Ciprului devenită acum mult mai la îndemână și, în același timp, destul de ieftină!

Enjoy!

Vă rog, ataşaţi următorul videoclip al Annei Vissi, cântăreață originară din Cipru:

https://www.youtube.com/watch?v=4mHi7M4t0fc

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de irinad in 26.04.2018 17:41:52

Validat / Publicat: 26.04.18 19:09:20


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în CIPRU.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 4863


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  52400 PMA (din 57 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de irinad? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster87
[26.04.18 19:08:05]
» mesaj pers

   @irinad:

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad
[26.04.18 19:10:49]
» mesaj pers

   @webmaster87: Mulţumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Nicu
[26.04.18 19:33:22]
» mesaj pers

   @ irinad

   Aici nu am ajuns cu toate ca am vazut si eu ofertele alea la pret foarte bun la avion.

   Am scris recent ca... e departe Cluju... Bucurestiul e si mai departe, de la Timisoara nu se poate, vom vedea daca mai urmeaza Cipru sau nu.

   Unde a fost mai frumos sau mai bine?

   Zona Larnaca sau zona Paphos?

   Cred ca e cam greu de raspuns.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- irinad
[26.04.18 20:05:43]
» mesaj pers

   @Nicu: Da, plecările sunt doar de pe aeroportul din Otopeni, pentru cei din vest poate fi un pic mai complicat.

   În Cipru e frumos peste tot în opinia mea, mi-a plăcut mult şi aici în Paphos. Spre deosebire de Larnaca, Paphosul mi s-a părut ceva mai stilat, parcă o idee şi mai scump. O zi am petrecut-o în peninsula Akamas care m-a surprins prin naturaleţe şi peisaje frumoase.

   Eu aş recomanda ambele zone şi, aşa cum aţi spus, e greu de răspuns unde a fost mai frumos sau mai bine.

   Ideea este că acum Ciprul este şi mai accesibil!

   Mulţumesc pentru ecou, comentarii!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1500 PMA1 (din 5 voturi)]
- crismis
[26.04.18 21:02:17]
» mesaj pers

   @irinad: Wow! Știam că sunteți în Cipru, dar nu știam că fix în Paphos! Atunci când am vizitat Paphos-ul, acum 2 ani jumate, mi-am zis: uite, în locul ăsta m-aș mai întoarce! Cred că știi sentimentul, atunci când rezonezi în mod special cu un loc și-ți dorești să revii... Deci e perfect posibil să ne întoarcem în Paphos, zici?!...

   Abia aștept episoadele următoare! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- krisstinna
[26.04.18 21:20:09]
» mesaj pers

   @irinad: Bine ați revenit acasă!

   Sunt curioasă ce-ați vizitat, te voi citi cu plăcere, Cipru e destinația mea favorită, după Turcia normal :)

   Acum aș pleca acolo, n-aș sta pe gânduri.

   Vă pup cu drag, pe amândoi!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad
[27.04.18 05:36:26]
» mesaj pers

   @crismis: Sigur că e posibil să vă întoarceţi în Paphos, acum având această cursă directă şi ieftină pe deasupra, e la îndemâna oricui să ia o gură de aer mediteranean. Ne-am bucurat şi noi de beneficiile sale, însă, dat fiind intervalul cam scurt al minivacanţei, ar mai merge o dată pe-acolo, pentru că tot n-am ajuns deloc în munţii Troodos.

   Aş mai avea ceva de spus despre ce-am mai văzut nou şi ce-am mai făcut prin zonă, dar urmează câteva zile de pauză şi las scrisul pe mai încolo.

   Mulţumesc mult pentru vizită, ecou! Pupici!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad
[27.04.18 06:10:45]
» mesaj pers

   @krisstinna: Bine te-am regăsit!

   Voi povesti un pic mai încolo despre noua experienţă Paphos, acum urmează câteva zile de pauză. Foarte tare mi-a plăcut în peninsula Akamas, unde am fost într-un jeep safari, dar am şi avut timp să cunoaştem alte feţe ale oraşului.

   Ştiam că Cipru e la sufletul tău, i-am şi spus asta soţului meu care ţi-a dat dreptate în mare măsură. Şi noi te pupăm şi vă urăm ţie şi soţului tău zile frumoase în această minivacanţă care bate la uşă.:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- elviramvio
[27.04.18 06:20:11]
» mesaj pers

   @irinad:

   Mi-a plăcut faza cu negustoria! În turism, tot negustorie, se potrivește mănușă, depinde de turist cât alege și cât se oftică. În schimb nu mi-a plăcut aia cu coasa! Păi nu vă găsea oricum la câtă "alergătură" este vara pe agenda voastră! Cu statul pe ultimele locuri și noi am avut parte, ne-a zgâlțâit nițel dar la coborâre am fost șefi 😆

   Spor la... vacanțe!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- krisstinna
[27.04.18 07:17:22]
» mesaj pers

   @irinad: Mmm, Akamas e splendid, are cu ce se lăuda, bănuiam eu că pe-acolo v-ați plimbărit :)

   Mini vacanță? Nuuu, noi nu suntem bugetari, cineva trebuie să lucreze in țara asta :p, inclusiv mâine și luni.

   Vacanță plăcută vouă:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad
[27.04.18 07:22:17]
» mesaj pers

   @elviramvio: Da, aşa e, la coborârea din avion e super când stai fie în faţă, fie în spate, dar zgâlţâielile şi ameţeala de la zborul spre Paphos nu le voi uita prea curând.

   Chestia cu preţul, ştii doar, a fost doar de dragul de a spune adevărul, şi oricum dacă pierdem pe-o parte, sigur ieşim în avantaj pe alta, dacă nu cumva ne urmăreşte ghinionul şi o ţinem dinr-o pagubă în alta! :)

   Mă bucur că ai trecut pe la mine, o zi frumoasă îţi doresc şi vacanţă minunată şi ţie că mai ai un pic până la ea!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Yolanda
[27.04.18 07:47:31]
» mesaj pers

   @irinad: Am primit un imbold de la o prietena de a da o fuga pâna în Cipru (prima data pentru mine). Am facut rezervare la hotel Okeanos din Ayia Napa cu zbor Bucuresti-Larnaca dar nu am rezervat si transferul spre hotel. Îmi poti da informatii pe acest subiect? Am sa fac si sapaturi pe AFA poate gasesc ceva informatii. Multumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[27.04.18 08:01:02]
» mesaj pers

   Dincolo de toate informaţiile foarte utile legate de zbor, mi-au plăcut la nebunie pozele pe care le-ai făcut din avion. Şi eu fac multe când se poate şi se vede bine. Bine aţi revenit, acum vă mai relaxaţi, ca să puteţi aştepta cuminţi vacanţa următoare. :) Noi însă aşteptăm cu interes să vedem pe unde v-aţi plimbat pe acolo!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- irinad
[27.04.18 08:08:49]
» mesaj pers

   @krisstinna: Mulțumim frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad
[27.04.18 08:21:47]
» mesaj pers

   @Yolanda: Vă felicit sincer, cred că vă va plăcea în Cipru! Ayia Napa este cea mai „zgomotoasă” stațiune din insulă, o localitate care nu doarme niciodată din pricina distracției continue care domnește acolo!

   În ceea ce privește transferul din Larnaca în Ayia Napa, dacă nu-l aveți asigurat de hotel, puteți opta pentru un taxi (costă cam 50 euro pe această distanță de cam 50-60 km) sau puteți apela la autobuzele locale al căror program îl puteți consulta aici: http://www.cyprusbybus.com/

   Vă doresc să aveți o vacanță cipriotă minunată!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- irinad
[27.04.18 08:32:02]
» mesaj pers

   @maryka: Eu am vrut, în primul rând, să atrag atenția asupra acestei noi modalități de a călători în Cipru, de aceea m-am întrecut pe mine însămi în a da informații tehnice, eu nefiind foarte pricepută la asta, în general. Mi s-a părut util să descriu experiența mea, poate mai sunt și alți doritori care vor să încerce sau le vine vreo idee asemănătoare și altor iubitori de Cipru.

   Relaxarea și reîncărcarea bateriilor s-au produs și au început să-și producă efectele, dar acum urmează o pauză sau un nou început. Voi mai povesti și despre ce am văzut/făcut nou pe acolo, sper să-ți placă și insula aceasta, soră mai mică a Greciei în proporție de două treimi!

   Mulțumesc mult pentru lectură, vizită, ecou!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- webmaster
[27.04.18 08:59:50]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad
[27.04.18 09:29:29]
» mesaj pers

   @webmaster: Mulțumesc foarte mult!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Costi
[27.04.18 10:13:14]
» mesaj pers

   @irinad:

   Foarte bună recomandarea ta. Nu știam de noua cursă și, cum în Cipru nu am fost decât la Larnaca și Nicosia (plus un circuit ad-hoc în Ciprul de Nord), cursa Ryan Air este chiar interesantă pentru mine.

   Felicitări pentru identificarea cu precizie a locurilor survolate (Antalya, lacul Burdur lângă Isparta), dar totuși trebuie să te corectez (doar un pic :), sper să nu fie cu supărare).

   În poza P18 nu este vorba de „Strâmtoarea Bosfor şi unul dintre podurile de deasupra sa”. Acel pod se numește Osmangazi și traversează un golf al Mării Marmara, undeva la vreo 40 km sud-est de Istanbul. Pe el trece autostrada O-5, de la Istanbul spre Bursa.

   De asemenea, în poza P19, nu este vorba de „Ţărmul european al Istanbulului”, avionul zbura cam spre vest, deasupra Mării Negre. Locul este la nord de Istanbul, exact la capătul nordic al Strâmtorii Bosfor, care se vede foarte bine în centrul imaginii. Acolo este cel mai nordic pod peste Bosfor, Yavuz Sultan Selim, peste care trece autostrada O-6, care se vede și ea destul de clar.

   După cum arată pozele, ai stat, cu siguranță, pe partea stângă a avionului (la întoarcere).

   Oricum, mulțumesc pentru informație, am să iau în considerare o astfel de rută! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mprofeanu
[27.04.18 10:18:16]
» mesaj pers

   @irinad: Citit cu mare plăcere și cu interes această destinație. Sigur voi merge acolo într-o perioadă nu foarte îndepărtată. Mă bucur că se ajunge destul de ușor acolo.

   Ca și tine de la Târgoviște și de la Pitești la București trebuie să mai adaugi 2 ore la traseul până la Otopeni. Și eu sunt tot matinală așa că nu-i bai!...

   Aștept urmările chiar dacă acestea vor veni mai târziu!...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad
[27.04.18 12:35:21]
» mesaj pers

   @Costi: Da, aşa m-am gândit şi eu când am scris acest articol, recunosc atipic pentru mine, să fac cunoscută aeastă nouă rută care poate fi foarte folosiotare.

   Mulţumesc pentru cuvintele frumoase dar şi pentru corecturi, dar nu sunt atât de sigură de ceea ce aţi spus, explicaţiile pe care le-am dat pozelor, le-am primit şi eu de la personalul de la bord (la solicitarea mea) care circulă de cel puţin două ori pe săptămână pe această rută. Noi am avut norocul, spre exemplu, de acelaşi personal de stewardese, de pildă, la ambele zboruri. De fapt, dvs. spuneţi că nu e vorba de Bosfor, ci de Marea Marmara, că oricum cuvântul pod, rămâne tot pod şi se vede clar reprezentat în imagine. :)

   Şi, da, am avut locuri pe partea stângă, la A şi B şi la dus, şi la întors.

   Puteţi lua în calcul fără probleme această nouă rută a celor de la Ryanair, merită din toate punctele de vedere!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad
[27.04.18 12:42:11]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Mulţumesc mult, mă bucur să ştiu că v-am fost de folos cu infomaţiile, e bine că suntem la fel de matinale, se spune că suntem persoane mai organizate, de felul nostru, dar nu sunt aşa de sigură întotdeauna. Oricum, seara rezistenţa scade, aşa că oboseala mă doboară nu prea greu.

   Voi mai scrie, cele doar trei zile în zonă ne-au oferit ocazia să cunoaştem locuri noi, frumoase şi foarte pitoreşti.

   Toate cele bune!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- nicole33
[27.04.18 21:51:05]
» mesaj pers

   @Costi:

În poza P18 nu este vorba de „Strâmtoarea Bosfor şi unul dintre podurile de deasupra sa”. Acel pod se numește Osmangazi și traversează un golf al Mării Marmara, undeva la vreo 40 km sud-est de Istanbul. Pe el trece autostrada O-5, de la Istanbul spre Bursa.

   Ai perfectă dreptate, dar mă uimeşte ce ochi fantastici ai :)).

   CU CERTITUDINE, este vorba de Podul Osman Gazi peste Marea Marmara, care a fost inaugurat la data de 1 iulie 2016, are o lungime de 2.682 metri şi o înălţime de 234 metri, traversează Golful Izmit făcând legătura între localităţile Dilovasi şi Altinova. Este unul dintre cele mai mari poduri suspendate din lume. Construcţia sa a durat trei ani.

   Am circulat pe acest pod în septembrie 2016 la două luni de la inaugurarea acestuia în drum spre Antalya.

   Autostrada O 5 spre Bursa însă nu începe de la Istanbul, ci de la Gebze unde face joncţiunea cu autostrada O 4 Istanbul - Ankara.

De asemenea, în poza P19, nu este vorba de „Ţărmul european al Istanbulului”, avionul zbura cam spre vest, deasupra Mării Negre. Locul este la nord de Istanbul, exact la capătul nordic al Strâmtorii Bosfor, care se vede foarte bine în centrul imaginii. Acolo este cel mai nordic pod peste Bosfor, Yavuz Sultan Selim, peste care trece autostrada O-6, care se vede și ea destul de clar.

   La fel, în poza menţionată este Marea Neagră şi se vede şi noul pod Yavuz Sultan Selim, al treilea şi cel mai nordic pod peste Bosfor, inaugurat în luna august 2016.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- roth
[28.04.18 11:34:28]
» mesaj pers

   @irinad: Eheee, nu mai departe de dimineata mai ma uitam si eu pe cursa de Paphos. Am tot fost in Cipru, am fost o vizita si in Paphos dar de amorul artei mai cautam si eu zboruri.

   Cipru pentru mine a fost multi ani locul unde leneveam la soare, acum sunt tentata sa merg in partea de Nord... candva binenteles.

   Bune informatiile, frumoase pozele sa vedem ce urmeaza.

   Vacante minunate!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- irinad
[28.04.18 21:34:08]
» mesaj pers

   Ştiu că tu eşti o veche iubitoare a insulei, cu experiența câtorva vacante frumoase acolo. Şi eu, ca şi tine, mai fusesem o dată în Paphos, aşa că mi-a făcut cu ochiul o altă minivacanta în momentul in care s-a lansat această rută nouă. De fapt, acest articol l-am scris, în special, spre a fi de folos şi altora cu informații ce țin de prețul biletelor, transfer, orar de zbor, etc. Mulțumesc mult pentru lectură, ecou, Mă bucur că ți-au plăcut pozele, e atât de bine să ştiu că mai sunt si persoane cărora le plac fotografiile mele!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- krisstinna
[28.04.18 21:50:26]
» mesaj pers

   @irinad::*

   Bravo!!!

   Știi tu de ce :p

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad
[29.04.18 07:22:55]
» mesaj pers

   @krisstinna: :)

   Pupici!:* Din locul în care m-am dus să "verific" podurile!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- DOINITA
[04.07.18 08:13:53]
» mesaj pers

   Tare bine imi pica sa citesc un review despre Cipru, acum, dupa ce am fost acolo! Am revenit dupa o pauza pe site si incerc sa recuperez.

   Buna localizare a hotelului pentru a vizita orasul, mai ales cand nici multe zile nu ai la dispozitie.

   In ce priveste stresul atacurilor asupra Siriei, nimeni nu te intelege mai bine ca mine, care eram acolo cand se faceau pregatirile si nu stiam cum sa plecam mai repede.

   Vacante frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad
[04.07.18 08:22:14]
» mesaj pers

   @DOINITA: Ştiu că tu mă înţelegi bine, m-am gândit la tine că erai acolo când s-au lansat acele atacuri dinspre Limassol.

   În rest, în Cipru viaţa mi se pare că decurge fără stres, nu neapărat domol, dar într-un ritm care-ţi asigură descreţirea frunţii şi încărcarea bateriilor la soare.

   Hotelul din Paphos, chiar dacă mai vechiuţ, l-am ales special să fie la îndemâna cât mai multor obiective, pentru a ne fi uşor la vizitat, fiindcă nu aveam maşină închiriată.

   Şi ţie îţi doresc vacanţe minunate să ai!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- profesor73
[27.11.18 16:01:38]
» mesaj pers

   APRECIEZ ARTICOLUL, VOTAT CU DRAG, mai ales ca avem intentia de a vizita insula anul viitor devreme, nu stim inca in ce luna, ne sunt de folos si tabelele de mers ale autobuzelor prin insula. Vom aprofunda informatiile.

   Multimiri,

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[22] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2018] Paphos: parcul arheologic, farul, portul, castelul medieval -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961468">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961468"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961468">Şterge vot</a></div><span id="v9961468" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961468)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961468Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961468MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2018] Paphos: parcul arheologic, farul, portul, castelul medieval
foto irinad [26.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [APR-2018] Paphos: coasta spre aeroport -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961469">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961469"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961469">Şterge vot</a></div><span id="v9961469" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961469)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961469Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961469MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2018] Paphos: coasta spre aeroport
foto irinad [26.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [APR-2018] La sosire pe aeroportul din Paphos -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961470">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961470"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961470">Şterge vot</a></div><span id="v9961470" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961470)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961470Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961470MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2018] La sosire pe aeroportul din Paphos
foto irinad [26.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [APR-2018] Intrând pe aeroportul din Paphos -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961471">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961471"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961471">Şterge vot</a></div><span id="v9961471" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961471)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961471Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961471MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2018] Intrând pe aeroportul din Paphos
foto irinad [26.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2018] Tineri români aflaţi în vacanţă, la coborâre din avion -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961472">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961472"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961472">Şterge vot</a></div><span id="v9961472" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961472)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961472Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961472MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2018] Tineri români aflaţi în vacanţă, la coborâre din avion
foto irinad [26.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [APR-2018] Panou infomativ cu mersul autobuzelor locale spre /dinspre Paphos -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961473">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961473"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961473">Şterge vot</a></div><span id="v9961473" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961473)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961473Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961473MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2018] Panou infomativ cu mersul autobuzelor locale spre /dinspre Paphos
foto irinad [26.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [APR-2018] Aşteptând în staţia de autobuz de la aeroport (stânga) -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961474">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961474"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961474">Şterge vot</a></div><span id="v9961474" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961474)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961474Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961474MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2018] Aşteptând în staţia de autobuz de la aeroport (stânga)
foto irinad [26.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [APR-2018] Rutele de autobuz din Paphos -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961475">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961475"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961475">Şterge vot</a></div><span id="v9961475" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961475)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961475Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961475MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2018] Rutele de autobuz din Paphos
foto irinad [26.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [APR-2018] În dreapta, în părculeţ, terminalul din portul din Paphos -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961476">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961476"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961476">Şterge vot</a></div><span id="v9961476" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961476)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961476Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961476MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2018] În dreapta, în părculeţ, terminalul din portul din Paphos
foto irinad [26.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [APR-2018] La plecare din Paphos, aşteptând deschiderea porţii către avion -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961477">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961477"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961477">Şterge vot</a></div><span id="v9961477" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961477)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961477Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961477MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2018] La plecare din Paphos, aşteptând deschiderea porţii către avion
foto irinad [26.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [APR-2018] Se încarcă bagajele la plecarea din Paphos -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961478">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961478"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961478">Şterge vot</a></div><span id="v9961478" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961478)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961478Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961478MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2018] Se încarcă bagajele la plecarea din Paphos
foto irinad [26.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [APR-2018] Urcând în avion, la plecarea din Paphos -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961479">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961479"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961479">Şterge vot</a></div><span id="v9961479" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961479)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961479Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961479MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2018] Urcând în avion, la plecarea din Paphos
foto irinad [26.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [APR-2018] Un alt avion Ryanair aflat pe pistă -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961480">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961480"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961480">Şterge vot</a></div><span id="v9961480" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961480)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961480Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961480MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2018] Un alt avion Ryanair aflat pe pistă
foto irinad [26.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [APR-2018] Din avion, la decolarea din Paphos -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961481">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961481"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961481">Şterge vot</a></div><span id="v9961481" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961481)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961481Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961481MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2018] Din avion, la decolarea din Paphos
foto irinad [26.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [APR-2018] Deasupra Antalyei -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961482">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961482"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961482">Şterge vot</a></div><span id="v9961482" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961482)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961482Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961482MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2018] Deasupra Antalyei
foto irinad [26.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [APR-2018] Deasupra lacurilor din Turcia -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961483">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961483"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961483">Şterge vot</a></div><span id="v9961483" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961483)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961483Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961483MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2018] Deasupra lacurilor din Turcia
foto irinad [26.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [APR-2018] Lacurile şi oraşul Isparta -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961484">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961484"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961484">Şterge vot</a></div><span id="v9961484" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961484)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961484Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961484MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [APR-2018] Lacurile şi oraşul Isparta
foto irinad [26.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [APR-2018] Strâmtoarea Bosfor şi unul dintre podurile de deasupra sa -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961485">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961485"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961485">Şterge vot</a></div><span id="v9961485" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961485)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961485Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961485MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [APR-2018] Strâmtoarea Bosfor şi unul dintre podurile de deasupra sa
foto irinad [26.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [APR-2018] Ţărmul european al Istanbulului -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961486">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961486"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961486">Şterge vot</a></div><span id="v9961486" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961486)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961486Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961486MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [APR-2018] Ţărmul european al Istanbulului
foto irinad [26.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [APR-2018] Creste înzăpezite în munţii Turciei -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961487">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961487"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961487">Şterge vot</a></div><span id="v9961487" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961487)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961487Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961487MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [APR-2018] Creste înzăpezite în munţii Turciei
foto irinad [26.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [APR-2018] Covoare de rapiţă aproape de casă -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961488">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961488"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961488">Şterge vot</a></div><span id="v9961488" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961488)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961488Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961488MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [APR-2018] Covoare de rapiţă aproape de casă
foto irinad [26.04.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [APR-2018] Alte covoare de rapiţă la sosire în România -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 26.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av961489">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv961489"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=961489">Şterge vot</a></div><span id="v9961489" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(961489)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f961489Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e961489MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [APR-2018] Alte covoare de rapiţă la sosire în România
foto irinad [26.04.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[22] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.149229049683 sec