76991 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Piața Tiananmen

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
06.04.2017
DE
Avatar AZE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
MAR-2017
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Piata Tian, anmen — remember 1989


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

M-am simtit ca la al XV lea congres al Partidului Comunist Roman, Ceausescu mai lipsea de acolo si le aveam pe toate. Din fericire a fost doar un... cosmar de 2 ore in care mi-am adus aminte de acea perioada neagra a Romaniei in care nu am dus-o prea bine. Toate astea se intimplau in timpul vizitei la Piata Tian, anmen din centrul capitalei Chinei Beijingul si din fericire nu pentru a lua parte la vreun congres... sau revolutie ci pentru a vizita obiectivul turistic in calitate de turist. Pentru ca da, aceasta piata chiar este un obiectiv turistic pentru turistii lumii.

Deoarece atat Piata Tian, anmen cat si locul meu de cazare Hotel Howard Johnson Paragon sint situate central mai mult de 10 minute nu i-a luat soferului nostru sa ajunga pana acolo aceasta vizita facand parte din programul unei excursii organizate. Pe jos ar fi fost intre 20-30 minute durata acestui traseu. Alte mijloace de transport din orice colt al Beijingului sint metroul si autobuzele, de la statiile lor nu sint mai mult de 50m pana la locul in care se intra in piata.

Am atacat piata dinspre est, acolo ne-a lasat soferul cu tot cu ghid pe bulevardul East Chang, an Avenue urmand ca dupa multe ore de vizita sa ne culeaga de pe Bulevardul Jingshan Front Street dincolo de Orasul Interzis, un alt obietiv foarte important si musai de vizitat.

Nu stiam ce e cu atata lume, politie, militie sau ce o fi, controale de securitate. Erau cativa turisti ca si noi dar masa era formata din chinezi, veneau sa viziteze, foarte multi purtau niste stegulete cu manere telescopice (de fapt ca o antena de radio telescopica) Cateva prsoane purtau si aici acele masti de praf sau pentru poluare (chiar nu stiu la ce ajuta deoarece lipseste acel filtru de carbon activ) si cred ca fostii conducatori ai Chinei daca acum ar invia si ar vedea acele masti s-ar intoarce in mormant)

Am intrat in cea mai mare piata a lumii Tian, anmen cu o suprafata de 440000 mp pe langa Poarta Zhengyangmen extremitatea sudica a pietei. Imediat dupa ce am lasat in urma cateva magazine de souveniruri de pe partea dreapta am observat la stanga Mausoleul lui Mao Zedong, Monumentul Eroii Poporului, dupa care am observat cele doua cladiri colosale stanga Casa Poporului-parlamentul (este mai mica decat Casa Poporului din Bucuresti) si la dreapta Muzeul National al Chinei. Piata am parasit-o prin Poarta Tiananmen care este si poarta de intrare in Orasul Interzis dar asta va fi alta poveste. Toate elementele descrise sint amplasate simetric central fiind monumentul si mausoleul iar in piata de o imensitate greu de descris incap persoane fara numar in orice calitate (manifestanti, revolutionari, militari, politisti, spectatori... sau turisti)

Istoria locului

Dupa distrugerea partiala cu ocazia unei rascoale din secolul 17 al orasului imperiale (in prezent sub denumirea de Orasul Interzis construit in 1415) s-a decis reconstruirea/renovarea acestuia dar cu adaugirea unei piete. Pe partea opusa cu poarta Tienanmen s-a construit o alta poarta Poarta Chinei (in prezent cu denumirea de Poarta Zehngyangmen acolo unde am intrat eu) rolul acestei porti a fost una ceremoniala nicdecum cu rol de aparare/militar. Piata asa cum o vedem astazi a fost reconfigurata in anii 1950.

Casa poporului (parlamentul) si Muzeul National al Chinei au fost construite in 1959, iar Mausoleul Mao Zedong in 1976 dupa moartea marelui conducator chinez. In prezent toate cladirile sint functionale dar pe noi turistii ne intereseaza mai putin politica dar mai mult ce este vizitabil + istoria locului.

Evenimente petrecute in piata a fost multe pe langa sarbatorirea diferitelor evenimente, inclusiv victoria asupra armatei japoneze de dupa al doilea razboi mondial cele mai importante dar si cele mai sangeroase evenimente au fost Protestele din 1989. Cauzele care au declansat aceste proteste au fost in cea mai mare parte economice (reforma economica, inflatie, coruptie) Din pacate revolutia a fost infranta, au murit in jur de 200 civili si 23 militari oficial, cifrele neoficiale si estimate arata peste 2000 de decese. Un fapt putin cunoscut este ca Nicolae Ceausescu presedintele de atunci al Romaniei a crezut in modelul infrangerii protestatarilor cu puterea militara si securitatii din acel an iunie 1989 si a incercat asta in decembrie 1989 in Romania din fericire nu a reusit.

Poarta Zhengyangmen

Asa cum am povestit langa aceasta poarta pe partea dreapta am intrat in piata dupa un control de securitate ca la orice muzeu sau alte obiective turistice importante. Poarta monument istoric este construita in 1421 in timpul dinastiei Ming in arhitectura tipica de atunci din cauza numeoaselor distrugeri in decursul anilor nu mai pastreaza forma originala. Rolul portii peste care a fost construit un turn de observare a avut atat rol de observare cat si ceremonial. In prezent functioneaza un muzeu aici.

Mausoleul Mao Zedong

Mao Zedong (1893-1976) a condus China intre anii 1949-1976. Lider al Partidului Comunist Chinez dupa ce a ajuns conducatorul acestei tari a proclamat Republica Populara Chineza. Efectele conducerii sale au fost atat negative cat si pozitive, cele pozitive fiind din punct de vedere economic China s-a dezvoltat mult. Dupa moartea lui in 1976 s-a construit acest mausoleu un fel de mormant a lui Mao. Cladirea declarata monument are o arhitectura moderna, este vizitabil pentru turisti (program 8.30-12.00), inauntru este Mao in sicriu de cristal si multe alte statui ai liderilor comunisti plus exponate din acea perioada. Intrarea este libera dar foto este interzis, de asemenea si imbracamintea trebuie sa fie adecvata (ceva de genul ca la manastirile de la noi)

Monumentul Eroilor

Acest monument inalt cat un bloc (36 m) situat in centrul pietei a fost construit in 1958 in cinstea eroilor revolutionari din secolele 19-20. Materialul folosit este granit si marmura. La baza se vad mai multe placi de marmura sculptate, teme principala la aceste sculpturi fiind revolutionarii. Ca in orice piata din lume si acesta este un simbol al pietei Tien, anmen.

Palatul Parlamentului (Great Hall Of The People)

Este un fel de Casa a Poporului construit in 1959, aici functioneaza parlamentul si este sediul Partidului Comunist Chinez. Colosul din beton are o suprafata de 171000 mp si o lungime/latime/inaltime de 35/206/46 m. In timpul vizitei mele avand loc un congres acolo nu am reusit sa ajungem nici macar in apropierea cladirii care este vizitabil contra unei taxe de 30 rmb (18 ron) intre 8.30-12.00 de catre turisti in aceleasi conditii ca la mausoleu deci fara foto, decent imbracat.

Muzeul National al Chinei

Este o cladire imensa aflata pe partea opusa a Casei Poporului construita in 1959 in arhitectura asemanatoare. Si ca tot ce se afla in China este asociat cuvantului imens, sa stiti ca si muzeul este cel mai mare din lume. Dimensiunile sale sint 313m x 149m x 40m. Muzeul este 2 in 1 adica impartit in doua Muzeul Istoriei Chinei si Muzeul Revolutiei Chineze. Exponatele in primul caz sint despre toata istoria Chinei incepand cu omul preistoric pana in prezent, iar in al doilea caz este vorba de istoria declansarii si desfasurarii revolutiilor din China. Ca si in alte parti si aici intrarea este gratuita (9.00-17.00) insa se face control de securitate, nu se face foto, iar ghidul audio este 30 rmb (18 ron).

Magazinele de souveniruri

Cred ca nu trebuie sa subliniez prea mult ca souvenirurile care se vand cel mai bine in acest loc sint cele cu fotografia conducatorilor tarii fostii si actualii. Am atasat articolului si o poza cu vitrinele unui magazin pe langa farfuriile si canile cu poza lui Mao Zedong apar pe langa ceilalti fost conducatori si cana sau farfurie cu Xi Jinping presedintele actual al Chinei. Fara sa stau prea mult pe ganduri mi-am imaginat o cana de cafea, farfurie, lingura de lemn, magnet de frigider, deschizator de bere, statueta, stick usb, jucarii, autocolante de masina dar nu numai si sute de alte obiecte cu poza lui Johannis, Basescu, Iliescu, Constantinescu, Ceausescu, GheorghiuDej, Maurer si asa mai departe pana la Al Ioan Cuza care se vand la Cotroceni sau la Casa Poporului. (si acum probabil ma vor injura unii dar de ce nu, este o idee buna poate sa aduca venit statului roman...)

Locuri de luat masa sint multe in zona, cine nu va pleca pregatit cu un sandvis si un termos cu ceai (mai tot chinezul umbla cu asa ceva pe strada inclusiv ghizii nostri) va gasi in mod sigur locuri de luat masa fie doar o gustare, fie o masa copioasa, din pacate nu pot detalia nu am mancat deloc in zona dar am vazut multe locatii. Si nu in ultimul rand pot afirma ca pe langa toaletele de la restaurante mai sint destule si publice deci turistul nu trebuie sa isi faca griji in aceasta privinta.

Fotografia in piata

Este un subiect delicat, mai ales pentru autoritatile de acolo. In primul rand in interiorul mausoleului, muzeului, parlamentului fotografia este interzisa, si aparatele se vor putea preda contra cost (putin doar 10 rmb/6 ron inclusiv alte obiecte poate o bricheta, etc) pana la iesire. In exterior se schimba situatia se pot face poze fara numar de si am avut cateva momente cand doream sa fac o fotografie cu Piata Tian, anmen si militarul care statea de paza langa mine cu un stingator si un scut langa el spunea: no photo, no photo. M-am dus la 10 m departe de el si am facut poze cate am vrut. Impresia mea este ca turistii cam fac legea in mare parte aici totusi totul este mai restrictiv decat in alte locuri. Trebuie sa-i respectam pe ei (comunistii chinezi si ei ne vor respecta pe noi in calitate de turisti) Mai era si congresul acela in desfasurare pentru care nu am reusit sa ne apropiem prea mult de parlament.

La incheiere doresc sa mai adaug ca orice turist care viziteaza Beijingul trebuie sa vada acest loc (chiar si pentru putin timp fara a mai intra la obiectivele, muzeele enumerate descrise mai sus) este un loc puternic incarcat de istorie.

WM rog neaparat acest video (urmariti textul din clip) la inceputul articolului, multumesc youtube

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de AZE in 06.04.2017 00:52:04

Validat / Publicat: 06.04.17 11:16:57


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în CHINA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 953


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  52700 PMA (din 39 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster26
[06.04.17 08:26:45]
» mesaj pers

   Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

   ===

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

   ===

   Mutat în rubrica "Piața Tiananmen, BEIJING" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- AZE
[06.04.17 08:50:00]
» mesaj pers

   @webmaster26: da, este ok

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[06.04.17 11:18:42]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes turistic crescut” (din punct de vedere al politicii saitului! )

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

   --

   Articolul a fost deasemenea selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[06.04.17 11:48:35]
» mesaj pers

   @AZE: Un loc de trista amintire, dar de mare insemnatate si care merita respectat ca atare. Nu pot spune ca in acea zona m-am plimbat foarte mult deoarece aveam destul de putin timp la dispozitie si am intrat destul de repede sa vedem Orasul Interzis si am avut acel soc de a vedea o mare de oameni (turisti) care erau veniti sa viziteze, noroc cu semnalizarea ghizilor cu steguletele :).

   In orice caz insa stiu sa faca lucrurile sa se desfasoare intr-o normalitate a lor, imagineaza-ti cum ar fi ca tot acel furnicar de lume sa fie in Bucuresti, nici nu vreau sa-mi imaginez.

   Felicitari pentru articol, votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- AZE
[06.04.17 20:46:56]
» mesaj pers

   @webmaster: multumesc

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- AZE
[06.04.17 20:55:49]
» mesaj pers

   @mishu: Multumesc

   Merita sa mergi in zona chiar daca ai foarte putin timp la dispozitie, pur si simplu sa fi acolo, sa traiesti acolo cateva minute, sa retraiesti si sa-ti imaginezi cum ar fi fost acolo in iunie 1989.

   Ma bucur ca ai ajuns acolo in Piata Tien, anmen chiar daca pentru putin timp. Nici eu nu am stat prea mult cu ghizii astia care trebuie sa-si faca norma pe zi in rest sa butoneze toata ziua pe smartphone nu este asa o mare placere, cine reuseste sa mearga pe cont propriu asa cum a fost colega mprofeanu are numai de castigat. Nu zic ca eu nu am avut de castigat cu excursia organizata am primit multe informatii pretioase si multe alte avantaje mai ales ca eram si la prima vizita in China dar adevarul este ca ghizii astia sar peste multe obiective. Acum depinde si de ghid, omul nostru din Beijng era unul mai meticulos si explica fara intrerupere, dar celelalte doua ghide din alte orase cam faceau pauze de... butonat...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[27] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAR-2017] Piata Tian, anmen, in fundal monumentul eroilor si parlamentul -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845004">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845004"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845004">Şterge vot</a></div><span id="v9845004" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845004)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845004Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845004MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAR-2017] Piata Tian, anmen, in fundal monumentul eroilor si parlamentul
foto AZE [06.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAR-2017] Parlamentul (The Great Hall Of People) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845005">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845005"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845005">Şterge vot</a></div><span id="v9845005" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845005)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845005Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845005MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAR-2017] Parlamentul (The Great Hall Of People)
foto AZE [06.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAR-2017] Muzeul national al Chinei -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845006">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845006"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845006">Şterge vot</a></div><span id="v9845006" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845006)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845006Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845006MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAR-2017] Muzeul national al Chinei
foto AZE [06.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAR-2017] Mausoleul Mao Zedong -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845007">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845007"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845007">Şterge vot</a></div><span id="v9845007" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845007)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845007Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845007MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAR-2017] Mausoleul Mao Zedong
foto AZE [06.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAR-2017] Monumentul eroilor -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845008">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845008"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845008">Şterge vot</a></div><span id="v9845008" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845008)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845008Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845008MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAR-2017] Monumentul eroilor
foto AZE [06.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAR-2017] Poarta Zhengyangmen -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845009">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845009"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845009">Şterge vot</a></div><span id="v9845009" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845009)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845009Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845009MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAR-2017] Poarta Zhengyangmen
foto AZE [06.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAR-2017] Poarta Tiananmen -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845010">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845010"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845010">Şterge vot</a></div><span id="v9845010" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845010)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845010Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845010MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAR-2017] Poarta Tiananmen
foto AZE [06.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAR-2017] Stema si drapel China -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845011">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845011"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845011">Şterge vot</a></div><span id="v9845011" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845011)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845011Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845011MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAR-2017] Stema si drapel China
foto AZE [06.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAR-2017] armata e cu noi-1 -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845012">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845012"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845012">Şterge vot</a></div><span id="v9845012" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845012)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845012Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845012MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAR-2017] armata e cu noi-1
foto AZE [06.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAR-2017] armata e cu noi-2 -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845013">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845013"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845013">Şterge vot</a></div><span id="v9845013" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845013)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845013Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845013MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAR-2017] armata e cu noi-2
foto AZE [06.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAR-2017] armata e cu noi-3 -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845014">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845014"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845014">Şterge vot</a></div><span id="v9845014" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845014)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845014Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845014MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAR-2017] armata e cu noi-3
foto AZE [06.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAR-2017] armata e cu noi-4 -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845015">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845015"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845015">Şterge vot</a></div><span id="v9845015" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845015)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845015Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845015MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAR-2017] armata e cu noi-4
foto AZE [06.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAR-2017] Mao Zedong -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845016">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845016"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845016">Şterge vot</a></div><span id="v9845016" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845016)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845016Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845016MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAR-2017] Mao Zedong
foto AZE [06.04.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [MAR-2017] Poarta Tienanmen si intrarea in Orasul Interzis -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845017">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845017"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845017">Şterge vot</a></div><span id="v9845017" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845017)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845017Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845017MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAR-2017] Poarta Tienanmen si intrarea in Orasul Interzis
foto AZE [06.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAR-2017] Magazin de souveniruri -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845018">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845018"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845018">Şterge vot</a></div><span id="v9845018" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845018)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845018Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845018MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAR-2017] Magazin de souveniruri
foto AZE [06.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAR-2017] Muzeul national al Chinei -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845019">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845019"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845019">Şterge vot</a></div><span id="v9845019" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845019)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845019Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845019MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAR-2017] Muzeul national al Chinei
foto AZE [06.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAR-2017] nu-i revolutie sint doar turisti -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845020">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845020"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845020">Şterge vot</a></div><span id="v9845020" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845020)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845020Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845020MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAR-2017] nu-i revolutie sint doar turisti
foto AZE [06.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAR-2017] nu-i revolutie sint turisti -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845021">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845021"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845021">Şterge vot</a></div><span id="v9845021" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845021)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845021Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845021MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAR-2017] nu-i revolutie sint turisti
foto AZE [06.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAR-2017] Asa mi-am adus aminte de UTC (AFAistii mai in varsta stiu despre ce este vorba) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845022">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845022"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845022">Şterge vot</a></div><span id="v9845022" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845022)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845022Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845022MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAR-2017] Asa mi-am adus aminte de UTC (AFAistii mai in varsta stiu despre ce este vorba)
foto AZE [06.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAR-2017] Paza la tot pasul -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845023">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845023"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845023">Şterge vot</a></div><span id="v9845023" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845023)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845023Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845023MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAR-2017] Paza la tot pasul
foto AZE [06.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAR-2017] ... dar si curatenie se face permanent (vezi stanga in foto) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845024">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845024"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845024">Şterge vot</a></div><span id="v9845024" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845024)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845024Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845024MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAR-2017] ... dar si curatenie se face permanent (vezi stanga in foto)
foto AZE [06.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[27] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.244297027588 sec