ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.03.2017
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
MAR-2017
DURATA: 1 zile
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Pe zidurile cetatii... chinezesti

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

M-am luptat cu dusmanii Dinastiei Ming astazi, adica dupa ce m-am urcat in masina timpului si m-am intors in secolul 5 inaintea lui Hristos. Chiar asa m-am simtit astazi ca lupt cu mongolii si tatarii in timpul unui asediu, de fapt adevarul este ca m-am luptat sa ma urc si sa cobor cu cele 100 kg pe treptele nemiloase din portiunea renovata a Marelui Zid Chinezesc din zona localitatii Mutianyu vizitata astazi (poate chiar am reusit sa dau jos vreo 2 kg)

Un scurt (foarte scurt) istoric arata ca asemena oricarei fortificatii si Marele Zid Chinezesc a fost construit in scop de aparare, diferenta fiind fata de alte cetati doar... o lungime de 21196 km... Deci daca eu astazi am parcurs din zona telegondolei in sus in si jos total 2km inseamna ca am vazut din Marele Zid 0,01%. Dar adevarul este ca o foarte mica portiune este renovata din simplul motiv ca turistii sa-si faca o idee cam cum arata toata minunea asta inginereasca facuta cu mortar din orez (amidon din orez). Minune din simplul motiv ca nici o tara nu a reusit sa-si construiasca pe granita asa ceva si intr-un timp atat de scurt (intre anii 475-221 i. e. n), dar dupa 3 zile de vizite in China mi-am dat seama ca zidul este doar una din ele, dar in fine asta este China cu poporul sau, mici, galbeni si... multi...

Deci Zidul a avut scopuri multiple ca si fortificatie, trasarea granitei, drum comercial si strategic, iar materialul folosit a fost piatra de calcar la inceput fara mortar doar asezata piatra cu piatra, bineinteles ca nu tinea asa ca mai incolo au inceput sa foloseasca mortarul in care s-a folosit amidonul din orez. Acest ingredient a facut sa reziste in timp, totusi in secolele 14-16 a fost renovat in totalitate dupa care a intrat din nou... in paragina. Sa nu uitam nici de cele 15000 de turnuri de aparare de cca 12 m inaltime. Cateva am vazut si eu astazi. Abia in 1952 a primit atentia cuvenita devenind monument istoric si protejat de guvern. De si multi si cu o putere economica in prezent deloc neglijabila chinezii n-au mai reusit sa renoveze tot zidul, atentia lor fiind indreptata spre constructia fabricilor, oraselor, zgarie-norilor si autostrazilor. Adica au renovat doar stricul necesar cat sa prosteasca multimea de turisti sa viziteze, asa m-au ademenit si pe mine sa inghit momeala... si sa ma duc pana acolo.

Ziua a inceput devreme in camera mea din Hotelul Johnson Paragon din Beijing (va urma review, in prezent inca locuiesc aici) iar la ora 8.00 s-a prezentat ghidul chinez care prezinta tot doar in limba engleza, si soferul care stie doar... chineza. Dupa o ora de strecurat printre masini in traficul infernal din Beijing (la orice ora si aici mentionez faptul ca nu este bine fii pieton risti sa te calce si pe trecerea de pietoni)

Acces din Beijing: Cred ca majoritatea care urmeaza sa viziteze Marele zid prea putin probabil va inchiria o masina si va plati ori excursie organizata ori autobuz sau alte modalitati de a ajunge la fata locului. Totusi accesul din Beijing se face pe autostrada G45 care incepe de la centura nr 4 (Beijing are 4 centuri si nu circulare daca ne uitam pe harta sint aproape patrate dar credeti-ma ca circulatia este infernala pe toate mai ales seara indiferent de zi) In regiunea Huairou (un fel de comuna care apartine de Beijing sint localitati rurale care trebuie traversate) se foloseste drumul secundar G111 care ne duce la marele zid portiunea din Mutianyu, la baza zidului s-a infiintat o zona turistica compusa din parcari, restaurante, terase, muzeu si bineinteles cele doua puncte de acces prin telegondola la marele Zid Chinezesc. Deci sfatul meu: cu orice numai cu auto inchiriat nu, iesiti mai ieftin si fara accidente. Din centru de la hotel pe kilometraj (am stat in fata langa sofer) am numarat cca 80 km.

Dupa cca 2 ore cu un sofer profesionist (care stie in Beijing sa se bage pe orice portiune de banda libera si sa taie calea oricui (sofer, biciclist sau pieton- dar fara sa provoace accident) am ajuns la cca 200m de telegondola deci cea mai apropiata parcare posibila. Nu stiu cat se plateste dar nu este o avere. Sint mai multe puncte de informare turistica este si muzeu aici bineinteles ca tema principala este constructia magnifica.

Pentru acces marele zid cu telegondola (dar exista si poteca turistica pentru cine nu vrea sa plateasca si chiar am vazut sa urce turisti) sint 2 linii, noi am ales pe cea care duce spre portiunea mai inalta a zidului directia vest. Pretul era inclus in pachetul turistic dar la ghiseu am vazut 100 rmb-moneda nationala a chinezilor sau yuan in alte cuvinte (62 ron la cursul de astazi deci 1 Yuan-62 de bani) dus –intors deci un pret cam ca la telecabinele noastre de la Balea, si 50 copii, la un singur drum se plateste 80/40 rmb (48/24 ron) Ca o paranteza mentionez faptul pentru cine nu stie se pot scoate cash din bancomate cu cardurile noastre din Romania, dar in multe locuri se va folosi numai cardul inclusiv restaurante.

Traseul de telegondola este spectaculoasa este o portiune foarte abrupta. Dupa urcare si iesire din cladirea telegondolei ajungem pe un fel de terasa iar de acolo pe o alee laterale si niste scari direct pe zid stanga sau dreapta cate 21000 de km. Glumesc bineinteles multe portiuni sint distruse aproape in totalitate.

De ceea ce tie frica nu scapi, se spune dar din fericire nu s-a adeverit la mine. M-am asteptat la ce este mai rau, un smog de n-o sa iasa nici o poza si n-o sa vad nici macar urmatorul turn de aparare. Se pare ca am scapat am avut parte de o zi de primavara aproape ca vara cu 20 de grade si o vizibilitate care in China... este aproape perfecta. Bineinteles ca asa ceva in Transilvania noastra nu se poate (vedem la distanta de 10 ori mai departe) dar pentru China este bine (a recunoscut si ghidul care s-a nascut acolo) Apropo de smog in cea mai senina zi, pare sa fie innorat putin, iar chinezii in special biciclistii poarta acea masca care chiar nu stiu la ce ajuta... (pt aer mai curat trebuie sa te muti in muntii Fagaras sau macar in... Ardeal)

Asa ca iata-ma pe una din minunile lumii frumos renovata, atat de frumos ca in unele locuri s-a desprins piatra lipita cu mortar de orez (oare au falsificat orezul chinezii ca ouale si salata-oare ce am mancat astazi la micul dejun?) Foarte interesant inaltimea scarilor in unele locuri de 1-2 cm in alte locuri aproape jumatate de metru. Iar unghiurile folosite de scari sint de la minim pana la foarte abrupt poate chiar 80 grade (exista riscul sa ti le rupi pe toate iar sistemul sanitar din China cu toate ca ai asigurare-este un dezastru adica totul invechit, am vazut ambulante... de epoca). Sint indicatoare atat in chineza cat si in engleza pentru atentie sporita la pas. Cu toate astea am cazut o data astazi din vina mea (ori am cascat gura la o chinezoaica, ori este de vina palinca intr-o sticluta mica care am luat-o de acasa?)

Ce vedem de pe Zidul Chinezesc din zona Mutianyu? La stanga de zid vedem toata regiunea Huairou pe care am traversat-o ca sa ajungem aici. La dreapta de zid vedem foarte departe Beijingul (si in ceata dar este o minune ca am vazut-o la 70 km de la periferia ei) plus o creasta ca in muntii Fagaras de la care conform spuselor ghidului in 3 ore de sofat sintem in Mongolia. De si pomii au inceput sa infloreasca inca nu se vede vegetatia asa cum apare in pliante turistice. Din aceasta cauza in fotografii nu apare verdele ci niste culori mai de... iarna fara zapada. Dar macar este real si nu fotosopat... Din fericire mai este inca multa vegetatie aici de si padurile sint cam rare.

Echipamentul la excursia pe zidul chinezesc trebuie sa contina incaltaminte de sport (nu chiar bocanci de munte dar nici pantofi cu tocuri-de si am vazut multe chinezoaice cu asa ceva dar nu au ajuns prea departe) ceva de ploaie si de umbra o sapca ceva. Inainte de a intra pe zid trebuie folosita toaleta (eu n-am folosit-o si la un moment dat chiar a trebuit sa ma p... pe zidul chinezesc in afara intr-un loc unde nu m-a vazut nimeni daca ma vedeau ma arestau (astia aresteaza si daca nu ai pasaportul la tine la un control stradal, astazi m-a legitimat un militian chinez in zona garii centrale din Beijing (dar era si o ora mai tarzie), credeti-ma ca am primit pe telefon mesaj de la MAE ca transportul de droguri se pedepseste cu pedeapsa capitala (toata lumea care calatoreste in China primeste acest mesaj dar nu m-am simtit bine cand l-am primit, daca cineva imi pune ceva in bagaj...)

Alt incident la zid: Am ajuns la o portiune de drum pe zidul chinezesc inchis (aproape de cel mai inalt punct) zidit cu caramizi. Vazand zidul de dincolo si ca mai tot chinezul care a ajuns pana acolo escaladeaza hop si eu. Da, chiar m-am murdarit de praf dar am continuat drumul. Mai sus am vazut pe unii cu cortul montat (pus) direct pe zid. Se distrau de minune nimeni nu avea treaba cu ei. In fine am ajuns in cel mai inalt punct am vazut ce este dincolo de creasta. In aer se vad avioane comerciale de linie, este ruta Beijing-continentul european/asian. Nu sint sigur dar cred ca am vazut zidul chinezesc inainte de aterizare deoarece a fost cat de cat senin. Dupa ce am ajuns inapoi la locul unde am escaladat zidul am observat camerele de supraveghere de deasupra (ups...). Chiar m-am asteptat ca jos sa ma aresteze (prea multa imaginatie) sau sa-mi dea o amenda dar nu a fost cazul.

Alte obiective turistice din zona zidului:

Ropeway Topogan

Inainte de a ajunge la telegondola este o atractie pentru copii dar nu numai se numeste Ropeway Topogan este construit integral din piatra bilet adult/copil 100/60 RMB (60/40 ron)

Stone Museum

Este un muzeu in aer liber, de fapt ca sa ajungem la cealalta linie de telegondola trebuie sa trecem prin muzeu asa ca intrarea este libera, este vorba de transformarea artistica a pietrei, gasim aici tot felul de figurine, statui chiar si poduri, podete peste raulet din piatra. Decorul este deosebit.

Ghetarul de la Mutiyanu

Pe drumul spre zidul chinezesc am observat o cascada de gheata,curgea apa intr-un lac,ghidul nu a dorit sa opreasca nici sa povesteasca pote stie cineva de pe AFA despre ce este vorba?Eu am atasat poze.

Locuri de luat masa:

Am vazut 2 terase in zona telegondolei. Noi am luat masa la Subway (la insistentele celorlalti si recomandarea ghidului) dar avand in vedere zona vizitata frecvent de turisti preturile sint pe masura, deci pentru un sandvis mare dublu pe care am pus de toate am platit 71 rmb (42 ron) dar am mancat de 2 ori macar din acel sandvis. (Acesta a fost singurul loc unde nu am consumat mancare traditionala chinezeasca, incerc sa ma feresc de acum incolo de Mac, KFC si Co. astea le avem si acasa..., ca si in paranteza chiar imi place mancarea lor locala (stomacul la prima impresie cu aceasta mancare s-a comportat foarte bine!) si voi scrie despre acesta in viitorul apropiat)

Acum ce sa mai zic, asa cum recomanda agentiile turistice Zidul Chinezesc este locul nr. 1 de vazut in China, deci... trebuie vazut. De asemenea recomand articolele colegilor AFA despre Zidul chinezesc, nu sint multe dar mai bune si complexe decat articolul meu, eu sint in vacanta acum asa ca ma scuz pentru articolul mai putin documentat... Rog WM sa ataseze un videoclip la inceputul articolului cu orice film cu drona sau fara drona despre zidul chinezesc (in China am probleme cu netul, are viteza melcului sint multe siteuri interzise: Youtube, Google, Facebook, Twitter si multe altele asa ca rog ajutor...)

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de AZE in 13.03.17 18:20:30
Validat / Publicat: 13.03.17 19:56:42
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CHINA.

VIZUALIZĂRI: 3607 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

17 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 Peisaj aproape... perfect (de vina poluarea)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
[1300 PMA] [600 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 63700 PMA (din 48 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

17 ecouri scrise, până acum

webmaster39 [13.03.17 19:36:44] »

Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

webmaster [13.03.17 20:02:51] »

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

webmaster [13.03.17 20:06:01] »

În plus, articolul a fost selectat ca fiind „de interes turistic crescut” (din punct de vedere al politicii saitului! )

— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Michi [13.03.17 20:09:08] »

Foarte interesant review. De poze ce sa mai spun? SPLENDIDE

AZE [13.03.17 20:16:48] »

@webmaster39: Multumesc frumos pentru atasarea clipului oricare o fi deoarece eu nu stiu ce clip ai atasat (aici in China Youtube este interzis si clipul nu apare, doar casuta si mesajul in ea: This Page Can t Displayed asa cum nu poti accesa Facebook, Twitter, Google si multe altele. Asa ca am incredere ca ai atasat un clip ok.

AZE [13.03.17 20:20:31] »

@webmaster: Multumesc, si salutari din China, sint multi (chinezii), galbeni, si prietenosi...

AZE [13.03.17 20:23:05] »

@Michi: Multumesc, interesant ca am reusit s-o scriu de aici cu atatea restrictii pe net (plus net foarte lent) Pozele cred ca sint oribile lipseste verdele, iarna si aici a fost grea ca la noi in Romania, totusi in ultimele 3 zile au inflorit instant arbustii din parcuri.

krisstinna [13.03.17 20:46:06] »

@AZE: Bravo pentru vacanță, bravo pentru articol!

E foarte ușor de citit, e pe placul meu.

Cât stai acolo? Foarte frumoase și pozele. Poza nr 13 e minusculă. Ai idee de ce?

Ilustrația muzicală e potrivită, stai liniștit!

Știi cum ești tu acolo? Cum sunt eu la mine la birou: nu FB, nu youtube, nu, nu... măcar tu ești în vacanță

Aștept continuarea, vacanță plăcută îți doresc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
AZE [13.03.17 20:54:39] »

@krisstinna: multumesc, stau pana sambata, duminica-s acasa luni dimineata la birou (tot asa fara mail fara fb)

poza 13 am redus-o din greseala de 2 ori cred ca trebuie stearsa dar nu mai pot(altfel nu le puteam incarca avand in vedere viteza de melc al netului-tinerii chinezi se plang mereu de asta inclusiv ghidul)

O sa ma las surprins de ilustratia muzicala pana ajung acasa (sau macar pana in Doha-Qatar, acolo a mers bine netul) acum nu se vede nimic.

Stii cat e ceasul acum? E 2.53. Si dimineata la 9.00 ma asteapta ghidul.

Dar ma pot lipsi de mail FB dar fara AFA nu.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mprofeanu [13.03.17 20:58:04] »

@AZE: Îmi pare bine că ai ajuns pe Marele Zid! Este o zonă care merită vizitată și care este parte a oricărei excursii în Beijing.

Ai avut noroc de vreme bună, și am și eu pentru că văd prin poze zona Mutianyu pe care nu am văzut-o.

Sper să îți placă acolo și o să te citesc cu plăcere și bineînțeles o să văd cu mare curiozitate pozele...

Noi nu am avut probleme cu poliția chineză, dimpotrivă în Xi'an ne-au condus din stația de metrou la hotel. Peripeții și iar peripeții...

AZE [13.03.17 21:07:57] »

@mprofeanu: multumesc, dar va admir ca ati facut excursia in China pe cont propriu, sincer pe mine ma ajuta enorm ghidul ma descurcam mai rau fara si pierdeam timp si bani.

Iar militia este peste tot, tocmai m-au controlat in gara, stiam ianinte ca trebuie sa am pasaportul la mine altfel puteau sa ma incarcereze pana la o perioada limitata (asta da era vacanta cu senzatii tari)

Referitor la Coreea tocmai am intrat pe un site chinezesc care prezinta niste fotografii extraordinare despre Coreea de Nord. Acasa nu le-am vazut si pozele nu sint de pe acum.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dana2008 [14.03.17 09:09:35] »

Felicitări pentru articol și destinație!

Ce bine m-am mai simțit în plimbarea​ pe Marele Zid Chinezesc!

Fotografiile sunt superbe!

Călătorii plăcute!

tata123 🔱 [14.03.17 09:16:15] »

@AZE: Impresionant acest obiectiv... mulțumim pentru relatarea de la fața locului (în ciuda tuturor greutățile legate de Internet pe care le-ai întâmpinat ți-ai „rupt” din timpul de odihnă și ne-ai delectat cu un articol „cald”).

Excursii frumoase și vacanță plăcută în continuare. Atenție la palincă, cine știe ce poate provoca (deși cred că ai terminat-o deja).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
AZE [14.03.17 10:34:22] »

@tata123: Multumesc, bineinteles ca s-a terminat palinca acum am dat-o pe palinca lor (glumesc bineinteles doar am gustat) ei ii zic vin si incepe de la 45 de grade si cea mai tare are 70 de grade, eu am luat din aia cu 45 de grade si voi duce acasa, sau cadou. Intre timp a terminat cu Beijingul si am ajuns in Xian (cu trenul, 5 ore cca 1200km)

mishu [14.03.17 12:49:13] »

@AZE: Daca as putea vota cu fiecare mana mi-ar parea rau ca nu sunt miriapod. Nu am intrat de ceva zile pe AFA (doar pe intalnire si asta de ieri de abia), am niste zeci de articole necititite si azi gratie lui Ovidiu am vazut acest articol. Binenteles ca am lasat totul de o parte, nimic nu era mai interesant ca asta.

Si asta cu atata mai mult cu cat asta a fost si portiunea de zid vizitata de mine, insa mult mai aglomerat fiind sambata (aviz amatorilor, de preferat nu sambata sau duminica, sa va bucurati astfel mult mai mult de ce vedeti).

Am mers sa vad Marele Zid pentru ca era ceva ce nu trebuia ratat fiind acolo (in 2013 nu reusisem insa) dar am realizat maretia acestei constructii de abia cand m-am aflat sus de tot si puteam cuprinde cu privirea ceea ce se vedea in jurul meu si in departare (am prins si eu o zi fara ceata si se vedea departe in zare).

Te felicit pentru aceasta vizita, astept sa te intorci si sa ne povestesti cat mai mult, felicitari, votat cu foarte mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
AZE [14.03.17 13:52:43] »

@mishu: Multumesc, si la mine s-au adunat articolele necitite, era fain daca mergea mailul aici, gaseam timp si pentru citit (de ex pe tren 5,5 ore ieri din Beijing pana in Xian) Asa ca acasa n-o sa stiu pe ce sa pun mana la serviciu, acasa si pe AFA.

AZE [20.03.17 19:45:09] »

@webmaster39: Buna, am ajuns si eu pe acasa si am vazut ilustratia video-muzicala, este foarte ok si multumesc pentru atasarea ei.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AZE, Michi, mishu, mprofeanu, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂMarele Zid Chinezesc:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.06492018699646 sec
    ecranul dvs: 1 x 1