ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.01.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.12.11
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
AUG-2012
DURATA: 5 zile
single

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Ratacit prin lume

Ilustrație video-muzicală
Chinezeasca Ambientala

TIPĂREȘTE URM de aici

Incepuse criza si pentru a scadea un pic cheltuielile am luat decizia de a pleca singur in China. De obicei plecam impreuna cu sotia. Proasta decizie sau din ciclul toate mi se intampla numai mie, dar despre asta o sa vorbesc mai tarziu. Economia nu a fost foarte mare, doar biletul de avion, adica 550 euro. In rest hotelul m-a costat la fel, iar cheltuielile acolo sunt mici.

Primul hop este drumul. Am povestit in review-urile anterioare ca dureaza aproximativ 18 ore drumul de acasa pana la hotel. Este foarte lung si obositor. Numai ca atunci cand esti singur parca e mult mai greu. Mi-am luat o carte sa citesc, dar la un moment dat te dor ochii. In avion e plin de chinezi si n-am cu cine sta de vorba.

Dupa ore foarte lungi am aterizat in Pekin. Am trecut de vama si trebuia sa ma intalnesc cu Wang, un tip care se ocupa dintotdeauna cu transferul nostru pana la hotel si cu formalitatile de cazare. Ce sa vezi, tocmai acum si singura data a uitat de mine. L-am cautat, ce l-am cautat prin aeroport si apoi l-am sunat. Efectiv uitase de mine. Luase alti pasageri si plecase spre Pekin. In cele din urma s-a intors si m-a recuperat si pe mine.

M-am cazat si am iesit in oras, cu toate ca eram foarte obosit. Eu cand plec intr-o tara unde este o mare diferenta de fus orar incerc sa ma adaptez cat mai repede la ora lor. Si pentru asta intru in ritmul lor si nu ma mai gandesc cat e ceasul in tara. Acolo era dimineata si asa ca am plecat in oras sa nu mai pierd o zi.

La ora 20 am ajuns in camera frant de oboseala, am facut un dus si la nani. La hotelul la care stateam am primit o camera cam ciudata, care avea o usa departitoare fata de camera alaturata. La inceput nu m-a deranjat, dar dupa... Pe la 23 ma trezesc din cauza zgomotelor facute de vecinul de camera. Acesta nu prea avea somn, probabil ca dormise pana acum si l-a apucat vorbaria. Ce natie credeti ca era? Roman bineinteles. Vorbeste o ora, doua, trei. Deja eram disperat sa dorm, iar eu stateam sa-i ascult astuia tot ce debita. Pana la urma am rabufnit si i-am zis vreo doua in dulcele grai romanesc. Nu s-a sinchisit sa-mi raspunda, a mai vorbit vreo 10 minute si a tacut. Ce fericire pe mine!

Dimineata la 7 eram in picioare. Ma gandeam, ce sa fac acuma, sa fac galagie sa-l scol pe vecinu’? L-am lasat in pace, dar l-am sunat pe Wang sa vina sa-mi schimbe camera. A venit imediat, l-a apucat rasul cand i-am povestit ce mi s-a intamplat. Bine ca a rezolvat problema si m-am mutat in alta camera, fara usa despartitoare (prima mutare).

Ziua eram foarte ocupat nu aveam timp sa ma gandesc la cei de-acasa! Seara mergeam in parcul Ritan si ii admiram pe oamenii de diverse varste, care invatau sa danseze. Sau pe batraneii care faceau sport la aparatele instalate in parc special pentru ei. Fiind singur am dat o gramada de telefoane in tara. Bucuria adevarata mi-a venit cand am ajuns acasa si am primit factura de telefon, 1000 de euro. Mare economie am facut. Exista o posibilitate sa vorbesti mai ieftin, dar eu nu prea am rabdare. Din fata marilor complexe comerciale se pot cumpara niste cartele telefonice la un pret mai mic decat la magazin. Daca la magazin costa 200 yuani, de pe strada le luam cu 60 de yuani. Cu astea suni de la telefonul fix de la hotel unde trebuie sa bagi codul de pe cartele si apoi numarul de telefon. Problema e ca prinzi foarte greu si trebuie sa ai multa rabdare! Dar e si mult mai ieftin, mai dai vreo suta de yuani la hotel si cu asta basta.

Aventurile mele singur in China nu s-au incheiat. Initial stateam la un hotel chiar in spatele lui New Otani (vezi aici), de care am povestit in alt review. Pe 31 august primesc de la receptie un telefon ca trebuie sa ma mut. Dar ce s-a intamplat? Hotelul trebuia evacuat, pentru ca urmau sa-l darame si sa construiasca altul in loc! Ca o paranteza vreau sa subliniez cat de muncitori sunt. M-am intors dupa trei luni in Pekin si vechiul hotel nu mai era si avea vreo 20 de etaje, disparuse complet si incepusera constructia unuia nou! Erau deja gata cu fundatia! Inchid paranteza. Imi fac bagajele si ma repartizeaza sa ma mut la New Otani. Norocul meu ca era foarte aproape si nu a trebuit sa mai iau un taxi, dar oricum un disconfort a fost creat, fa bagajele, muta-le, despacheteaza iar (a doua mutare si nu ultima). In fine asa am ajuns sa ma cazez si la un alt hotel.

In ultima zi, am terminat si treaba si banii (acolo nu merita sa te intorci cu vreun ban acasa) si am zis sa ma duc sa vad Piata Tiananmen! Era la cateva statii de metrou! Era frumos afara, vara, cald si nici n-aveam ce face si zic sa o iau pe jos! Proasta alegere! Am mers vreo 6-7 km, printr-o caldura innabusitoare, accentuata de smogul din oras. Catre Piata Tiananmen se poate ajunge doar printr-un pasaj subteran, unde esti controlat ca la aeroport. Acolo efectiv nu ai ce sa vezi, decat niste relicve comuniste, dupa care s-a inspirat si nea Nicu de a facut Casa Poporului si Bulevardul Victoria Comunismului Asupra Capitalei. Mai e si un mausoleu unde se odihnesc „marii conducatori”. Nimic, dar nimic interesant! Din spirit de fronda nici n-am vrut sa fac vreo poza in acea zona! M-am intors la hotel rupt in doua de oboseala si foarte dezamagit.

Dar inca nu mi s-au terminat aventurile ratacit prin lume, in Pekin. A doua zi a venit Wang si m-a dus la aeroport. Ura ma duc acasa. Dar drumul catre casa poate fi mai lung decat crezi (vezi aici). La ora 14 urma sa am zborul cu Austrian. Se face ora 14 si nimica. Zic hopa! Eu mai patisem de-astea. Daca nu vine repede mai mult ca sigur nu mai plecam in acea seara. Se face ora 16, primim cate o apa! Lumea agitata eu relaxat, ma asteptam deja le ce o sa se intample! Relatiile cu clienti inexistente, nimeni nu ne spunea nimica. La ora 20 ne cheama si ne da cate un sandvis... Eu deja incepusem sa ma stresez ca de ce nu ne cazeaza mai repede. Intamplator ramasesem fara bani, incarcatorul la telefon il uitasem in camera, iar cardul in aeroport este nefolositor. Se face ora 22 si nimic. Zic astia nu ne mai cazeaza, ne lasa in aeroport. Ma duc pe o banca mai in spate sa trag un pui de somn, mai iepureste asa, cu geanta sub cap. Pe la 23.30 ma trezesc si nu mai vad decat chinezi! Europenii disparusera. Ma duc repede la informatii sa vad ce s-a intamplat si aflu ca europenii urmau sa fie cazati (un lucru foarte urat, doar europenii). Aflu la ce poarta sunt si o iau repede la fuga prin imensul aeroport ca sa-i prind. Ii gasesc tocmai cand ieseau din aeroport. Ne-au dat bagajele si ne-au scos pe o poarta secundara fara un control strict. Dar eram insotiti de agenti de politie. Ne-au suit intr-un autobuz si ne-au dus la Novotel Hotel (al treilea hotel in cinci zile). Cel mai luxos hotel la care am locuit in China.

Camera ne-au dat-o imediat, dar ora era foarte inaintata. Era aproape ora doua dimineata. Am facut un dus, ca la baie nici n-am stiut sa dau drumul la apa si la nani. La 6 dimineata primesc un telefon sa vin la micul dejun. Zic bai sunteti nebuni si ma culc la loc. La 6,30 alt apel de la receptie: veniti ca pleaca autobuzul. N-am ce face, ma scol si ma duc la micul dejun. Aici servesc o masa copioasa si apoi imi iau bagajul si cobor la receptie. La ora 7,30 era plecarea catre aeroport, cu toate ca avioanele pleaca in jurul pranzului! Afara, la distanta era asa un perimetru asigurat de niste politai. Am intrebat soferul ce-i cu aia si mi-a spus ca din cauza ca nu mai avem viza ne supravegheaza atent. In China se pune o stampila cu data intrarii si una cu data iesirii din tara. Probabil din cauza birocratiei excesive nu ne-au putut da o viza temporara, asa ca eram incognito in China si ne pazeau sa nu ramanem acolo, de parca avea cineva intentia asta. In fine ne-au dus la aeroport si ne-au lasat acolo.

La aeroport a trebuit sa asteptam la birourile lor de informatii sa ne gaseasca la fiecare bilet pe cate o cursa. Fireste si de aceasta data occidentalii au fost privilegiati si au plecat mai repede cu companii mai de incredere. Eu am nimerit cu Air China, un avion plin de chinezi. Am avut escala in Frankfurt si am ajuns seara acasa cu Lufthansa, rupt in doua de oboseala, dar fericit . E incredibil de greu sa fii singur atat de departe de casa! Nu recomand nimanui. In momentul cand am aterizat la Frankfurt parca ajunsesem acasa. Niciodata nu mi s-a mai intamplat sa identific Europa sau o tara din Europa cu acasa.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de robert in 27.01.15 12:04:41
Validat / Publicat: 27.01.15 14:13:22
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CHINA.

VIZUALIZĂRI: 3869 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 prin aeroportul din Beijing
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 27200 PMA (din 28 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

robert [27.01.15 12:20:08] »

webmaster rog inserati : http://www.trilulilu.ro/muzica-diverse/chinezeasca-ambientala-7#ref=cauta

webmaster21 [27.01.15 14:13:10] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Excursie Beijing " (deja existentă pe sait)

---

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu)

Marian Preda CONS. ONORIFIC AFA / CHINA [27.01.15 15:12:30] »

@robert. c -

Un articol plin de simţire! Felicitări!

In capitala Chinei se evidentiază bulevardul Jianguomenwai, fiind axul central al oraşului dispus pe 8 kilometri ce simbolizează centralitatea puterii, candva imperială, acum devenind expresia naţionalismului acestui regim si reprezentând centrul politic al tarii.

Am avut privilegiul să vizitez această ţară, în acelaşi an cu tine, am plătit acelaşi bilet de avion luat cu vreo 4-5 luni înainte, cu conexiune la Amsterdam. Mă rog, am divagat, dar amintirile sunt intense!

Îmi amintesc (deja, cu nostalgie!) că aceeaşi greşeală era s-o fac şi eu! Stăteam într-un alt hotel vezi impresii în apropiere de cel de-al tău şi cireşarul din mine mă împingea să fac perpedes acest bulevard. Din fericire, colega de cameră a avut mai mult fler şi am luat autobuzul pentru trei staţii!

În urmă cu mai mulţi ani vizitasem Piaţa Roşie din Moscova şi am avut sentimentul că Tiananmen este o copie a acesteia. Amandouă inspiră că s-a vrut un loc, în care puterea comunistă să-şi impuna identitatea ,,spectaculoasă'', atât in ochii poporului, cât şi-n faţa tuturor occidentalilor.

Singurul loc prin care poţi ajunge in partea opusă, sunt două pasaje aflate in estul şi-n vestul bulevardului.

Ai mare dreptate! Am fost întâmpinaţi de un grup de control şi de soldaţi inarmaţi, eşti scanat, analizat si monitorizat! După această verificare minuţioasă, m-am ales şi cu o ,,umbră'', care pe tot parcursul vizitei mele m-a supravegheat indeaproape.

Ufff, China! Suntem nişte privilegiaţi Robert!

robert [27.01.15 15:22:31] »

@Marian Preda - Multumesc mult de aprecieri! Nu stiu de ce, dar parca cele mai multe mi s-au intamplat in China.

E adevarat ca am fost acolo de multe ori.

Ma bucur ca nu erai tu colegul de camera. :-) Chiar ma gandeam ce-ar fi sa fie unul din aceasta comunitate.

Iti dau dreptate suntem privilegiati.

De baietii cu ochi albastri am avut parte doar o singura data, pe perioada olimpiadei.

De Tiananmen vreau sa-mi aduc aminte doar ca locul unde s-au revoltat studentii chinezi.

Marian Preda CONS. ONORIFIC AFA / CHINA [27.01.15 15:41:18] »

@robert. c -

Dacă ai fost de atâtea ori în China, anticipez să scrii şi despre oraşul Yiwu (vezi impresii) şi Guangzhou (vezi impresii?!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
robert [27.01.15 16:09:07] »

@Marian Preda - Pe relatia China m-am axat, doar pe capitala!

Asa de curiozitate hotelul de care ai scris era cumva spate in spate cu New Otani?

luciaoradea [27.01.15 21:23:30] »

@robert. c -

Multe peripetii intr-adevar! pentru asa ceva, singur pe un alt continent, departe tare de casa trebuie sa fii un om cu nervii tari. Eu cred ca nu as indrazni.

Pe la 23 ma trezesc din cauza zgomotelor facute de vecinul de camera. Acesta nu prea avea somn, probabil ca dormise pana acum si l-a apucat vorbaria. Ce natie credeti ca era? Roman bineinteles. Vorbeste o ora, doua, trei.

Care sunt sansele sa se intalneasca doi romani in China? La acelasi hotel, aceeasi camera...

Si, culmea norocului, sa dai si de unul vorbaret...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
robert [28.01.15 08:28:31] »

@luciaoradea - In momentul in care calatoresti mult creste probabilitatea de evenimente neprevazute.

La mine a fost ciudat, ca s-au intamplat multe in acelasi timp si foarte, foarte departe de casa. Plus ca in imensa China ai asa un sentiment ca te simti asa insignifiant, ca un fir de iarba.

De conationali ce sa zic am intalnit in fiecare loc din lumea asta pe unde am fost! Mai mult, am intalnit romani care lucrau si locuiau acolo. De exemplu in Pekin am dat de un chinez care vorbea romana, in dulcele grai moldovenesc. L-am intrebat cum e posibil asa ceva si si-a chemat sotia, o apriga moldoveanca. Oricum era rasul de pe lume sa auzi un chinez vorbind moldoveneste.

Referitor la romanul din camera alaturata a fost "vina" lui Wang ca mi l-a harazit vecin.

Marian Preda CONS. ONORIFIC AFA / CHINA [28.01.15 10:12:51] »

@robert. c -

Am stat la hotelul Scitech (vezi impresii).

mishu [09.08.16 10:57:12] »

Zici de 3 hoteluri in 5 zile (dintre care 2 in acelasi hotel) pai stai sa-ti spun eu cam cum se desfasura programul nostrum de criza. Ajuns seara la hotel (Hangzhou), cazat, plecat a doua zi spre pranz cu trenul spre o alta localitate (Yingtan), acolo preluati de o masina si mers in alta localitate Jingdeznen (vreo 2 ore), a doua zi audit pana la ora 17, apoi mers cu masina alte 2 ore spre un alt oras (Nanchang), cazat, dimineata la prima ora plecat cu trenul (vreo 5 ore) spre un alt oras (Guangzhou), apoi cu taxiul o ora (60 km) de la gara la aeroport, stat cateva ore si luat avionul spre o alta destinatie/ tara (Taipei), preluat de la aeroport si parcati la hotel iar cireasa de pe tort sau bomboana de pe coliva, cum vrei, camera cu pat matrimonial cu baldachin si fara geam. A doua zi schimbam camera.

Ei, ce zici? Am plecat din Hangzhou in 26.10 si in Taipei ajungeam in 28.10 seara.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
robert [10.08.16 09:33:11] »

@mishu: Ce să zic? Jos pălăria!

Doar ca eu unul nu as repeta experiența!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
luciaoradea, Marian Preda, mishu, robert
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Beijing:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.046545028686523 sec
    ecranul dvs: 1 x 1