Forum AmFostAcolo.ro: Ghid de Inregistrare pe forumul AmFostAcolo - Forum AmFostAcolo.ro

Jump to content

Page 1 of 1

Ghid de Inregistrare pe forumul AmFostAcolo Pentru cei care nu reusesc sa-si creeeze cont pe forum

#1 User is offline   webmaster7 

  • Senior
  • Group: Administrators
  • Posts: 671
  • Joined: 30-October 09

Posted 18 January 2010 - 03:10 PM

Datorita faptului ca am primit sesizari ca unii dintre utilizatori intampina dificultati la creearea unui cont pe forum, am hotarat sa alcatuim un mini-ghid cu pasii care trebuie urmati pentru a va ajuta sa deveniti membrii ai forumului AmFostAcolo.ro.

Statutul de utilizator cu cont creat pe forum va va ajuta sa puteti posta mai rapid , fara a mai fi verificati de fiecare data cand doriti sa scrieti ceva, lucru pe care programul il face in cazul in care utilizatorul e un simplu vizitator (guest) nelogat pe forum.

In perspectiva decernarii premiilor de sambata, comunicarea cat mai rapida prin intermediul forumului este foarte importanta, de aceea va sfatuim sa parcurgeti pasii de mai jos si sa va creeati cont.

___________________________________________________________

Pentru creearea unui cont nou pe forum, care se finalizeaza prin alocarea unui username si unei parole, se urmeaza urmatorii pasi:

1) In pagina principala a forumului, in coltul din dreapta sus, se acceseaza butonul Register, situat intre butonul Sign In si Help.2) Dupa apasarea butonului Register, apare o pagina cu termeni si reguli generale de utilizare a forumului. Pentru a continua procesul de inregistrare, utilizatorul trebuie sa bifeze casuta alba din stanga textului I have read, understood and agree to these rules and conditions din josul paginii, dupa care trebuie sa apese butonul Continue Registration.3) Daca pasul 2 a fost urmat intocmai, utilizatorul ar trebui sa vada o pagina in care i se cer informatiile necesare creearii contului propriu zis.
Aceasta pagina contine trei sectiuni, iar utilizatorul trebuie sa completeze TOATE campurile cerute de program. Sa le luam pe rand:

Prima sectiune (Account Information) trebuie completata cu informatii legate de username, adresa de e-mail si parola. Astfel, in casuta Choose a username utilizatorul va completa username-ul dorit care il va ajuta, alaturi de parola, sa se logheze de fiecare data pe forum.
Casuta Choose a display name va fi completata cu “pseudonimul” sub care postarile utilizatorului vor aparea pe forum . Acest camp poate fi identic cu usernameul mai sus definit ( Ex: username vulturul, display name vulturul), dar nu este nici o problema daca cele doua sunt diferite. (Ex: username vulturul, display name: acvila , postarile vor aparea sub numele acvila, desi logarea pe forum se va face cu usernameul vulturul).
SFAT: nu va complicati cu nume diferite (Login si Display Name), acestea nu vor face decat sa va incurce sau confuzeze - nu veti mai sti sigur cu care dintre ele sa va logati! Completati acelasi nume atat la Display cat si la Login Name - in cazul exemplului anterior - completati ori "vulturul", ori "acvila" la ambele campuri.


Casuta Enter your e-mail address va fi completata cu o adresa de e-mail VALIDA, unde se va primi la sfarsitul procesului de inregistrare mailul de validare al contului. Aceeasi adresa de e-mail va fi reintrodusa si in casuta urmatoare Re-enter your e-mail address pentru verificare.

In casuta Choose your password utilizatorul va introduce parola care alaturi de username il va ajuta sa se logheze pe forum. Aceeasi parola va fi introdusa, pentru verificare, ca si in cazul e-mailului, in casuta imediat urmatoare, Re-enter your password.


A doua sectiune din cadrul acestei pagini, Board Options, cuprinde doua bife, prin a caror bifare sau debifare utilizatorul isi exprima acordul sau dezacordul de a primi emailuri de la administratorii forumului (Receive email from administrators) sau de la alti membrii ai forumului (Receive email from other members). Trebuie mentionat ca optiunea de a primi mailuri de la administratori este bifata implicit.
Tot in aceasta sectiune se poate stabili zona de fus orar in care se afla utilizatorul (Time Zone) . In cazul Romaniei, ea este GMT + 2.00 hrs.


In a treia sectiune, Verify you are a human softul face o verificare prin care se asigura ca datele de pana acum au fost introduse de un om si in consecinta afiseaza un text pe care doar ochiul uman il poate vedea si care trebuie intordus EXACT asa cum il vedeti in casuta din josul paginii, sub imaginea afisata.


O data ce toate datele cerute sunt completate, se apasa butonul Register din josul paginii pentru a merge mai departe. In cazul in care la apasarea acestui buton programul sesiseaza probleme cu datele furnizate, campul respectiv va fi scos in evidenta cu rosu, iar utilizatorul va fi rugat sa il completeze corect, dupa care se apasa din nou Register.
De asemenea, utilizatorul poate inca renunta la inregistrare apasand butonul rosu Cancel din josul paginii, de langa butonul Register.4) Daca datele furnizate sunt corecte , dupa apasarea butonului Register apare o fereastra care anunta utilizatorul de trimiterea unui mail de validare a contului pe adresa furnizata la pasul anterior.5) Ultimul pas pe care utilizatorul trebuie sa il faca pentru activarea contului nou creat consta in accesarea casutei de e-mail corespunzatoare adresei furnizate, unde in mod normal in maxim 10 minute ar trebui sa primeasca un mail cu subiectul Forum AmfostAcolo.ro in care se gaseste un link de activare pe care userul trebuie doar sa-l urmeze cu un simplu click. Acest link se gaseste in mail sub textul: To activate your account, simply click on the following link.

In mod normal, accesarea respectivului link va directiona utilizatorul spre pagina de Sign In, unde i se cere introducerea usernameului si a parolei alese, cu ajutorul caruia va intra in contul creat pe forum si care ii asigura statutul de membru al forumului AmFostAcolo.ro.

Totusi, in rarele cazuri in care primul link de validare nu functioneaza, urmati instructiunile din cadrul mailului de validare de la sectiunea Not Working?.6) O data contul creat si activat, va veti putea loga in orice moment pe forum din prima pagina, din coltul dreapta sus, prin intermediul butonului Sign In, cu ajutorul usernameului si a parolei si veti avea acces la toate facilitatile forumului.


Pentru orice nelamuriri, va stam la dispozitie pe forum sau la adresa webmaster[at]amfostacolo[at]ro
0

#2 User is offline   Admin 

  • Administrator
  • Group: Administrators
  • Posts: 4,511
  • Joined: 30-October 09

Posted 18 January 2010 - 04:16 PM

Daca aveti dificultati in urmarirea textului de mai sus, v-as recomanda sa-l tipariti si sa parcurgeti pasii bifand in acelasi timp pe hartie.

As mai completa la ghidul de mai sus un singur lucru: cateodata, mailul de activare ajunge in folderul BULK/SPAM al yahoo, mai ales, dar si al altor programe de mail.
Daca nu-l gasiti, nu uitati sa cautati si acolo.

Daca intampinati probleme, scrieti pe acest thread (de pe contul de Guest) ori pe adresa de mail indicata.

Va recomand si eu sa parcurgeti pasii de mai sus si sa va creati un cont -- e mult mai usor apoi de scris pe forum - avand un cont (si fiind logati) nu mai trebuie ca de fiecare data sa descifrati acele enervante semne si sa le introduceti riguros exact in acea casuta prin care dovediti ca sunteti o persoana (si nu un robot care completeaza cine stie ce reclama prosteasca pe forum).

In perspectiva "teleconfierintei" de sambata poate fi foarte importanta o exprimare cat mai usoara (din punct de vedere tehnica) a preferintei pe care o veti exprima.
0

Share this topic:


Page 1 of 1


Fast Reply

  

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users