90474 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Veliko Tarnovo și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
16.10.2018
DE
Avatar Yersinia pestis
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Mărăşeşti (VN)
înscris/ă în 30.04.09
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
OCT-2018
DURATA: 4 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
2500 lei, întreg turul
incl. cost transp. (cu auto propriu)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Veliko Tărnovo - Manual de folosire. Day 1: drumul de acasă la Veliko Tărnovo și strada Gurko


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Motto: ”M-am săturat de democraţie! În democraţie oamenii votează să-şi aleagă primarii. Am vrut să ridic un oraş în care să îmi aleg locuitorii ”. Emir Kusturica

Când îți cumperi un lucru nou, pe care ți l-ai dorit din tot sufletul, stările sufletești alternează. Pleci de la bucuria cumpărării în sine a acelui lucru :”Yes, l-am luat !”, treci apoi la starea de ușoară neliniște: ” oare o fi chiar atât de bun cum se spune? ”, neliniște accentuată:” dacă o fi complicat să-l folosesc?! ” și apoi chiar la starea de nedumerire. ” ce mi-o fi trebuit mie chestia asta, doar îl aveam, încă, pe celălalt?! ”.

Așa și eu, am ales ieșirea de la Veliko Tărnovo acum ceva timp în urmă, am făcut rezervarea în ceea ce privește cazarea și apoi am așteptat ziua când aveam s-ajung acolo.

Am citit pe internet câte ceva despre ce oferă orașul în cauză, cum se ajunge și alte alea, mă rog, cam ca toată lumea. Am avut și emoțiile necesare, n-am citit impresii scrise deja, n-am vrut să fiu influențat. Dar, fusesem alertat cu privire la dificultatea cu care găseai locuri de parcare în minunatul oraș! Boo-hoo-hooo !!!

De aceea vă avertizez, review-urile de le voi scrie nu se vor vreun ghid turistic, necum ceva care să aibă vreo treabă cu știința ! Ha, eu și știința ! Sunt doar mențiuni despre uimirea cu care eu am descoperit un oraș de poveste . Ca să vedeți, haideți cu mine !

Acuma, sincer, eu n-am o părere extraordinară despre Bulgaria. Cu excepția resorturilor de pe litoralul Mării Negre, restul e cam pârjolit, așa că nu băteam din aripioare de fericire pentru excursia mea. Mai ales că alternativa fusese Arieșeni . Deci, aveam primele semne de îndoială cu privire la alegerea făcută.

Am plecat spre Veliko liniștit, eu, cel care, atunci când e vorba de excursie, mai că nu pot s-adorm, înainte de, mă refer.

Am avut o dimineață absolut obișnuită, cu activitățile de rutină. Doar faptul c-am verificat nivelul uleiului în motor a fost ceva deosebit.

Cum-necum, pe la 8 am plecat din fața casei de ne ducem zilele-n ea, sperând că vom avea parte de o călătorie liniștită, spre locuri inedite, amplasate hăt-hăt, în afara granițelor țării.

Am circulat cu o năprasnică viteză de croazieră de 100-110 km/h, ghidat atent de Waze, care avea principală sarcină de serviciu să fluiere din dește cu privire la eventualele echipaje de polițiști de la ”Rutieră”, ce s-ar fi aflat pe drum ca să atenteze la banii și punctele noastre, altfel drumul îl știu ca pe apă (că tot urma să trecem Dunărea). Ba, în plus, mă anunța cât mai am până ajung unde voiam și ora aproximativă a sosirii, care trebuia să fie între 14-15. Eram în grafic.

Am ajuns și pe frumoasa Centură a Capitalei iar graficul s-a dus dreacu, aglomerația de pe lume, camioane și praf și toate chestiile alea de te fac să te-ntrebi dacă România este în mileniul al III-lea sau suntem dereglați cu un mileniu , în urmă . Mileniu de vară, ceea ce ar fi cum ar fi, pentru că, iată, peste vreo săptămână trecem la cel de iarnă.

Când am scăpat de pe Centură, năvălind spre Giurgiu, ce credeți, m-am întâlnit cu prietena mea, ploaia! Că, în mai toate ieșirile mele de anul ăsta, ploaia m-a găsit și mi-a fost companion.

Lucru bun șoseaua spre Giurgiu, are ea vreo două giratorii, dar, în rest, atingi lejer viteza de decolare, Mach II, ca să te poți înscrie pe orbită. Ploaia, după mine! Houston, we got a problem !!!

Mai toate locurile au un capăt , așa că, în jur de ora 12 am ajuns în locul unde se termina România. Ce chestie, să se termine țara ta pe-un pod?! Aaa, uitasem, ca să trec podul am dat o mică atenție, de 13 lei, unei tanti dintr-un ghișeu, mi-a dat chitanță, jur, o am și-acuma în mașină!

Podul ”Prietenia”, cel care desparte sau unește, cum vreți, România de Bulgaria, este cel a cărui construcție a fost vizată de către ruși. Inițial se chema Podul “Dunărea”, apoi, din motive de crez politic , a luat numele de astăzi.

La vremea inaugurării sale, în 1954, era cel mai mare pod combinat (rutier și feroviar) din Europa iar piesele din care a fost făcut au venit din Cehoslovacia, Ungaria și Polonia, pe lângă România și Bulgaria. Era un fel de victorie a socialismului în fața capitalismului barbar. Nu vreau să vorbesc de Marx și teoria lui, conform căreia muncitorii, după ce vor fi pus mâna pe mijloacele de producție, vor munci cu atâta ardoare de se va produce în neștire.De aicea și ”fiecăruia după nevoi ”. Marx, ăsta, o fi fost deștept, doar c-a uitat de individualitatea omului și de lenea ancestrală a fiecărui individ evoluat din Homo Neanderthalis !

Podul este lunguț, am înțeles că are vreo 2 km și jumătate, iar partea frumoasă este că are și astăzi o eleganță a sa, aparte. Felinarele de asigură iluminatul au ceva de bulevard dintr-un mare oraș rusesc, mai ales că toate se termină cu o steluță în cinci colțuri.

Doar că, la data când am trecut, cu ploaia-n cârcă, imensul pod, vopsit în gri, o culoare anostă, părea mai necăjit decât e în realitate.

Am trecut pe sub pancarta de anunța că-ncepe Bulgaria și am intrat, vijelios, cu 15 km/h , pe motiv de coloane de TIR-uri, în vama bulgărească.

Dat documentele unui vameș de-și umplea timpul într-o gheretuță, se uită ăsta la acte, se uită la mine , se uită și la jumatea conjugală de-o aveam în mașina comună, că hîr, că mîr, după ce-a omorât niște furnici pe tastele calculatorului din față, vameșul ne-a făcut semn că putem continua călătoria noastră în Bulgaria. Care, practic, abia de începea, nu? Enjoy !

Ajuns în Bulgaria, mi-am astâmpărat dorința de Schumacher din mine, știți legenda cu impasibilii polițiști bulgari, care devin umani de la douăj'de euro-n sus, așa c-am ascultat cu sfințenie de piuitul Waze, care mă anunța ori de câte ori îmi obosea șoșonul pe pedala de accelarație și se lăsa greu.

Frați români din lumea largă, de-aveți răbdare să mă citiți, mersul auto prin Bulgaria nu-i vreo treabă grea: pe mai toată distanța Ruse-Veliko Tărnovo, șoseaua are câte-o bandă pe sens și, în fața ta, obligatoriu, un mare TIR turcesc. Nu prea ai unde să depășești, așa ca te uiți cu ochii-n oblonul camionului și mergi “la aspirație”, ca-n Formulă.

Peisajul este superb de anost, doar pădure și, dincolo de copaci, imaginile unor miriști, mai arate, mai nelucrate, mă rog, după cheful fiecăruia. Treci prin niște localități cumva cenușii, dar, vă spuneam, nu aveam mari speranțe estetice legat de ambientul bulgăresc.

La intrarea-n Byala, fac haltă, trag pe dreapta și țopăi spre Podul Belenski, cel care trece peste Yantra, un fel de Olt al Bulgariei.

Podul Belenski este un pod, construit în arce de cerc și este considerat un monument arhitectural al Bulgariei.

Cel care l-a construit este Nikola Ficev (Drianovo, 1800 - 1881), cunoscut sub numele de ”Kolyu Ficeto” și a fost un arhitect, constructor și sculptor emblematic pentru perioada renașterii bulgare. Legenda spune că a construit acest pod cu o sumă infimă față de ce cereau alți ingineri și arhitecți ai vremii. Ficev a garantat cu capul rezistența podului.

În decursul timpului podul a suferit reparații și reconstrucții care i-au schimbat aspectul inițialși,prin aceasta,l-au urâțit .Eu l-am considerat un pod frumos, l-am și fotografiat, ca să am probe!

În prezent, nu mai este circulat dar se află la vreo sută de metri de cel pe care se circulă în prezent.

După această pauză, am continuat, cu și mai multă îndârjire, drumul spre Veliko Tărnovo. Am scăpat și de camioanele omni prezente și, pe o ploaie ușoară, ușor sâcâitoare, am ajuns la Polikraishte, unde ne-am oprit în plin trafic. Waze m-a anunțat că ”este raportat un accident în față” și mi-a arătat o cale de evitare a evenimentului. Mă ducea pe niște coclauri, am analizat rapid și-am spus ”Nțțț! ” , am stat cuminte și am circulat, când și când, cu 5 km /h până am ajuns în locul unde un ditamai TIR era parcat în șanțul de pe contrasens, cu roțile în sus. Alte două camioane erau și ele în zonă, ușor lovite prin benă și alte părți ale șasiului. Fie la ei!

Am ieșit și din această zonă și-am mers, ceva mai alert, până am ajuns la Centura de la Veliko, loc în care m-am despărțit de drumul spre Sofia și, nu mint, Varna ?! M-am uitat la ceas, arăta “octombrie”, cât de mult mi-ar plăcea Marea Neagră, totuși , Varna,toamna ?! Mneeaah !

Am urmat niște săgeți, am trecut prin vreo două tuneluțe și poduri și am avut prilejul ocaziei să ghicesc orașul, apoi am intrat direct în comunitate , pe niște străzi de urcau accentuat.

Irina mă ținea de vorbă și m-a borfăit la cap până m-a adus în fața unei clădiri și mi-a zis sec: ”ai ajuns, dă-te jos și ia-ți camera! ” Mă rog, nu chiar așa, dar, asta era esența.

Într-adevăr, pe clădirea de lângă mine scria ”Hotel Concord”. Ce coincidență, era ăla de-aveam cazarea!!! Cum spuneam , ce-ntâmplare, odată cu zidăria să cadă și tencuiala ?! 😀

Era și un mare loc de parcare ,chiar în fața ușii de intrare-n hotel și am abuzat de el, plin de încredere. Acolo și-a petrecut Skoda mea ieșirea de la Veliko Tărnovo. Deci, care era problema cu parcarea din Veliko?!

Ne-am cazat repede, ne-am schimbatără de hăinuțele de le avusesem pe drum, ne-am luat altele, ceva mai impermeabile, pentru că de ce, ploaia era cu mine, o să-mi schimb nick-ul în ”Rain Man”.

Prima impresie despre orașul de ajunsesem în el mi-am format-o în fața magazinului ”Geronimo” ăla de vinde alcoale tari, distilate. Era un moș pe bancă, în fața dughenei, m-am așezat și-am dat să vorbesc cu el. Moșul, fudul, tăcea mâlc. Era și cam galben la față și hăinuțe, m-am gândit c-o fi dat în icter de la folositul îndelungat al băuturilor de le vindea magazinul din spatele lui. Așa c-am plecat mai departe. Moșul, de vă spui de el , acolo a stat ,câte zile am fost eu în zonă.

Nu departe de acolo este monumentul ”Mama Bulgaria”, care-i chiar impozant și frumos. Este amplasat într-un frumos parc (unul din multele parcuri de sunt în Veliko Tărnovo).O să vedeți, este unul dintre cele mai emblematice monumente din oraș, fiind ridicat în memoria bulgarilor care au murit în Războaiele Balcanice precum și în Primul Război Mondial. Pe fiecare latură a monumentului sunt statuile unor soldați din perioada acelor războaie, iar în vârful turnului, statuia unei femei și drapelul național bulgăresc.

N-aveți cum să nu vedeți monumentul în cauză, mai ales că este una din căile prin care se ajunge pe strada Gurko.

Strada Gurko.

Este strada care-l cinstește pe generalul rus de-a eliberat Veliko Tărnovo în războiul ruso -turc din 1877-1878. Ăla cu Independența României ! Hm, istoria asta !

Strada merită capitol aparte, dar mi-am zis să nu-mi forțez norocul, că-mi dați cu ”Huo”!!! Plus că n-am vorbele la mine ca să descriu splendoarea !

Este o stradă aparte, practic o uliță șerpuitoare, care urcă și coboară, cu case de o arhitectură de nu știi de un’ s-o iei ?!Am înțeles că aceste construcții sunt în stilul renașterii bulgare,dacă-i așa, trageți de poporul nostru, treziți-l !!! Poate ne ajută somnul de ne aflăm, pentru o renaștere de să moară lumea ! Nu mă credeți ? Păi, cum se cheamă imnul nostru național ?! Deci, ce mai așteptăm ?

Vă dați seama că am cunoștințe arhitectonice vaste, bat undeva, spre 0 %, cifră rotundă, dar mă uit la strada asta, unică-n viața mea, ca broasca la inundație . Habar n-am ce văd dar, nu- mi pasă, este o stradă frumoasă!

Este pavată, clasic, cu piatră, are case vechi, la ferestrele cărora vezi olane cu flori și... pisici. Multe pisici. Și , vă spuneam , multe olane cu flori !Și pisici . Și olane...hai să terminăm !

Am trecut pe lângă ”Mexana Gurko”, loc de frumoasă belvedere spre Monumentul Asanilor (o să vă spui ce-i cu el) și spre cursul îmbârligat al Yantrei. Mexana este și ea frumoasă, dar, ce construcție nu-i frumoasă pe strada Gurko ?! Până și tablourile electrice sunt vopsite haios!

Ne-am plimbat încet, bucurându-ne de fiece clipă petrecută acolo și de frumusețea aceea, simplă, a unor case obișnuite, ba nu, mint, tocmai acea arhitectură face toată petrecerea. Frumusețea prin simplitate sau simplitatea ca frumusețe, alegeți voi !

Strada Gurko este ceva unic !E un fel de”m-a lovit acceleratul, oare mor ?!” Mergi și nu știi unde ești, cu ce să asociezi . Alice în Wonderland .Așa că, fără precipitare, mergeți pe strada Gurko, fără altă pretenție decât aceea că sunteți, deja, acolo . Bucurați-vă de acest fapt, sincer, cu uimirea copilului în fața Bradului de Crăciun . Altă comparație mai bună nu veți găsi ! Și, nici bucurie !!!

Cu răbdare veți urca până în capăt și veți ajunge în Samovodska Charshia, o altă stradă mult prea frumoasă. Încercați să vă obișnuiți, Veliko Tărnovo e un altfel de oraș . Prea frumos, pentru noi, pentru așteptările noastre, pentru Bulgaria de ne-am închipuit-o, superficial . Ori frumusețea acestui oraș bulgăresc este o palmă la adresa și pe obrazul blazaților , a celor care cred că Balcanii înseamnă doar războaie cumplite și sărăcie .

Dar, despre asta, altă dată, acuma mă opresc aici, vă țin cu inima-n gât, așa, ca să mă urmăriți pân'la capăt.

Până tura viitoare, vă las, haidi, pa!

Web, te rog eu: https://www.youtube.com/watch?v=EUV2GPas4aY

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Yersinia pestis in 16.10.2018 16:35:22

Validat / Publicat: 16.10.18 19:49:12


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în BULGARIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1151


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Yersinia pestis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  48800 PMA (din 54 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Yersinia pestis? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- irinad
[16.10.18 20:19:22]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Veliko Târnovo este oraşul pe care-l iubesc de câţiva ani. De vreo trei ani de când l-am cunoscut, l-am tot vizitat cu diverse ocazii şi minivacanţe, e drept că am scris destul despre el, dar nu mă satur să citesc şi impresiile altora. Cel mai recent, am trecut chiar prin mijlocul său în timp ce ne îndreptam spre Thassos acum o lună.

   L-am văzut şi iarna, chiar pe ninsoare zdravănă şi ger crunt, şi vara pe soare strălucitor, dar pe ploaie nu prea ştiam cum arată. Acum am aflat, chiar şi aşa mie tot îmi place.

   Stau cu ochii pe tine să văd pe unde te-ai mai plimbat şi ce ai mai vizitat în oraş sau împrejurimi!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1800 PMA1 (din 6 voturi)]
- Zoazore
[16.10.18 20:52:12]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis:

o să-mi schimb nick-ul în ”Rain Man”.
= Neah! E deja luat de @Safta Radu! E mai vechi prieten cu ploaia ca tine!

   In altă (dez) ordine de idei, îmi place orășelul ăsta, de zici că-i din povești! Arhitectura, vorba ta, face toți banii! Altfel, ar fi banal, ca oricare altul!

   Și zi, nenea ăla n-a vrut neam să vorbească cu tine? Păi mai putea? A împietrit doar când a auzit că vine TeFeul pe la el! =))

   Adriana ce-a zis? Ce diagnostic i-a pus?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1500 PMA1 (din 5 voturi)]
- iulian68
[16.10.18 20:55:35]
» mesaj pers

   Prin primavară nevasta-mea tragea de mine sa mergem la Veliko. Până m-am hotărât cand am intrat pe weather, se anuntau numai ploi asa ca am zis "pas". Abia astept sa te citesc cu impresiile ca sa "fur" ceva idei pentru iesirea asta care nu e prea indepartata. Imi place intotdeauna sa te citesc, ai un stil aparte, cu umor si exprimari "neaose". Felicitari, votat cu placere!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- webmasterX
[16.10.18 21:16:14]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[16.10.18 21:37:48]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Un SB acordat cu mare drag atat pentru autor cat si pentru un oras care imi este tare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iulianic
[16.10.18 22:37:17]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Adică, ai fost la Veliko Târnovo în octombrie 2018? Cred că ne puteam întâlni pe acolo. Pe 12-13 am fost și noi la Veliko Târnovo. N-ar fi fost de mirare o întâlnire. Românii - mai ales bucureștenii - merg adesea la Veliko Târnovo. Decât pe Valea Prahovei, mai bine la Veliko Târnovo. La una din tavernele unde am luat masa, am întâlnit un grup mare de români. Veniseră în convoi, cu mașinile proprii. Toți erau din București și păreau foarte mulțumiți de escapada lor.

   Aștept și celelalte impresii din plimbarea voastră!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- krisstinna
[16.10.18 23:12:15]
» mesaj pers

   Yersi, știam ca vei fi încântat, mi-ai confirmat și prin poza cu mosulică :)

   Prima data am fost acolo in decembrie 2004, cu pașaportul in dinți :D

   Ningea atunci ca in povesti, orașul părea un castel iar eu parcă eram o prințesă. Atât de mult mi-a plăcut :)

   Mă învărteam ca titirezul pe străzi, cu fața spre cer, să mă ningă pe obraji și pe ochi.

   Aștept continuările, sunt curioasă :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Yersinia pestis
[17.10.18 15:10:01]
» mesaj pers

   @irinad: Scuze că răspund atât de târziu dar, uneori, chiar trebuie să muncesc pentru salariul de-l primesc! :))

   Și pentru mine Veliko Tărnovo a devenit unul dintre cele mai frumoase orașe prin care-am fost! Este clar că va naște nostalgii și dorința de a reveni. Pe la anul, prin ianuarie și apoi, ceva mai târziu, aș vrea un Bansko și o Tryavna, deci, voi trece, din nou, prin acest frumos oraș. Știi că voi fi, direct, pe Gurko, nu? :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Yersinia pestis
[17.10.18 15:12:42]
» mesaj pers

   @Zoazore: Ehe, Poliția T. F. !

   Am și uitat c-am fost polițist, după numai doi ani jumate de când m-am lăsat. Așa că nu cred că se speria moșulică de gaborul de-am fost!

   Adriana nu se ocupa de moș, dacă mă vedea că vorbesc cu statuile cred că mă trecea pe hapuri, direct!

   Nu te joci cu psihologii, sunt singurii care-ți iau bani doar ca să te-ntrebe, tot pe tine, cum vezi ieșirea din problemele de le ai...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Yersinia pestis
[17.10.18 15:15:22]
» mesaj pers

   @iulian68: Să știi că n-am mers pe recomandări ci pe celebrul simț de orientare românesc.

   De altfel Veliko Tărnovo este atât de frumos că nu ai cum să nu vrei să vezi totul, atunci când ai ajuns aco9lo. Și toate sunt cumva compacte, nu-ți trebuie altceva decât dorința de- a merge și de a le vizita.

   Încrede-te, deci, în eternul feminin și intuiția soției tale și mergeți la Veliko! Clar, nu veți regreta!

   Mulțumesc pentru mângâiatul pe cap, să nu mai faci că o să-mi crească cornițe!!! :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Yersinia pestis
[17.10.18 15:17:26]
» mesaj pers

   @mishu: Mulțumesc pentru SB și pentru simpatia arătată! Sărut mâna!

   Da, ai mare dreptate să-ți fie drag Veliko Tărnovo, m-am convins de acest fapt. Ba, eu cred c-am fost cel mai negativist atunci când am plecat spre locație, de aici uimirea și bucuria de-a fi văzut așa ceva.

   Am și umblat, pe îndelete, pe străzile lui și, cum spuneam, m-a impresionat simplitatea și frumusețea lui.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Yersinia pestis
[17.10.18 15:24:08]
» mesaj pers

   @iulianic: Păi, la cazarea de-am avut-o, două zile, din patru, nu au fost români. Dimineața, la micul dejun de la Sky Bar erau două familii de bulgari, noi și o familie de canadieni.

   Pe urmă, da, s-a umplut de români, în tot orașul, de unde deduc că Veliko Tărnovo este o destinație preferată pentru locuitorii din sudul României.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA
[17.10.18 20:35:44]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis:

Am trecut pe lângă ”Mexana Gurko”, loc de frumoasă belvedere spre Monumentul Asanilor (o să vă spui ce-i cu el) și spre cursul îmbârligat al Yantrei. Mexana este și ea frumoasă, dar, ce construcție nu-i frumoasă pe strada Gurko?!

   =))

   Mi-a plăcut asta cu Mexana. Se vede că nu ai făcut rusă la şcoală :))

   De fapt este vorba de mehana, în original, механа, adică tavernă sau restaurant tradiţional, bulgăresc în cazul de faţă.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1500 PMA1 (din 5 voturi)]
- crismis
[17.10.18 21:39:20]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Am citit aseară, n-am avut timp să comentez, abia acum juma de oră am mai mântuit din treburile din categoria "de făcut urgent, că dacă nu... "! Mi-a plăcut (ca de obicei) povestea ta și mai mult mi-a plăcut că ți-a plăcut! Mi-am amintit de prima mea impresie pe care mi-a produs-o orășelul ăsta fabulos acum câțiva ani, când am poposit pentru o noapte în drum spre Thassos; nu știu prea bine de ce am ales Veliko în acest scop, nu știam exact ce mă așteaptă, auzisem doar câte ceva... Doamne, când am zărit amfiteatrul ăla tapetat cu case puse una peste alta!... Pe urmă mi-a părut rău că popasul n-a fost mai lung și mi-am dorit să mă reîntorc, ceea ce am reușit din... a treia încercare. Am stat de data asta 3 nopți, am bătut orașul la pas pe îndelete, am vizitat majoritatea muzeelor, am fost și în Arbanassi! A propos, am stat la Gurko Hotel și am mâncat doar la "mehana"-ua omonimă (în pozele tale am recunoscut și balconul camerei noastre).

   Cât despre Tryavna (că te-am auzit vorbind mai devreme), rezervă tot așa, măcar 3-4 zile, că ai ce vedea prin împrejurimi! Dacă poți să cuplezi și cu Festivalul Trandafirului (sfârșit de mai - început de iunie) de la Kazanlak... ar fi perfect!

   ... Lasă, că încet-încet îți schimbi tu părerea despre Bulgaria! :) Hai, să călătorim sănătoși și cu bucurie!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1501 PMA1 (din 6 voturi)]
- Yersinia pestis
[17.10.18 22:16:09]
» mesaj pers

   @nicole33: Ba da, am făcut rusă vreo 8 ani. Și la facultate, tot rusă am făcut! Primul an de liceu, ca să iau 5-ul de rigoare, am învățat o poezie, pe de rost .” Evgheni Oneghin”. Era simplă și de-aici alegerea. Problema a fost că avea 4 strofe și eu o invățasem doar pe prima. Ca mine procedaseră și ceilalți “eminenți” la lb rusă, așa că profu s-a-nțepat că am învățat superficial ( cum oare ?!)și ne intreba de la-nceput dacă știm și alelalte strofe ? Dacă da, ne pune 10! Cu toții am luat 5 !

   Nu am tastele pt lb slavă și n-am vrut să schimb setările.

   Oricum, lb rusă e diferită de cea bulgară, dar multe cuvinte au radacini comune, te ajută dacă știi rusește!

   Și știu și ce-nseamnă “ mexana”.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Yersinia pestis
[18.10.18 11:11:14]
» mesaj pers

   @krisstinna: Chiar cred că Veliko Tărnovo iarna este la fel de frumos.

   Felul cum se vede Cetatea Tsarevits pe fundal alb ar da ceva de genul castelului din Frumoasa și Bestia. Ghici cine ar fi frumoasa?!

   Cum spuneam, da, am fost încântați și eu și Adriana de acest oraș, după 4 zile acolo ni se părea că suntem din peisaj.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Zoazore
[18.10.18 11:14:12]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Ghici cine ar fi frumoasa?! Tu, nebunatica mica! =)) Bestia fiind mosulica ala de-i vorbeai tu!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[18.10.18 12:02:18]
» mesaj pers

   @crismis: Abia când am ajuns la Biserica Ortodoxă, Catedrala templu Sfânta naștere a maicii Domnului, de pe esplanada de lângă Piața Asan mi-am dat seama că și noi am mai fost la Veliko Tărnovo, în vara lui 2007, când eram în drum spre... Thassos! Și se mai spune că toate drumurile duc la Roma?! Hm, uite, și Thassos are rutele lui!

   Cât despre Strada Gurko, de fapt, mai mult decât Cetățile, cred că ar fi emblema acestui oraș. Realizezi că, în fiecare zi, terminam periplurile noastre cu (încă) o plimbare pe Gurka, căutam motive, că, e mai scurt pe acolo, că e mai frumos, mă rog... tot felul de motive, doar ca să mai trecem încă o dată! :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- webmaster
[18.10.18 23:48:12]
» mesaj pers

   Articolul, împreună cu continuările, a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[21.10.18 22:36:19]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis:

   Un oraş superb în care am poposit de trei ori, plus că l-am mai tăiat scurt în drumurile greceşti, doar aşa, pentru aducere aminte!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[20] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2018] Podul Prietenia, spre Bulgaria -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 16.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021090">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021090"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021090">Şterge vot</a></div><span id="v91021090" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021090)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021090Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021090MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2018] Podul Prietenia, spre Bulgaria
foto Yersinia pestis [16.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2018] Încă mai sunt în România -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 16.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021091">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021091"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021091">Şterge vot</a></div><span id="v91021091" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021091)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021091Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021091MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2018] Încă mai sunt în România
foto Yersinia pestis [16.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2018] Ficev, cel cu Podul Belenski -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 16.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021092">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021092"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021092">Şterge vot</a></div><span id="v91021092" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021092)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021092Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021092MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2018] Ficev, cel cu Podul Belenski
foto Yersinia pestis [16.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [OCT-2018] Podul Belenski -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 16.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021093">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021093"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021093">Şterge vot</a></div><span id="v91021093" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021093)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021093Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021093MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2018] Podul Belenski
foto Yersinia pestis [16.10.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P05 [OCT-2018] Monumentul “Mother Bulgaria” -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 16.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021094">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021094"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021094">Şterge vot</a></div><span id="v91021094" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021094)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021094Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021094MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2018] Monumentul “Mother Bulgaria”
foto Yersinia pestis [16.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2018] Am fost acolo -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 16.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021095">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021095"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021095">Şterge vot</a></div><span id="v91021095" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021095)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021095Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021095MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2018] Am fost acolo
foto Yersinia pestis [16.10.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P07 [OCT-2018] Strada Gurko -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 16.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021096">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021096"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021096">Şterge vot</a></div><span id="v91021096" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021096)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021096Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021096MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2018] Strada Gurko
foto Yersinia pestis [16.10.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P08 [OCT-2018] Strada Gurko -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 16.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021097">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021097"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021097">Şterge vot</a></div><span id="v91021097" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021097)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021097Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021097MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2018] Strada Gurko
foto Yersinia pestis [16.10.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [OCT-2018] Strada Gurko -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 16.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021098">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021098"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021098">Şterge vot</a></div><span id="v91021098" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021098)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021098Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021098MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2018] Strada Gurko
foto Yersinia pestis [16.10.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P10 [OCT-2018] Monumentul Asanilor și Muzeul de Artă văzute de pe str Gurko -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 16.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021099">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021099"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021099">Şterge vot</a></div><span id="v91021099" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021099)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021099Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021099MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2018] Monumentul Asanilor și Muzeul de Artă văzute de pe str Gurko
foto Yersinia pestis [16.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2018] Mehana Hotel Gurko -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 16.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021100">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021100"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021100">Şterge vot</a></div><span id="v91021100" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021100)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021100Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021100MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2018] Mehana Hotel Gurko
foto Yersinia pestis [16.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [OCT-2018] Pisici pe Gurko -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 16.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021101">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021101"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021101">Şterge vot</a></div><span id="v91021101" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021101)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021101Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021101MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2018] Pisici pe Gurko
foto Yersinia pestis [16.10.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P13 [OCT-2018] Str Gurko -case -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 16.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021102">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021102"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021102">Şterge vot</a></div><span id="v91021102" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021102)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021102Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021102MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2018] Str Gurko -case
foto Yersinia pestis [16.10.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [OCT-2018] Strada Gurko -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 16.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021103">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021103"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021103">Şterge vot</a></div><span id="v91021103" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021103)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021103Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021103MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2018] Strada Gurko
foto Yersinia pestis [16.10.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P15 [OCT-2018] Cazare, ofertă pe str Gurko -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 16.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021104">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021104"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021104">Şterge vot</a></div><span id="v91021104" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021104)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021104Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021104MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2018] Cazare, ofertă pe str Gurko
foto Yersinia pestis [16.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2018] Gurko-pisică -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 16.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021105">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021105"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021105">Şterge vot</a></div><span id="v91021105" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021105)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021105Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021105MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2018] Gurko-pisică
foto Yersinia pestis [16.10.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P17 [OCT-2018] Pisică curioasă -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 16.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021106">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021106"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021106">Şterge vot</a></div><span id="v91021106" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021106)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021106Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021106MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2018] Pisică curioasă
foto Yersinia pestis [16.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [OCT-2018] Râul Yantra, văzut de pe str Gurko -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 16.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021107">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021107"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021107">Şterge vot</a></div><span id="v91021107" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021107)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021107Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021107MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [OCT-2018] Râul Yantra, văzut de pe str Gurko
foto Yersinia pestis [16.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [OCT-2018] Str Gurko -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 16.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021108">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021108"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021108">Şterge vot</a></div><span id="v91021108" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021108)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021108Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021108MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [OCT-2018] Str Gurko
foto Yersinia pestis [16.10.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P20 [OCT-2018] Geronimooo!!! -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 16.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021109">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021109"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021109">Şterge vot</a></div><span id="v91021109" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021109)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021109Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021109MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [OCT-2018] Geronimooo!!!
foto Yersinia pestis [16.10.18]
# [50 PMA, fara bonus]

[20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.136956930161 sec