37287 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Veliko Tarnovo și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
15.02.2013
DE
Avatar traian.leuca
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Ploiești
înscris/ă în 06.03.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2012
DURATA: 3 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
60 EURO
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Un oras cu aer medieval, Veliko Tarnovo.


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Mike Oldfield - Sentinel

Marturisesc ca pana sa vizitez acest oras, nu am fost fan Bulgaria.

Ba chiar vecinii, cunostintele, colegii, incepuse sa ma agaseze cu Albena, Nisipurile de Aur sau revelioane petrecute in nu stiu care localitate din Bulgaria.

Poate inchistat de prejudecati, poate influentat de mass media, cu nenumarate referiri la racketii bulgari, sau politisti corupti ce te pandesc pitulati in tufisuri, nu-mi propusesem niciodata sa vizitez Bulgaria.

Pana cand sarpele Evei, m-a "pacalit" si mi-am aruncat o privire spre destinatii Bulgaria. Asa am descoperit (si cu ajutorul AFA) orasul Veliko Tarnovo. A fost de ajuns sa vizitez fosta capitala a Bulgariei medievale, pentru ca au urmat si altele, Triavna, Albena, Balcic, din nou Veliko, plus imprejurimi.

Numit "orasul tarilor" "a treia Roma" sau "al doilea Constantinopol", Veliko Tarnovo a cunoscut o dezvoltare de amploare in perioada celui de al doilea Tarat Bulgar, condus succesiv de fratii Asan (Asen).

Orasul, pastreaza in multe puncte ale centrului vechi, obiective ale caror carecteristici constructive sunt la fel ca in perioada medievala.

Faptul ca vecinii nostrii, au reusit in ultimii ani sa reconstituie unele obiective care sa redea aspectul lor medieval, este de laudat si merita respectul nostru.

Spre deosebire de noi, care nu am stiut sa ne protejam patrimoniul istoric. Am lasat si lasam in continuare obiective istorice de mare insemnatate, sa se degradeze. Si ma refer aici nu numai la cele din perioada comunista, ci si la cele de dupa anii 90.

Ascultam la stiri, cum mostenitorii, lasa dinadins sa se distruga cladirea revendecata si castigata in instanta dupa multe si lungi procese, ca sa poata sa vanda terenul pe care este construit obiectivul respectiv.

Cand intri in Veliko Tarnovo, ai senzatia ca intri intr-o alta epoca a istoriei. Case vechi de sute de ani, suspendate deasupra raului Yantra, (unele parasite), strazi inguste pavate cu piatra si case cu o infatisare saracacioasa, toate acestea te duc cu gandul in trecut si iti lasa o impresie deosebita.

Desi orasul nu este prea mare si il poti vizita intr-o zi, sunt multe locuri unde te poti simti bine, avand in vedere si faptul ca distanta de la Bucuresti nu este prea mare.

Si apoi, am observat ca preturile sunt mult mai mici fata de celelalte orase turistice pe care le-am vizitat, incepand de la inghetata si terminand cu o masa la restaurant sau o zi de cazare.{ Pentru amatorii de fotbal: aici s-a nascut Krassimir Balakov si a copilarit Trifan Ivanov}.

Ca sa vizitezi orasul Veliko Tarnovo in centru vechi, este destul de simplu. Incepand din dreptul hotelului Yantra, se merge drept inainte pe strada Stambolov, apoi in prelungire aceeasi strada se numeste Nezavisimost (Independentei) iar in centru nou strada se numeste Vasile Levski, pana la intersectia bulevardului Bulgaria cu ulitsa Grabovski.

Cladirile din centru vechi sunt construite pe deal, cumva in terase, unele chiar pe malul raului Yantra (incepand de la cca 30 metri de la cota raului).

Pana in capatul de vest al strazii Stambolov, avem trei strazi oarecum paralele (chiar si cu raul). Intai avem raul (cota zero), iar din dreapta malului urmeaza un rand de case, strada Gurco, alt rand de case, urmeaza strada Stambolov, apoi strada Rakovski si in dreapta alte case vechi medievale.

Noi am inceput vizita orasului chiar de la inceputul strazii Stambolov, undeva in dreptul statuii lui Nikola Piccolo, un iluminist bulgar din perioada renasterii Bulgariei.

Strada cu numele Nikola Piccolo duce chiar la poarta principala a castelului Taravet si pe aceasta strada am fost si noi cazati (hotel Rashev).

Am traversat strada Stambolov pana in dreptul hotelului Yantra si a strazii care duce la Ruse, apoi in dreapta am urcat pe niste scari si am ajuns in Strada Rakovski, fosta strada

Samodovska Charshia.

Este o strada veche cu aspect medieval, ingusta si pavata cu piatra. Se numea la inceput Strada Mestesugarilor, fiind locul unde satenii din Samovodene veneau sa-si vanda marfurile. Cu timpul ei si-au deschis ateliere, s-au stabilit in oras si locul a devenit un important centru comercial.

Strada a fost restaurata in anii 80, pastrand prin aspectul sau atmosfera renasterii bulgare.

Este intesata de mici ateliere mestesugaresti, magazine, patiserii, cafenele, loc unde se pot servi diferite produse specifice perioadei trecute, cafea turceasca la nisip, baclavale, halva turceasca etc. In trecut pe aceasta strada erau foarte multe hanuri, din care s-a pastrat unul singur numit

Hanul Hadji Nikoli.

Hanul are un restaurant de lux, o frumoasa gradina de vara si un mic muzeu de arta. Construit la comanda unui negustor bogat Hadji Nikoli intre anii 1858-1862, hanul a fost restaurat partial si folosit ca muzeu etnografic in anii 60-70. In 2005 incepe marea restaurare, terminata in 2010 cand s-a deschis din nou pentru public.

Dupa ce parcurgem strada Rakovski si lasam in capatul de vest o frumoasa terasa, coboram din nou in strada Stambolov, mergem in continuare si ajungem in zona magazinelor de imbracaminte, incaltaminte, sport etc. Tot in zona gasim pe dreapta si o casa de schimb valutar (schimba si lei) iar pe stanga o banca.

Mai departe pe stanga avem Posta Centrala, iar mai inainte tot pe stanga un parculet cochet cu brazi si flori, ce are in centru un monument statuar numit,

Mama (Maika) Bulgaria.

Este un monument ridicat in memoria celor cazuti in razboaiele sarbo-bulgare, razboaiele balcanice si primul razboi mondial.

De jur imprejur sunt statui cu soldati, iar in varful statuii o femeie simbolizand Mama Bulgaria, cu un steag intr-o mana si o cununa de lauri in cealalta, simbolizand gloria. Mergand ma departe ,pe partea dreapta aflam,

Teatrul Dramatic.

Este o cladire frumoasa cu trepte mari la strada,unde am vazut multi tineri asezati sa se odihneasca. Tot in zona teatrului sunt niste tasnitori cu apa potabila, foarte rece. Am baut apa de aici si in iunie si in iulie si apa era la fel de rece (aproape la fel de rece si de buna ca cea de izvor). La capatul strazii am vizitat piata orasului,

Pazari Veliko Tarnovo

Este o piata agroalimentara foarte bine aprovizionata si cu preturi mai mici ca in pietele noastre. Sub piata am intrat intr-un supermarket, de unde ne-am aprovizionat cu cate ceva si am comparat unele preturi... Ne-am intors pe niste strazi oarecum paralele cu strada pe care am venit si am intrat intr-un frumos parc,

Marno Pole sau Parcul Central.

Este un parc de agrement pentru locuitorii orasului, cu multe alei curate, fantani arteziene cu jocuri de lumini (seara se vede foarte frumos), multe banci pentru odihna, multi copii cu role si biciclete.

Mi-a atras atentia ca in parc lumea era ordonata, civilizata, fara tipete inutile din partea copiilor si curatenie exemplara.

Dupa ce am admirat frumusetea parcului, ne-am retras la o terasa in stanga parcului, unde am servit masa intr-un cadru natural si la niste preturi convenabile (pizza 3 euro, berea 1 euro, inghetata asortata 1,5 euro). De aici am luat-o paralel cu strada principala (pe care venisem) pe strada Stambolyski, apoi pe podul de lemn cu acelasi nume am ajuns la,

Monumentul fratilor Asan (Asen).

Este un monument inchinat in memoria celor patru tari sub conducerea carora s-a infaptuit al doilea Tarat Bulgar. Istoria acestor tari este una deosebit de captivanta si ofera o sumedenie de date, desi exista controverse cu privire la originea tarilor, la denumirea taratului si al perioadei de existenta.

Istoricii nostri sustin ca fratii Asan (Asen) sunt de origine vlaha si taratul s-a numit Taratul Romano-Bulgar (1185-1258), iar istoricii bulgari sustin Taratul Bulgar de la 1185 si pana la 1393, cand a fost cucerit de turci.

Indiferent cine are dreptate, fratii Asan (Asen) au avut un rol deosebit in dezvoltarea Bulgariei si in evolutia Imperiului Bizantin. Langa monument se afla o cladire medievala ce gazduieste un muzeu de arta, iar apoi pe o alee frumoasa strajuita de copaci, pe langa rau se ajunge in

Parcul Sveta Gora.

Dupa ce am vizitat parcul am luat-o inapoi pe podul de lemn, apoi in dreapta pe strada Hadzhi Dimitar si am intrat pe

Strada Gurco.

Din cate am aflat este cea mai veche strada in stil medieval, care s-a pastrat pana astazi (inclusiv unele case). Strada poarta numele generalului rus sub conducerea caruia a fost eliberat orasul Veliko de sub imperiul otoman in 1877. La inceput de strada pe stanga se afla un han vechi cu restaurant la parter (Taverna Gurco) ornat cu multe flori la intrare. De-a lungul strazii, case cocotate pe stanci, cu trepte de acces din piatra, iar aproape de capat o casa

Casa lui Serakfin.

Este o casa veche construita in secolele XVII-XIX si adaposteste un muzeu etnografic. Pe niste scari din piatra si apoi pe o ulita ingusta in panta,cu multe pisici (foarte sperioase, nu ca cele din Cipru) am iesit in strada Stambolov si de aici la hotel.

A fost prima zi a sejurului in Veliko Tranovo. A urmat a doua zi partea care mi-a placut cel mai mult si anume vizita la cetatea tarilor.

Cetatea Tarevet (Tsaravetz)

Chiar cu riscul de a repeta ce s-a mai scris despre aceasta cetate, am sa relatez si eu ce am aflat si vazut, pentru ca... "am fost acolo". Cetatea este locul unde au locuit tarii Bulgariei impreuna cu alaiul de servitori, in timpul celui de al doilea Tarat Bulgar.

Cu o istorie foarte veche, cetatea a fost transformata si intarita din temelii de cei trei frati Asan, Petru (Petar), Asen si Kaloyan. Cetatea ridicata pe o colina inalta, este inconjurata de raul Yantra si are trei intrari, metereze de aparare si creneluri de tragere.

Intrarea principala se face din prelungirea strazii Nikola Piccolo. Imediat dupa poarta de intrare, exista un teatru de papusi, la care se explica istoria castelului in mai multe limbi (inclusiv romana).

In partea dreapta sus, pe un colt de cetate, se afla locul unde erau aruncati tradatorii si prizonierii in raul Yantra. La cea mai inalta cota se afla Catedrala Patriarhiei, cu picturi murale in stil modernist si turnul unde Kaloyan l-a tinut prizonier pe Balduin I imparatul Bizantului (unde a si murit). In stanga catedralei se afla ruinele Palatului Regal.

Un pic mai jos, in dreapta catedralei, este un mic local cu produse de patiserie, unde te poti odihni si servi o bere sau un suc.

Seara incepand cu orele 21, la castel, am vazut cel mai frumos spectacol de sunet si lumini din cate am vazut pana acum. Inainte de vizionare, aflasem ca spectacolul este compus (regizat) de bulgari, in cooperare cu un un inginer ceh si sunt putine de acest fel in lume.

Noi l-am vazut de pe digul de deasupra raului Yantra (langa hotel Rashev) in conditii deosebite. Inceperea spectacolului este anuntat prin dangate repetate de clopote din cetate.

Apoi se lumineaza cu lumina galbena toata circumferinta cetatii (zidurile), dupa care se schimba culoarea in verde, rosu, albastru (nu neaparat in aceasta ordine). Se lumineaza apoi portiuni din cetate in culori aprinse, meterezele, portile, palatul ,catedrala etc

Alte lumini se aprind pe rand cateva fractiuni de secunda din intunericul parcului, dand impresia unor bombe... Urmeaza o succesiune de aprinderi, stingeri de lumini, care creeaza niste umbre ce da impresia ca cineva umbla prin parc. Aceste umbre sunt insotite de tipete stridente. Se spune ca sunt tipetele fecioarelor, care au fost rapite in timpul asediului cetatii de catre otomani.

Spre final trei lasere foarte puternice brazdeaza cerul deasupra orasului. Apoi clopotele bat din nou si anunta sfarsitul spectacolului.

Spectacolul (care dureaza cca 1/2 ora) din pacate nu are un program afisat. Noi l-am vazut in doua zile consecutive in perioada 16 iunie (vineri) -19iunie (luni) si credem ca l-am vazut sambata si duminica. Din lipsa de informatii, multi au ratat acest interesant joc de lumini.

Acesta a fost sejurul nostru in Veliko Tarnovo, credem ca a fost unul destul de reusit, va invitam si pe dumneavoastra si va dorim drum bun.

---
Impresii încărcate de traian.leuca in 15.02.2013 19:36:00

Validat / Publicat: 15.02.13 21:29:01


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în BULGARIA
 • Alte destinații turistice prin care a fost: Anglia, Austria, Italia, Franta, Cehia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Croatia, Ungaria.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 5637


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (traian.leuca); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  24950 PMA (din 27 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de traian.leuca? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster10
[15.02.13 21:33:59]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dragos
[15.02.13 23:38:58]
» mesaj pers

   @traian. leuca: Doar câteva mici corecții:

ulitsa Grabovski
este de fapt bulevard, nu stradă (улица) și o cheamă Gabrovski (Nikola Gabrovski/Никола Габровски, mai precis).

iar din dreapta malului urmeaza un rand de case, strada Gurco, alt rand de case, urmeaza strada Stambolov, apoi strada Rakovski si in dreapta alte case vechi medievale.

   Hmmm... cam încurcat. De ce? Yantra curge de la Sud spre Nord (se varsă în Dunăre), așadar malul dinspre strada Gurko, respectiv Stambolov este (d. p. d. v. geografic vorbind) malul stâng al râului. A doua 'dreaptă' pomenită în text e deja... pierdută, cel puțin pentru mine... Probabil te referi la direcția spre est/est-nord-est.

   Oricum, mă bucur când mai dau peste cineva care a descoperit și alte frumuseți ale Bulgariei decât Balcicul și Albena.

   Și după câte văd, ți-au rămas destule de văzut (ca și mie!) deci vei mai reveni.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- traian.leuca
[16.02.13 00:07:14]
» mesaj pers

   @Dragos: Multumesc pentru observatie. Descrierea din dreapta raului (spre centru nou) am luat-o ca o dreapta imaginara, pornind dintr-un punct de la rau si pana sus in strada Rakovski.

   Adica ce este in dreapta raului, fata de directia mea de mers.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iulianic
[16.02.13 09:34:20]
» mesaj pers

   @traian. leuca: Mi-a plăcut review-ul tău. Îl consider bun şi util mai ales pentru cei care nu au mai fost acolo, de acea mă bucur că eu sunt aceea care îţi acordă superbonusul.

   Prin Veliko Tarnovo am trecut doar o dată şi am făcut o scurtă oprire. Ne întorceam dintr-un circuit şi trebuia să ne cheltuim ultimii bani bulgăreşti înainte de a intra în România. Review-ul tău mi-a arătat cât de multe se pot vizita într-un oraş atât de apropiat de noi. Mulţumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- traian.leuca
[16.02.13 09:56:39]
» mesaj pers

   @iulianic: Si eu multumesc pentru apreciere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster13
[16.02.13 10:31:43]
» mesaj pers

   Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[16.02.13 12:23:16]
» mesaj pers

   @webmaster13: Multumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Krisko
[17.02.13 02:14:29]
» mesaj pers

   @traian. leuca: Aș mai adăuga la cele deja prezentate:

vecinii nostrii, au reusit in ultimii ani sa reconstituie unele obiective care sa redea aspectul lor medieval

   reconstrucția cetății Tsarevets a fost realizată în mai multe etape, începând din 1930 pană in 1981 (aniversarea a 1300 de ani de la înființarea statului Bulgar), nefiind o lucrare recentă.

Este un monument (Maika Bulgaria) ridicat in memoria celor cazuti in razboaiele sarbo-bulgare, razboaiele balcanice si primul razboi mondial.

   este comemorat totodată și războiul Ruso-Turc (1877/1878 - la care a participat și armata Principatului României), în urma căruia după aproape cinci secole de ocupație otomană Bugaria și-a recăpătat independența.

Langa monument(ul fratilor Asan) se afla o cladire medievala ce gazduieste un muzeu de arta

   clădirea a fost construită in 1927, galeria de artă Boris Denev fiind deschisă din 1985.

   Felicitări, un review util, bine structurat. Aștept să citesc și impresiile de la Minotel Rashev

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1050 PMA1 (din 4 voturi)]
- traian.leuca
[17.02.13 09:12:14]
» mesaj pers

   @Krisko: Multumesc pentru aprecieri.

   O sa incerc sa descriu si hotelul, desi poze am numai cu restaurantul panoramic de la etaj.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- amalasunda
[15.07.14 23:34:02]
» mesaj pers

   @traian. leuca: Spectacolul de lumini din cetate este de fapt spectacolul de opera si balet ce se desfasoara in fiecare vara din 1985 incoace, Stage of the ages... Eu merg de cativa ani acolo pentru a vedea aceste spectacole ale Operei din Sofia. In anul 2012 a fost "Turandot" de Puccini (asta am vazut-o eu). Pentru anul acesta velikoturnovo.info/en/stage-of-the-ages

   Biletele se cumpara de pe net, pentru ca spectacolele se tin cu casa inchisa...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Dragos
[16.07.14 00:04:14]
» mesaj pers

   @amalasunda:

Spectacolul de lumini din cetate este de fapt spectacolul de opera si balet ce se desfasoara in fiecare vara din 1985 incoace, Stage of the ages...

   Regret că trebuie să te contrazic: „Stage of the ages” e una (un eveniment), iar spectacolul de lumini și sunet e alta (un cu totul alt eveniment):

   velikoturnovo.info/en/sound-and-light (că tot ai pomenit de saitul oficial al târgului).

   E drept, și spectacolul menționat de tine merită văzut. Pare a fi ceva de calibrul celor de prin Italia...

   Bilete se pot cumpăra de pe eventim.bg.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- amalasunda
[16.07.14 00:12:15]
» mesaj pers

   @Dragos: De asta nu stiam. Am crezut ca autorul articolului, fiind in afara cetatii nu a stiut despre ce e vorba si fiind vara... Uite-asa mai aflam cate ceva...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[20] foto. Click pe poze pentru a le mări

P02 [JUN-2012] Cetatea Tarevet in perioada celui de al doilea Tarat Bulgar. Fresca de la castel. Veliko Tarnovo, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 15.02.13] - <span class="allrVotedi" id="av400906">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv400906"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=400906">Şterge vot</a></div><span id="v9400906" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(400906)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f400906Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e400906MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2012] Cetatea Tarevet in perioada celui de al doilea Tarat Bulgar. Fresca de la castel. Veliko Tarnovo, Bulgaria.
foto traian.leuca [15.02.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2012] Poarta intrare cetatea Tarevet. Veliko Tarnovo, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 15.02.13] - <span class="allrVotedi" id="av400907">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv400907"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=400907">Şterge vot</a></div><span id="v9400907" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(400907)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f400907Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e400907MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2012] Poarta intrare cetatea Tarevet. Veliko Tarnovo, Bulgaria.
foto traian.leuca [15.02.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P04 [JUN-2012] Intrarea principala in cetatea Tarevet. Veliko Tarnovo, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 15.02.13] - <span class="allrVotedi" id="av400908">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv400908"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=400908">Şterge vot</a></div><span id="v9400908" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(400908)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f400908Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e400908MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2012] Intrarea principala in cetatea Tarevet. Veliko Tarnovo, Bulgaria.
foto traian.leuca [15.02.13]
# [50 PMA, +BONUS]P05 [JUN-2012] Cartierul Asenov, vazut din cetatea Tarevet. Veliko Tarnovo, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 15.02.13] - <span class="allrVotedi" id="av400909">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv400909"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=400909">Şterge vot</a></div><span id="v9400909" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(400909)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f400909Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e400909MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2012] Cartierul Asenov, vazut din cetatea Tarevet. Veliko Tarnovo, Bulgaria.
foto traian.leuca [15.02.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2012] Baza Monumentului fratilor Asan (Asen) Veliko Tarnovo, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 15.02.13] - <span class="allrVotedi" id="av400910">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv400910"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=400910">Şterge vot</a></div><span id="v9400910" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(400910)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f400910Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e400910MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2012] Baza Monumentului fratilor Asan (Asen) Veliko Tarnovo, Bulgaria.
foto traian.leuca [15.02.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2012] Monumentul Fratilor Asan (Asen) Veliko Tarnovo, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 15.02.13] - <span class="allrVotedi" id="av400911">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv400911"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=400911">Şterge vot</a></div><span id="v9400911" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(400911)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f400911Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e400911MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2012] Monumentul Fratilor Asan (Asen) Veliko Tarnovo, Bulgaria.
foto traian.leuca [15.02.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2012] Turnul catedralei din Cetatea Taravet. Veliko Tarnovo, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 15.02.13] - <span class="allrVotedi" id="av400912">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv400912"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=400912">Şterge vot</a></div><span id="v9400912" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(400912)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f400912Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e400912MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2012] Turnul catedralei din Cetatea Taravet. Veliko Tarnovo, Bulgaria.
foto traian.leuca [15.02.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2012] Catedrala Patriarhala de la Cetatea Tarevet. Veliko Tarnovo, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 15.02.13] - <span class="allrVotedi" id="av400913">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv400913"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=400913">Şterge vot</a></div><span id="v9400913" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(400913)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f400913Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e400913MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2012] Catedrala Patriarhala de la Cetatea Tarevet. Veliko Tarnovo, Bulgaria.
foto traian.leuca [15.02.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2012] Turn de aparare si creneluri de tragere, vazut de la catedrala. Cetatea Tarevet, Veliko Tarnovo, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 15.02.13] - <span class="allrVotedi" id="av400914">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv400914"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=400914">Şterge vot</a></div><span id="v9400914" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(400914)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f400914Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e400914MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2012] Turn de aparare si creneluri de tragere, vazut de la catedrala. Cetatea Tarevet, Veliko Tarnovo, Bulgaria.
foto traian.leuca [15.02.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2012] Ruina incapere, Cetatea Tarevet. Veliko Tarnovo, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 15.02.13] - <span class="allrVotedi" id="av400915">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv400915"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=400915">Şterge vot</a></div><span id="v9400915" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(400915)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f400915Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e400915MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2012] Ruina incapere, Cetatea Tarevet. Veliko Tarnovo, Bulgaria.
foto traian.leuca [15.02.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2012] Zid cu turn de aparare, Cetatea Tarevet. Veliko Tarnovo, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 15.02.13] - <span class="allrVotedi" id="av400916">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv400916"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=400916">Şterge vot</a></div><span id="v9400916" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(400916)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f400916Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e400916MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2012] Zid cu turn de aparare, Cetatea Tarevet. Veliko Tarnovo, Bulgaria.
foto traian.leuca [15.02.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2012] Turn de aparare si creneluri de tragere, Cetatea Tarevet. Veliko Tarnovo, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 15.02.13] - <span class="allrVotedi" id="av400917">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv400917"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=400917">Şterge vot</a></div><span id="v9400917" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(400917)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f400917Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e400917MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2012] Turn de aparare si creneluri de tragere, Cetatea Tarevet. Veliko Tarnovo, Bulgaria.
foto traian.leuca [15.02.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2012] Turn aparare Cetatea Tarevet. Veliko Tarnovo, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 15.02.13] - <span class="allrVotedi" id="av400918">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv400918"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=400918">Şterge vot</a></div><span id="v9400918" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(400918)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f400918Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e400918MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2012] Turn aparare Cetatea Tarevet. Veliko Tarnovo, Bulgaria.
foto traian.leuca [15.02.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2012] Scara acces casa pe strada Gurco. Veliko Tarnovo, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 15.02.13] - <span class="allrVotedi" id="av400920">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv400920"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=400920">Şterge vot</a></div><span id="v9400920" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(400920)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f400920Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e400920MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2012] Scara acces casa pe strada Gurco. Veliko Tarnovo, Bulgaria.
foto traian.leuca [15.02.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2012] Hotelul Gurco de pe strada cu acelasi nume. Veliko Tarnovo, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 15.02.13] - <span class="allrVotedi" id="av400921">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv400921"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=400921">Şterge vot</a></div><span id="v9400921" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(400921)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f400921Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e400921MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2012] Hotelul Gurco de pe strada cu acelasi nume. Veliko Tarnovo, Bulgaria.
foto traian.leuca [15.02.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2012] Casa pe strada Gurco. Veliko Tarnovo, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 15.02.13] - <span class="allrVotedi" id="av400923">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv400923"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=400923">Şterge vot</a></div><span id="v9400923" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(400923)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f400923Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e400923MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2012] Casa pe strada Gurco. Veliko Tarnovo, Bulgaria.
foto traian.leuca [15.02.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2012] Catapulta de la Cetatea Tarevet. Veliko Tarnovo, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 15.02.13] - <span class="allrVotedi" id="av400924">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv400924"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=400924">Şterge vot</a></div><span id="v9400924" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(400924)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f400924Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e400924MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2012] Catapulta de la Cetatea Tarevet. Veliko Tarnovo, Bulgaria.
foto traian.leuca [15.02.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2012] Intrarea in hanul Gurco. Veliko Tarnovo, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 15.02.13] - <span class="allrVotedi" id="av400925">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv400925"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=400925">Şterge vot</a></div><span id="v9400925" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(400925)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f400925Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e400925MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2012] Intrarea in hanul Gurco. Veliko Tarnovo, Bulgaria.
foto traian.leuca [15.02.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [JUN-2012] Strada Gurco. Veliko Tarnovo, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 15.02.13] - <span class="allrVotedi" id="av400926">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv400926"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=400926">Şterge vot</a></div><span id="v9400926" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(400926)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f400926Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e400926MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUN-2012] Strada Gurco. Veliko Tarnovo, Bulgaria.
foto traian.leuca [15.02.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [JUN-2012] Ruinele Palatului Regal de la Cetatea Tarevet. Veliko Tarnovo, Bulgaria. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 15.02.13] - <span class="allrVotedi" id="av400928">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv400928"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=400928">Şterge vot</a></div><span id="v9400928" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(400928)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f400928Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e400928MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JUN-2012] Ruinele Palatului Regal de la Cetatea Tarevet. Veliko Tarnovo, Bulgaria.
foto traian.leuca [15.02.13]
# [0 PMA, fara bonus]

[20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.123032093048 sec