ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.01.2015
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 19.08.11
STATUS: GOLD
LUNA
DEC-2014
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Un restaurant foarte bun in Nessebar - Flagman

TIPĂREȘTE

Imediat după Crăciun ne-am hotărât să petrecem Revelionul pe litoralul bulgăresc. Întotdeauna este o soluție foarte bună atunci când te "trezești" prea târziu. Am știut de la început că vrem la Nessebar, ni se părea cel mai potrivit pentru perioada de iarnă. Am făcut o escală la Balchik de o noapte, un bun prilej pentru vizita de a doua zi la Palatul/Gradina Reginei Maria. Am ajuns în Nessebar, prima seară am mâncat la Restaurantul The Sea Wolf, descris în detaliu de Amero. Fiind deja 31 decembrie erau puține restaurante deschise. Ne-au încântat foarte mult acvariile cu pești, broaște țestoase și alte animale/plante marine de la Sea Wolf. Mâncare corectă, prețuri corecte, atitudine corectă, dar cam atât. Fiind veterani în Bulgaria, ne doream mai mult. Așa că în următoarele zile am încercat la vecinii lui Sea Wolf, Flagman pe numele lor. Să încep descrierea propriu-zisă, destul cu introducerea:

1. Salată rucola, iceberg, brânză de capră coaptă, pere murate. Aspect revigorant, foarte diferit de salatele obișnuite, gust foarte bun, 300 gr/8,89 leva.

În poză o să observați și o bucată de pâine cu brânză pe deasupra. Noi am cerut parlenka cu brânză si usturoi, am primit ce vedeți (erau două felii). Nu știu cum era trecută în meniul lor, gust foarte bun, preț: 3,5 leva.

2. O altă salată interesantă a fost cea cu roșii decojite, brânză de bivoliță, ardei copți și măsline. Roșiile decojite sunt o soluție rezonabilă pentru perioadele în care roșiile sunt tari și nu au gust. 300 gr/8,29 leva.

3. Risotto cu păstrăv afumat, parmezan si pătrunjel. Excelent. Poate prea mult păstrăv si prea mult parmezan. 400 gr/12,49 leva.

4. Am comandat și un orez sălbatic cu pătrunjel, a vrut musai cel mic... Sălbatice erau doar câteva boabe, restul era orez alb clasic, prea multă zeamă de lămâie, 5,29 leva. În altă zi am cerut fără zeamă de lămâie, am primit un orez complet alb, fără acele câteva boabe sălbatice :-)

5. Am mai încercat o salată interesantă: morcovi, mere, țelină, brânză de capră și semințe de pin. 300 gr/8,89 leva (foarte obositor obiceiul ăsta al lor cu prețurile "psihologice"). Gust bunicel, nu prea se potriveau ingredientele între ele după gusturile noastre.

6. Supă de pește, foarte gustoasă, 350 gr/5,69 leva.

7. Lufar mic la grătar, 300 gr/15,89 leva (moment în care ne-am adus aminte de peștii de la Sinemoretz, pe care l-am și revizitat cu această ocazie).

8. Am mai comandat și parlenka cu usturoi. A venit o pâine foarte gustoasă cu unt si usturoi, model nou, ca și cea cu brânză. Aceasta era mai ieftină, 3 leva.

Am lăsat la final două specialități foarte gustoase.

9. Midii umplute cu orez, rețetă veche din Nessebar. Foarte gustos, mai ales că midiile nu au un gust prea puternic de felul lor. 450 gr/14,89 leva.

10. Ciroz - pește uscat si zvântat, mărar și oțet, 75 gr/9,89 leva. O modalitate foarte veche de conservare. Pisica de mare de la intrare, cea agățată fâșii la intrare (căci despre ea era vorba, dar e posibil să se facă din mai multe specii) era pusă puțin pe grătar, amestecată cu cele de mai sus și devenea un aperitiv excelent. În poza de la Amero am descoperit și la The Sea Wolf peștii ținuți afară, anul acesta doar Flagman zvânta pești în frig.

O experiență foarte plăcută, rar am întâlnit această grijă-mai degrabă modernă- pentru aspect în restaurantele tradiționale bulgărești. Ne-am întors și la vecinii de la The Sea Wolf, acvariile erau foarte atrăgătoare pentru cel mic... deși mai ieftin și mai prietenos, pierde la capitolul aspect și ofertă.

Localizarea este simplă: la intrarea în Old Nessebar, în partea dreaptă.


[fb]
---
Trimis de nila moromete in 07.01.15 00:27:24
Validat / Publicat: 07.01.15 10:02:29
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.

VIZUALIZĂRI: 4827 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nila moromete); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Salată roșii decojite, brânză de bivoliță, ardei copți și măsline.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16850 PMA (din 18 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

puiutea
[07.01.15 10:55:06]
»

"Băi Nilă'm! " Mi-ai făcut poftă de mâncare la bulgari, m'! Serios vorbind, review-ul e foarte util datorită prețurilor postate, lucru care nu prea e făcut de mulți useri, dar - cred eu - e important, mai ales dacă te duci pe sistem self-catering!

Concedii frumoase în continuare!

F2A1C
[07.01.15 11:41:13]
»

Descrierile ca descrierile, credeam ca rezist. Un sincer "huo! " si "sa-ti fie rusine" pentru poze: abia am mincat si mi-e foame iar.

In alta ordine de idei, "nicio masa fara brinza" - era o pancarta atirnata deasupra alimentarelor pe vremea neregretatului; o alta era "consumati peste oceanic". Nostalgia, ha?

nila morometeAUTOR REVIEW
[09.01.15 13:33:37]
»

@F2A1C - Hahaha... nu e de la nostalgie, dar m-am hotărât să nu mănânc carne terestră sau aeriană o perioadă, așa că abia așteptam puțin pește de la vecini. Și dacă nu mănânci carne, brânza vine de la sine (altfel ai muri de foame în restaurantele clasice).

PS: Și mie mi-e foame de câte ori mă gandesc la mesele bulgărești avute de-a lungul timpului :-)

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster26
[02.05.18 17:56:03]
»

Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Nessebar?, NESSEBAR" (nou-creată pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
F2A1C, nila moromete
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Nessebar și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.043355941772461 sec
    ecranul dvs: 1 x 1