85943 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Turtucaia

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
21.05.2018
DE
Avatar iulianic
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.05.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAY-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

O zi la Turtucaia - Tutrakan


De pe malul românesc al Dunării, de la Oltenița, priveam dincolo de ape dealurile înverzite ale Bulgariei pe care se înșiruie una lângă alta vechile case pescărești de la Turtucaia. Sau Tutrakan, cum îi zic bulgarii. Visam să ajung să le văd îndeaproape și mai ales visam să ajung să văd Memorialul și Cimitirul militar de la Turtucaia. Știam că dealurile din jur găzduiesc periodic fastuoase și spectaculoase comemorări ale eroilor căzuți în lupte, cu reconstituiri ale faptelor de arme, cu militari în uniforme de epocă..., dar chiar și fără ceremonii grandioase locul tot mă atrăgea.

M-am bucurat când am aflat că grupul cu care am vizitat Fortul 13 Jilava intenționa o scurtă incursiune peste Dunăre, la Turtucaia. Din păcate, programul nostru de viață nu ne permitea din nou alipirea de acest grup la data la care se planificase vizita, dar în compensare, fără nici o pregătire prealabilă, într-o zi de duminică, am urcat în mașină și am plecat doar noi doi. Drumul de la București până la Ruse este cel cunoscut, bun (s-a mai reparat și porțiunea de lângă capătul de pod de pe malul românesc, iar taxa de trecere a crescut cu 1 leu, devenind - deci - 14 lei). La punctul de control al documentelor, deși autoturismele înaintau pe un singur fir, așteptarea a fost de numai 20 de minute. Ajunși pe pământ bulgar, la prima intersecție am virat stânga și am continuat de-a lungul Dunării până la Turtucaia. Cu un trafic redus, mărginit de arbori umbroși și colorat de pâlcuri purpurii de maci, drumul este foarte frumos.

La Turtucaia am găsit un orășel liniștit, aproape pustiu și parcă trist. Am intrat în oraș pe Str. Transmariska și am oprit la un moment dat pentru a ne orienta. În jur, nici țipenie de om. Voiam să ajungem în centru, să vizităm muzeele și să vedem Dunărea în unduirea ei leneșă, despărțind Oltenița de Turtucaia. Încercând să găsim Muzeul Pescuitului dunărean, internetul - apelat de pe telefonul mobil (pe teritoriul Bulgariei Wi Fi este gratuit și neparolat, oferit pe zone geografice) - ne-a răspuns laconic: "Obiectivul se află la 10 m". Așadar, pentru a-l descoperi, ar fi fost suficient să privim mai atent în jur. În dreapta, la capătul unei scări de piatră flancată de o statuie și două ancore, într-o clădire verzuie, bine îngrijită, se află Muzeul Pescuitului dunărean sau - cum este scris pe plăcuța trilingvă de la intrare (bulgară, română și engleză) - "Muzeul pescarul dunărean și construcția de bărci". Muzeul a fost deschis publicului în 1974, taxa de vizitare fiind simbolică (2 leva/persoană, copiii și pensionarii doar 1 leva/persoană). În câteva încăperi bine amenajate, care se succed labirintic, pe fondul sonor al melodiei "Valurile Dunării", am văzut fotografii, un certificat de pescar, tot felul de obiecte necesare pescuitului, interiorul unei locuințe pescărești, precum și un atelier de construcție a ambarcațiunilor de pescuit cu macheta bărcii "Tutrakanka" construită pentru prima oară de Peter Chorikov, la începutul sec. XX, la Turtucaia.

Continuând doar foarte puțin pe aceeași stradă, ajungem în centrul orașului. Piața Suvorov ne-a întâmpinat cu statuia generalului Aleksandr Suvorov cel care a trecut prin Turtucaia cu ocazia războiului Ruso-Turc din 1768-1774. Muzeul de Istorie și fosta școală românească (acum galerie de artă și casă de ceremonii), cu bustul generalului Panteley Kiselov - important personaj în Bătălia de la Turtucaia, au alături un spațiu de parcare nu prea mare, dar suficient. Acolo - gratuit - am lăsat mașina și am pornit în explorarea pietonală a orașului.

Muzeul de Istorie este unul dintre obiectivele cele mai importante din oraș. Programul de vizitare este: luni - vineri între orele 08.00-12.00 și 13.00-17.00, iar sâmbăta și duminica între orele 08.00-16.00. Pasionații de istorie vor petrece cu siguranță ceva timp încercând să descopere și să înțeleagă istoria locului dintr-o altă perspectivă, cea bulgărească.

La intrarea în muzeu se află un lapidariu și o impresionantă imagine a Bătăliei de la Turtucaia. Încet, pașii ne poartă prin perioade istorice amintind evenimente și fapte pe care istoria nu poate și nici nu trebuie să le uite. Perioada de stăpânire otomană menționează vitejia voievozilor români care au ajuns până la malurile Dunării, la Turtucaia, iar perioada războaielor ruso-turce amintește de schimbul de focuri de artilerie din 1877 dintre Oltenița și Turtucaia.

Fără îndoială, cea mai interesantă și cea mai încărcată de evenimente este perioada 1913-1940 când Turtucaia a schimbat mai mulți stăpânitori. Revenind României după cel de-al Doilea Război Balcanic (1913), în 1916 a fost locul unei aprige bătălii soldată cu o înfrângere pe cât de surprinzătoare, pe atât de umilitoare pentru români, iar pentru bulgari cu o victorie înscrisă în istoria lor cu numele de "Epopeea de la Turtucaia". Perioada interbelică, atunci când Turtucaia aparținea României, vorbește despre rezistența bulgară față de tentativele de deznaționalizare a ocupanților români care dăduseră regiunii un nou nume: "Cadrilater".

Nu intru în amănunte pentru că nu acesta este scopul articolului. Știu că cei interesați de adevărurile istorice nu le vor căuta aici. Am menționat Muzeul de Istorie și ceea ce se poate vedea acolo mai ales pentru a avertiza eventualii viitori vizitatori români de perspectiva diferită în care sunt prezentate evenimentele.

Plimbarea pietonală care a urmat ne-a mai limpezit gândurile și ne-a readus sentimental în realitatea cotidiană. Pe lângă muzeu, o scară în coborâre duce la o străduță și la parcul de pe malul Dunării. Am văzut și am fotografiat clădiri vechi, foarte frumoase, multe dintre ele părăginite, datând din perioada interbelică, din vremea când Turtucaia era pământ românesc. În parc, pe un solid soclu de beton, poate fi admirat un vapor aparținând flotei sovietice de război, care a acostat la Turtucaia în 1944.

Ruinele castrului roman Transmariska aflate în extremitatea vestică a parcului nu m-au impresionat prea mult. Practic este vorba de o reconstrucție a unui zid cu două turnuri care au constituit cândva latura sudică a fortificației antice romane Transmarisca. Totul este nou, prea nou, cu podețe și scări cu balustrade metalice, cu alei dalate și cu panouri explicative de unde cei interesați pot afla amănunte istorice (în bulgară și engleză).

Un loc foarte plăcut și pe care n-ar trebui să-l ratați dacă ajungeți la Turtucaia este Cartierul Pescarilor. Biserica Sf. Nicolae ale cărei turle se văd de la distanță, aflată la doar câteva sute de metri de Piaţa Suvorov, poate fi un bun reper.

Cartierul Pescarilor este poate cel mai pitoresc loc din oraș. Pe o străduță pietruită, de o parte și de alta, se înșiruie căsuțe tipic bulgărești, cu bovindouri, cu ziduri albe și cu acoperișuri de țiglă roșiatică, unele dintre ele împrospătate de reastaurări, iar altele vădit afectate de trecerea vremii sau chiar dărăpănate. Aproape toate au "parcate" lângă un zid câte o barcă veche, astăzi mai mult un simbol. Am văzut și piața de pește acum fără nici o activitate, pe care flutură steagul Bulgariei și cel al Uniunii Europene.

Biserica Sfântul Nicolae din Cartierul Pescarilor atrage atenția oricărui trecător mai ales prin arhitectura sa. Este mare, frumoasă la exterior, dar necesitând unele lucrări de renovare. Poarta fiind încuiată, n-am văzut și interiorul, în schimb, câteva informații disponibile și în engleză, ne-au făcut să înțelegem că biserica înălțată în anul 1865, a trăit în ritmul evenimentelor care s-au succedat în zonă. În 1913, când orașul a fost ocupat de români, biserica a fost jefuită, iar cărţile de rugăciune bulgăreşti au fost arse. În Biserica Sf. Nicolae bulgarii au făcut slujbe speciale pentru cei căzuţi în Bătălia de la Turtucaia din 1916 şi pentru revenirea Dobrogei de sud Bulgariei în 1940. Am fotografiat acest panou, iar dacă este necesar, voi atașa imaginea.

Revenind la mașină și întorcându-ne la prima bifurcație de la intrarea în oraș, am urmat indicatorul spre dreapta, în urcuș, pe strada Aleksandar Stamboliyski. Dacă faceți aici un scurt popas, veți avea parte de încântătoare panorame cu malul românesc al Dunării, cu orașul Oltenița și - bineînțeles - veți putea face fotografii frumoase. Drumul spre Memorialul și Cimitirul militar de la Turtucaia de 9-10 km, ne scoate din oraș și ne poartă peste câmpuri acolo unde își dorm somnul glorios eroii din 1916.

Citisem de curând "Amintiri din luptele de la Turtucaia" semnate de George Topîrceanu, în care evocă o parte din momentele grele de la Turtucaia. Ceea ce pentru Bulgaria este "epopeea de la Turtucaia", pentru România este unul dintre cele mai tragice episoade ale istoriei sale.

Între 1 și 6 septembrie 1916, la Turtucaia a curs mult sânge românesc și asta nu trebuia uitat. Cimitirul Militar pe care urma să-l vizităm și noi a fost construit de români în 1926, la zece ani de la marea bătălie, pentru comemorarea tuturor celor căzuți: români, bulgari, germani și turci. Memorialul a fost construit de bulgari, după 1940.

Am intrat pe poarta principală a memorialului, întotdeauna deschisă și dispusă a primi pe orice vizitator. Panoul bilingv de la intrare informează că "Turtucaia este un nume momorabil și sfânt în războaiele de unitate națională". Două tunuri străjuiesc intrarea. La capătul aleii se află o monumentală decorație militară bulgară, iar la stânga o biserică înălțată după 1990 pentru comemorarea eroilor. În dreapta este intrarea în cimitir flancată de două plăci de marmură cu explicații numai în bulgară. Planul bătăliei înfățișat pe una dintre ele este însă destul de edificator pentru oricine cunoaște cât de cât momentul istoric.

Dincolo de poartă privirile ne sunt atrase de un obelisc de piatră pe care este inscripționat în română, bulgară, germană și turcă "Onoare și admirație celor ce au știut să moară vitejește pentru țara lor". Inscripția turcă este în alfabet arab și abia mai târziu am înțeles că astfel a fost respectată grafia vremii, reforma lui Mustafa Kemal Atatürk înfăptuindu-se ceva mai târziu.

În Cimitirul militar de la Turtucaia - în morminte individuale și în două gropi comune (două imense movile înierbate pe care se află câte o cruce de piatră) - sunt înhumați aprox. 8000 de eroi. Multe dintre mormintele individuale poartă inscripția "necunoscut". Pe margini, în partea stângă, sunt nesfârșite liste cu numele celor jertfiți și cu alte inscripții în bulgară, greu de înțeles pentru noi.

Doar noi doi - eu și soțul meu - am petrecut ceva timp în cimitir, fotografiind, observând, comentând. Gândul ne purta înapoi în timp, încercând să ne reprezentăm scenele de luptă de acum mai bine de 100 de ani. Vizita la Memorialul și Cimitirul militar de la Turtucaia a fost pentru noi ceva unic și aș îndrăzni să recomand oricărui român care trece prin apropiere să dedice câteva ore amintirii celor care și-au dat viața pentru noi.

În Bătălia de la Turtucaia pierderile românești s-au cifrat la aprox. 34000 de morți, răniți și dispăruți. 3500 de ostași au reușit să iasă din încercuirea trupelor bulgaro-germane refugiindu-se spre Silistra, în timp ce alți 2000 au scăpat cu viață trecând Dunărea spre Oltenița, înot sau cu ajutorul marinei fluviale române. Pierderile sângeroase ale românilor - morți și răniți - au totalizat 160 de ofițeri și 6000 de soldați. 480 de ofițeri și 28000 de soldați au fost luați prizonieri.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de iulianic in 21.05.2018 14:56:27

Validat / Publicat: 21.05.18 18:27:15


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în BULGARIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 2050


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  43600 PMA (din 32 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de iulianic? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[21.05.18 18:25:57]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Descoperă Turtucaia, SILISTRA" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[21.05.18 22:50:16]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[22.05.18 10:09:11]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[22.05.18 13:06:12]
» mesaj pers

   @iulianic: Interesant articol! Linia Dunării e înțesată de istorie, de fapte de arme, de sânge...

   La 1 septembrie 1916, după primele atacuri de la Turtucaia, istoricul Nicolae Iorga scria într-un articol:

    Căci ce e un războiu? ... un lucru mare, mare și greu, cel mai mare și mai greu lucru ce se poate pentru o societate omenească întreagă, cercetarea adâncă, până la cel mai neînsemnat factor care, contează, și el, a puterilor acelei societăți, examenul integral... .

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- tata123
[22.05.18 13:24:09]
» mesaj pers

   @iulianic: Despre Muzeul Pescuitului dunărean am citit și eu câteva rânduri pe Internet anul trecut când căutam obiective de vizitat între Silistra și Ruse. Îmi place expoziția...

   În privința orășelului Turtucaia am lecturat câteva fraze frumoase în lucrarea lui Geo Bogza, intitulată „Țări de piatră, de foc și de pământ”:

   După aproape douăzeci de ani dela măcelul care îi creiase o atât de dureroasă celebritate, s-ar fi putut foarte bine ca Turtucaia să fie un târg mizerabil cu ulițe desfundate, o mediocră localitate de provincie, încleiată în noroiu și banalitate... Care să fie secretul acestui târgușor dobrogean, că fără să capete niciun ajutor de afară, fără să se bucure de o protecție specială, a reușit ca numele lui să nu poată fi trecut în inventarul de mizerie și platitudine al provinciei românești? ... Turtucaia are grația unei domnișoare de pension. Portul ei și-a construit de curând un cheiu elegant, pe care plimbarea e agreabilă, lăsând celor ce o practică, impresia că s-ar afla într-o localitate occidentală.

   ... cei care vor voi, cu tot dinadinsul, să afle o explicație a frumuseții Turtucaiei și a aerului ei prea puțin provincial, chiar acolo unde pentru această înfățișare nu au intervenit planuri edilitare, și nu s-a cheltuit nici un ban, aceia cred că nu vor fi greșiți, când își vor închipui că lucrurile stau astfel, pentru că Turtucaia e un oraș de pescari. Există în meseria pescarilor o anumită tristețe, o bună cuviință și o evlavie pentru toate lucrurile naturii, care i-a împiedicat pe acești oameni ca orașul lor să devină o hîdă arătare, așa cum sunt orașele negustorilor și ale oamenilor de afaceri. E un oraș mic și sărac Turtucaia, dar se află în linia caselor ei o poezie cuminte și tristă, pe care dacă ar descoperi-o pictorii, n-ar mai părăsi-o – și după celebritatea de sânge a războiului, orășelul acesta ar căpăta o nouă celebritate.

   Acum, nu trebue să vă închipuiți că Turtucaia e cine știe ce minune, ce lucru rar, ce perlă a Dobrogei...

   Mi-au plăcut și fotografiile din cartierul pescăresc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- mihaelavoicu
[24.05.18 10:22:28]
» mesaj pers

   Scriu pe AFA pentru că exist, pentru că am avut o mamă și un bunic din partea acesteia, bunic scăpat miraculos din luptele de la Turtucaia.

   Era tânăr, proaspăt însurat și-n focul bătăliei a căzut un mal de pământ peste el/ei. A fost salvarea lor și miracolul că au avut un firicel de aer pentru a respira. Avea grad inferior și a fost primul rănit din Moldova, adus acasă, cu trenul, la Sascut. Bunica mea se ducea zilnic la gară pentru că se auzise că va veni un rănit. Și acela a fost el. Apoi, transportat cu căruța cu boi cale de peste 10 Km până acasă. A rămas marcat toată viața și repeta cu obstinație cele trăite la Turtucaia.

   Legitimația sa, cu fotografia în uniformă militară (avea grad inferior-el era de fapt învățător) am oferit-o Muzeului Militat București, împreună cu explicațiile de rigoare. Eu eram prin liceu, când bătrân fiind, ne povestea aceleași lucruri. Aproape cu nu-l mai ascultam.

   Pe atunci aveam magnetofon și acum regret că nu l-am înregistrat.

   Mulțumesc Iulia în numele bunicului meu.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1500 PMA1 (din 5 voturi)]
- Lucien
[26.05.18 12:28:06]
» mesaj pers

   Un articol de zile mari.

   În mentalul colectiv românesc (așa percep eu), nu prea avem multe de împărțit cu bulgarii, în schimb atitudinea lor nu pare a fi la fel de prietenoasă în privința noastră. Din această cauză, chiar dacă este deformat, poate mult incorect din punct de vedere istoric, aș fi vrut să știu și felul cum i-au privit atunci, dacă mai au resentimente, împotriva invadatorilor români. Faptul că monumentele, inscripțiile românești sunt în ordine, indică relaxare, bunăvoință.

   Oricum este o pagină grozavă de impresii care au netezit întrebările mele despre acest loc și evenimentele de aici.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Lucien
[26.05.18 12:47:13]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Mai mult decât emoționant!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iulianic
[27.05.18 20:55:45]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Impresionant! O poveste de viață reală. Una este să vizitezi un muzeu, să vezi un film sau să citești despre o bătălie importantă și cu totul altceva este să afli povestea chiar din gura celui care a trăit-o (chiar dacă o spune de multe ori).

   Eu nu știu cum au trecut bunicii mei prin războaie pentru că nu am avut fericirea să ne trăim copilăria alături de ei. Cel dinspre tată a murit devreme, înainte de a ne naște noi, iar cel dinspre mamă a trăit în Basarabia, peste Prut, în regim sovietic, iar noi ne-am născut în România. Știu numai că fiind socotit chiabur (era unul dintre cei mai instăriți țărani din sat) a fost deportat în Siberia unde a trăit ani grei, cu ierni și mai grele. Bunica l-a urmat și s-a întors cu degetele de la picioare desfigurate de degerături.

   Mulțumesc și eu pentru aprecieri și pentru aducerile aminte!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- iulianic
[27.05.18 20:59:24]
» mesaj pers

   @Lucien: Mulțumesc pentru aprecieri!

   Generațiile actuale nu par a mai avea resentimente față de noi, românii. Istoria lor însă - istoria acelor ani a ținutului care a aparținut datorită conjuncturii când românilor, când bulgarilor - păstrează resentimentele momentului și le face cunoscute și noilor generații, mai ales celor care se apleacă spre studiul evenimentelor trecute. Muzeul de Istorie demonstrează din plin acest lucru. Memorialul și Cimitirul eroilor de la Turtucaia - prin comemorările colective, cu participare bulgărească, românească și turcească (aflu că la comemorarea a 100 de ani nemții nu au participat) - demonstrează că nu există sau nu mai există resentimente.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[60] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2018] Turtucaia - Intrarea în oraș. Numele bulgăresc este Tutrakan. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 21.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967781">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967781"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967781">Şterge vot</a></div><span id="v9967781" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967781)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967781Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967781MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2018] Turtucaia - Intrarea în oraș. Numele bulgăresc este Tutrakan.
foto iulianic [21.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2018] Turtucaia - Muzeul Pescuitului dunărean. Intrarea. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 21.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967782">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967782"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967782">Şterge vot</a></div><span id="v9967782" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967782)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967782Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967782MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2018] Turtucaia - Muzeul Pescuitului dunărean. Intrarea.
foto iulianic [21.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2018] Turtucaia - Muzeul de Istorie. Important obiectiv al orașului. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 21.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967783">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967783"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967783">Şterge vot</a></div><span id="v9967783" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967783)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967783Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967783MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2018] Turtucaia - Muzeul de Istorie. Important obiectiv al orașului.
foto iulianic [21.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAY-2018] Turtucaia - Muzeul de Istorie. Din curte, vedere către Dunăre. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 21.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967784">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967784"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967784">Şterge vot</a></div><span id="v9967784" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967784)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967784Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967784MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2018] Turtucaia - Muzeul de Istorie. Din curte, vedere către Dunăre.
foto iulianic [21.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2018] Turtucaia - Galeriile de artă și Casa de ceremonii. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 21.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967785">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967785"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967785">Şterge vot</a></div><span id="v9967785" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967785)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967785Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967785MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2018] Turtucaia - Galeriile de artă și Casa de ceremonii.
foto iulianic [21.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2018] Turtucaia - Clădirea din centru este din 1929. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 21.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967786">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967786"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967786">Şterge vot</a></div><span id="v9967786" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967786)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967786Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967786MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2018] Turtucaia - Clădirea din centru este din 1929.
foto iulianic [21.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2018] Turtucaia - Din parc, vedere către Dunăre. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 21.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967787">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967787"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967787">Şterge vot</a></div><span id="v9967787" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967787)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967787Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967787MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2018] Turtucaia - Din parc, vedere către Dunăre.
foto iulianic [21.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2018] Turtucaia - În parc, vas aparținând flotei sovietice rămas la Turtucaia din 1944. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 21.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967788">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967788"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967788">Şterge vot</a></div><span id="v9967788" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967788)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967788Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967788MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2018] Turtucaia - În parc, vas aparținând flotei sovietice rămas la Turtucaia din 1944.
foto iulianic [21.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2018] Turtucaia - În parc, rămășițele refăcute ale castrului roman Transmariska. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 21.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967789">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967789"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967789">Şterge vot</a></div><span id="v9967789" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967789)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967789Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967789MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2018] Turtucaia - În parc, rămășițele refăcute ale castrului roman Transmariska.
foto iulianic [21.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2018] Turtucaia - Biserica Sf. Nicolae din Cartierul Pescarilor. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 21.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967790">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967790"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967790">Şterge vot</a></div><span id="v9967790" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967790)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967790Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967790MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2018] Turtucaia - Biserica Sf. Nicolae din Cartierul Pescarilor.
foto iulianic [21.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2018] Turtucaia - Casă tipic bulgărească în Cartierul Pescarilor. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 21.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967791">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967791"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967791">Şterge vot</a></div><span id="v9967791" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967791)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967791Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967791MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2018] Turtucaia - Casă tipic bulgărească în Cartierul Pescarilor.
foto iulianic [21.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2018] Turtucaia - Strada principală din Cartierul Pescarilor. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 21.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967792">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967792"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967792">Şterge vot</a></div><span id="v9967792" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967792)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967792Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967792MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2018] Turtucaia - Strada principală din Cartierul Pescarilor.
foto iulianic [21.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2018] Turtucaia - Memorialul și Cimitirul militar de la Turtucaia. Decorație monumentală. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 21.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967794">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967794"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967794">Şterge vot</a></div><span id="v9967794" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967794)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967794Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967794MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2018] Turtucaia - Memorialul și Cimitirul militar de la Turtucaia. Decorație monumentală.
foto iulianic [21.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2018] Turtucaia - Memorialul și Cimitirul militar de la Turtucaia. Obeliscul. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 21.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967796">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967796"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967796">Şterge vot</a></div><span id="v9967796" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967796)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967796Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967796MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2018] Turtucaia - Memorialul și Cimitirul militar de la Turtucaia. Obeliscul.
foto iulianic [21.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2018] Turtucaia - Memorialul și Cimitirul militar de la Turtucaia. Sectorul din dreapta. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 21.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967798">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967798"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967798">Şterge vot</a></div><span id="v9967798" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967798)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967798Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967798MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2018] Turtucaia - Memorialul și Cimitirul militar de la Turtucaia. Sectorul din dreapta.
foto iulianic [21.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2018] Turtucaia - Memorialul și Cimitirul militar de la Turtucaia. Inscripție în română și bulgară pe obelisc. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 21.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967800">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967800"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967800">Şterge vot</a></div><span id="v9967800" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967800)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967800Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967800MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2018] Turtucaia - Memorialul și Cimitirul militar de la Turtucaia. Inscripție în română și bulgară pe obelisc.
foto iulianic [21.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2018] Turtucaia - Memorialul și Cimitirul militar de la Turtucaia. Inscripție în germană și turcă pe obelisc. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 21.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967802">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967802"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967802">Şterge vot</a></div><span id="v9967802" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967802)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967802Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967802MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2018] Turtucaia - Memorialul și Cimitirul militar de la Turtucaia. Inscripție în germană și turcă pe obelisc.
foto iulianic [21.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2018] Turtucaia - Memorialul și Cimitirul militar de la Turtucaia. Nesfârșite liste cu nume de eroi. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 21.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967803">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967803"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967803">Şterge vot</a></div><span id="v9967803" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967803)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967803Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967803MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2018] Turtucaia - Memorialul și Cimitirul militar de la Turtucaia. Nesfârșite liste cu nume de eroi.
foto iulianic [21.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2018] Turtucaia - Memorialul și Cimitirul militar de la Turtucaia. Una din gropile comune. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 21.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967804">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967804"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967804">Şterge vot</a></div><span id="v9967804" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967804)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967804Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967804MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2018] Turtucaia - Memorialul și Cimitirul militar de la Turtucaia. Una din gropile comune.
foto iulianic [21.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2018] Turtucaia - În centru, bustul generalului Aleksandr Suvorov. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 21.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967806">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967806"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967806">Şterge vot</a></div><span id="v9967806" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967806)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967806Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967806MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2018] Turtucaia - În centru, bustul generalului Aleksandr Suvorov.
foto iulianic [21.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2018] Turtucaia - Muzeul Pescuitului dunărean. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 21.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967807">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967807"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967807">Şterge vot</a></div><span id="v9967807" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967807)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967807Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967807MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2018] Turtucaia - Muzeul Pescuitului dunărean.
foto iulianic [21.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [MAY-2018] Turtucaia - Muzeul Pescuitului dunărean. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 21.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967809">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967809"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967809">Şterge vot</a></div><span id="v9967809" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967809)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967809Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967809MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [MAY-2018] Turtucaia - Muzeul Pescuitului dunărean.
foto iulianic [21.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [MAY-2018] Turtucaia - Muzeul Pescuitului dunărean. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 21.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967810">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967810"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967810">Şterge vot</a></div><span id="v9967810" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967810)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967810Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967810MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [MAY-2018] Turtucaia - Muzeul Pescuitului dunărean.
foto iulianic [21.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [MAY-2018] Turtucaia - Muzeul Pescuitului dunărean. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 21.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967811">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967811"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967811">Şterge vot</a></div><span id="v9967811" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967811)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967811Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967811MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [MAY-2018] Turtucaia - Muzeul Pescuitului dunărean.
foto iulianic [21.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [MAY-2018] Turtucaia - Muzeul Pescuitului dunărean. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 21.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967812">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967812"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967812">Şterge vot</a></div><span id="v9967812" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967812)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967812Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967812MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [MAY-2018] Turtucaia - Muzeul Pescuitului dunărean.
foto iulianic [21.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [MAY-2018] Turtucaia - Muzeul Pescuitului dunărean. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 21.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967813">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967813"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967813">Şterge vot</a></div><span id="v9967813" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967813)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967813Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967813MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [MAY-2018] Turtucaia - Muzeul Pescuitului dunărean.
foto iulianic [21.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [MAY-2018] Turtucaia - Muzeul Pescuitului dunărean. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 21.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967814">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967814"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967814">Şterge vot</a></div><span id="v9967814" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967814)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967814Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967814MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [MAY-2018] Turtucaia - Muzeul Pescuitului dunărean.
foto iulianic [21.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [MAY-2018] Turtucaia - Muzeul Pescuitului dunărean. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 21.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967815">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967815"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967815">Şterge vot</a></div><span id="v9967815" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967815)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967815Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967815MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [MAY-2018] Turtucaia - Muzeul Pescuitului dunărean.
foto iulianic [21.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [MAY-2018] Turtucaia - Muzeul Pescuitului dunărean. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 21.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967816">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967816"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967816">Şterge vot</a></div><span id="v9967816" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967816)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967816Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967816MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [MAY-2018] Turtucaia - Muzeul Pescuitului dunărean.
foto iulianic [21.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [MAY-2018] Turtucaia - Muzeul Pescuitului dunărean. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 21.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967817">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967817"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967817">Şterge vot</a></div><span id="v9967817" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967817)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967817Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967817MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [MAY-2018] Turtucaia - Muzeul Pescuitului dunărean.
foto iulianic [21.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [MAY-2018] Turtucaia - Muzeul Pescuitului dunărean. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 21.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967819">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967819"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967819">Şterge vot</a></div><span id="v9967819" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967819)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967819Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967819MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [MAY-2018] Turtucaia - Muzeul Pescuitului dunărean.
foto iulianic [21.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[60] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.127223014832 sec