85751 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă zona Primorsko

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
07.05.2018
DE
Avatar nicole33
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN București
înscris/ă în 12.03.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
2 BGN / persoană
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 4

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Pe urmele tracilor la Beglik Taş


Urmare de aici

Duminică 29 aprilie după micul dejun am plecat împreună cu Roxana şi Bogdan cu maşina lor de la hotelul Marina Royal Palace din Duni unde ne petreceam minivacanţa de 1 Mai, doar noi, pentru că ei au preferat un mic hotel în Sozopol, hai hui de-a lungul litoralului sudic bulgăresc până aproape de graniţa cu Turcia. Prima oprire a fost la Beglik Taş.

Situl arheologic Beglik Taş este situat în apropierea oraşului - staţiune Primorsko, la o distanţă de câţiva kilometri nord de acesta. Accesul la sit nu este deloc dificil. Am intrat în Primorsko, am mers tot înainte şi apoi am virat stânga continuându-ne drumul până am ajuns la mare. Am revăzut cu drag hotelul de cinci stele la care ne petrecuserăm o vacanţă frumoasă în urmă cu opt ani, de atunci nemaiajungând în zonă, acum sub un nou nume. Ajunşi în zona dunelor de nisip am mers spre stânga, indicatorul spre Beglik Taş confirmându-ne faptul că ne aflam pe drumul cel bun. Nici nu prea aveam cum să greşim, neexistând alte variante.

La intrare era o parcare suficient de încăpătoare unde puteam lăsa maşina şi să ne continuăm apoi drumul pe jos prin pădure până la situl propriu-zis, dar şoferul, bun băiat :), a decis să mergem mai departe tot cu maşina încă vreun kilometru pe un drum forestier, aflat însă în stare destul de bună. Am parcat chiar la intrarea în sit pe iarbă, la umbră alături de alte două-trei maşini bulgăreşti.

Programul de vizitare este 10.00 – 18.00 în extrasezon şi 09.00 – 19.00 în lunile de vară.

Costul intrării este unul modic de 2 leva pentru adulţi şi 1 leva pentru copii şi pensionari, iar taxa de ghidaj este de 10 leva / grup. Se plăteşte doar cu numerar, preferabil cu bani mărunţi, deoarece dimineaţa există riscul să nu aibă casiera să vă dea rest. Tot de la casa de bilete am achiziţionat şi magneţi mari cu 4 leva şi mai mici cu doar 2 leva şi am primit fiecare gratuit câte un pliant de prezentare a sitului în limba engleză.

Beglik Taş este un vechi sanctuar tracic format din blocuri monolitice de origine vulcanică rezultate prin întărirea magmei în urma erupţiei unui vulcan activ în era mezozoică.

În prezent, formaţiunile stâncoase au fost transformate într-un muzeu în aer liber, întreţinut de Muzeul de Istorie din Burgas, fiecare element din sanctuar purtând un nume şi un număr, fiecare având un scop bine stabilit în ritualurile păgâne. Aceşti monoliţi au fost sculptaţi de către membrii unui trib tracic pentru a servi ceremonialurilor religioase practicate de aceştia.

Sanctuarul este închinat cultului fertilităţii, al Zeiţei Mamă şi al Zeului Soare, şi este cea mai veche structură de acest tip descoperită până acum în sud-estul Traciei şi zona de coastă a Mării Negre. A fost descoperit relativ recent, abia în anul 2003 în urma excavării.

Sanctuarul se întinde pe o suprafaţă totală de 6000 metri pătraţi şi se află la o înăţime de 128 metri deasupra nivelului mării, pe un teritoriu împădurit care a făcut parte din domeniul de vânătoare al fostului lider comunist Todor Jivkov care a condus Bulgaria în perioada 1954-1989, accesul în zonă fiind interzis.

Din fericire, pe parcursul vizitei noastre, chiar şi când am părăsit sanctuarul pornind pe o potecă amenajată şi marcată corespunzător cu gând să ajungem la mare, nu ne-am întâlnit cu nicio sălbăticiune”, deşi acest lucru se întâmplă frecvent prin acele locuri. Am reuşit doar să speriem o biată şopârlă verde.

Dintre principalele elemente de interes aş aminti:

Patul conjugal – o piatră masivă paralelipipedică de forma unui pat, având şi „pernă” în partea estică pentru o bună orientare a capului înspre răsărit. Se presupune că pe acest pat preoţii şi preotesele realizau ritualul mariajului sacru dintre Zeul Soare şi Zeiţa Mamă în noaptea dinaintea solstiţiului de vară. Perna patului conjugal era acoperită de monede şi am procedat şi noi în consecinţă, chiar fără speranţe deşarte :D.

Altarul – era locul unde se aduceau ofrande constând în principal în fructe, pâine şi seminţe, apă, lapte, vin şi ulei de măsline şi, mai rar, erau sacrificate animale.

Tronul – era o piatră care avea sculptat în centru forma şezutului, tron pe care doar preotului rege trac îi era permis să se aşeze în timp ce conducea ceremoniile care se desfăşurau în sanctuar. Noi am ignorat regula şi am profitat de ocazie pentru a ne fotografia stând pe acest tron.

Pământul sfânt – era o piatră în care erau sculptate diferite simboluri, dar şi canale pentru colectarea apei de ploaie folosite în ritualuri.

Pleiadele – găuri configurate pentru a reprezenta constelaţia Pleiadelor, umplute cu ulei care era apoi aprins în scopul obţinerii unei sfinţiri magice.

Apostol Taş – o piatră gigantică de forma unei inimi aşezate invers şi la baza căreia se afla o deschidere îngustă şi uşor arcuită prin care cei „iniţiaţi” ar fi putut trece în lumea de dincolo.

Peştera sacră – o altă piatră gigantică sprijinită în doar două puncte care simbolizează pântecele Zeiţei Mamă în care s-a petrecut miracolul naşterii.

Ceasul solar – consta din şaisprezece pietre rotunde şi plate aşezate în jurul unui obelisc. În prezent doar şapte din acestea se mai află în poziţia iniţială, sprijinindu-se unele de altele. În urma unui cutremur, prima piatră a căzut, urmată de celelalte într-un efect de domino.

Labirintul – este un aranjament de mai multe pietre, cu coridoare formate între ele, trecerea prin acest labirint constituind o încercare prin care trebuiau să treacă cei neiniţiaţi pentru a-şi dovedi capacitatea spirituală. Bogdan a fost singurul care a intrat şi a reuşit să şi iasă din labirint. Noi ceilalţi nici măcar nu am încercat :D, mulţumindu-ne să-l ocolim.

Casa Oracolului – reprezintă rămăşiţele locuinţei preotului din perioada de sfârşit a utilizării sanctuarului, deoarece la începutul secolului al IV-lea e. n. centrul spiritualităţii a fost mutat spre nord în golful Sfânta Paraskeva unde a fost construită o mănăstire, iar cultul Zeiţei Mamă s-a transformat, treptat, în cultul Sfintei Paraschiva cea care patrona fertilitatea şi naşterea.

Cam asta a fost experienţa noastră la la Beglik Taş. După căţăratul pe pietre şi multe poze am intenţionat să urmăm traseul marcat, pe poteca bine amenajată prin pădure, care trebuia să ne scoată la mare pe o plajă sălbatică, dar am renunţat cu circa 600 metri înainte din cauza diferenţei de nivel, pe unde coboram acum ar fi trebuit să urcăm la întoarcere. Poate la o vizită viitoare să ajungem şi la mare.

Recomand vizitarea sanctuarului tracic Beglik Taş chiar şi celor care sunt mai puţin pasionaţi de istorie şi de "pietre" în general măcar pentru o plimbare relaxantă prin pădure.

Vizita la Beglik Taş, prin combinaţia istorie - natură - pădure, mie mi-a amintit cu plăcere de vizitarea Oraşului antic Phaselis din mai anul trecut.

---
Impresii încărcate de nicole33 in 07.05.2018 00:18:55

Validat / Publicat: 07.05.18 01:34:45


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în BULGARIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1634


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  129200 PMA (din 83 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOTĂ 2: Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de nicole33? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- ghisor
[07.05.18 05:45:05]
» mesaj pers

   @nicole33: Eu sunt innebunit dupa "pietroaie" de-astea si cum n-o sa ajung prea curand prin zona, ma bucur sa le pot vedea prin ochiul aparatului tau de fotografiat si sa citesc despre ele din descrierile tale.

   Ma fascineaza astfel de locuri, care nasc multe intrebari: cum au carat pietrele acolo (daca le-or fi carat), cum le-au cioplit cu uneltele de-atunci, etc.

   Mai ales ca daca-i pui pe-astia ai nostri, in ziua de azi, cu toate tehnologiile lor, sa faca asa ceva, te iei cu mainile de cap. Infiinteaza mai intai zeci de comisii de licitatie, apoi contestatii, apoi cine stie ce se mai intampla si te trezesti dupa ani de zile ca s-au cheltuit milioane de euro si nu s-a miscat o piatra de la locul ei initial.

   Banuiesc c-ati mai vazut si altceva in acea zi si astept si alte povestiri din zona :).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1500 PMA1 (din 5 voturi)]
- tata123
[07.05.18 08:47:32]
» mesaj pers

   @nicole33: Un obiectiv interesant, un articol util și bine ilustrat. La prima vedere a „pietroaielor” aflate în poiană și la margine de pădure te întrebi dacă ele chiar au reprezentat ceva sau dacă omul a intervenit în prelucrarea/aranjarea lor.

   Am căutat și eu ceva informații și am citit că s-au descoperit în timpul săpăturilor arheologice urme ale intervenției umane (pietre cioplite), dar și urmele unei clădiri și vetre de foc cultice. De asemenea, au fost găsite fragmente de ceramică, arme, material litic (unelte de piatră), monede care acoperă o perioadă de locuire în zonă cuprinsă între secolul al II-lea î. Hr. și începutul secolului al IV-lea d. Hr.

   Citind cele mai de sus parcă înclini să crezi că „acolo” a fost „ceva”. Denumirile actuale ale formațiunilor cred că sunt însă în cea mai mare parte presupuneri ale cercetătorilor, luând în considerație forma și aranjarea megaliților în teren.

   Una peste alta este vorba despre un loc „sacru” pus în valoare destul de bine de bulgari, un loc de relaxare, meditație și plimbare în natură. Felicitări pentru descoperirea lui în fața cititorilor AFA.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- webmaster
[07.05.18 09:28:39]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

   ===

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[07.05.18 11:40:00]
» mesaj pers

   @nicole33:

   Mie imi amintesc de Babele de la Ulmet din Muntii Buzaului!

   Felicitari pentru articol, fain! Numai de bine! 😁

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[07.05.18 19:42:32]
» mesaj pers

   @nicole33: Și iată cum, din nou, bulgarii ne demonstrează că știu ”să scoata bani din piatră seacă”.

   Au știut să le pună în valoare, în loc să le lase să zacă în paragină. Și uite cum ei își dezvoltă turismul și noi le dăm bani!

   Situl, în întregul lui, e foarte interesant și, cred eu, plin de energii pozitive. Tracii erau destul de mistici astfel încât să nu lase urme!

   Iar Adrian v-a dovedit că e deja un inițiat. Cel puțin spiritual! Un adevărat trac!

   L.E. La traci la câte zile se schimba lenjeria? C-ar cam trebui schimbată! Părerea mea!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA
[08.05.18 05:16:22]
» mesaj pers

   @webmaster:

   Mulțumesc mult!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA
[08.05.18 05:31:16]
» mesaj pers

   @ghisor:

Eu sunt innebunit dupa "pietroaie" de-astea si cum n-o sa ajung prea curand prin zona...

   Ştiu că eşti interesat de "pietroaie" chiar mult mai celebre decât astea. Având în vedere destinaţiile foarte îndepărtate vizate şi vizitate de tine, sitului Beglik Taş i-ar putea veni rândul după ce vei ieşi la pensie, într-o plimbare cu bicicleta :))

Ma fascineaza astfel de locuri, care nasc multe intrebari: cum au carat pietrele acolo, cum le-au cioplit cu uneltele de-atunci

   Inginerul din tine nu se dezminte :). În momentul în care începem să ne punem astfel de întrebări intrăm pe tărâmul speculaţiilor, fiind mai uşor să presupunem că poate civilizaţii dispunând de tehnologii superioare chiar şi celor de azi au trecut cândva pe acolo. Este plăcut şi când putem da frâu liber imaginaţiei.

Banuiesc c-ati mai vazut si altceva in acea zi

   Corect. Am vizitat şi Ţarevo şi Sinemoreţ :), dar cred că o voi lăsa pe Roxana să povestească :)).

   Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA
[08.05.18 05:48:41]
» mesaj pers

   @tata123:

au fost găsite fragmente de ceramică, arme, material litic (unelte de piatră), monede care acoperă o perioadă de locuire în zonă cuprinsă între secolul al II-lea î. Hr. și începutul secolului al IV-lea d. Hr.

   Am găsit şi eu aceste informaţii care atestă activitatea umană din zonă în perioada menţionată. Obiectele respective, descoperite în cursul excavărilor, au fost, cel mai probabil, expuse prin vreun muzeu din Bulgaria, dar eu nu le-am văzut nici expuse şi nici măcar în fotografii. Am povestit doar despre megaliţii văzuţi şi fotografiaţi de mine în acest "muzeu" în aer liber.

Citind cele mai de sus parcă înclini să crezi că „acolo” a fost „ceva”.

   Eu sunt convinsă că acolo a fost un sanctuar în care vreme de câteva sute de ani s-au desfăşurat diferite ritualuri religioase.

Denumirile actuale ale formațiunilor cred că sunt însă în cea mai mare parte presupuneri ale cercetătorilor, luând în considerație forma și aranjarea megaliților în teren.

   Experienţa cercetătorilor şi faptul că megaliţii descoperiţi au fost foarte bine conservaţi, lipsa construcţiilor ulterioare fiind un mare avantaj, pe mine mă face să cred că presupunerile acestora nu sunt foarte departe de realitate.

   Mulţumesc mult pentru vizită, ecou şi aprecieri!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1500 PMA1 (din 5 voturi)]
- nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA
[08.05.18 05:57:54]
» mesaj pers

   @Zoazore:

Și iată cum, din nou, bulgarii ne demonstrează că știu ”să scoata bani din piatră seacă”.

    Au știut să le pună în valoare, în loc să le lase să zacă în paragină. Și uite cum ei își dezvoltă turismul și noi le dăm bani!

   Corect, deşi, având în vedere costul modic al taxei de intrare de doar 2 leva = 1 euro, mari sume de bani nu ies de aici.

   Din păcate, sanctuarul tracic este puţin promovat, indicatoare spre acesta există, dar puţini ştiu exact despre ce este vorba.

   O bilă albă au avut de la mine pentru pliantele de prezentare în limba engleză oferite gratuit la intrarea în sit. În Turcia am plătit de 5-6 ori mai mult pentru a vizita doar teatrul antic din Side, restul vestigiilor vizitându-se gratuit, iar informaţii despre acesta... Yok, niciun pliant, niciun panou informativ... nimic.

Iar Adrian v-a dovedit că e deja un inițiat. Cel puțin spiritual! Un adevărat trac!

   Râzi tu râzi acum, dar să te văd cum te prezinţi cu mielul la... Bogdan =))

a traci la câte zile se schimba lenjeria? C-ar cam trebui schimbată!

   Doar în funcţie de numărul de stele şi de gradul de utilizare :))

   Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- adrianbogdan
[08.05.18 06:00:14]
» mesaj pers

   Neata! Multumim Nicole! Suntem primul cuplu' trac autentic, scobind în patul conjugal cu o monedă de 0,50 bani și aia primită în dar, care a apărut pe facelift-ul AFA.

   Zanica mea și poporul trac are grijă de lenjeria de pat, o schimbăm regulamentar stai liniștită!

   O zi frumoasa tuturor!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[08.05.18 09:08:10]
» mesaj pers

   @adrianbogdan: Io vorbeam despre lenjeria aia de pe Patul Conjugal, ala cu salteaua tare, din piatra! Aia ar trebui schimbata! STIU ca voi, cuplul meu drag, o schimbati. Ca d-aia scobeai tu cu monede primite cadou in pernele altora! =))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA
[10.05.18 06:42:40]
» mesaj pers

   @Dan&Ema:

Mie imi amintesc de Babele de la Ulmet din Muntii Buzaului!

   Ştii cum se spune: "şi tu ai dreptate" :))

   Eu nu am văzut (încă) trovanţii din Munţii Buzăului, dar m-am documentat, am privit multe fotografii şi, într-adevăr, asemănările sunt numeroase.

   Babele de la Ulmet fiind mult mai aproape decât megaliţii de la Beglik Taş, cu prima ocazie le voi vizita şi eu.

   Mulţumesc pentru vizită, pentru ecou şi pentru pont!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 750 PMA1 (din 3 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[89] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - planul general -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964302">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964302"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964302">Şterge vot</a></div><span id="v9964302" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964302)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964302Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964302MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - planul general
foto nicole33 [07.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - parcarea -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964303">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964303"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964303">Şterge vot</a></div><span id="v9964303" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964303)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964303Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964303MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - parcarea
foto nicole33 [07.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - ne îndreptăm spre sit -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964304">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964304"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964304">Şterge vot</a></div><span id="v9964304" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964304)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964304Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964304MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - ne îndreptăm spre sit
foto nicole33 [07.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - o pajişte perfectă pentru relaxare şi/sau picnic -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964305">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964305"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964305">Şterge vot</a></div><span id="v9964305" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964305)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964305Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964305MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - o pajişte perfectă pentru relaxare şi/sau picnic
foto nicole33 [07.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - intrarea -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964306">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964306"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964306">Şterge vot</a></div><span id="v9964306" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964306)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964306Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964306MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - intrarea
foto nicole33 [07.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - intrarea -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964307">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964307"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964307">Şterge vot</a></div><span id="v9964307" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964307)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964307Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964307MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - intrarea
foto nicole33 [07.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - intrarea -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964308">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964308"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964308">Şterge vot</a></div><span id="v9964308" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964308)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964308Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964308MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - intrarea
foto nicole33 [07.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - patul conjugal -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964309">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964309"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964309">Şterge vot</a></div><span id="v9964309" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964309)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964309Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964309MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - patul conjugal
foto nicole33 [07.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - patul conjugal -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964310">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964310"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964310">Şterge vot</a></div><span id="v9964310" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964310)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964310Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964310MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - patul conjugal
foto nicole33 [07.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - patul conjugal, Roxana şi Bogdan punând o monedă şi o dorinţă -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964311">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964311"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964311">Şterge vot</a></div><span id="v9964311" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964311)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964311Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964311MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - patul conjugal, Roxana şi Bogdan punând o monedă şi o dorinţă
foto nicole33 [07.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - patul conjugal şi altarul -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964312">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964312"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964312">Şterge vot</a></div><span id="v9964312" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964312)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964312Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964312MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - patul conjugal şi altarul
foto nicole33 [07.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - Altarul -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964313">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964313"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964313">Şterge vot</a></div><span id="v9964313" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964313)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964313Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964313MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - Altarul
foto nicole33 [07.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - Tronul -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964314">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964314"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964314">Şterge vot</a></div><span id="v9964314" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964314)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964314Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964314MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - Tronul
foto nicole33 [07.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - tronul -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964315">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964315"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964315">Şterge vot</a></div><span id="v9964315" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964315)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964315Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964315MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - tronul
foto nicole33 [07.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - 'Preoteasa' Roxana pe tron -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964316">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964316"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964316">Şterge vot</a></div><span id="v9964316" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964316)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964316Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964316MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - "Preoteasa" Roxana pe tron
foto nicole33 [07.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964317">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964317"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964317">Şterge vot</a></div><span id="v9964317" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964317)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964317Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964317MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş
foto nicole33 [07.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - pământul sacru -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964318">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964318"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964318">Şterge vot</a></div><span id="v9964318" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964318)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964318Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964318MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - pământul sacru
foto nicole33 [07.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - pământul sacru -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964319">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964319"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964319">Şterge vot</a></div><span id="v9964319" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964319)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964319Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964319MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - pământul sacru
foto nicole33 [07.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - pământul sacru -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964320">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964320"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964320">Şterge vot</a></div><span id="v9964320" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964320)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964320Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964320MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - pământul sacru
foto nicole33 [07.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - pământul sacru -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964321">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964321"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964321">Şterge vot</a></div><span id="v9964321" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964321)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964321Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964321MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - pământul sacru
foto nicole33 [07.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - pământul sacru -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964322">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964322"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964322">Şterge vot</a></div><span id="v9964322" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964322)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964322Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964322MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - pământul sacru
foto nicole33 [07.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - Pleiadele -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964323">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964323"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964323">Şterge vot</a></div><span id="v9964323" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964323)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964323Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964323MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - Pleiadele
foto nicole33 [07.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - pietre tăiate -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964324">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964324"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964324">Şterge vot</a></div><span id="v9964324" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964324)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964324Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964324MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - pietre tăiate
foto nicole33 [07.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - Apostol Taş -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964325">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964325"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964325">Şterge vot</a></div><span id="v9964325" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964325)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964325Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964325MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - Apostol Taş
foto nicole33 [07.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - peştera sacră -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964326">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964326"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964326">Şterge vot</a></div><span id="v9964326" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964326)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964326Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964326MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - peştera sacră
foto nicole33 [07.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - peştera sacră -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964327">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964327"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964327">Şterge vot</a></div><span id="v9964327" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964327)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964327Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964327MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - peştera sacră
foto nicole33 [07.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - peştera sacră -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964328">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964328"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964328">Şterge vot</a></div><span id="v9964328" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964328)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964328Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964328MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - peştera sacră
foto nicole33 [07.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - ceasul solar -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964329">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964329"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964329">Şterge vot</a></div><span id="v9964329" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964329)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964329Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964329MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - ceasul solar
foto nicole33 [07.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - ceasul solar -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964330">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964330"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964330">Şterge vot</a></div><span id="v9964330" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964330)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964330Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964330MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - ceasul solar
foto nicole33 [07.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - ceasul solar -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964331">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964331"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964331">Şterge vot</a></div><span id="v9964331" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964331)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964331Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964331MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - ceasul solar
foto nicole33 [07.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - ceasul solar -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964332">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964332"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964332">Şterge vot</a></div><span id="v9964332" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964332)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964332Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964332MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - ceasul solar
foto nicole33 [07.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964333">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964333"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964333">Şterge vot</a></div><span id="v9964333" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964333)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964333Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964333MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş
foto nicole33 [07.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964334">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964334"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964334">Şterge vot</a></div><span id="v9964334" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964334)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964334Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964334MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş
foto nicole33 [07.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P34 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964335">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964335"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964335">Şterge vot</a></div><span id="v9964335" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964335)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964335Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964335MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P34 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş
foto nicole33 [07.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P35 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - Labirintul -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964336">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964336"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964336">Şterge vot</a></div><span id="v9964336" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964336)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964336Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964336MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P35 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - Labirintul
foto nicole33 [07.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P36 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - Labirintul -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964337">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964337"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964337">Şterge vot</a></div><span id="v9964337" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964337)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964337Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964337MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P36 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - Labirintul
foto nicole33 [07.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P37 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - Labirintul -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964338">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964338"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964338">Şterge vot</a></div><span id="v9964338" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964338)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964338Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964338MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P37 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - Labirintul
foto nicole33 [07.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P38 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - Labirintul -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964339">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964339"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964339">Şterge vot</a></div><span id="v9964339" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964339)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964339Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964339MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P38 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - Labirintul
foto nicole33 [07.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P39 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - Labirintul -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964340">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964340"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964340">Şterge vot</a></div><span id="v9964340" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964340)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964340Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964340MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P39 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - Labirintul
foto nicole33 [07.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P40 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - Labirintul -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av964341">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv964341"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=964341">Şterge vot</a></div><span id="v9964341" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(964341)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f964341Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e964341MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P40 [APR-2018] Sanctuarul tracic Beglik Taş - Labirintul
foto nicole33 [07.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[89] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.154777050018 sec