77846 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Castelul Reginei Maria de România

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
29.05.2017
DE
Avatar Dan&Ema
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 22.04.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAY-2017
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 4
+ COPII: 3 -- varsta: 12; 6; 6

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Un infinit de flori si multe simboluri la Balcic – Castelul Reginei Maria si Gradina Botanica


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Acces si program vizitare

Trebuie sa ajungeti in zona numita Dvoretsa, la nr. 1. Simplu? Asa si asa. De fapt in Balcic puteti urma indicatoarele. Exista doua intrari: cea dinspre mare (de jos), de unde am abordat si noi vizita, si cea din deal, de sus.

Drumul auto care conduce catre mare se termina cu o parcare situata in proximitatea marii, a falezei si foarte aproape de intrarea in Complexul Parc Arhitectural Dvoretsa – Balcic. Parcarea este gratuita.

Vizitarea complexului se imparte in doua: Castelul Reginei Maria si Gradina Botanica. Cele doua parti nu sunt delimitate in niciun fel, desi se cumpara bilete de vizitare separate care nu sunt verificate in niciun fel in interiorul domeniului.

Obiectivul este deschis zilnic intre orele 10 – 18.

Sa aveti un plan

Suntem in Complexul Parc Arhitectural Dvoretsa – Balcic. Asa se cheama acest ansamblu de obiective ridicat pe langa Palatul Reginei Maria din Balcic, fost teritoriu romanesc pana in anul 1940, acum bulgaresc. Ridicarea complexului a inceput in anul 1924 si a fost deschis in anul 1937 si cuprinde mai multe constructii incadrate intr-un superb parc.

Ne vom plimba pe o suprafata intinsa, vom vizita multe obiective, prin urmare merita sa alocati intre 2 ore si o jumatate de zi timp vizitarii domeniului, depinde de interesul pe care il aveti pentru detalii, pentru odihna si contemplarea peisajelor. Prin urmare este absolut necesar un plan. Este nevoie sa va documentati putin inainte de a vizita complexul si sa faceti rost de o harta (se gasesc la chioscul de bilete sau in palatul propriu-zis) pentru a va trasa un itinerariu. Exista si tururi ghidate cu traducere.

Eu am sa va propun urmatorul traseu pornind de la intrarea de jos, de pe plaja:

Intrarea inferioara - Gradina Printului Nicolae - Tronul de marmura - Gradina Printului Carol si al Printesei Elena a Greciei - Vila Cuibul linistit – Gradinile Supendate - Vila Gutman - Vila Zalez si Vila Izbanda - Gradina Copacilor plangatori – Podul de deasupra Cascadei Mari – Vila Arc sau Ghereta Santinelei (intrarea superioara) - Fantana de Argint – Gradina Divina si GRADINA BOTANICA – Fantana de Argint – Cascada Mare, Podul Dorintelor si Gradina Valul Albastru incluzand celebra magnolie – Cascada Mica - Templul Apei – Capela - Podul Dorintelor – iesirea inferioara.

Fiti convinsi ca nu ati vizitat tot! Este doar o propunere de traseu din partea mea. Dealtfel pe harta sunt marcate 43 puncte de vizitare. Tineti cont si de panta pronuntata pe care este construit complexul, astfel incat sa nu fie nevoie sa urcati si sa coboriti de mai multe ori.

Pe urmele Reginei Maria

De la intrarea inferioara, dupa verificarea biletelor de acces, se urca niste trepte pana intalnim o prima cale paralela marea, situata deja un nivel mai sus decat plaja. Aici urmam la stanga si traversand Terasa Printului Nicolae ne indreptam spre...

Tronul de marmura

Tronul de marmura era locul preferat la Reginei Maria unde aceasta cauta linistea, contempla natura sau venea sa scrie la masa construita tot din marmura situata langa tron. Tronul a fost adus de regina de la Florenta. Cele doua manere se termina cu capete de leu. Langa tron este o mica fantana arteziana.

Directia pe care ne-am orientat ne conduce catre unul din cele doua obiective centrale al vizitei noastre: Castelul, care se numeste...

Vila Cuibul Linistit

Este simbolul resedintei private a Reginei Maria (1875 – 1938) si imaginea emblematica a domeniului regal de la Balcic. Vila este construita in stil turcesc. Aici regina venea cu placere in vizita in locul numit de Majestatea Sa ”Tenha Yuvah”, astazi ”Cuibul Linistit”.

La parter vila gazduieste astazi o galerie de pictura din colectia Centrului Cultural „Palatul” cu lucrari ale unor artisti bulgari cunoscuti. Tot aici se organizeaza si expozitii temporare cu lucrari ale unor artisti moderni sau serate de poezie si spectacole.

In salile de expozitie sunt prezentate obiecte de pe vremea Reginei Maria, care a fost si creatoarea complexului arhitectural din jur. Unele dintre sali prezinta o colectie de icoane din secolele al XVII-lea și al XVIII-lea, opere ale unor pictori renascentisti bulgari, dar si descoperiri arheologice din zona Balcicului.

Sala mare de la etajul al treilea era salonul de dormit al reginei, care comunica cu baia majestatii, decorata in stil oriental cu o vana luxoasa in centru si alte patru vane de marmura mai mici cu robinete pentru apa rece si apa calda. Apa calda era realizata printr-o o instalatie cu abur. Sunt impresionante dotarile acesteia daca te transpui in anii in care a fost locuita vila. De aici trepte urca spre terasa inelara a minaretului. Se spune ca de aici pot fi admirate cele mai frumoase apusuri de soare.

Pe zidul de piatra al vilei este o statuie a Fecioarei Maria – steaua calauzitoare a marilor si protectoarea drumurilor marine.

Cafeneaua de vara, amenajata ca si sala de lectura, este situata la parterul vilei. Aici puteti citi ziare, reviste sau publicatii despre cultura, istorie, religie, in mai multe limbi straine, totul intr-un ambient oriental placut.

Gradina lui Alexandru

Este situata imediat langa Vila Cuibul Linistit, in prelungirea directiei din care am venit, dupa vila. Ea poarta numele regelui sarb Alexandru, sotul uneia din fiicele Reginei Maria, Mignon. Fiecare dintre pietrele de moara amplasate pe pamant simbolizeaza cate un secol al istoriei omenirii. Coloanele dalmatice au fost oferite in dar de Alexandru. Noi nu am vizitat-o, ca de altfel nici alte gradini care inconjoara Cuibul Linistit.

Gradinile Suspendate

Continuam de la Vila Cuibul Linistit, in urcus perpendicular pe directia din care am venit, catre Gradinile Suspendate. Acestea sunt taiate in panta si ofera o imagine de poveste cu un superb labirint botanic situat in spatele / deasupra Cuibului Linistit. Banci din piatra imbie la odihna si la contemplarea frumusetilor locului.

Intr-una din extremitatile gradinilor suspendate se afla Mormantul Reginei Maria si Crucea de la Balcic, pe care noi le-am omis in vizita noastra. Este locul ales de regina drept casa ei de veci. Regina Maria a murit la 18 Iulie 1938, la Sinaia. Conform dorintelor sale, inima Mariei a fost adusa la Balcic si depusa intr-un mic cosciug din aur cu stema Romaniei. la 7 Septembrie 1940, Cadrilaterul, incluzand pitorescul Balcic, revine Bulgariei. Cosciugul cu inima Reginei Maria se va intoarce in Romania.

“”Poate ca in lumea de azi exista mai multa ura decat dragoste. Dar dragostea e mai puternica si, intr-o zi, chiar daca nu voi mai trai sa o vad, ea trebuei sa invinga. ”” - Regina Maria

Deasupra gradinilor suspendate, aleea ne conduce la …

Vila Gutman

Gutman a fost unul din administratorii complexului regal. Astazi vila poate gazdui oaspeti spre cazare. De la Vila Gutman continuam pe singurul drum care se intrevede, catre dreapta. Daca de la acesta ne abatem usor mai in dreapta sa, ajungem la …

Gradina Copacilor Plangatori

Aceasta este realizata mai recent, in anul 2004, si este alcatuita din copaci cu crengi aplecate, garduri vii si plante agatatoare, cu crengile care aproape ating pamantul. Aceste plante necesita o tehnologie speciala pentru crestere si ingrijire, multe fiind realizate prin altoire.

Daca traversam gradina catre dreapta iesim intr-o alee in coborire care ajunge tangential cu firul de apa pe care il traversa, m pe podul de deasupra Cascadei Mari, la care vom avea timp sa ne intoarcem la tarziu. Pe malul celalalt continuam in urcus usor pana ajungem la...

Vila Arc sau Vila Ghereta Santinelei

Aceasta este de fapt intrarea principala in complex, intrarea superioara, dinspre uscat. Eu v-am bagat pe usa din dos! Dar tot cu bilet!

Este o poarta mare cu doua canaturi, asemeni unui turn de control. Candva aceasta era chiar ghereta santinelei, aici lucrau garzile. Deasupra portii se afla un felinar cu becuri in forma de lumanari de ceara, care lumina calea oaspetilor intarziati. Portile sunt masive, din lemn. De la etajul al doilea se pot observa patru directii principale: drumul catre Vila izbanda, cel catre Castel (Vila Cuibul Linistit), catre mare si catre Gradina Divina. In zilele noastre aici este locul preferat pentru organizarea de evenimente, nunti. In dreapta intrarii superioare se face o alee catre...

Fantana de Argint

Aceasta si-a capatat numele de la apa ei cistalina. Pictograma ceramică majolica in relief de pe peretele estic reprezentand lucrarea Omagiu in fata noului nascut a fost un dar primit de Regina Maria din partea familiei regale franceze. Fantana din piatra alba este ”pazita” de porti de fier forjat. Felul cum a fost construita fantana are o conotatie biblica prin comparatie cu fantana samariteana din Sahar, Edem si Gradina Ghetsemani cu ansmablurile arhitectonice care poarta aceleasi nume in Complexul de la Balcic. Cele din Balcic sunt orientate catre Marea Neagra, cele biblice catre Marea Mediterana.

Cativa pasi mai in dreapta... intri in Rai...

GRADINA BOTANICA

Gradina Botanica este cred de fapt ansamblul tuturor gradinilor de pe domeniul regal de la Balcic, din care unele ne-am numit deja, pe altele le gasiti pe harta. Ea apartine Castelului Reginei Maria, fiind construita si amenajata imediat dupa terminarea acestuia, de elvetianul Jules Janine, gradinarul-sef al imparatului rus Nickolai al II-lea. Amenajata pe aproximativ 16 hectare, gradina este dispusa pe un deal abrupt ce coboara in sase terase spre mare reprezentand una pentru fiecare dintre copiii reginei. Mai mult de 3000 de specii de plante sunt cultivate in gradina care fac parte din 35 de familii florale si 800 de genuri care compun o diversitate incredibila de soiuri si forme.

In gradina puteti vedea cateva plante exotice, cum ar fi: copacul de hartie, ginkgo biloba, metasequoia, crinul de nisip, trandafiri si multe alte specii aflate pe cale de disparitie.

Gradina Divina sau Gradina lui Allah

Gradina Divina sau Gradina lui Allah, a fost construita de Regina Maria asemanator cu Gradina Raiului din Eden, descrisa in Sfanta Scriptura. Apa din Gradina Divina izvoraste izvoraste dintr-o cismea cu trei guri de varsare, simbolizand cele trei fete ale lui Dumnezeu Tatal, Fiul si Sfantul Duh. Pe piatra de deasupra cismelei este incrustat chipul Maicii Domnului cu un vapor in brate cu textul:

Dei Mater, Stella Mares, ora pro nobis (Maica Domnului, Steaua Marii, roaga-te pentru oameni.

Apa de la cismea se scurge intr-o oglinda de apa, care aminteste de crucea lui Hristos cu aureola. Pietrele de pe marginea apei simbolizeaza anii traiti pe Pamant de Hristos si drumul lui spre Golgota. De ambele parti ale canalului se ridica chiparosi verzi care simbolizeaza viata vesnica, copac regasit si la Eden. A fost unul din locurile preferate ale Reginei Maria, atunci cand simtea nevoia sa fie aproape de Dumnezeu, aici la Balcic.

Gradina Divina este... divina! Nu o ratati! Un infinit floral pe care am sa va invit sa il admirati in imagini. Mi-a fost realmente greu sa sortez pozele, cred ca numai in acest loc am fotografiat peste 100 de cadre. Noi am prins momentul lalelor, care au oferit un bal colorat de o specatculozitate deosebita. Nu pot reda in cuvinte...

Una dintre cele mai mari atractii este colectia de cactusi de mari dimensiuni din Gradina lui Allah, aranjata partial in aer liber, partial intr-o imensa sera, plantati cu 80 de ani in urma, constituind cea mai mare colectie din SE Europei. In luna August multi dintre ei sunt infloriti. Pe cativa i-am surprins si noi infloriti, acum de 1 Mai. In gradina mai sunt expuse vase antice, banci din piatra si chiparosi zvelti.

Dupa vizitarea acestui loc mirific si savurarea unei inghetate la intrarea superioara, ne-am intors o bucata pe acealsi drum catre podul de deasupra Cascadei Mari.

Cascada Mare, Podul Dorointelor, Gradina Valul Albastru si Magnolia

In apropierea pantei care coboara de la Vila Sageata Albastra, este construita o cadere de apa artificiala inalta de circa 15 - 20 metri. Este Cascada Mare. Pe aleea din dreapta cascadei putem intalni un izvor amenajat, util in zilele calduroase daca vreti sa va racoriti. Testat. In dreptul Cascadei Mari cursul paraului are intarituri construite din piatra. Apele sunt captate de la cele trei izvoare de mai sus, iar dupa ce se strang in cascada, se despart din nou prin canale de piatra pe la toate terasele / gradinile, formand alte cascade mai mici. La baza Cascadei Mari se afla un punct de belvedere superb situat pe podul numit... Podul Dorintelor.

Se spune ca daca iti pui o dorinta si traverseszi podul cu ochii inchisi, dorinta se va implini. Cascada si podul sunt intre locurile cele mai imortalizate in fotografii de vizitatorii domeniului.

Dupa traversarea podului continuam inainte prin parcul de pe cea mai joasa terasa. Este Gradina Valul Albastru. Aici este si celebra magnolie alba (magnolia grandeflora) sadita chiar de Regina Maria, iar acest copac este unul din cei mai batrani de acest fel din Balcani. Magnolia este simbolul longevitatii.

Templul Apei Nimfaeum

In acest loc apa, sub forma a trei suvoaie, trece prin zidul gros al unui templu si se strange intr-un bazin, la cismea. Cismeaua intruchipeaza pe Vitedza (Casa Milosteniei) din Ierusalim. Aici, regina adora sa isi serbeze onomasticile si zilele de nastere. Templul Apei este considerat unul din locurile romantice ale domeniului regal. Fresca si felinarele sunt cele originale. Pe banca de piatra de aici, este placut sa te odihnesti. De aici exista o perspectiva buna catre Capela Stella Maris si Gradina Valul Albastru.

Capela Stella Maris

Stella Marris inseamna steaua de mare. Tronul din capela, sculptat din lemn si usor aurit, si iconostasul au fost cumparate de Regina Maria din Cipru. Picioarele din fata ale tronului sunt sculptate in forma de serpi. Iconstasul, si el aurit, are pictat in partea stanga scena Adormirii Maicii Domnului, iar in dreapta Intrarea Maicii Domnului in hram. In capela sunt pictate scene din Vechiul si din Noul Testament, Sfanta Treime, Nasterea lui Hristos, alte scene. Langa intrare sunt pictate chipurile Reginei Maria si al Printesei Ileana, care sunt ctitorii capelei.

Capela Stella Maris este o copie a celei originale aflate in Cipru, inima Reginei Maria odihnindu-se pana in anul 1940 aici, cand dupa pierderea acestui teritoiu de catre Romania, ea a fost mutata.

Din acest loc facem cale intoarsa catre Podul Dorintelor, trecand pe langa un artist amator la xilofon, unde a prestart cu ajutorul de rigoare si Denisa. Dupa pod continuma tot inainte si ajungem de unde am pornit. Ce plimbare! Inca nu mi-am revenit!

Vilele

Pe domeniu sunt situate mai multe vile, le gasiti pe harta, pe unele vi le-am amintit si eu in traseul mai sus prezentat, dar nu pe toate: Vila Printului Nicolae, Moara, Apartamentul, Izbanda, Zalez, Gutman, vile care ofera si cazare la preturi de la 40 leva dubla in extrasezon pana la 300 leva in Vila Moara in miez de vara.

Evenimente

Complexul pune la dispozitie si doua sali de conferinta si deasemenea locatii pentru organizarea si desfasurarea de evenimente, in special nunti. In mai multe perioade ale anului se organizeaza festivaluri de film, teatru, muzica.

Pregatirea acestui articol

Am inceput sa lucrez la acest articol la cateva zile dupa ce m-am intors. Am scis ceva, am rescris. Am intrerupt, am reluat. Si intr-o buna zi am citit materialele informative cumparate. Si …. m-am luminat. Din acel moment am privit altfel vizita si obiectivele de la Balcic. Am sters, am completat, am rescris. Alaltaieri am spus Emei ca vreau sa mai mergem o data la Balcic sis a ii prezint Castelul si locurile ca ghid, activitate pe care candva am practicat-o ca hobby. Cat de diferit arata totul acum!

Castelul Reginei Maria si Gradina Botanica din Balcic sunt un loc de basm, inundate de flori, de simboluri, care te face sa te apropii de lumea regala, fie si printr-o plimbare. Dar una documentata, de aceasta data. Ma voi gandi in multe momente de acum incolo la aceste locuri si imi voi imagina: cand dragoste, cand liniste, cand dorinte, cand lumina, cand rasarit, cand apus, cand flori, cand culori, cand mare, cand castel, cand gradini… … Poate sunt inca sub impresia vizitei de acum o luna, dar mi-ar placea sa traiesc aceasta stare mult timp de acum inainte.

 

Bibliografie

Un material trilingv de prezentare a Castelului Balcic redactat in peste 100 pagini de text si imagini.

Harta care prezinta foarte sintetic cateva din cele mai importante puncte de vizitat.

Muzica videoclip

https://youtu. be/spphGN9JlEo sau https://www.youtube.com/watch?v=spphGN9JlEo

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Dan&Ema in 29.05.2017 18:37:11

Validat / Publicat: 29.05.17 19:51:30


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în BULGARIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 5652


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  50150 PMA (din 55 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[29.05.17 19:49:59]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[29.05.17 20:21:23]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Citind și privind pozele, am retrăit olimbarea mea, din octombrie 2009. Doar că eu am pornit de sus în jos și nici atâtea flor nu erau. Nici cactuși!

   Mulțumesc, Dan&EMa și Denisa&Emi, că m-ați luat cu voi la plimbare!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Lucien
[29.05.17 20:51:34]
» mesaj pers

   Superb, fără cuvinte. Nu am înțeles de ce regina, dacă era atât de credincioasă (ortodoxă, probabil) a inclus în ansamblul său atâta elemente islamice.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[29.05.17 21:02:19]
» mesaj pers

   @Lucien: Datorită specificului zonei, Lucien! În acea perioadă, ca și-acum, în Dobrogea, populația era eterogenă, cu predominanță musulmană, totuși. Iar regina a vrut să păstreze specificul zonei. Capela Stella Maris este ortodoxă.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[29.05.17 21:10:17]
» mesaj pers

   @webmasterX: multumesc

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[29.05.17 21:17:11]
» mesaj pers

   @Zoazore:

   Ne bucuram ca ai acceptat sa te plimbi cu noi.

   Noi eram sa ne luam o mare plasa si sa ratam multe din punctele de vizitat, chiar si Gradina Botanica. Unele le-am ratat deliberat.

   In realitate am urmat partial alt traseu, dupa ce am urcat pana sus la gradinile suspendate, am coborit spre podul dorintelor, am traversat spre capela, care este situata destul de jos si atunci abia am realizat ca nu am vazut Gradina Botanica.

   Am facut o regrupare, cine vine si cine asteapta la capela si am mai luat dealul o data in piept, dar a MERITAT, a MERITAT, a MERITAT.

   Seara faina!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Dan&Ema
[29.05.17 21:23:00]
» mesaj pers

   @Lucien:

   Si eu mi-am gasit greu cuvintele, crede-ma! Influentele turcesti in Dobrogea (inclusiv cea bulgareasca, anume in Cadrilater) sunt frecvente. E de vina apropieraea de Istanbul.

   Din ce am citit si partial am redat in articol, multe elemente au asemanari biblice si nu otomane. E drept ca imaginea Vilei Cuibul Linistit este tipic turceasca, de minaret si fiind un reper marcant al domeniului, asocierea pare fireasca. Dupa mine elementele crestine sunt mult mult mai multe.

   Mi-a placut mult si vreau sa admir in mutenie o perioada aceasta bijuterie.

   Multumesc de aprecieri si de vizita si vot!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Floria CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA
[29.05.17 22:27:13]
» mesaj pers

   Am fost prima oară la Balcic în septembrie 2007. Îl ştiam doar din cărţile Cellei Serghi şi din tablourile pictorilor români interbelici. Ne-am îndrăgostit la prima vedere de orăşelul cocoţat pe dealul calcaros, cu marea aşternută la picioare.

   De atunci am revenit de multe ori la Balcic în mai, în iunie, în septembrie... De Rusalii vom fi din nou la Castelul Reginei Maria pentru a ne bucura de culorile şi mireasma trandafirilor înfloriţi care transformă grădina de la malul mării într-un paradis.

   Vă doresc să vă reîntoarceţi la Balcic atunci când veţi dori voi, dacă va fi să fie la sfârşit de mai, început de iunie veţi admira grădina în cele mai colorate şi spectaculoase "rochii de gală" pe care le are în garderobă... Vacanţe frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Dan&Ema
[30.05.17 06:49:58]
» mesaj pers

   @Floria:

   Faptul ca revii de atatea ori, spune totul. Iti urez o noua plimbare de basm la Balcic!

   Multumesc de lecturarea articolului, de vot!

   Numai de bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[30.05.17 07:18:14]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[30.05.17 09:09:52]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Frumos loc... eu l-am vizitat la început de toamnă; aș fi stat acolo toată ziua dacă timpul întoarcerii spre casă nu sosea (dar tot am poposit câteva ore în interior). Am printat această hartă (vezi foto) și am urmat exact traseul sugerat.

   Regina declara presei vremii despre reședința de la Balcic: un loc de linişte şi odihnă, unde mă duc să-mi liniştesc sufletul şi trupul... Clima îi este minunată, băile şi înotul o bucurie. Cărți bogat ilustrate despre Regalitatea română, și implicit Balcic, a publicat istoricul D. Mandache (v2.m.zf.ro/ziarul-de-dumi ... ndache-13006887).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- marius gaudi
[30.05.17 11:22:44]
» mesaj pers

   Am fost acolo de cateva ori, dar am citit cu deosebit interes articolul tau, foarte documentat, nici macar un ghid local nu cred ca ar fi oferit atatea informatii.

    E o idee, sa te faci ghid acolo, sunt sigur ca pe langa informatii ai oferi si un pahar de vin, am vazut la Slanic cat de darnic esti. :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[30.05.17 16:44:09]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Si eu AmFostAcolo dar in toamna lui 2016 si cred ca acest loc merita vizitat pentru frumusetea gradinilor in fiecare anotimp. Asadar daca eu m-am plimbat toamna tu m-ai plimbat primavara si am putut vedea ca este la fel de frumos oricand.

   Iar labirintul catre care s-a indreptat Denisa mi-a atras si mie privirea atunci si am facut acolo o poza.

   Frumos totul, felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dan&Ema
[30.05.17 21:40:25]
» mesaj pers

   @webmaster: multumesc

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[30.05.17 21:43:25]
» mesaj pers

   @tata123:

   Da, un loc unde iti vine sa stai! Sa admiri! Si ce bine ar fi daca nu am fi limitati cu timpul! Aceeasi traire am avut-o si eu.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[30.05.17 21:50:50]
» mesaj pers

   @marius gaudi:

   Am fost ghid la viata mea si imi place aceasat calitate. De aceea ma si documentez mult si impartasesc informatiile si altora. Acum cu atatea informatii, as face o vizita mai eficienta la Balcic decat cea despre care am povestit.

   Un pahar cu vin dau cu placere, din partea ghidului! :)

   Ba si palinka! :))

   Important este sa ma mai caute turistii in calitate de ghid. Fie si virtual! .

   Multumesc de aprecieri!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Dan&Ema
[30.05.17 21:55:15]
» mesaj pers

   @mishu:

   Si eu am citit articolul tau si mi-l amintesc. Intr-adevar gradinile sunt superbe in aorice anotimp si ideea de a vizita gradinile in anotimpuri diferite este una provocatoare.

   Este remarcabila munca celor administreaza complexul. Nota 10 lor! :)

   Iar imaginea marii vazuta de deasupra castelului este la fel de impresionanta.

   Multumesc de vizita si vot si aprecieri!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- razvanmarius2k5
[02.06.17 17:57:10]
» mesaj pers

   Cat mai costa biletul de intrare si exista taxa pt foto?

   

   MS.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[03.06.17 09:36:16]
» mesaj pers

   @Lucien:

   Nu, regina n-a fost ortodoxa decat... politic! A fost o chestie de fatada, ea si-a pastrat si respectat religia ei.

   Cat despre turcii si tatarii din zona, i-a adorat, populatia simpla, la fel. Regina a avut si o prietena tataroaica, o fiinta enigmatica ce aparea de fiecare data cand regina poposea la Balcic, era luata chiar de regina din drumul unde astepta si dusa la palat in apartamentul regal. Regina Maria a studiat si uneori a facut parte din unele culte religioase mai putin cunoscute.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- elviramvio
[03.06.17 09:41:19]
» mesaj pers

   @Dan&Ema:

   Frumos articol si ma bucur ca am ajuns in sfarsit sa-l citesc.

   Nu comentez despre frumusetea gradinii - intretinuta de studentii de la horticultura, desigur dirijati de profesori - nici despre palat unde se mai schimba uneori exponatele. Dar pot sa-ti spun ca ma bate gandul sa inchiriez vila Moara alaturi de cativa prieteni. Iti dai seama cat de frumos este sa umbli noaptea si la prima ora a zilei pe aleile parcului. E o dorinta de cativa ani.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Dan&Ema
[03.06.17 10:00:28]
» mesaj pers

   @elviramvio:

   Va fi ca in povestile cu printi si printese. Iti urez sa pui in practica planul de a inopta la vila Moara.

   De multe ori cand citesc ceva ce faceun clic, cum este aceasta idee a ta, incerc sa opresc timpul in loc pentru cateva momenye si sa imi imginez, sa ma transpun in cadrul respectiv.

   Excelenta plimbare in amurg si la rasarit. :)

   Sa povestesti cand o vei pune in practica.

   Multumesc de aprecieri si de completari.

   Numai de bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Lucien
[04.06.17 07:06:53]
» mesaj pers

   @elviramvio: Mulţumesc! Detalii foate interesante despre viaţa reginei. De admirat că a procedat aşa.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[04.06.17 07:45:29]
» mesaj pers

   @razvanmarius2k5:

   Nu mai stiu sa iti raspund foarte corect, poate ajuta alti uesti care au fost recent si au retinut.

   Eu imi amintesc ceva de 28 sau 30 leva pt 2 adulti in ambele obiective vizitabile (castelul si botanica). Sub 7 ani sigur gratis. Taca foto sigur nu este.

   Am platit degeaba si botanica si castelul pentru ca nu exista nicio delimitare unde se cere biletul de la botanica dupa ce ai intrat pe domeniul castelului. Si te asigur ca nu am facut vreo ghidusie sa pacalesc vreun punct de control bilete. Noi am luat oricum si colo si colo.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Zoazore
[04.06.17 08:12:48]
» mesaj pers

   @razvanmarius2k5: Intrarea este 10 leva (5 leva castelul și 5 leva Grădina Botanică), dar unul fara celalalt nu se poate. Copiii până-n 7 ani au gratuitate, iar peste 7 ani, până la 18 ani au 2 leva. Nu există taxă foto.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- razvanmarius2k5
[04.06.17 08:40:45]
» mesaj pers

   Multumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Denisa13
[04.06.17 17:30:16]
» mesaj pers

   Multumim Dan&Ema pentru aceasta vizita virtuala dar mai ales pentru cea reala. Astept cu interes sa faci pe ghidul pe viitor; chiar n-am stiut ca ai o astfel de pasiune. O sa o exploatez mai mult pe viitor :). Superbe gradinile de la Balcic.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[25] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2017] Vila Cuibul Linistit (castelul Reginei Maria) din Balcic -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858850">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858850"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858850">Şterge vot</a></div><span id="v9858850" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858850)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858850Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858850MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2017] Vila Cuibul Linistit (castelul Reginei Maria) din Balcic
foto Dan&Ema [29.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2017] statuie a Fecioarei Maria – steaua calauzitoare a marilor si protectoarea drumurilor marine -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858851">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858851"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858851">Şterge vot</a></div><span id="v9858851" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858851)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858851Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858851MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2017] statuie a Fecioarei Maria – steaua calauzitoare a marilor si protectoarea drumurilor marine
foto Dan&Ema [29.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2017] exponat din Vila Cuibul Linistit -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858852">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858852"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858852">Şterge vot</a></div><span id="v9858852" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858852)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858852Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858852MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2017] exponat din Vila Cuibul Linistit
foto Dan&Ema [29.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAY-2017] Vana cu robinet de apa calda si apa rece din baia reginei -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858855">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858855"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858855">Şterge vot</a></div><span id="v9858855" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858855)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858855Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858855MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2017] Vana cu robinet de apa calda si apa rece din baia reginei
foto Dan&Ema [29.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2017] Cada reginei aflata in mijlocul camerei de baie -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858857">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858857"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858857">Şterge vot</a></div><span id="v9858857" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858857)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858857Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858857MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2017] Cada reginei aflata in mijlocul camerei de baie
foto Dan&Ema [29.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2017] camera de rugaciune din vila reginei -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858862">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858862"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858862">Şterge vot</a></div><span id="v9858862" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858862)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858862Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858862MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2017] camera de rugaciune din vila reginei
foto Dan&Ema [29.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2017] Emi si Dan fac o pauza binemeroitata in Gradina lui Alexandru -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858865">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858865"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858865">Şterge vot</a></div><span id="v9858865" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858865)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858865Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858865MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2017] Emi si Dan fac o pauza binemeroitata in Gradina lui Alexandru
foto Dan&Ema [29.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2017] Ema se preagteste sa urce la Gradinile Suspendate -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858868">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858868"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858868">Şterge vot</a></div><span id="v9858868" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858868)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858868Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858868MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2017] Ema se preagteste sa urce la Gradinile Suspendate
foto Dan&Ema [29.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2017] Deasupra castelului, fotografiem marea -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858872">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858872"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858872">Şterge vot</a></div><span id="v9858872" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858872)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858872Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858872MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2017] Deasupra castelului, fotografiem marea
foto Dan&Ema [29.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2017] Denisa intra in labirint -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858874">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858874"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858874">Şterge vot</a></div><span id="v9858874" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858874)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858874Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858874MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2017] Denisa intra in labirint
foto Dan&Ema [29.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2017] Cascada -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858876">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858876"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858876">Şterge vot</a></div><span id="v9858876" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858876)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858876Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858876MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2017] Cascada
foto Dan&Ema [29.05.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P12 [MAY-2017] Capela Stella Maris -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858878">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858878"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858878">Şterge vot</a></div><span id="v9858878" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858878)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858878Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858878MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2017] Capela Stella Maris
foto Dan&Ema [29.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2017] in Capela Stella Maris -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858880">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858880"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858880">Şterge vot</a></div><span id="v9858880" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858880)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858880Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858880MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2017] in Capela Stella Maris
foto Dan&Ema [29.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2017] Culorile florilor -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858883">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858883"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858883">Şterge vot</a></div><span id="v9858883" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858883)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858883Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858883MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2017] Culorile florilor
foto Dan&Ema [29.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2017] -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858885">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858885"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858885">Şterge vot</a></div><span id="v9858885" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858885)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858885Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858885MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2017]
foto Dan&Ema [29.05.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P16 [MAY-2017] Gradina Divina -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858886">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858886"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858886">Şterge vot</a></div><span id="v9858886" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858886)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858886Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858886MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2017] Gradina Divina
foto Dan&Ema [29.05.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P17 [MAY-2017] Gradina Divina -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858888">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858888"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858888">Şterge vot</a></div><span id="v9858888" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858888)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858888Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858888MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2017] Gradina Divina
foto Dan&Ema [29.05.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P18 [MAY-2017] Denisa in Gradina Divina -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858891">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858891"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858891">Şterge vot</a></div><span id="v9858891" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858891)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858891Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858891MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2017] Denisa in Gradina Divina
foto Dan&Ema [29.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2017] In Gradina lui Allah -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858894">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858894"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858894">Şterge vot</a></div><span id="v9858894" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858894)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858894Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858894MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2017] In Gradina lui Allah
foto Dan&Ema [29.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2017] In gradina lui Allah -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858895">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858895"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858895">Şterge vot</a></div><span id="v9858895" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858895)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858895Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858895MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2017] In gradina lui Allah
foto Dan&Ema [29.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2017] Alt tepos din serele Gradinii Botanice -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858898">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858898"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858898">Şterge vot</a></div><span id="v9858898" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858898)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858898Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858898MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2017] Alt tepos din serele Gradinii Botanice
foto Dan&Ema [29.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [MAY-2017] Alti teposi din serele Gradinii Botanice -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858900">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858900"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858900">Şterge vot</a></div><span id="v9858900" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858900)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858900Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858900MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [MAY-2017] Alti teposi din serele Gradinii Botanice
foto Dan&Ema [29.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [MAY-2017] floare de cactus -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858901">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858901"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858901">Şterge vot</a></div><span id="v9858901" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858901)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858901Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858901MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [MAY-2017] floare de cactus
foto Dan&Ema [29.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [MAY-2017] alt cactus inflorit -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858902">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858902"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858902">Şterge vot</a></div><span id="v9858902" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858902)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858902Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858902MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [MAY-2017] alt cactus inflorit
foto Dan&Ema [29.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [MAY-2017] Gradina Divina -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858904">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858904"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858904">Şterge vot</a></div><span id="v9858904" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858904)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858904Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858904MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [MAY-2017] Gradina Divina
foto Dan&Ema [29.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[25] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.155097007751 sec