ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.04.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
APR-2017
DURATA: 4 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
93.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 16 MIN

După nouă ani, din nou la Kaliakra Superior

TIPĂREȘTE

Introducere

Am descoperit acest hotel în urmă cu nouă ani. Petreceam în Bulgaria un sejur puțin mai lung (vezi impresii), legând sărbătorile pascale cu 1 Mai „muncitoresc” :D. La fel ca anul acesta, şi atunci, acum nouă ani, vremea nu prea a ţinut cu noi, fiind destul de răcoroasă şi deloc propice pentru plajă, ceea ce ne-a oferit prilejul de a ne plimba prin celelalte staţiuni bulgăreşti aflate la nord de Varna. Am dorit neapărat să ajung în Albena tocmai pentru a vedea cu ochii mei acest hotel la care intenţionam să ne petrecem concediul din acea vară. Am fost atrasă, printre altele, de conceptul ultra all inclusive, o noutate pentru Bulgaria la nivelul anului 2008, pe care îl implementau prima dată din acel sezon.

Am petrecut un sejur foarte plăcut la Kaliakra Superior (vezi impresii) în a doua jumătate a lunii iunie 2008. La acea vreme mi s-a părut ceva extraordinar, m-am întors absolut încântată din Albena şi am recomandat tuturor acest hotel.

În anii care au urmat am urmărit evoluţia acestui hotel, tot mai popular printre turiştii români, am remarcat creşterea exagerată a preţurilor, concomitent cu o scădere, ce-i drept mai puţin vizibilă, a calităţii serviciilor oferite. Acum doi ani am fost dezamăgită de decizia înlocuirii sistemul ultra all inclusive de la Kaliakra cu acel „all inclusive plus”, o glumă faţă de ceea ce fusese înainte, mai ales în condiţiile în care preţurile nu au fost diminuate corespunzător. Tendinţa de globalizare, de uniformizare a serviciilor oferite, tot mai vizibilă în Albena cam de prin 2014 încoace, are şi avantaje, dar şi dezavantaje. În acest caz, apare întrebarea firească: oare mai merită să plăteşti mult mai mult în plus pentru a beneficia de servicii aproximativ asemănătoare cu cele oferite pe mai puţini bani? Părerea mea este că nu prea merită, mai ales în plin sezon, diferenţele de preţ fiind mult prea mari doar pentru a beneficia de o cameră foarte mare într-un hotel aflat pe malul mării.

Oferta de Paşti 2017

Cu ocazia sărbătorilor pascale toate agenţiile s-au întrecut în oferte care mai de care, pentru toate buzunarele, ştiut fiind apetitul românilor pentru petrecerea sărbătorilor de orice fel (Paşti, 1 Mai, Rusalii, Crăciun, Revelion) la vecinii bulgari, atraşi de preţurile accesibile şi de serviciile all inclusive.

Pentru mine anul acesta a fost al optulea Paşte petrecut în Bulgaria în ultimii zece ani, după AquaAzur 4* din Constantin şi Elena (2008), Miramar 4* din Obzor (2010) şi Marina Royal Palace 5* din Duni (2009,2011,2012,2013,2014).

După experienţa de anul trecut, când am fost la TTR la sfârşit de februarie hotărâtă să-mi rezerv minisejurul de Paşti, dar, spre surpriza mea, tot ceea ce era bun se vânduse demult, iar agenţiile mai ofereau doar hoteluri modeste, la preţuri la fel de modeste, însă sub propriile mele standarde şi aşteptări, astfel că, de supărare, am ales să plec două săptămâni în Iordania :D, anul acesta m-am grăbit să rezerv şi să plătesc încă din ianuarie pentru a putea alege ceea ce doream.

Crăciunul precedent l-am petrecut tot în Bulgaria, rezervarea fiind făcută în urma solicitării unei oferte pe acest site. Pentru că am fost mulţumită atât de preţurile oferite, cât şi de colaborarea cu agenţia parteneră pentru Bulgaria a site-ului AmFostAcolo.ro, pe la jumătatea lunii ianuarie am contactat-o din nou pe reprezentanta aceleiaşi agenţii, solicitând o ofertă pentru Kaliakra. Astfel am ales, rezervat şi plătit un sejur de patru nopţi cu all inclusive la Kaliakra Superior 4* din Albena în perioada 14 - 18.04.2017 la preţul de 332 euro pentru doi adulţi, beneficiind şi de reducerea de early booking în vigoare la momentul respectiv. Diferenţa de preţ la cazare între Standard şi Superior era de doar 5 euro de persoană pe noapte, astfel că am ales tot Superior, restul serviciilor fiind identice. Practic, am plătit în plus 5 euro de persoană pe zi pentru a beneficia de o cameră de 40 mp în locul uneia de doar 28 mp. Am făcut această precizarea pentru cei care mă criticau că am fost nemulţumită de camera prea mică primită la Slănic. Am vrut să arăt faptul că mereu am plătit în plus pentru o cazare pe gustul meu, în care să mă simt bine, să respir în voie, să nu mă lovesc de mobila din cameră, iar rezervarea a fost făcută încă din ianuarie când nu ştiam ce va fi în martie.

Drumul

Dacă în urmă cu nouă ani am ales traseul București - Călărași - trecere cu bacul la Ostrov - Silistra - Dobrich - Albena, reuşind la întoarcere performanţa de a ajunge din Albena în Bucureşti în trei ore (este drept că ne şi grăbeam, deoarece trebuia să ajungem la o nuntă), anul acesta am preferat varianta prin Giurgiu – Ruse – Varna, despre care am povestit aici (vezi impresii).

Am plecat din faţa blocului la ora 05.40, iar la ora 09.20 eram în faţa hotelului Kaliakra din Albena.

Parcarea

Pentru a nu risca blocarea maşinii de către compatrioţii care urmau să vină, am preferat să parcăm maşina în stradă, lângă hotel, astfel încât să o vedem de pe geamul din hol. Menţionez faptul că parcarea din deal a hotelului era goală, locuri pe alese, doar o singură maşină, bulgărească, în toată parcarea. Ulterior s-a umplut şi aceea. Nu ştiam că hotelul mai dispune de o parcare proprie, în dreptul restaurantului, spre hotelul Arabella. Data trecută nu exista.

Tichetul de intrare cu maşina în staţiune mi-a fost solicitat la recepţie şi returnat în ziua plecării după achitarea taxei de 6 leva/sejur.

Cazarea

M-am prezentat imediat la recepţie, am dat voucher-ul şi cărţile de identitate şi am solicitat o cameră în corpul Superior, aşa cum plătisem, la un etaj cât mai sus, precizare pe care o făcusem încă din momentul rezervării. Din dorinţa de a nu avea surprize ca la vizita precedentă, i-am precizat din start recepţionerei şi am accentuat faptul că am mai fost la ei, specificând că vreau un anumit tip de cameră şi anume cu pat dublu şi canapea. Tipa s-a prefăcut mirată şi mi-a spus că nu are decât cu pat dublu şi încă un pat single. Am insistat, a verificat în calculator rezervarea noastră anterioară şi mi-a dat cardul unei camere aflate la etajul opt, cu menţiunea că, dacă nu îmi place, mi-o schimbă imediat fără probleme.

Camera

Am primit camera 821. Conform obiceiului, întâi am inspectat camera şi ulterior am adus şi bagajele. La prima vedere, era exact ceea ce mi-am dorit. Îmi oferea o vedere frontală superbă la mare, care m-a vrăjit din primul moment. Spun că m-a vrăjit, pentru că altfel nu-mi explic faptul că nu am observat din prima că nu am primit patul dublu solicitat, ci două paturi single lipite :D.

În cameră am avut două paturi simple, cu saltele cam tari pentru gustul meu şi cu perne aproape la fel de tari, cu două noptiere şi lămpi de citit la fiecare, o canapea mare, probabil extensibilă, dar nu am verificat, un suport de bagaje, un birou cu un scaun, o măsuţă cu un fotoliu, un lampadar, un corp pe care se afla televizorul cu ecran plat şi care ascundea minibarul (o bere, două sucuri la cutie cu pai şi două sticle mici de apă plată), gratuit la sosire, însă fără a fi completat ulterior.

Vedeam marea şi plaja din pat, aşa cum mi-am dorit.

Pe hol erau două dulapuri, într-unul se afla seiful, gratuit, dar pe care noi nu l-am utilizat fiind prea mic, o oglindă foarte mare, un pantofar şi setul de preparare a ceaiului şi cafelei.

Baia arăta exact aşa cum o ştiam, cu uşă glisantă pe care noi am ţinut-o mereu deschisă, cu două chiuvete sub care, într-un sertar, era uscătorul de păr (a doua oară nu mă mai păcăleau ei), cu o cabină de duş spaţioasă, cu duş fix şi mobil, cu toaleta separată de restul băii printr-o uşă înaltă cu geam mat, cabina respectivă beneficiind şi de propriul ventilator.

Din dulapul din baie au lipsit papucii de unică folosinţă şi halatele de baie (rămăseseră doar umeraşele goale :D).

Ca şi consumabile am primit două săpunuri micuţe, două periuţe de dinţi, un set de bărbierit şi două căşti de duş. La duş exista un dispenser de şampon şi gel de duş. Doar hârtia igienică a fost completată pe durata sejurului. Prosoapele au fost albe şi curate, schimbate zilnic.

Lumina din baie mi s-a părut cam slabă. Ar fi putut pune nişte becuri mai puternice.

Geamul care desparte baia de cameră, ne-a permis să admirăm marea în timp ce ne spălam pe dinţi.

Încălzirea camerei a fost realizată prin intermediul sistemului centralizat de climatizare foarte eficient. După ce am setat temperatura pe 27 de grade, în cameră a fost mereu foarte cald, chiar dacă nopţile au fost reci.

Balconul de formă dreptunghiulară, foarte spaţios, ne-a oferit plăcerea de a admira plaja şi marea de la înălţimea etajului opt. Balconul este dotat cu o măsuţă şi două scaune de plastic, precum şi cu un uscător de prosoape.

În fiecare dimineaţă deschideam uşa de la balcon şi ascultam... marea. Tot zilnic mi-am savurat cafeaua (şi nu numai) privind doar marea.

Curăţenie în cameră s-a făcut zilnic, dar destul de superficial. Mocheta a fost aspirată o singură dată. Nici baia şi nici balconul nu au văzut mopul în cele cinci zile de sejur. Prosoapele au fost schimbate zilnic, dar lenjeria niciodată. Pentru un sejur de patru nopţi, poate nu ar fi fost neapărat necesar, dar, având în vedere preţul plătit şi pretenţiile acestui hotel, cred că se impunea schimbarea cearşafurilor.

Restaurantul

Restaurantul se află la primul etaj deasupra lobby barului. Accesul se face în general pe scări, interioare şi exterioare, dar există şi un lift special. Practic, există trei secţiuni în restaurant: partea interioară, o terasă închisă şi o terasă descoperită. Fiind destul de răcoare, de această dată doar prânzul din prima zi l-am luat pe terasa exterioară. În rest, am mâncat mai mult pe terasa închisă (unde, graţie amabilităţii gazdelor, a fost permis fumatul) sau în interior, unde era prea cald pentru gustul meu.

Mâncarea a fost mai bună decât ne aşteptam, în urma multor impresii nu tocmai pozitive culese de-a lungul timpului. Comparativ cu vizita noastră anterioară la Kaliakra, am constatat o scădere evidentă a varietăţii şi chiar a calităţii produselor oferite. Brânza cu mucegai sau caşcavalul de oaie învechit, pe care le găseam atunci aproape la fiecare cină, au rămas doar amintire. Pot aprecia varietatea mâncării şi sub cea oferită la Marina Royal Palace din Duni. Dar nu aş vrea să se înţeleagă cumva că mă plâng că nu am avut ce mânca. Nici vorbă. La Kaliakra mâncarea este în continuare foarte bună, fiecare găsind ceva pe gustul lui.

În prima zi de Paşti am găsit coşuri cu ouă vopsite şi tăvi cu cozonac atât în faţa recepţiei, cât şi la intrarea în restaurant. Până la plecare, la fiecare masă puteam alege şi ouă roşii.

La micul dejun am avut cam tot ce doream, mai puţin bacon prăjit, preferatul meu, pe care l-am găsit doar o zi da şi una nu, cu un plus pentru omletele „personalizate” şi clătitele şi waffle-le fără coadă pentru cei care ajungeau relativ devreme la masă. Sucurile la dozator erau proaste ca peste tot şi pline de chimicale, cele acidulate, marca Pepsi, erau în nota obişnuită, dar, de această dată, am băut doar suc natural de mere, cu adevărat foarte bun. Spre marea mea satisfacţie, am avut la dispoziţie la fiecare masă din restaurant un espressor de la care luam diverse sortimente de cafea, foarte bună, râşnită pe loc, motiv pentru care am ignorat dozatoarele de cafea instant deloc pe gustul meu.

Prânzul şi cina din ziua de Paşti au fost mai festive, mâncarea şi spectacolele oferite, făcându-ne să uităm că ne petrecem sărbătorile departe de casă. Deşi am ajuns devreme la masă, mulţi alţi turişti furaseră startul, astfel că am găsit cu greu o masă liberă, dar am găsit. Am stat la coadă pentru friptura de miel de la prânz, din păcate mai mult coaste, în timp ce eu suspinam după pulpele de miel fără număr de la Duni, iar seara ne-am delectat cu purcel de lapte, dar tot după ce am stat la coadă. Şi-au mai spălat din păcate cu cotletele de berbecuţ excelente din ultima seară, dar eu tot m-am întors acasă cu regretul că timp de cinci zile nu am gustat un borş de miel.

Prăjiturile au fost ok, nimic deosebit; habar nu au să facă baclavale, dar măcar au încercat. Existau şi câteva sortimente de fructe, cam puţine, dar pentru mine au fost suficiente.

Băuturile ni le aduceam singuri de la barul din restaurant.

Am apreciat prezenţa permanentă şi implicarea deosebită a şefului de la Kaliakra, care făcea tot posibilul de a mulţumi pe toată lumea, de a ne face să ne simţim bine.

Nu a mai fost totul la superlativ ca în urmă cu nouă ani, dar, oricum, a fost foarte bine.

În două dupăamieze, de plictiseală, am vizitat şi snack restaurantul. Acesta oferea între 11.00-16.00 pizza, mici, sandvişuri, gogoşele şi îngheţată. Mi-au plăcut gogoşile şi îngheţata care a fost mult mai bună decât cea de la Duni, apropiindu-se puţin de cea turcească. Restul nu am încercat.

Baruri

Tot trei baruri am găsit la Kaliakra, dar aici lucrurile s-au schimbat mult şi nu în bine.

Aveam cunoştinţă despre schimbările intervenite la capitolul băuturi o dată cu renunţarea la regimul ultra all inclusive, dar parcă nu mă aşteptam să fie atât de rău.

Toate cele trei baruri: Lobby barul, Lounge barul şi Pool barul au acum program 10.00-23.00. Pe vremuri, lobby barul era deschis non stop.

Am înţeles că au scos din concept cele câteva băuturi de import rămase, numărul acestora tot scăzând an de an până la dispariţia lor totală începând cu 2015, nu m-a deranjat neapărat acest lucru, însă faptul că mai multe cocktailuri, la a căror preparare se utilizează exclusiv ingrediente locale, sunt cu plată mi s-a părut de prost gust. Permanent am făcut comparaţie cu Marina Royal Palace din Duni, un hotel la un preţ similar cu Kaliakra, care, deşi nu a avut niciodată ultra all, ci doar all inclusive, oferea o largă varietate de cocktailuri: cu alcool, slab alcoolizate şi fără alcool pentru copii, toate cu băuturi indigene, dar profesionist realizate şi frumos decorate cu paie şi umbreluţe. Din acest punct de vedere, cei de la Kaliakra au o mare bilă neagră de la mine.

Ne-am adaptat situaţiei, încercând doar din variantele free of charge, respectiv Cuba Libre şi gin tonic (cam naşpa la gust din cauza apei tonice folosite), apoi trecând pe „Campari” bulgăresc, dar fără „orange”, nedorind să consum şi chimicalele din sucul de portocale de la dozator.

La toate barurile m-am bucurat de aceleaşi cafele espresso bine preparate. Măcar atât. Doar cafeaua a rămas aproape la fel de bună.

Piscina

Hotelul are o piscină mare, cu apă curată, destinată adulților și o piscină pentru copii cu un tobogan interesant o atracție deosebită pentru cei mici. Acum în aprilie, pentru că am fost cuminţi, am beneficiat şi de apă în piscină şi mai erau şi şezlonguri libere la discreţie :D.

Pentru cei care vizitează hotelul în extrasezon, lipsa unei piscine interioare poate constitui un dezavantaj. Pe mine nu m-a deranjat.

Cei care totuşi doreau şi puţină bălăceală, puteau folosi piscina interioară încălzită de la hotelul Dobrudja, contra sumei de 5 leva de persoană.

Plaja și marea

Hotelul este poziționat foarte aproape de plajă, doar se traversează aleea de promendă şi se intră imediat pe nisip. Plaja este foarte lată, cu nisip fin, curată, cu multe șezlonguri aliniate frumos pe mai multe rânduri, astfel că riscul de a nu găsi loc, nu ar trebui să existe. Intrarea în mare este foarte lină, cu nisip. Acum bănuiesc că nu-şi imaginează cineva că am şi verificat acum de Paşti dacă intrarea în mare mai este la fel de lină cum o ştiam. Am aruncat doar o privire de pe mal şi nu am sesizat schimbări. La fel, nu pot da detalii referitoare la temperatura apei mării la jumătatea lunii aprilie. Site-urile meteo „zic” că avea doar 10 grade Celsius, iar eu nu le voi contrazice. Dar, chiar aşa foarte rece, a fost calmă, doar cu ceva valuri mici la mal, şi frumoasă. Mie mi-a plăcut.

Distracție și relaxare

Nici în plin sezon Albena nu este o staţiune care să exceleze la capitolul distracţie, fiind orientată predominant către familiile cu copii. Acum în aprilie erau doar câteva hoteluri deschise, astfel că nici distracţiile din staţiune nu erau în funcţiune.

La hotel, o echipă destul de „subţire” de animatori îi antrena în diferite activităţi pe turiştii dornici de asemenea distracţii şi pe copii. Seara debuta cu minidisco şi apoi ceva spectacole. În fiecare seară veneau animatoarele la masa noastră şi ne informau despre spectacolul care urma să aibă în seara respectivă, invitându-ne să participăm. Erau prea drăguţe ca să le refuzăm, dar nici nu aveam chef de spectacole.

Cât timp nu a plouat, am preferat să mă plimb prin staţiune. Mi-a plăcut mai mult Albena decât Nisipurile de Aur, pentru că este mult mai liniștită, mai puțin agitată, dar mai vie decât Constantin și Elena.

Am apreciat şi eu, poate nu la fel de mult ca majoritatea turiştilor, prestaţia celor de la Frenesy Duo, Cerasela şi Arpi, doi români din Mediaş. Nu sunt genul care să am efuziuni sentimentale, nu m-am pupat şi nici fotografiat cu ei, dar mi-a plăcut repertoriul acestora.

Pentru noaptea de Înviere, a existat o ofertă în holul hotelului de transport la o biserică din Balcik, pentru slujba de Înviere şi pentru a lua Lumină, contra sumei de 10 euro de persoană. Nu m-a interesat, era prea frig, dar am făcut comparaţie cu resortul de la Duni care oferea gratuit în acelaşi scop transportul la o biserică din Sozopol cu autocarele elegante ale resortului. Până la Balcik sunt vreo 12 kilometri, iar până la Sozopol doar 9 kilometri, dar impactul la nivel de imagine este altul, mai important decât cei 10 euro.

Internet wireless

Ştiam că de vreo trei ani în Albena există internet wireless gratuit pe plajă şi prin alte zone publice din staţiune. Surpriza plăcută a fost aceea că am beneficiat de internet cu semnal foarte bun şi în camera noastră de la etajul 8, semnal bun şi prin baruri, ceva mai slab în restaurant. Conectarea la reţeaua staţiunii (nu a hotelului!) se făcea cu un username şi o parolă, aceleaşi indiferent unde erai cazat şi pe oricâte dispozitive. Internetul funcţiona suficient de bine şi prin diverse locuri din staţiune.

Alte aspecte

Am ezitat înainte de a adăuga acest paragraf, dar totuşi o voi face, considerând că şi lucrurile mai puţin plăcute trebuie spuse.

Fără a avea legătură cu hotelul, nu pot să nu constat, cu dezamăgire, o scădere foarte vizibilă a calităţii multora din compatrioţii noştri, care, printr-un comportament neadecvat, aduc mari deservicii tuturor turiştilor români din această ţară. Nu ştiu ce scuze le-aş putea găsi: că a fost vremea prea răcoroasă şi au fost nevoiţi să consume mai mult alcool decât ar fi fost normal, că distracţia în grupul de prieteni i-a făcut uite numărul paharelor, nu ştiu . Gazdele de la Kaliakra au făcut efortul de a ne oferi un prânz şi o cină, ambele festive, în ziua de Paşti. Unii nu prea au înţeles cum este cu prânzul sau cina festivă, pentru că altfel nu-mi explic cum poţi participa la toate mesele din prima zi de Paşti îmbrăcat în acelaşi costum de trening, cu aceeaşi faţă mahmură, care nu a mai văzut lama de ras de câteva zile, deşi cei de la hotel au oferit gratuit câte un kit de bărbierit în fiecare baie, cum poţi deranja cinci mese în jurul tău ascultând video-uri imbecile de pe Facebook sau Youtube, deşi fiecare smartphone se livrează împreună cu o pereche de căşti, cum poţi să-ţi laşi copilul nesupravegheat să bântuie prin restaurant pe o trotinetă tamponând turiştii care îndrăzneau să-şi pună ceva de mâncare pe o farfurie şi circulau tot pe acolo, cum te apuci să lipeşti cât mai multe mese în restaurant pentru că este ziua ta şi te-ai gândit să-ţi cinsteşti toţi prietenii, demers banal fiind la all inclusive, fără să te intereseze că alţii vor trebui să ocolească tot cârnatul de mese şi exemplele ar putea continua, dar iar mă enervez.

Concluzie

Am petrecut un sejur reuşit la Kaliakra Superior. Raportul calitate preţ a fost unul corect. Şi de această dată consider că am primit mai mult pentru banii plătiţi.

Scăderea nivelului serviciilor oferite nu putea trece neobservată, tendinţa fiind, din păcate, cam generală pe litoralul bulgăresc. Norocul celor de la Kaliakra este acela că aveau ştacheta ridicată foarte sus, mult peste medie, ceea ce le permite să mai coboare, menţinându-se încă în topul preferinţelor, în timp ce un alt hotel cu servicii modeste acum câţiva ani, cu scăderile inerente ale serviciilor, devine de nerecomandat.

Preţul a făcut diferenţa. Am plătit nişte bani în plus, dar am fost sigură că nu voi regreta alegerea făcută. Dacă mă bucuram la un chilipir, economiseam nişte euro, dar mă întorceam apoi cu coada-ntre picioare, plângând după banii daţi pentru o vacanţă ratată.

Recomand în continuare acest hotel la care voi reveni cu plăcere, dar niciodată în plin sezon. Atunci este prea scump pentru ceea ce oferă, iar cu banii pe care i-aş da la Kaliakra, petrec un sejur de răsfăţ într-un resort de lux din Antalya.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de nicole33 in 23.04.17 00:15:14
Validat / Publicat: 23.04.17 09:06:57
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA. A mai fost în/la: 2xAquaazur, Azalea - Constantin și Elena, Kaliakra Superior - Albena, 5xMarina Royal Palace - Duni, 2xRoyal Bay - Elenite, 3xRoyal Park - Elenite, Miramar- Obzor, Viva - Nisipuri, Grand Hotel Primorsko - Primorsko
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3221 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

25 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 Kaliakra Superior Albena - snack restaurantul
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 84100 PMA (din 70 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    25 ecouri scrise, până acum

    elviramvio
    [23.04.17 09:20:44]
    »

    Un vot pe care l-am dat cu multa placere si daca regulamentul mi-ar permite, ti-as acorda unul si pentru acele "altele". Este o problema cu care sunt total de acord cu tine, nu ca sunt o baba acra - am avut copil mic, am mers in grup cu prieteni cu copii dar am avut mereu grija ca ceilalti dar si copiii nostri sa savureze vacanta in mod civilizat. Acel mic "altele" explica situatii pe care de multe ori turistii nostri nu le inteleg in comportamentul hotelierilor.

    Vacanta placuta in Turcia!

    nicole33AUTOR REVIEW
    [23.04.17 09:31:30]
    »

    @elviramvio:

    Mulţumesc, Elvira.

    Un vot pe care l-am dat cu multa placere si daca regulamentul mi-ar permite, ti-as acorda unul si pentru acele "altele".

    Când l-am scris pe acel "altele" mi-am asumat riscul voturilor negative din partea celor care se vor simţi cu musca pe căciulă, dar se adunaseră prea multe. Hotelul a fost plin 95% de români.

    Conul Fănică poate să confirme sau să infirme cele scrise de mine, dar sunt convinsă că nici el nu a fost încântat de aceste aspecte.

    calatorul
    [23.04.17 10:29:08]
    »

    @nicole33: Constat si eu ca bulgarii s/au miscat mai bine ca noi si pe litoralul Marii Negre, unde ajung tot mai multi conationali romani. Si din pacate subscriu si opiniei din relatare potrivit careia "constat, cu dezamăgire, o scădere foarte vizibilă a calităţii multora din compatrioţii noştri, care, printr-un comportament neadecvat, aduc mari deservicii tuturor turiştilor români".

    Am constatat si eu in mai multe randuri cum romanasii nostri nu doar pe acasa, ci si in drumurile prin tari straine se poarta cu aceeasi lipsa de educatie si bun simt. Nu doar ca umbla nespalati si nerasi ori ele nepieptanate, dar poarta toata ziua aceeasi pijama sau nadragi numiti trening, umbla in papuci de plaja si prin muzee si se comporta tragic.

    Iar noi pe langa ca le suportam badaraniile, incasam apoi si dezaprobarea si dispretul celor care ne asociaza cu acesti conationali, care ne/au adus "faima" si in multe tari occidentale.

    Nu ma feresc sa arat ca sunt roman pe unde umblu, chiar dimpotriva, cu speranta lipsita de modestie ca poate si strainii aceia vor intelege ca suntem un popor civilizat si cu bun simt, chiar daca nu in intregul sau. Ce sa-i faci, asa-i cand da pe-afara toata lumea buna de acasa.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][10 voturi]
    Zoazore
    [23.04.17 10:30:34]
    »

    @nicole33:

    Conul Fănică poate să confirme sau să infirme cele scrise de mine, dar sunt convinsă că nici el nu a fost încântat de aceste aspecte.

    Ohoo, nici nu știi câtă dreptate ai!

    M-am înarmat cu răbdare și-am citit TOT! Iar votul a fost din tot sufletul! Mă bucur mult că nu te-a dezamăgit, încă, Albena și Kaliacra. Îl aștept și pe Conu Fănică!

    Și mie mi-a plăcut ce-am citit și ce-am văzut în poze!

    Să vă fie de bine! Un Paști decent și frumos, chiar dacă umbrit de ”mioriticii” inerenți. Îmi doresc mereu clipa în care nu voi mai citi despre ei nicăieri, dar... pădure fără uscături... Și cum e de ajuns un măr stricat să le strice și pe celelalte...

    nicole33AUTOR REVIEW
    [23.04.17 10:38:27]
    »

    @calatorul:

    Iar noi pe langa ca le suportam badaraniile, incasam apoi si dezaprobarea si dispretul celor care ne asociaza cu acesti conationali, care ne/au adus faima si in multe tari occidentale.

    Exact asta era principala problemă: faptul că din cauza unora certaţi cu bunul simţ, al căror număr este în creştere, toţi ceilalţi suntem etichetaţi la fel.

    Nu vreau să ajung în situaţia de a-mi fi ruşine să declar că sunt româncă sau să fiu tentată folosesc altă limbă în conversaţiile cu soţul pe timpul vacanţelor în străinătate, indiferent de ţară!

    nicole33AUTOR REVIEW
    [23.04.17 10:50:37]
    »

    @Zoazore:

    M-am înarmat cu răbdare și-am citit TOT!

    Atâta îţi trebuia să nu citeşti, după ce m-ai bătut la cap să scriu despre Kaliakra

    Un Paști decent și frumos, chiar dacă umbrit de ”mioriticii” inerenți. Îmi doresc mereu clipa în care nu voi mai citi despre ei nicăieri, dar... pădure fără uscături...

    A fost foarte bine, ne-am simţit excelent, ne-am odihnit, ne-am plimbat mult şi ne-am încărcat bateriile.

    Pe unii am făcut eforturi să-i ignor. Dar cu greu.

    Aseară când scriam articolul mi-am amintit de al tău turistul suprem, având o uşoară senzaţie de deja vu. Oare de ce ?

    Zoazore
    [23.04.17 11:09:00]
    »

    @nicole33: Hai, măi, te-am dezamăgit eu vreodată?

    Iar TURISTUL SUPREM există, și, din păcate, va exista, indiferent de vremuri, timp și loc!

    fanespoitorul
    [23.04.17 13:47:34]
    »

    @Zoazore: Zozo, nicole33 a fost chiar exhaustiva.

    Noi am avut camera 1045 unde panorama a fost bestiala, caldura NU. Am gresit ca am cerut toti ultimul etaj pentru vedere. Cred ca este cel mai racoros etaj. Apa nici nu a ajuns la noi nici rece iar cea calda ceva gen pe vremea lui odiosul cand ieseai de la baie semi-vanat.

    Am avut compatrioti care cu greu au fost scosi din sala de mese, erau "bine lucrati". Iau luat pe cantareti in brate iar Seful de sala care este un diplomat perfect, le-a facut cadou o sticla de rachie si una de vin numai sa se care. Au fost multe incidente de acest gen. Nu vreau sa-mi aduc aminte. Noi am avut noroc fata de nicole33 care era doar cu sotul sa fim 10 familii in 8 masini. Practic i-am evitat cu succes pe cei de mai sus.

    Dupa ce termin cu antibioticul, caci m-am pricopsit cu o behaiala din plamani, trag o berica si povestim. Nu de alta dar un mic "antreu" deschide pofta de distractie si eu chiar sunt un timid .

    nicole33AUTOR REVIEW
    [23.04.17 14:54:16]
    »

    @fanespoitorul:

    Noi am avut camera 1045 unde panorama a fost bestiala, caldura NU. Am gresit ca am cerut toti ultimul etaj pentru vedere. Cred ca este cel mai racoros etaj. Apa nici nu a ajuns la noi nici rece iar cea calda ceva gen pe vremea lui odiosul cand ieseai de la baie semi-vanat.

    Panoramă am avut şi eu destulă de la etajul opt. Doar că nu prea reuşeam să prind răsăritul din balcon, vederea fiindu-mi parţial blocată de corpul Standard.

    Însă căldură am avut chiar în exces. Am setat termostatul pe 27 de grade şi am leşinat de cald, dar... mi-a plăcut . Dimineaţa devreme deschideam uşa de la balcon şi mai leneveam în pat încercând să mai aţipesc ascultând valurile. Asta până îmi făceam curaj să ies pe balcon la cafele şi ţigări .

    Apă rece am avut în permanenţă şi cu presiune normală, dar cu apa caldă şi noi am întâmpinat dificultăţi la anumite ore, însă am presupus că facem noi duş la ore prea ciudate

    Dupa ce termin cu antibioticul, caci m-am pricopsit cu o behaiala din plamani, trag o berica si povestim.

    Domn ca de obicei, Coane Fănică. M-ai lăsat pe mine să scriu prima

    Noi, care am fumat pe afară în orice condiţii, am avut noroc şi am scăpat sănătoşi.

    Însănătoşire grabnică şi aşteptăm impresii! Sigur atât eu cât şi Tiza Zoazore

    Zoazore
    [23.04.17 15:06:55]
    »

    @fanespoitorul:

    Dupa ce termin cu antibioticul, caci m-am pricopsit cu o behaiala din plamani, trag o berica si povestim.

    Cât iei antibiotic, bagă să am ce vota. Când ai terminat antibioticul, dă de veste și ne berim, că mi-e foarte dor de voi, timidule!

    fanespoitorul
    [23.04.17 17:06:10]
    »

    @nicole33: Normal ca te-am lasat. Esti foarte tehnica si ai cam epuizat informatiile. Eu o sa vin cu carcotelile. Oricum am fost "primul" in hotel si Lala ca acum 2 ani a venit, ca stia ca las ceva si ne-a dus bagajele. Cand am intrat am vrut sa-mi toarne al doilea pahar de sampanie in acelasi pahar. Bulgaroaica, draguta mi-a spus ca pot sa iau alt pahar ca sunt destule . Va povestesc in curand si voi baga si despre Bansko caci sunt cam in urma. Peste vreo 2 saptamani un super hotel de 4* linistit din Koln. Toate cele bune.

    calatorul
    [23.04.17 18:16:59]
    »

    @fanespoitorul: Si mie imi place sa admir marea de la inaltimea hotelului daca se poate, dar m/am pacaliti odata chiar la noi la Belvedere si de atunci nu mai stau la ultimul etaj de sus.

    Acum inteleg ca a fost frig, dar sa vedeti ce toropeala e vara cand bate soarele in betonul ala care este si plafonul camerei, te sufoci cu orice racitor ai avea.

    Aurici
    [26.04.17 11:13:52]
    »

    @nicole33: Colega, dragă, bun hotelul ăsta, dar cam scump (chiar și la sfârșitul sezonului), pentru gașca mea plimbăreață. Am rămas cu tradiționala întâlnire de toamnă nerezolvată. Ai și pentru noi vreun pont? Sau nu mai există ponturi, la cât este de târziu

    Zoazore
    [26.04.17 11:21:43]
    »

    @Aurici: Dobrotitsa. E langa Kaliacra. Desi de 2 stele, au conditii de trei!

    Am fost eu anul trecut in vara! Citeste ce-am scris eu, sau, mai bine, @cosminap, care a fost de 5 ori la rand!

    Aurici
    [26.04.17 12:01:45]
    »

    @Zoazore: Păi am citit de Dobrotitsa, știu de el de anul trecut, dar are prețuri de 4*, deloc mici. Este pe lista scurtă, numai că ne batem cap în cap. Până nu ni-l spargem, poate luăm și o decizie. Săru mâna pentru sugestie, te pup,

    fanespoitorul
    [26.04.17 15:48:55]
    »

    @Aurici: Nu stiu daca are preturi de 4* dar pot sa spun ca mancarea era ca la Ralitsa doar ca nu avea atatea feluri de mancare. Am trecut anul trecut intr-o seara si aveau fructe de mare si daca te gandesti este de 2*+. Dupa mine mi se pare optiunea cea mai buna pentru low cost dar super conditii. Totusi, DEGUSTIBUS

    Aurici
    [26.04.17 16:05:17]
    »

    @fanespoitorul: Multumesc, colega. A sărit Dobrotitsa ăsta în capul listei dar să vedem dacă mai găsim și locuri că suntem mulți. Mâncarea e cam fudulie, ca să zic așa. La sfârșitul sezonului suntem toți după vacanțele proprii și ne întâlnim ca să socializăm pur și simplu.

    nicole33AUTOR REVIEW
    [27.04.17 01:20:38]
    »

    @Aurici:

    Colega, dragă, bun hotelul ăsta, dar cam scump (chiar și la sfârșitul sezonului), pentru gașca mea plimbăreață. Am rămas cu tradiționala întâlnire de toamnă nerezolvată. Ai și pentru noi vreun pont? Sau nu mai există ponturi, la cât este de târziu

    Ponturi se găsesc, însă reducerile s-au terminat .

    Ştii bine că recomandările se fac în funcţie de buget.

    Până să apuc eu să răspund, deja ai primit o sugestie bunicică, Dobrotitsa. Îl ştiu de pe vremea când încă mai avea trei stele oficiale şi turişti preponderent francezi. M-am gândit că ar fi o variantă bună în Albena dacă nu voi avea bani de Kaliakra. Nu ştiu mâncarea cum este, dar are camere cam mici şi nu are lift.

    Gergana 4* nu este scump deloc după 15 septembrie. Are o poziţie mai retrasă şi mai liniştită. Acum de Paşti mai construiau ceva pe acolo, fiind încă şantier. O cameră nou nouţă m-ar tenta şi pe mine

    Aurici
    [27.04.17 09:32:38]
    »

    @nicole33: Mulțumesc, dragă Nicole. M-am puturoșit și am rămas cu asta nerezolvată. Vom vedea...

    mishu
    [27.04.17 15:52:02]
    »

    @nicole33:

    Panoramă am avut şi eu destulă de la etajul opt. Doar că nu prea reuşeam să prind răsăritul din balcon, vederea fiindu-mi parţial blocată de corpul Standard.

    stai linistita ca si daca stateai pe plaja nu vedeai rasaritul, asta din cauza de Cap Kaliakra care este intrat in mare. Anul trecut mi-am facut ambitia sa vad rasaritul de soare, asa ca m-am sculat dis de dimineata cu noaptea in cap si am pornit spre plaja (cazata fiind la Ralitsa Aqua). Am ajuns pe plaja, vantul batea cu spor adevarat si am pandit rasaritul insa spre dezamagirea mea am vazut soarele dupa ce a aparut de dupa stanci, asa ca in Albena nu poti vedea bine rasaritul (adica sa vezi soarele ca iese din mare).

    Cat despre "Altele" sunt foarte de acord cu @elviramvio, si eu as fi plusat aici in ceea ce priveste turistul roman si nesimtirea lui, si am sa povestesc o mica intamplare la care am fost martora.

    O mamica pe plaja cu copilul de vreo 8-9 ani, incercau sa-si aranjeze sezlongurile (tocmai venisera pe plaja) si pustiul manca seminte dar din neatentie i-au cazut pe nisip. In acel moment mama il atentioneaza "strange-le ca aici nu esti la tine in parc sa le poti arunca pe jos". Din pacate nu este doar o poveste ci este o realitate.

    Sa revenim la Kaliakra, eu ma stat acolo doar un weekend (un premiu castigat de cel mare la un concurs) in 2015 si mi-a placut intradevar camera (mult mai bine decat la Ralitsa), imi placea ca macar o data frigiderul era alimentat, cosmeticele din baie erau ok si nu trebuia sa soliciti tu realimentarea , existenta unui uscator de rufe in balcon si intradevar spatiu sufficient in camera, in rest eu prefer tot Ralitsa pentru ca este ceva mai multa umbra in zona.

    In rest mancarea era cam la fel in ambele locuri (am revenit ulterior in statiune la interval de 3 saptamani pentru ca veneam in concediu) iar sucurile la fel de proaste (chimicale).

    Felicitari pentru articol, votat cu mare placere.

    nicole33AUTOR REVIEW
    [28.04.17 06:39:39]
    »

    @mishu:

    stai linistita ca si daca stateai pe plaja nu vedeai rasaritul, asta din cauza de Cap Kaliakra care este intrat in mare. Anul trecut mi-am facut ambitia sa vad rasaritul de soare, asa ca m-am sculat dis de dimineata cu noaptea in cap si am pornit spre plaja (cazata fiind la Ralitsa Aqua).

    Nu am ştiut că în Albena nu poţi prinde un răsărit ca la carte. Ambiţii cu prinsul răsăritului pe plajă nu mai am din tinereţe. Am avut şi eu, dar mi-a trecut . Bine, că la vremea respectivă mă duceam la culcare după răsăritul soarelui; nici măcar atunci nu m-aş fi trezit cu noaptea în cap special în acest scop, iar să mai bag şi un kilometru până la plajă, înainte de a-mi fi băut cafeaua, sigur nu este de mine .

    De Crăciun la Azalia am prins răsăritul în fiecare dimineaţă, dar fără să fac vreun efort pentru asta. În decembrie, a fost foarte simplu: soarele mă aştepta să mă trezesc.

    Acum de Paşti diferenţele de preţ dintre Kaliakra şi Ralitsa nu au fost semnificative, dar camerele de la Superior sunt aproape duble ca suprafaţă comparativ cu cele de la Ralitsa şi pentru mine contează acest aspect.

    In rest mancarea era cam la fel in ambele locuri... iar sucurile la fel de proaste (chimicale).

    Sucurile sunt proaste peste tot, dar în Albena ai avantajul de a putea bea acel suc de mere excelent.

    Mulţumesc pentru vizită şi ecou. Aproape intrasem în panică, mai ales că ştiam că ai fost şi tu aici, nu înţelegeam ce anume nu ţi-a plăcut dacă nu zici nimic.

    generalu
    [29.04.17 23:09:38]
    »

    Am dat un vot cu mare placere... foarte cuprinzator si la obiect cu detalii despre locatie, care este util tuturor celor interesati.

    Vacante frumoase!!!

    nicole33AUTOR REVIEW
    [01.05.17 17:33:47]
    »

    @generalu:

    Mulţumesc pentru vizită, aprecieri şi urări.

    vipergirl
    [09.08.17 13:27:14]
    »

    Review-ul acesta valoreaza greutatea lui in aur. De-abia astept sa mergem si noi sapt viitoare la Kaliakra, sa ne bucuram de o vacanta acolo. Multumim pentru minunatele detalii!

    nicole33AUTOR REVIEW
    [09.08.17 14:44:20]
    »

    @vipergirl:

    Vacanța plăcută și sa ne povestești la întoarcere!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Aurici, calatorul, elviramvio, fanespoitorul, generalu, mishu, vipergirl, Zoazore
    Alte impresii din această RUBRICĂKaliakra Superior Hotel:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.11797189712524 sec
    ecranul dvs: 1 x 1