“Am Fost Acolo” – Şansa unei alegeri inspirate, garanţia unei vacanţe reuşite

AmfostAcolo.ro este un proiect personal, susținut – după cum obișnuiesc sa spun – “din banii de buzunar de care nu știe nevasta” :->. Este născut din experiența personală, de “orbecăire” :-> în căutarea unor informații relevante în documentarea necesară alegerii unui sejur cât mai aproape de optim pentru gustul și preferințele individuale.

AmfostAcolo.BLOG s-a născut inițial din dorința de a va da posibilitatea să vă implicați în direcțiile de dezvoltare a site-ului. Mi-ar place sa citesc aici, pe blog, sugestiile și preferințele voastre în privința unor arii noi pe care le-ați dori pe site, ce lucruri am putea face mai bine etc.

De asemenea, AmFostAcolo.ro.BLOG este locul unde, în măsura timpului, voi posta extrase din ceea ce eu numesc “filozofări turistice”, sinteze ale experientei acumulate în acești ani de documentare despre un domeniu cu totul… complementar ocupației mele de bază [analist-programator] :->. În măsura timpului, voi încerca sa scriu aici și despre noutăți și tendințe din domeniu, precum și recomandări personale sau ale unor persoane cu competenta deosebita în domeniu.

4 thoughts on ““Am Fost Acolo” – Şansa unei alegeri inspirate, garanţia unei vacanţe reuşite

  1. Buna ziua, am revenit de doar cateva zile de la Halkidiki Palace si vreau sa va ofer cateva impresii f proaspete si zic eu, cat se poate de obiective.
    In primul rand transportul cu […], in general OK, soferii cam aveau tendinta de a calca pedala ceva mai mult dar in general e fost k, desi s-a plecat cu intarziere de 35 min, lucru nepermis prin alte parti, drept pt care s-a sarit peste oprirea de la benzinaria Petrom, de la Giurgiu unde de regula se opreste pt 20 min (o cafea, toaleta etc).
    Un alt amanunt negativ: se merge in card de 3-4 autocare si cand se opreste undeva pt cateva minute, imaginati-va ce nebunie si chiar tiganie e in pravaliile si toaletele in care intra o suta si ceva de insi o data!!
    Hotelul este f bun, peste categoria de 3 stele, curat, ingrijit, camerele spatioase, baia spatioasa, terasa asemenea, fara cusur, majoritatea camerelor cu vedere la mare, celelalte cu vedere la piscina, cu verdeata si multa liniste. Singurul neajuns este prezenta tantarilor de care trebuie sa-ti iei masuri de precautie.
    Masa este buna, categoria 3 stele nu iti ofera foarte multe alternative dar tot ce se pune pe masa e foarte gustos. Majoritatea felurilor sunt preparate la cuptor, servesc si supe, ciorbe, salate, prajituri de casa, fructe , inghetata.
    Una peste alta lumea a fost multumita desi poate ca anumite preparate erau facute un pic mai gras dar, repet, foarte gustoase. La masa se serveste bere la draft, nu f tare dar buna si vin la pahar alb, rosu, mai dulce, mai sec, sucuri.
    Marele neajuns al acestui sejur nu tine neaparat de hotel ci de firma contractanta, in cazul meu de […] care “uita” sa specifice in oferta ce inseamna all inclusive la acest hotel. Ne-am trezit cu totii in postura jenanta de a nu beneficia la all inclusive de niciun fel de bautura alcoolica (in afara de vin si bere de care v-am zis). Macar de-am fi stiut din inainte de treaba asta si ne-am fi luat de acasa o tuica ceva, ca tot romanul. Asa, a trebuit sa luam de la bar contra cost (f scump) sau de la super-marchet. Rusine, domnilor contractanti de la […]!! E bine sa aveti in vedere acest lucru si sa va duceti pregatiti.
    Plaja e la vreo 200 m de hotel. In dreptul hotelului e destul de proasta, pietroasa si cu pietroaie in apa de care m-am si taiat la una din talpi. Ceva mai incolo spre dreapta, la 60-70 m este insa un loc de plaja f bun, nisip si pe plaja si in apa, la care daca mai pui si faptul ca e aproape pustie si multa liniste si mai ales calitatea apei (absolut fabuloasa – culoare, limpezime, apa linistita, uneori ireal de frumoasa) inseamna ca pana la urma baia in mare isi merita banii cu prisosinta.
    Personalul hotelului este unul deosebit, incepand cu Michalis (patronul), continuand cu Keti (ospatarita – o tipa din Georgia, poliglota, cu totul deosebita din toate pct de vedere), Daniel (barman localnic f dragut), Alekos (gradinar si sofer)si doamna de la receptie (sotia patronului). Nota 10 pt atitudinea lor.
    Divertisment nu exista. In schimb se poate merge zilnic (3-4 curse) la Hanioti (2 km , cam 5 min) cu microbuzul condus de soferul hotelului de care am amintit, cu intoarcere cam in 2 ore, timp suficiente pt cascat gura si cheltuit bani).
    In mare cam asta e. Una peste alta, aprecierea generala a fost una pozitiva, la care subscriu si eu. Raportul calitate – pret este unul f bun, functie desigur si de gusturi.
    Marea majoritate a aspectelor au fost ok, ramane doar informarea insuficienta si incorecta privind oferta all inclusive. Voi sesiza chestia asta si pe siteul firmei respective.
    Eu unul m-as intoarce cu placere la acest hotel, avang grija sa ma aprovizionez de-acasa cu o tarie ca lumea, pe care [agenţia] a fentat-o elegant.
    Va doresc vacanta placuta. E chiar bine acolo.
    Si inca un aspect. Aveti grija ca plecare sa aveti neaparat vaucherul de la agentie. Mie nu mi-au dat nimik, mi-au zis ca se va face cazarea de catre reprezentantul firmei de-acolo, pe baza unui vaucher colectiv (EROARE). Cand am ajuns la receptie patronul mi-a cerut vaucherul personal (Stan si Bran!). Noroc ca a intervenit reprezentanta firmei, Anca, si m-au cazat.
    Nu am participat la excursii optionale, unele le mai vazusem in anii trecuti altele nu m-au interesat. V-as recomanda sa mergeti prin agentiile locale sunt la jumate de pret.
    Toate bune.

  2. impresiile postate mai sus ar fi MULT mai utile (MULT mai uşor de regăsit de către cei interesaţi) dacă le-ai încărca în secţiuea hotelului la care aţi fost – http://amfostacolo.ro/hotel.php?d=halkidiki-palace-hotel–hanioti-kassandra&id=13781
    Sfatul meu e să le copiezi şi reîncarci acolo.

    OBS: Ai nevoie de un cont pe sait pentru a le încărca; dacă nu ai deja cont la noi, îţi poţi crea unul folosind pagina dedicată
    http://amfostacolo.ro/cn_getdata.php

    [later] menţionarea agenţiilor nu este permisă (nici) pe acest sait. Referirile la cele două agenţii de mai sus au fost editate

  3. Am fost si eu la Manastirea Sf.Ioan Iacob din localitatea Pojorata. Un loc cu totul deosebit, greu la urcat, dar merita efortul.O priveliste mirifica, parintele foarte ospitalier. Ne-am desprins cu greu de aceasta liniste interioara care o transmite aceasta oaza de lumima.
    La coborare ar fi necesara o mana curenta de
    care sa te sprijni, mai ales cand drumul este acoperit de zapada, caci eu am cazut si mi-am fracturat umarul !

  4. Din câte văd, v-aţi creat deja (sau între timp) cont pe sait – vă încurajez să scrieţi impresiile, recomandările ca review (articol) în rubrica “Descoperă Pojorâta şi imprejurimile” – vor fi utile unui număr mult mai mare de cititori decât aici pe blog
    1. Vă autentificaţi pe sait, în pagina principală, coloana dreapta-sus (completaţi căsuţele UTILIZATOR, PAROLĂ, apoi apăsaţi LOGIN)
    2. Adăugaţi impresii — pentru a vă fi mai uşor, vă redau linkul direct: http://amfostacolo.ro/rev_add9.php?id=6227

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.