Variante avantajoase ptr familiile cu doi copii [în Turcia]

Vreţi să mergeţi în Turcia cu familia şi copilul / copiii. Mai ales în condiţiile de azi, este de înţeles că vă gândiţi în primul rând la o cameră dublă standard, spaţiul unei astfel de camere este, în general, foarte generos şi arhisuficient.  [Dacă, bineînţeles, banii nu sunt o problemă pentru dvs, desigur puteţi alege o cameră family, una de tip suite etc, care vă oferă condiţii superioare de cazare, pe măsura preţului]

Probabil majoritatea dintre dvs ştiu că merită studiate atent condiţiile în care diverse hoteluri oferă gratuitate la cazare pentru copil sau copii. Înainte de a vă fixa pe o listă de hoteluri, studiaţi, cel mai probabil, care hoteluri oferă condiţiile cele mai bune de preţ, funcţie de vârsta şi numărul copiilor.

Dacă aveţi un singur copil, sunteţi fericit – aproape toate hotelurile oferă GRATUITATE pentru copil, diferenţiate pe limită de vârstă. Unele oferă până la 7 ani [cele mai multe], dar şi dacă copilul dvs are mai mult,până în 12 ani, tot vă rămâne un număr relativ mare de hoteluri la care nu plătiţi pentru el. Ba mai mult, sunt unele hoteluri [puţine, e drept] la care nu trebuie să plătiţi cazarea nici pentru copii de 13 sau 14 ani!

AmFostAcolo.ro v-a pus la dipoziţie, încă de anul trecut, o sortare a hotelurilor din Turcia pe grupe de vârstă pentru care nu se plăteşte cazarea copilului:  lista cu toate hotelurile, ordonate după gratuitatea copilului. [Dacă doriti să studiaţi doar hotelurile din o anumită staţiune [să spunem Lara sau Belek], mergeţi în pagina respectivei destinaţii şi selectaţi “Lista copii cazaţi gratis” doar pentru acea destinaţie din meniul de pe coloana din dreapta]. O sa revin, într-un post ulterior, cu eventuale actualizări şi ajustări ale acestei liste.

Ce faceţi însă dacă aveţi doi copii? Multe, foarte multe dintre hoteluri nu acceptă 2 adulţi + 2 copii în camera standard! La aceste hoteluri sunteţi obligaţi să alegeţi Family Room [sau calte camere superior]!  Doar un număr restrâns de hoteluri – cele care au camerele mai mari ŞI dotate, în general, cu un pat matrimonial PLUS un pat simplu – acceptă 2 copii şi 2 adulţi în camera standard. M-am gândit să scriu acest post tocmai pentru a veni în  ajutorul acestui tip de familii, cu doi copii, compilând lista de mai jos. Vedeţi unde vă încadraţi şi treceţi-le, obligatoriu, pe lista scurtă :—)

Hoteluri  care acceptă 2 copii în camera standard, ordonată după limita superioară de vârstă a copiilor

Sunt câteva hoteluri care acceptă 2 copii în cameră, dar cu condiţia ca vârsta maximă a oricăruia dintre ei să fie de 3 ani! Această “facilitate” mi se pare mai mult… marketing, prea rare sunt familiile care se duc în vacanţă cu un copil de -să zicem – 2 ani şi unul de 3 ani. Le amintesc, totuşi: Concorde Lara, Club Voyage Belek, Lares Park Belek, Corinthia Tekirova [Kemer], Voyage Sorgun Side, Grand Prestige Side.

O să continui cu hotelurile care acceptă să cazeze doi copii în dubla standard, ordonate descrescător dupa limita maximă de vârstă. [Astfel, daca vârsta maximă a copiilor dvs este, de exemplu, de 13 ani, puteţi căuta toate rubricile până la 13 ani, inclusiv!

1. Doi copii în dubla standard – vârsta maximă 15 ani!

  • grupul DELPHIN [Delphin Palace Lara, Delphin Diva Lara, Delphin DeLuxe Alanya, DelphinBotanik Alanya]
  • grupul hotelier LIMAK – Limak Limra Kemer, Limak Atlantis, Limak Arcadia [ultimele două din Belek] – mai putin Limak Lara [care are, in mod ciudat, gratuitate doar până la 13 ani – cel puţin aşa figurează în documentarea mea]

2. Vârsta maximă 14 ani

  • Lykia World Belek
  • Alva Exclusive Hotel Donna Belek [fost Riva Donna]

3. Vârsta maximă 13 ani

  • Rixos Beldibi Kemer !!
  • Limak Lara
  • Titanic Lara
  • grupul Kervansaray [doar Lara şi Kundu; nu ştiu despre celelealte]
  • Miracle Lara
  • Grand Haber Kemer
  • grupul Paloma [Side: Grida Village şi Renaissance Beach]
  • Presa di Finika [Finike]

3. Vârsta maximă 12 ani

  • Siam Elegance Belek
  • Ela Quality Belek
  • Letoonia Golf Resort Belek
  • grupul Kaya [cu hoteluri în Belek & Side]
  • Belek Beach
  • Club Paraiso Verde Bogakzent [Belek]
  • Club Megasaray Belek
  • Maritim Pine Beach Resort + Pine Beach Club HV1 [ambele din Belek]
  • grupul Crystal [Belek + Kemer + Managvat]
  • Royal Wings Lara
  • WOW Kremlin Lara
  • WOW Topkapi Lara
  • grupul Fame Residence [hoteluri în Lara şi Kemer]
  • Royal Dragon Side
  • Xanthe Resort Side
  • Turan Prince hotels [World, Residence, ambele din Side]
  • Arycanda Resort Alanya
  • Saphir Resort Alanya
  • Utopia World Alanya
  • Leodikya Resort Alanya
  • Sidera Alanya
  • Sungate Port Royal Kemer
  • Vogue HOtel Avantgarde Kemer
  • Greenwood Resort Kemer
  • Queens Park Resort Kemer

4. În fine, hoteluri care aceeptă 2 copii în dubla standard în condiţiile în care au vârsta maximă 7 ani

  • Rixos Premium Belek
  • Rixos Tekirova Kemer

Sper să vă fie folositoare.

17 thoughts on “Variante avantajoase ptr familiile cu doi copii [în Turcia]

  1. Poate conteaza si…
    Flora Apart Hotel zis si Flora Suite Hotel http://www.floraapart.com.tr/ , din Kusadasi accepta “gratuit” (in acelasi pret) doi copii impreuna cu doi adulti (in regim All Inclusiv). Toate camerele acestui hotel sant apartamente.
    Pentru a beneficia de “gratuitate” in regimul All Inclusiv, copiii pot avea varsta maxima de:
    1 = maxim 11,99 ani
    2 = maxim 1,99 ani

    Informatia este conform site-ului hotels4u.com , exemplu… http://www.hotels4u.com/HotelInfo.aspx?CheckInDate=26/08/2009&Duration=10&Rooms=1&AirportCode=&GatewayCode=&ResortID=0&BuildingID=5067&BoardBasisID=0&Rating=&BuildingName=Flora+Suites+Hotel&Occu=2,1,1,12,0,0,0&SearchType=1&ShowAvailability=1

    Daca aceasta informatie sau parte din ea nu e cazul a ramane postata, va rog stergeti.

  2. Buna , O info va rog am 3 copii pana in 12 ani stiti vreo solutie undeva in Turcia? as prefera Antalya stie cineva ceva?

  3. Daca nu este urgenta alegerea, cand ma intorc cred ca te pot ajuta sa gasesti ceva pe masura bugetului.
    Abia sambata ajung insa in Ro.

  4. pt.zona antalya, lara, belek ,ce idee imi dai ca si conditii pt familie cu doi copii 1,5 si 4,5 ani plus alte persoane destul de pretentioase inclusiv noi, la spatiu verde f.mult, bautura si rezervari la a la carte free,
    camere mari 32-34m, nu conteaza pretul.
    Ce zici de delphin palace ca si idee?
    Daca mai sunt si altele cam cu conditiile de aici trimite-mi un mail.pls!!!

  5. Delphin Palace ar fi alegerea mea, din punct de vedere al serviciilor si al facilitatilor ptr copii este hotelul nr 1 din zona. Indeplineste toate cerintele tale, mai putin cea de suprafata a camerei (dupa cate stiu eu, camerele au 28m), insa mie unuia mi s-a parut ultra suficient spatiul.
    Ca sa-ti faci o idee, in camera erau: pat matrimonial PLUS pat simplu PLUS canapea + o masuta lunga (unde e minibarul si televizorul) PLUS o alta masuta cu un fotoliu sau doua, nu mai tin minte exact. Nu cred ca ai nevoie de mai mult…

  6. Pentru un copil de 14 ani unde as gasi ceva,devreme ce la agentii am gasit doar pina pe la 12 ani.Oare astia au interesul sa nu ofere….. sa zicem cat ofera hotelul?
    Ca daca-i asa ce mai poti face?
    Si cum se ia in considerare,sa nu depaseasca X ani,sau pina in X ani.De ex. cazul meu nascut 10.05.1995 cum e?
    Multumesc frumos.

  7. Varsta copilului se raporteaza la prima zi a sejurului. De exemplu, in cazul tau daca ai fi luat un sejur care sa inceapa inainte de 10 mai (data de nastere a copilului), copilul ar fi fost considerat ca are mai putin de 14 ani… (chiar daca sejurul incepea in 9 mai, de exemplu!)
    Cum suntem deja in iunie, de-acum e considerat ca avand 14 ani impliniti…

  8. Se poate sa-mi dati ceva referinte pentru un hotel bun (3+, 4 stele) all inclusive, pentru familie cu 2 copii (7 si 12 ani) – cu gratuitati pentru copii (macar pentru unul) in Kushadasi, undeva sa fie si plaja cu nisip?
    Mi-ar fi de mare ajutor.

    Multumesc anticipat!

  9. Nu am fost niciodata in Kusadasi, ceea ce scriu e doar din documentare: e greu de recoamndat un hotel de 4 stele din Kusadasi pentru familii cu copii; majoritatea sunt vechi, nerenovate, fara totbogane ba chiar fara piscina unele. Si nici plaja nu este cine stie ce in zona (intrarea in apa cu pietre i multe locuri etc)
    Pentru banii pe care i-as da acolo (avand incluse aici si cheltuielile destul de mari cu drumul), m-as orienta mai degraba spre un hotel de 3-4 stele din Bulgaria.

  10. Salut! Am scazut putin standardele si acum caut pt.un buget de persoana de 500-700euro (ce sa-i faci criza) idei si oferte pt. Turcia, min.7 adulti si min 2 copii, 5*, UAI sau AI, 10 nopti, plecare din Cluj, perioada 01,02.09.2009, nu conteaza statiunea, sa fie cat mai bun raportul pret/servicii/calitate (totusi pt. persoane pretentioase) poate ma ajuti si pe mine cu ceva idei de hoteluri (cat de multe sa pot alege)!
    Multumesc anticipat!!!

  11. iti raspund luni, dupa ce ma documentez un pic (habar nu am cum au evoluat preturile), nu-i tarziu, sper.
    Vorbim despre transport cu avionul, asa-i?

  12. da,cu avionul ,sunt foarte multe hoteluri de 5* la tarifele astea in turcia ,da-mi te rog cele mai reprezentative sau cele in care au mai fost cunoscuti ca sa pot face comparatie intre ele si sa le pot prezenta la gasca mea.
    multumesc.

  13. Recomandarile mele in acest buget (ordinea listarii = geografica, de la vest catre est :-))
    – Presa din Finike, FINIKE
    – Fantasia de Luxe, KEMER
    – Miracle, Lara
    – Crystal Family, Belek
    – IC Santai, Belek
    – Belek Beach, Bogazkent
    – Vera Paraiso, Bogazkent
    – Horus Paradise Luxury Side
    – Delphin Botanik, Alanya

    Marea majoritate le-am vazut personal, le recomand fara nici o retinere pe oricare. Totusi, o recomandare mai riguroasa presupune o discutie mai amanuntita. Pentru aceasta si pentru detalii gen plusuri/minusuri la fiecare etc contacteaza-ma eventual pe messenger ID = tm67bru

  14. Am citit toate comentariile legate de acest subiect dar nu am gasit raspunsul la intrebarea mea: Exista vreun hotel care sa accepte 2 adulti + 2 copii dar copii sa plateasca numai avionul si taxele adica la cazare sa nu am costuri suplimentare pentru ei. Anul trecut am mers cu niste prieteni care nu aveau copii si am pus un copil (scriptic) la ei dar anul asta nu mai am cum sa fac asta.

  15. Exista astfel de hoteluri – care ofera gratuitate la cazare pentru doi copii; e importanta insa varsta copiilor.

    Scrie-i te rog lui webmaster25, el se ocupa de destinatia TURCIA; sunt convins ca iti poate idica variantele cele ami avantajoase.

  16. Buna ziua,
    Intrebare- cum selectez pentru a cumpara bilete de pe site-ul hotelului ( vb de Antalya, sau Lara, la hotelurile din lista cu 2 copii gratuit) sau alt site, sa fie copii gratuit, mereu la hotelurile in care trec varsta copiilor( 10 si 12 ani), mie imi da oferta pentru familyroom si nu dubla. Si atunci nu mai sunt gratuit, pretul crescand considerabil. Pot selecta dubla si fara copii? Cand ajung acolo nu ma trezesc ca platesc pentru copii? Vom pleca cu masina si caut pt 2017, hotel zona Antalya, maxim 6000 lei pt 8- 10 zile pt 2 adulti 2 copii, plecare 25-29 august. Multumesc.

  17. Aşa cum scrie în articolul de mai sus, doar un număr limitat de hoteluri acceptă o familie cu 2 copii (relativ mari, în cazul dvs) în camera STANDARD.
    În multe alte cazuri (în majoritatea hotelurilor, de fapt), o familie cu 2 copii de 10 şi 12 ani va fi acceptată doar în camera FAMILY.

    Vestea bună e că există totuşi hoteluri în care familia dvs se poate caza în camera STD – vă recomand să deschideţi o solicitare de ofertă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.