Veste buna pentru cei care merg cu masina spre sudul Litoralul romanesc (ori spre Bulgaria) – de maine puteti ocoli aglomerata Constanta

Maine, 29 iulie (bine ca nu in 29 august sau 29 septembrie! lol) va fi inaugurata o alta “halca” din Autostrada Soarelui – un tronson de 21 km dintre Medgidia (aproximativ) si Constanta.

Noul tronson va fi o mica binecuvantare pentru cei care se indreapta spre sudul Litoralului (Eforie – Costinesti – Neptun – Olimp – Saturn – Venus – Mangalia) sau spre Bulgaria, pentru ca nu vor mai trebui sa traverseze  Constanta.

Pentru a fructifica insa aceasta “mica binecuvantare”  aveti nevoie insa de un pic de spirit de orientare turistica, pentru ca acesti 21 de km de autostrada nu incep chiar din Medgidia, ci de undeva la 2 km de Murfatlar…  Dar cum ajungem acolo?! Din Medgidia fie o luam prin centrul orasului pentru a ajunge in Valea Dacilor si apoi in Ciocarlia, fie urmam drumul cunoscut deja pana in Murfatlar, trecem podul de peste Canal, ajungem in apropiere de Ciocarlia si, de acolo, pe autostrada.

De aici, numai 21 de kilometri ne despart de DN 39 (Constanta – Mangalia) – trecem prin dreptul localitatii Valu lui Traian apoi, pana in Cumpana, vom traversa podul abia construit peste Canalul Dunare Marea Neagra. In dreptul supermarket-ului Dedeman din Lazu “strapungem” in DN 39, calea de acces inspre statiunile din sudul Litoralului.  Ori, dupa caz, spre… Bulgaria :)

3 thoughts on “Veste buna pentru cei care merg cu masina spre sudul Litoralul romanesc (ori spre Bulgaria) – de maine puteti ocoli aglomerata Constanta

  1. Aceasta “portiune de autostrada” este utila pentru cei care doresc evitarea orasului Constanta, foarte aglomerat in zona de sud din pricina TIR-urilor care intra sau ies din port.
    Pe de alta parte aceasta portiune NU ESTE recomandata pentru cei care doresc sa ajunga in partea de nord a litoralului si Mamaia, pentru aceasta zona se recomanda vechiul drum nationat de acces prin Valu Traian.
    Sa speram ca in 2013 vom putea circula pe intreaga autostrada, inclusiv centura de ocolire a orasului din dreptul localitatii Ovidiu pana la bypass-ul Cumpana.

  2. Eu folosesc drumul vechi spre mare … e un pic mai lung dar cel putin nu stau blocat pe autostrada (si am si consum mai redus :P)

  3. In vara cand am mers la mare, am apelat la acest traseu. Cand am intrat pe aceea bucatica de autostrada ambele sensuri pareau foarte ok…. asa ca am crezut ca sunt functionale ambele sensuri…dar de unde ..doar un sens era deschis… Asa ca puteai sa bagi viteza sa te asezi pe banda 2 si sa crezi ca esti in siguranta …Pana cand iti aparea cineva din fata . Naspa senzatie .. Dar asta s-a intamplat in august… Pana la anul sunt optimista si cred ca vor fi ambele sensuri functionale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.