Albania (nr. 1) si Bulgaria – in top 10 destinatii de vacanta recomandate de Lonely Planet pentru anul 2011!

In timp ce in Romania se lamenta  “cat de mult ne-au  depasit  bulgarii in domeniul turistic”, Albania a fost desemnata, la sfarsitul anului trecut,  destinatia turistica a anului 2011 de catre prestigioasa revista si editura Lonely Planet.

Recomandarile anuale Lonely Planet “Top 10 countries for 2011”,  clasament publicat la sfarsitul anului trecut – plaseaza Albania pe locul 1 in lume printre destinatiile  de calatorii si vacanta recomandate  in anul  2011 ! Bulgaria ocupa si ea un invidiat loc 5,  dupa Brazilia (locul 2), Cap Verde si Panama. Dintre tarile europene, doar Italia a mai reusit sa se plaseze in clasamentul primelor 10.

Probabil ca Albania este destinatia turistica europeana cea mai putin afectata de “amprenta” turismului modern de masa. Cu un cadru natural si climatic de exceptie, cu preturi foarte avantajoase, parca din alta era, cu o oferta culinara cvasi-exotica ce include un mix interesant de influente ale bucatariilor italiana, turca si greaca, Albania va asteapta s-o descoperiti – este la urma urmei, una din destinatiile cele mai acesibile turistului roman – din *toate* punctele de vedere.

Includerea Bulgariei in clasamentul Lonely Planet (pe locul 5) trebuie luata serios in calcul de catre cei care isi planificasera  o vacanta la vecinii din sud in aceasta vara. Coroborat cu “prabusirea” pietelor turistice tunisiene si egiptene si cu incertitudinea care mai persista asupra Greciei, aceasta recomandare va indrepta un aflux suplimentar de turisti spre litoralul  bulgar. Efectele se simt deja, multe dintre hotelurile din oferta de pe piata romaneasca fiind in prag de “Stop Sales” la data la care scriu.

Daca sunteti interesati intr-un sejur in Bulgaria in vara asta, grabiti-va cu rezervarea (eventual cat mai e in vigoare reducerea Early Booking)  – altfel in relativ scurt timp vor ramane disponibile doar hoteluri foarte slabe sau foarte scumpe!

1 thought on “Albania (nr. 1) si Bulgaria – in top 10 destinatii de vacanta recomandate de Lonely Planet pentru anul 2011!

  1. Chiar aş fi curios în oferta câtor agenţii din România se găseşte fie măcar şi o singură ofertă pe această destinaţie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.