“Atacul clonelor”, serie noua, 2010

Se intampla. Ca in orice padure, se intampla sa mai descoperim din cand in cand cate-o “uscatura” si  in cea a noastra  — face parte din “viata virtuala” :)  , cred, sa descoperim cateodata, uitandu-ne imprejurul nostru, oameni care isi asuma riscurile nerespectarii Regulilor, manati de…. mai stiu eu? nici are o importanta prea mare, la urma urmei… Fiind vorba totusi despre o incercare de inselaciune, o lipsa crasa de fair-play la adresa celorlalti membri ai comunitatii, masurile decise vor fi drastice…

Astazi mi-a fost sesizat un posibil caz de auto-clonare multipla. Sesizare perfect intemeiata – cercetarile noastre au descoperit un numar de 6 clone create de utilizatorul raszvan in ultimele zile. Si asta doar la o prima si superficiala vedere! e posibil ca atunci cand voi gasi ceva timp suplimentar sa iasa la iveala alte asemenea suprize…

Toate clonele descoperite – grasuclaudius, bgdl, gigione, gordor, vivianau fost BANATE, iar voturile lor – sterse in intregime.

Clone-master raszvan a primit si el cartonas albastru si o supendare pe 7 zile.  Nu as exclude ca insusi acest user sa fie, la randul lui, o clona! — asta imi spune intuitia, dar deocamdata imi lipsesc dovezile.

Cum am spus, cercetarile vor continua.

Asigurarea unor conditii echitabile de desfasurare a concursului e una din “prioritatile zero”  pentru mine   – se pare ca e nevoie de o alta perfectionare a programului care studiaza patternul acordarii voturilor in scopul depistarii incercarilor de frauda (clonele de mai sus nu corespundeau niciunui pattern, acordasera un numar foarte mic de voturi).

Va tin la curent cu rezultatele, chiar daca ele vor veni un pic mai tarziu (dupa ce termin procesul indelung-consumator-de-timp de trimitere a premiilor).

14 thoughts on ““Atacul clonelor”, serie noua, 2010

  1. Hei, totusi e cea mai mare dintre sanctiunile posibile (excluzand BANAREA) :)
    In plus, e vorba despre un cont recent creat (beneficiaza astfel de oare’s’ce circumstante atenuante), care merita o a doua sansa… Om vedea…

  2. Eu, totusi, nu inteleg de ce si-ar crea cineva mai multe conturi, din moment ce nu a postat nimic (deci nu o face pentru concurs)…Ca sa ii voteze pe anumiti useri sau de ce? Chiar nu inteleg chestiile astea :(

  3. Nu e clona! e o persoana reala, tocmai ce am vorbit cu el la telefon adineauri. Chiar ii pare rau de actiune; a vrut sa ajute un prieten, fara sa se gandeasca la faptul ca nu de un astfel de ajutor au nevoie prietenii.

  4. DRAGOS: nu sunt chiar 100% convins, mai am unele retineri; insa daca e asa (e un user distinct) – imi pare rau pentru el, dar in acelasi timp sper sa invete ceva din acest episod si din partea mea il asteptam cu o a doua sansa, intacta si imaculata, peste 7 zile.

    ANCAMARIAGADEA: asa cum a spus si Dragos mai sus, clonele au fost folosite pentru votarea unui alt utilizator.

  5. Salut,
    sper sa ma insel, dar stilul de scris seamana izbitor cu cel al lui laurentiucapac, chiar si greselile de ortografie sunt aceleasi. De asemenea pozele de o frumusete ireala sunt in aceeasi nota, bag mana in foc cum ca ar fi facute de aceeasi persoana, oricum profesionista in arta fotografica. E posibil sa fie doar colegi, sau ceva de genul asta, din nou spun ca sper sa nu am dreptate

  6. I hate when I`m right !!!!
    Am votat si eu review-ul(Havana-Cuba), dar de la o posta s-a vazut ca omu` se voteaza singur !! De la o varsta e normal sa te comporti ca un adult nu ca un adulterin !!
    As pune persoana in plina “agora” sa-si ceara scuze !! Si chestia cu ajut un prieten e….penibila !!!!
    Pe…oricand !!

  7. Se pare ca fratele Molko “simte” la fel !! Am crezut ca sunt nebun eu si am paduchi in materia cenusie si uite ca ….uleiul a iesit la suprafata !!
    Nu am nicio incrancenare vis-a-vis de acest lucru DAR,si eu si molko am “vazut” acelasi lucru si in consecinta imi vine in minte o vorba mioritica : Cand doi iti spun ca esti beat,du-te acasa !!
    Sper sa se termine cu infantilitatzi de acest gen !!

  8. Cred ca laurentiu, pe care nu-l cunosc, nu are nevoie sa se autovoteze sau sa fie votat de alte clone. Scrie frumos, iar acest lucru atrage oricum voturi multe. insa ceva este putred aici.

  9. Oricum am lua-o,oricum am da-o,oricum am vedea-o sunt nostalgic dupa credintza in Father Christmas dar ramane totusi o poveste dulce a copilariei !!!
    Putregaiul azi,maine,poimaine….peste un an,tot va iesi la iveala si imi pare rau de review-ul in cauza care este umbrit de “performantze” care,sincer nu le vad ca un semn de incurajare asa cum nu inteleg nici scopul lor !!!
    Cred ca toti cei in cauza,ca vor ca nu vor,tot vor fi descoperitzi !!

  10. Salut.
    Eu ce sa mai spun .Nu sunteti in locul meu.Astept un telefon sa ma pot sfatui si vb. cu El, vad cum procedez.Am mai avut o experienta la fel.Acum chiar sunt plin de spune.
    Eu ieri dupa ce am scris ecou Gerorgianei am plecat la Cluj.Am venit seara si am vazut si eu.Oricum la ce am patit pana acum ……Cine a scirs cuvintele de la voi sunt nimic.Sa fi vazut pe softpedia. Am o banuiala si vreau sa o incerc poate dau de el.Este de la mine de la munca si a fost in Tassos cu noi in 2008.
    De la munca am fost in jur de 200 de persoane.Nu am vrut sa fug acum dupa incepeati cu suspicinile.Si asa sunteti toti suspiciosi.Am vrut sa va spun in fata la toti ca nu am legautra.Nu spun mai multe ca va citi cu siguranta. Am vrut sa il rog pe El sa steraga tot ce am scris pana acum si nunmele meu de user sa nu i se permita sa mai intre deloc.Dar nu fac bine .
    Numai conteaza acum sa vad cum fac mai nulte nu mai spun.

  11. Salutare tuturor,

    Nu am vrut sa intervin cu ecouri, as vrea sa va impartasesc propriile pareri, in legatura cu clonele, dar in special in legatura cu review-urile postate de userul laurentiucapac:
    -la o prima privire aruncata pe ultimele 2 review-uri postate de acesta, primul despre mari/oceane, al doilea despre Havana, primul pare scris de el, al doilea de sotie ( nu ma refer la partea de conceptie, ci la cea de editare). Oricum sotia lui a mai scris un review, cred ca unul din Grecia, daca nu ma insel, iar modul in care scrie (gramatical vorbind) corespunde cu review-ul despre Havana.
    Nu-i cunosc capacitatile literare ale lui laurentiu, insa merg pe ideea ca el traseaza in linii mari ceea ce doreste sa apara, iar sotia vine cu finisajul literar. Daca ma insel, mii de scuze pentru aceasta.
    – in completarea celor spuse mai sus, argumentez si cu ecourile postate de acesta, care, dupa parerea mea, difera ca si stil si continut de review.
    – legat de userul raszvan, cred ca cel mai in masura sa dea un raspuns (aproape) clar este Cornel, avand posibilitatea de a verifica prin mai multe moduri daca raszvan s-a multiplicat sau daca raszvan e unul si acelasi cu autorul review-urilor.
    -despre foto, asa cum scotea in evidenta molko, par a fi “modificate genetic”, lucru recunoscut de user, prin folosirea fotoshop-ului (se pot vedea diferente mari intre foto din review-urile cu familia si ultimele 2 postate).
    In final, nu vreau decat sa urez tuturor spor la scris, insa in limita fair-play-ului, altfel va fi o competitie inegala si imorala…

  12. Eu ma-ntreb, sincer, daca nu alocam prea mult timp si energie acestui subiect. Personal a trebuit sa punct subiectului si sa-mi aloc resursele unor subiecte mai utile comunitatii. Daca ar fi fost posibile alte concluzii (certe), ele ar fi fost trase deja, va asigur.
    Cel ami important: reiterez ca asigurarea unei echitati cat mai depline (& mai transparente) Concursului a fost, este si va ramane si pe viitor una din “prioritatile zero” a mea si a moderatorilor.

  13. Divio a scris la ceea ce ne-am gandit,o parte din noi!!!
    Cred ca nu mai e nevoie de niciun comentariu in plus!!
    Problema este ca acest….”eveniment”,neplacut se doreste fi un succes pe site…si chiar nu e nicio problema, la cat mai multe,cu atat mai bine!!…..DAR, nu la modul in care ajungi sa te faci de tot….stiti voi ce !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.