Atenționări călătorie: Amsterdam & Croația

Confruntată cu afluxul din ce în ce mai copleșitor de uriști (18 milioane pe an, într-un oraș de 800 mii locuitori), municipalitatea din Amsterdam  a anunțat un set de măsuri de urgență.

  • închiderea străzilor care devin prea aglomerate
  • în Cartierul Roşu, municipalitatea va impune o “pauză de curăţenie” în serile foarte aglomerate şi va închide pe termen scurt accesul pe străzi în scopul salubrizării acestora.
  • autorităţile vor primi un cititor pentru cartelele cu microcipuri cu ajutorul căruia vor putea colecta amenzi, pedepsind astfel mai aspru comportamentele inadecvate. Consumul băuturilor alcoolice în spaţiul public va fi amendat cu 95 de euro, în timp ce urinarea în public, tulburarea liniştii publice şi aruncarea gunoiului pe stradă vor fi amendate cu 140 de euro fiecare.

Primarul Femke Halsema a instituit măsurile după ce un raport alarmant al Avocatului Poporului a detaliat creşterea turismului de masă.Documentul avertiza asupra pericolului ca oraşul să devină “o junglă”, în special pe timpul nopţii, când poliţia şi autorităţile locale se simt neputincioase.

–Sindicatul piloților Companiei Croația Airlines /HSPP/ și Sindicatul personalului de deservire și auxiliar al Croația Airlines /OCRA/ au decis să intre în grevă pe o durată nelimitată, începând cu 8 august 2018, ora locală 06:00 (ora 07:00, ora României).Dacă în perioada următoare urmează să zburați cu Croația Airlines – informați-vă de urgență asupra zborului dvs.MAE e mis un comunicat, unde puteți afla informații de contact utile dacă vă veți nimeni, cumva, “blocați” în Croația – http://mae.ro/node/46627

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.