Modificări ce vor intra în vigoare în MARTIE. Plus unele precizări

În martie vor intra în vigoare câteva modificări – dintre care unele deja anunțate anterior; altele, minore, le anunț mai jos:

A. Câteva modificări în aspectul și regulile saitului

  1. nr maxim de fotografii care pot fi încărcate la un review – se schimbă la maxim 45 ptr. articolele de tip „de cazare”, respectiv maxim 60 la cele de tip „de călătorie” (erau anterior 60, respectiv 99);
    [adăugat ulterior] Off… am uitat ceva important, referitor la acest punct #1:
    – puteți solicita însă MĂRIREA limitelor, în cazurile (reviews-urile) „justificate”: printr-o SESIZARE (se va afișa link în pagina „adaugă poză”) – de exemplu „rog majorarea limitei la review-ul XYZ, de la 45 la 60 de poze“.
    – aprobarea măririi se poate face, ușor, de echipa de moderare.  Dacă vom considera solicitarea ca justificată, evident.  (în caz contrar se răspunde, argumentând).
  2. se introduce o limitare nouă: nr maxim de poze ce pot fi încărcate NEATAȘATE unui review este stabilit la maxim 10 / autor / rubrică;
  3. ecourile la articolele publicate hors concours: vor putea fi votate, și ele, doar simbolic (aici e mai mult o scăpare, un „bug” al programului de acum – acest „bug” va fi corectat azi; noile prevederi vor intra în vigoare de mâine, 01.03.);
  4. din martie avem o rubrică nouă – „O întrebare pe săptămână” – în care vom încerca să vă „chestionăm” – și să prezentăm public rezultatele – pe unele subiecte ori teme  pe care le găsesc LARG „interesante” – subiecte turistice, evident.
    Deși același chestionar („poll”-ul respectiv) va fi afișat în mai multe locuri pe sait – veți puteți vota o singură dată, indiferent de locul în care îl vedeți.
    Rezultatele vor fi afișate în săptămâna următoare (de regulă; cel mai probabil nu mă voi putea angaja la „farmacie” în privința orei/datei afișării rezultatelor);
  5. azi sau cel târziu mâine va deveni publică noua „față” a paginii („template-ului”) de „prezentare poze” – vezi un exemplu, absolut aleator aici:  http://amfostacolo.ro/poze-fotoimpresii9.php?hotel=la-schi-in-zona-branului-bran&id=21589
    Pagina de mai sus nu e accesibilă, în acest moment, prin intermediul vreunui alt link „public”, dar de mâine vor fi astfel de linkuri peste tot — vechea versiune (aceasta în cazul exemplului : http://amfostacolo.ro/poze-fotoimpresii.php?hotel=la-schi-in-zona-branului-bran&id=21589)  va fi AUTOMAT înlocuită de noua versiune.

B. Câteva precizări despre articolele selectate ca fiind „de interes turistic crescut  de interes editorial crescut („interesul saitului”) – din destinații inedite sau la care nu avem impresii recente” 

[actualizare 16.5.2017]: Pentru o mai bună înțelegere / claritate, termenul ”interes turistic crescut – din punct de vedere al politicii saitului” a fost schimbat în „interes editorial crescut («interesul saitului»)”. SImilar, abrevierea  afișată la articolele astfel selectate (bonificate) se schimbă din IT+ în IS+ 

  • termenul „interes turistic crescut” „interes editorial crescut” trebuie perceput ca referindu-se la interesul SAITULUI – articolele se selectează pe baza politicii saitului – și nu neapărat pentru un teoretic sau anticipat interes crescut din partea cititorilor!
  • saitul dorește să încurajeze (suplimentar) oamenii să scrie 2 categorii de articole :
  1. despre destinații NOI – „inedite”  din punctul de vedere al saitului!
  2. actualizări ale unor obiective sau destinații despre care nu avem impresii recente. SAITUL alege CARE sunt aceste obiective/destinații, funcție de politica urmărită la momentul respectiv!

Aceste 2 categorii sunt stimulate prin acordarea respectivei „recompense” („materiale” = PMA sau „morale”) = selectarea ca fiind „de interes turistic crescut”.
Repet și subliniez, însă: interes = din punct de vedere al saitului!

 

[adăugat 16.5.2017]: Pentru o înțelegere cât mai facilă / tranparență crescută, iată câteva precizări suplimentare privind modul de selectare ca fiind ”de interes editorial crescut” (IS = interesul saitului)

  • articole („reviews-uri”) DE CĂLĂTORIE: vor fi selectate / „bonusate” articole scrise
    1. despre (aproape) orice destinație inedită (despre nu s-a mai scris)  sau
    2. despre UNELE destinații „aparte” din care nu avem impresii recente (în ultimii minim 2 ani)
  • articole DE CAZARE: se vor selecta impresii
    1. despre UNELE hoteluri nou-adăugate pe sait (din destinații despre care saitul consideră potrivită încurajarea îmbogățirii „listei de unități hoteliere”)
    2. (aproape) orice ”actualizare” a impresiilor despre o unitate de cazare de tip hotel/vilă/pensiune de la care nu avem impresii recente (cele mai vechi sunt de minim 2 ani vechime)

 

NOTE:

  1. procesul de selecție presupune o consultare mai largă a echipei (necesită, de obicei, timp – nu se decide întotdeauna „pe loc”)
  2. Rog realizați că NE-selectarea vreunui articol al dvs ca „IS+” NU ÎNSEAMNĂ că acel articol nu este ”«corect» apreciat”.
    Cel mai probabil — destinația respectivă nu s-a numărat printre obiectivele politicii editoriale ale momentului respectiv!

Mai pe scurt, ca un fel de sinteză: doar unele destinați isunt ”promovate” (bonusate), nu toate! (prin valori mărite ale voturilor) Care sunt acelea? grosso-modo: cele despre care se scrie mai rar.

[shareB]

2 thoughts on “Modificări ce vor intra în vigoare în MARTIE. Plus unele precizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.