Modificări în sistemul de votare

Un mesaj recent sesiza numărul neobişnuit de mare de votanţi “chibiţi” pentru un anumit  concurent. O analiză minuţioasă a indicat că un număr seminificativ de conturi noi par create doar pentru votarea unui număr mic de concurenţi

Contul iacobinul de exemplu, CHIBIȚ, a acordat un total de 388 de voturi unui acelaşi beneficiar (autor) – dintr-untotal de 395 de voturi. Este exemplu cel mai “strigător”, însă mai sunt şi alte cazuri.

Nu e normal şi sunt obligat să iau măsuri pentru a împiedica aceste anomalii.

Începând de luni, 31.10., am implementat o nouă restricţie în sistemul de votare: utilizatorii CHIBIŢ, UCENIC, JUNIOR pot acorda maxim X voturi / AN unui ACELUIAŞI BENEFICIAR – unde X = 2 + 2*NrImpresii scrise de votant. (limita anterioară era maxim 2 / săptămână)

NOTE: 1. Măsura urmărește, evident,  descurajarea creării de conturi în scop unic și exclusiv de votare a unui anumit concurent.

2. din păcate această restricție va afecta mulți alți utilizatori ONEȘTI, care ar fi dorit să voteze – cu bune intenţii  – de mai multe ori acelaşi autor*. Este un  “cost” pe care suntem însă nevoiţi să-l acceptăm,  cu toţii – şi eu, şi votanţii oneşti respectivi, şi potenţialii beneficiari ai acelor  voturi.

3. De remarcat că dreptul de vot al utilizatorilor oneşti amintiţi la punctul 1 este afectat totuşi în MICĂ măsură – aceştia pot acorda un număr mare de ALTE voturi, unor alţi autori

Suplimentar, analizând cauzele şi efectele profunde ale comportamentului impropriu de mai sus (crearea de conturi în singur scop al susţinerii unui concurent), am observat că au crescut exponențial numărul de articolul cu SUPER- și ZUPERBONUS.

Am decis astfel ca începând din 01.01.2017, pragurile de obţinere a SUPERBONUSULUI şi a ZUPERBONUSURILOR să crească la 20, respectiv 75 de voturi. 

Vechile praguri erau 14, respectiv 50 voturi. Măsura urmăreşte o selecţie mai bună a articolelor care primesc aceste distincții.

Tot din 2017 (01.01), pragul de la care programul aplică limitări mai relaxate în analiza votului va creşte de la GOLD la SENIOR.

În momentul de faţă, utilizatorilor GOLD sau superior nu li se aplică restricţia bazată pe “nr de impresii scrise în acel an” (maxim voturi = 2 + 2 *NrImpresii), ci doar o limită maximă / săptămână / beneficiar calculată de program ca o medie a ceea ce el consideră normalitate.

Începând din ianuarie 2017, această votare “mai puţin restrictivă” va fi posibilă doar în cazul utilizatorilor SENIOR sau superior.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.