Litoralul românesc – legat, prin Blue Air, de vestul și estul ţării

Asociaţia Litoral – Delta Dunării (A.L.D.D.), Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu” Constanţa şi Blue Air anunţă cea mai bună veste pentru Aeroportul Constanţa, litoral şi Delta Dunării din ultimii 20 ani.

DSC_5856

Constănţenii vor putea călători cu avionul şi spre destinaţii interne, au anunţat astăzi, reprezentanţii companiei Blue Air în cadrul unei conferinţe organizate luni, 5 septembrie, la Constanța. Compania va opera zboruri către patru destinații naționale: Timișoara, Oradea, Cluj și Iași, legând Constanța de celelalte colțuri ale țării. Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a salutat introducerea noilor curse.

DSC_5947
De asemenea, Asociația Litoral – Delta Dunării, Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” Constanța și Blue Air au anunțat o investiție în ceea ce privește singurul aeroport din județul Constanța.

Constanța a devenit un nod regional. Cifrele din acest sezon estival au venit cu o confirmare. Echipa de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu a reușit să facă în mai puțin de doi ani un lucru minunat. Cel puțin 12 curse vor lega Constanța de restul lumii„, a spus Decebal Făgădău.

Aeronava Being 737 va opera curse regulate, de la începutul primăverii, pe aeroportul de la Mihail Kogălniceanu, urmând să efectueze atât curse interne, cât şi curse externe.

DSC_5986

 

Vom avea un avion care va fi bazat aici, vom avea o bază tehnică, bază cu personal navigant şi sperăm că acest prim pas pe care îl vom face, din primăvara anului viitor, să conducă şi la o creştere a numărului de curse, care implicit va duce şi la o creştere a numărului de persoane din cadrul Blue Air care vor fi detaşate să lucreze aici”, a afirmat directorul Blue Air, Gheorghe Răcaru, precizând că speră ca astfel ar trebui să crească şi numărul turiştilor străini, care ar trebui să vină să descopere România.

Noile zboruri introduse în aprilie 2017 cu plecare de pe Aeroportul Constanța vor fi spre Cluj, Timișoara (2 zboruri / săptămână), Iași, Oradea (1 zbor / săptămână), Roma, Paris, Milano, Stuttgart și Bratislava sau Varșovia. De asemenea, vor fi menținute pe perioada verii zborurile charter Constanța – Tel Aviv (3 zboruri / săptămână), și vor fi introduse chartere spre Beirut și Bruxelles.

În premieră, o să existe curse între Constanța și orașe precum Iași, Oradea, Cluj și Timișoara datorită parteneriatului Asociației Litoral Delta Dunării cu Compania Blue Air. În primăvara anului viitor vom deschide o bază la aeroportul Mihail Kogălniceanu„, a precizat Tudor Constantinescu, directorul tehnic Blue Air.

Tarifele pentru cursele interne vor fi de 90 de lei, iar un drum cu mașina la Oradea care este parcurs în prezent în 12 ore, va fi parcurs în numai 45 de minute.

„Preţurile încep de la 90 de lei, pe interne, un număr suficient de locuri, tariful include pe lângă transportul între Constanţa şi aceste rute un snack, care va fi un sandviş, băuturi răcoritoare, oferite gratuit, şi un bagaj până la 32 de kilograme care va putea fi înregistra gratuit”, a declarat directorul comercial al Blue Air, Tudor Constantinescu.

DSC_5785

Atingem astăzi obiectivul principal al A.L.D.D. – introducerea de zboruri interne şi externe către Constanţa, pentru a creşte circulaţia turistică cu turişti români, şi pentru a extinde incoming-ul către litoral şi Delta Dunării. Proiectul nostru se finalizează cu succes, cu o companie românească, Blue Air fiind prima companie aeriană care deschide baza aeriană pe Aeroportul Constanţa. Am realizat un amplu chestionar online şi către mediul din turism, pentru a stabili împreună cu touroperatorii şi agenţii economici implicaţi în turism topul destinaţiilor interne şi externe cu care să conectăm Constanţa. Mulţumim Blue Air pentru încredere, ne bucurăm că am reuşit cu o companie românească să conectăm destinaţiile româneşti între ele, pentru a creşte circulaţia turistică între litoral, Delta Dunării, Moldova, Crişana şi Banat”, a declarat preşedintele Asociației Litoral – Delta Dunării, Corina Martin.

Investitorii își propun ca peste 100.000 de persoane să zboare către destinații interne sau internaționale în cele 4 luni ale sezonului turistic, care va începe în 27 aprilie 2017.

Ne bucurăm pentru venirea companiei aeriene Blue Air şi pentru proiectul comun cu Asociaţia Litoral – Delta Dunării, care a avut în sfârşit finalizare şi urăm companiei Blue Air cât mai multe curse pe Aeroportul Constanţa. Continuăm proiectele în acest sens şi vom anunţa în curând noi surprize, împreună cu Asociaţia Litoral – Delta Dunării”, a declarat Bogdan Artagea, Directorul General al Aeroportului Internaţional „Mihail Kogălniceanu” Constanţa.

DSC_5993
Blue Air va fi opera zbori săptămânale pe ruta Constanța – Iași în ziua de luni, iar orarul va fi următorul: Constanța – Iași orele 10:00 – 10:45 și Iași – Constanța orele: 11:15 – 12:00.
Zborurile operate de Blue Air pe Aeroportul ”Mihail Kogălniceanu” sunt: Cluj-Napoca, Timișoara, Milano, Paris, Stuttgart – două zboruri pe săptămână; Roma – trei zboruri pe săptămână; Oradea, Iași și Bruxelles – un zbor pe săptămână.

Sursa: Lumea Presei

2 thoughts on “Litoralul românesc – legat, prin Blue Air, de vestul și estul ţării

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.