Oradea City Card – Un instrument nou pentru turiștii care vizitează Oradea și Băile Felix / 1 Mai

Începând de săptămâna viitoare, Oradea devine și mai accesibilă turiștilor, prin cardul oficial de turism al orașului, Oradea City Card.

Cardul, respectiv serviciile oferite prin intermediul acestuia au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă de către Eduard Florea, city-managerul orașului și Mihai Jurca, director executiv la Asociaţia de Promovare a Turismului din Oradea și Regiune. Avantajele utilizării cardului au fost prezentate de către Eduard Florea, care a arătat că Oradea City Card oferă utilizatorilor un  pachet consistent de avantaje, precum:

– card de transport cu utilizare nelimitată timp de 48 de ore, valabil pe toate liniile, inclusiv liniile dinspre și înspre stațiunile termale Băile Felix și 1 Mai;

– reduceri de 50% pentru cele mai importante obiective turistice din Oradea;

– broșură de reduceri la cei mai importanți operatori economici locali (Oradea și Băile Felix);

– informații inedite despre Oradea;

– hărţile turistice ale Oradiei, Băilor Felix şi Băilor 1 Mai.

IMG_2654

„Cardul oferă vizitatorilor Oradiei și Băilor Felix accesul la informație turistică oficială de primă categorie, transport public gratuit și un sistem garantat de discounturi la cele mai importante puncte și servicii de interes turistic din oraș. Alături de Oradea City App, aplicația oficială de informare turistică, Oradea City Card reprezintă un instrument important de creștere a consumului turistic local, Oradea fiind între primele trei orașe din România care lansează o astfel de inițiativă”, a menționat Eduard Florea.

Cardul de transport este valabil pentru o singură persoană și oferă călătorii nelimitate pe durata celor 48 de ore, în orașul Oradea și pe traseele: Oradea-Băile Felix, Oradea-Băile 1 Mai și Băile Felix-Băile 1 Mai. Reducerile la obiectivele turistice și parteneri privați sunt valabile până la sfârșitul anului 2015.

Oradea City Card oferă posesorilor un pachet important de avantaje valabile exclusiv în baza cardului și o economie estimată la peste 400 lei, în funcție de cumpărăturile pe care le realizează la operatorii economici din cadrul parteneriatului. Momentan sunt aproape 40 de parteneri privați alături de cele 6 obiective turistice (Turnul Primăriei Oradea, Grădina Zoologică, trei case memoriale din Oradea respectiv Muzeul Tezaurul și Colecția Muzeală a Catedralei Romano-Catolice), unde utilizatorii cardului pot beneficia de reduceri între 10% și 40%.

“Credem că acest instrument va duce la creșterea semnificativă a veniturilor agenților economici implicați precum și la creșterea veniturilor orașului”, a adăugat Eduard Florea.

 

Unde va fi disponibil Oradea City Card

Oradea City Card va fi disponibil atât în Oradea, cât și în Băile Felix. În Oradea cardul va putea fi achiziționat din chioșcuri de vânzare a presei (Piața Unirii, Republicii, piața din fața Magazinului Crișul, capăt Nufărul, „Podul Intelectualilor” și Gară), puncte de vânzare a biletelor OTL (cele mai apropiate de obiective turistice sau de zone frecventate de turiști) și hoteluri (Hotel Ramada Oradea, Hotel Double Tree by Hilton și Hotel President Băile Felix).

Toate punctele de vânzare a cardului vor fi inscripționate cu însemne distinctive pentru a fi mai ușor identificabile. Fiecare revânzător va primi un set de instrumente de promovare și un manual de utilizare a City Cardului, pentru a oferi doritorilor informații complete despre utilizarea acestuia.

Cardul va fi disponibil din 27 iulie, la prețul de vânzare de 15 lei.

Totodată, Mihai Jurcă a menționat că Asociația de Promovare a Turismului din Oradea a realizat și 10 modele de suveniruri legate de Oradea și Băile Felix care la rândul lor pot fi achiziționate de către turiști. Aceste suveniruri: magneți, cană, sacoșă, carnețel de călătorie, breloc etc. vor putea fi achiziționate de asemenea la punctele de vânzare de unde se poate cumpăra și Oradea City Card.

Sursa: Primăria Oradea

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.