Sugestie pentru timp liber (Bucureşti): Exersează-ţi calităţile de detectiv sau “Indiana Jones” la Room Escape

 

Primul joc de tip “Room Escape” a apărut pe Internet în 1988, atunci când John Wilson a lansat „Behind Closed Doors“, o aplicaţie de tip text ad­ven­ture, prin comenzi scri­se, în care jucătorul trebuia să eva­de­­ze dintr-o cameră folosind diverse obiec­te. Sintagma „Escape the Room“ a fost lansată în 2001, odată cu jocul „Mystery of Time and Space“ (MOTAS). Succesul a fost atât de mare, încât în următorii ani s-au dez­vol­tat sute de mii de programe simi­la­re.

escapeRoomBp
Escape Room Budapesta

Jocul de evadare (Room Escape) se desfășoară, în mod obișnuit, pe durata a 60 de minute. În acest interval, participanții trebuie să caute indiciile ascunse, să rezolve diverse puzzle-uri, să găseasca chei și coduri care deschid lacătele și dulapurile secrete și să pună totul cap la cap pentru a ajunge la punctul final, descoperirea cheii care deschide ușa camerei și permite evadarea. Este de nevoie de lucru în echipă, de intuiție, spirit de observație, inteligență, ingeniozitate și de multă imaginație.

Sună interesant? Invită-ţi prietenii (sau, şi mai bine, ia-ţi copilul şi faceţi o echipă) şi fă, într-o zi, o pauză de “gimnastică a minţii” în una dintre camerele de acest tip oferite de Puzzle Rooms Bucureşti

O echipă poate fi formată din minimum 2 și maximum 5 participanți. În funcție de numărul de jucători, fiecare echipă are dreptul să solicite un număr de indicii ajutătoare pe parcursul jocului. O echipă mai numeroasă va beneficia de mai puține indicii, în vreme ce o echipă mai mică va putea cere mai des ajutor. Indiciile pot fi cerute în orice moment al jocului.

Puzzle Rooms cheie
Bine ați venit la Puzzle Rooms București!

Prin parteneriatul încheiat cu AmFostAcolo, firma va oferi săptămânal, în cadrul concursului AmFostAcolo, o invitaţie gratuită prin care vă puteţi “colora” o oră din timpul dvs liber. Scrieţi deci impresii care să fie cât mai votate şi bucurați-vă apoi de o oră de mister și distracție garantată. Merită, vă asigur.

Fie că alegeți Camera 13, pentru a rezolva misterul unei crime precum Hercule Poirot, sau Piramida Egipteană, pentru a putea evada din aceasta ca Indiana Jones, veți rămâne cu amintiri de neuitat și în mod sigur veți dori să reveniți și pentru cealaltă încercare. Indiferent de vârstă sau formare profesională Puzzle Rooms București este alegerea ideală pentru o experiență de neuitat.

Primul Escape the Room „în mărime naturală“ a fost deschis la Budapesta, în cadrul Parapark. Reacţia publicului a fost neaşteptat de bună, determinând apariţia a zeci de alte locaţii. Cea mai cunoscută este cea din Silicon Valley, amenajată de un grup de studenţi, celebră pentru faptul că, de-a lungul celor opt ani de existenţă, doar 23 de oameni au reuşit să elucideze misterele camerei în cele 60 de minute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.