Cozile de la Fetești = istorie? Vom vedea începând cu luna mai. Taxa se poate plăti de-acum prin SMS

Cozile lungi de kilometri au reprezentat o situaţie obişnuită vara trecută la staţia de taxare de la Feteşti. Ministrul Transporturilor a promis însă că situaţia nu se va repeta şi în acest an, dat fiind că a fost găsită o soluţie pentru ca taxa de pod să poată fi plătită electronic, chiar din primăvară.

Ioan Rus, a anunțat că taxa de trecere a podului se va putea plăti electronic sau prin SMS, începând cu 15 martie, scrie digi24.ro.

Din câte înţeleg, unele dintre “treceri” vor funcţiona în “regima automatizat” — cu verificare electronică, similar verificării rovignetei. Nu vor fi desfiinţate toate staţiile de taxare, ci va fi păstrată una pentru fiecare sens   — unde probabil se va putea plăti şi  numerar, evident, cu coada de rigoare (că va fi, pe pariu).  Acolo unde vor dispărea barierele, controlul se va face cu ajutorul camerelor de supraveghere, ca la rovinietă.„În acest moment am achiziţionat cele necesare şi suficiente ca să se facă plata electronică. Plătesc şi prin SMS”, a declarat Ioan Rus.

Eu zic să mergem împreună şi să vedem, pentru că nici eu nu mai cred. De fiecare dată am intervenit pompieristic. N-am mai cerut taxă, pentru ca nu eram în stare sa facem un sistem care să se mişte suficient de repede”, a declarat primul-ministru Victor Ponta.

Anul trecut, taxa de pod a fost suspendată toată luna august.

Marele test al noului sistem de taxare va avea însă loc odată cu mini-vacanţa de 1 mai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.