Parteneriat AmFostAcolo-Aerotravel, pentru membrii comunităţii AmFostAcolo

Mulţi dintre voi sunteţi la curent cu preocuparea mea continuă – aproape o obsesie, câteodată :) — de a recompensa, de a dărui membrilor merituoşi “ceva”, ca mulţumire pentru contribuţia lor – altruistă şi valoroasă – la informarea comunităţii, spre binele sutelor de mii de utilizatori chibiţo-anonimi :)

Îmi aduc aminte cu o nostalgie plăcută despre Premiile Anuale AmFostAcolo, foarte apreciate (ba poate chiar prea mult, stârnind zarvă şi neînțelegeri printre concurenții cu ego accentuat) –  – de exemplu cele din 2009 sau 2010. Instalarea crizei nu a mai făcut din păcate  posibilă continuarea tradiției…

Mai sunt apoi minipremiile din concursurile săptămânale – deși mult mai “simbolice”. Sunt mulțumit că le pot oferi, dăruind înapoi o părticică din ceea ce unii dăruiesc cu atâta generozitate utilizatorului anonim, comunității.

Da, mai este și agenția “AmFostAcolo.Travel”, special și intenționat deschisă pentru a putea acorda alt tip de recompense – preturi mici (cele mai mici, pe cât posibil), avantajoase, doar pentru membrii comunității – funcție şi de statutul pe care aceștia şi l-au câștigat, în timp. În mare parte am reușit  ce mi-am propus — cele mai bune prețuri de pe piață, pentru cei mai buni membri :) – însă doar pentru câteva destinații. (nici nu ne-am întins mai mult, vezi și mai jos).

Pentru a putea oferi însă acest avantaj (“cele mai bune prețuri”) e nevoie însă să cumperi “la prima mână”, direct din străinătate pe cât posibil, de la un număr mare de furnizori (ca să acoperi toate destinațiile).  Altfel, degeaba am avea noi “zero adaos”, că tot nu putem oferi “cele mai bune prețuri”.

Pe de o parte, m-am resemnat – nu am resursele necesare (în primul rând de timp, de relații cu furnizori multipli, necunoscuți, îndepărtați geografic de Timișoara etc) să mă ocup suficient de asta  – atâta putem, nu ne întindem mai mult decât ne ține plapuma. Și e mai bine așa, în opinia mea –  responsabilitatea trimiterii unei familii în concediu îmi pare atât de mare, încât nu sunt deloc dispus să “forțez”, asumându-mi vreun risc, chiar mărunt. Mai bine mergem pe mai puține destinații, acolo unde pot garanta oricând, și-n somn, că totul e 1000% safe (că putem acoperi /gestiona-  prin noi înşine sau parteneri –  chiar și cele mai defavorabile situații).

Pe de altă parte, am învățat, în timp, că prețul cel mai mic nu e neapărat și întotdeauna un lucru bun – câteodată poate fi “un dar otrăvit”. Am avut cel puțin 4 sau 5 cazuri în care membri ai comunității au cumpărat din altă parte, spunând – spre surprinderea mea – că acolo e un preț mai mic (chiar simțitor). Până la urmă, cel puțin în jumătate din cazuri s-a dovedit o alegere riscantă iar oamenii și-au pierdut atât banii, cât și concediul…

Astfel că am rămas până la urmă la 2-3 furnizori de “primă mână”, serioşi, “too big to fall” (mă rog,  nu poți băga niciodată mâna-n foc – vezi cazul Premium Holidays… – 100% risk-free e imposibil) și cu mulțumirea că dorm întotdeauna liniştit – indiferent ce se întâmplă, știu că pot rezolva  orice situație.

De abandonat nu mi-am abandonat însă “ambiția”- am căutat, cu perseverență și răbdare o “soluție” pe cât posibil “universală” – eram convins că odată și odată se va ivi.

Am primit multe oferte de parteneriat, de la firme mari, nume “grele” în domeniu. Însă fie nu aveau paleta completă pe care o căutam eu, fie nu am avut “feelingul”, încrederea că-mi pot asuma riscul “partajării”  seriozității  și “numelui” AmFostAcolo, câștigate  în acești ani cu atâta muncă… Cum să zic, câteodată-mi părea că oamenii  sunt foarte serioşi şi de încredere, dar nu simțeam acea  “compatibilitate” personală (pentru mine foarte importantă) pe care o căutam. Viziunea mea despre o asemenea colaborare este destul de ciudată, cred, pentru orice om de afaceri “modern”  – mă interesează “câștigul”, plusvaloarea pe care o asemenea colaborare o poate aduce comunității în același nivel ca (sau chiar prioritar față de) “succesul financiar”. Or, acest lucru mi s-a părut greu de “digerat” de către destui dintre “ofertanții” de până acum.

Și totuși, până la urmă am găsit o soluție – se numește  AEROTRAVEL și, foarte pe scurt, este condusă / operată de oameni 100% compatibili mie și – cred eu – compatibili comunității // la urma urmei, comunitatea nu poate fi decât după chipul și asemănarea “părintelui ei” – mă contrazice cineva? :) Nu la fizic mă refer…  :)

Pe lângă acea compatibiltatea îndelung căutată-mi, AEROTRAVEL ne oferă şi cealaltă premiză esențială pentru mine – o ofertă larg diversificată, ce poate acoperi cvasi-ORICE destinație, la prețuri avantajoase pentru membrii comunității.

Nu vreau să-i laud prea mult — pentru că , la fel ca în cazul unui hotel bun, îndelung lăudat – vă veţi crea așteptări supra-realiste, care vor fi apoi mai greu de satisfăcut. Unii îi cunoașteți, însă – mini-întâlnirea din Skiathos a fost co-organizată cu ei (și poate vă mai aduceți aminte prețurile – cu totul particulare – oferite membrilor AmFostAcolo)

Dacă vom reuși sau nu împreună, eu și Aerotravel,  să oferim lucruri bune, avantaje, prețuri deosebite  comunității AFA –  rămâne de văzut. Ca și în viață, “roadele”, avantajele, certitudinea – vin în timp, nu “bătând din palme”, azi-mâine.  Dealtfel, orice succes prea rapid, orice avantaj “incredibil”, dobândit cu mare ușurință – NU E BUN, are ceva putred – sunt 1000% convins de asta.

În zilele / săptămânile ce vin va urma însă un set de comunicări care sper să vă aducă unele anunțuri plăcute, poate chiar surpinzător de plăcute.

4 thoughts on “Parteneriat AmFostAcolo-Aerotravel, pentru membrii comunităţii AmFostAcolo

  1. -Cine ne poate da relatii despre Dubai?
    -Multumim anticipat.!!
    -Suntem interesati cand implinim 40 de ani de la casatorie sa mergem pe un sitem foarte economic cu maximum 1.000 de Euro,- 2 persoane,-pensionari 69 si 63 de ani circa 5-7 zile in Dubai la un Hotel-Apartament fara nici o masa in centru Bur Dubai.
    -Nu cunoastem absolut nici o alta limba decat limba Romana’
    -Daca te iei dupa Vizzair ae costa circa 340 E Transportul dus intors,cazarea 1400 lei deci 310 Euro Total 650 de Euro.
    -Dar apor de cate 3 ori cate 10% niste taxe per/ zi care aproape ar dubla pretul cazarii,oras,servicii,etc ce or fi insemnand si daca le poti eschiva??
    -Intai si intai oare Cum se ajunge de la Aeroport in Centru Dubai mai economic si cu ce mijloc de transport Metrou.autobuz etc,care este aeroportul lui Wizzair si care ar fi preturile la marchet si supermarcheturi?
    -Las oricum 3-400 E rezerva pe un card de Credit.
    -Pare oare CREDIBI!!:
    -Faptul ca Cu numai 600 Euro am stat 7 zile fara masa in 2012 la Paris la 500 m de Notre Dame cand am luat cu 9 luni inainte oferte Blue Air cu 14,99 Euro si 210 Euro a costat pentru 2 persoane Apartament-Hotel -In zilele cu gratuitate si cu taloanele de pensie,cu cardurile de transport am vizitat absolut tot ce poti in 7 zile,ne-am plimbat pe Sena,urcat in Turnul Eiffel,Luvru,-tot nu ne-a ramas nimic din cele TOP 10 si din Cartea cu Parisul..In afara de cei 600 am mai scos de pe card 100 Euro in penultima zi si am vizitat o zi intreaga Wersailles,
    Am avut bucataria noastra si am cumparat tot ce am mincat de la Supermarchet cam, cu aceleeasi preturi din Romania.
    -Nu asa ca este INCREDIBILA URMATOAREA RELATARE:
    -Apropo ….pare ireal dar am gasit o oferta tentanta la Marbeea-Malaga si cu 900 de Euro am stat 2 saptamani,-apartament pe 2 etaje 86 mp in 2011 in acelasi club cu D-na Obama si 4 prietene-am vazut-o de 2 ori din care o data m-am intersectat la cativa cm am salutat-o cu Heloo mi-a raspuns ceva in engleza si a inceput o conversatie lunga cu mmine dar, s-a interpus intre noi o garda feminina de corp cand am vorbit romaneste dar am facut plaja la 10 m de dansa si chiar mi-a trimis o inghetata si un pahar de suc.
    -A doua zi cand am luat si sotia la acea piscina ca aveau 13 piscine nu ne-a mai lasat sa intram si a treia zi am intrat dar plecase.
    -Sotia a mai fost si o zi la Gibraltar cu 55 Euro si in alta zi cu 70 Euro in Maroc
    -Acum am vrea DUBAIUL cu bani putini dar …parca n-as mai fi asa de optimist??!!

  2. Salut,
    Este buna initiativa aceasta!
    m-am si uitat peste oferte… dar… eu sunt din Timisoara si totul este cu plecare din Bucuresti.
    De aceea am renuntat si la agentiile de turism si am plecat pe cont propriu.
    Daca ar fi oferte cu escala (macar) la Timisoara… ar fi ok. Sper macar sa aiba parte cat mai multi de aceste oferte.
    Eu imi rezerv locuri de pe booking.com si plec cu masina… mi s-a parut mult mai rentabil… dar cam obositor.
    Sa auzim numai de bine !

  3. Şi eu sunt din Timişoara, şi-s la fel de direct-interesat :) în oferte cu avion din Timişoara (de fapt, în ultima vreme, daţi fiind copiii, doar cu avion am plecat în vacanţă)
    So, stay-close, sunt – cum am spus – INTERESAT şi eu. Până la urmă tot găsim noi o variantă – şi nu doar ptr timişoreni, ci şi ptr clujeni, ieşeni etc.
    Atâta doar că mai durează, probabil…

  4. Imi permit sa ii raspund eu dmnului Costin, poate mai intra pe aici.
    Ceea ce va doriti dvs. este fezabil si inteleg poate si dorinta dvs.
    Daca urmariti cu atentie puteti gasi la Wizz Air , cand au promotie sau cand se pun in vanzare bilete pentru primavara 2015 – 2 bilete la preturi de 250 euro. Anul trecut si acum 2 ani au fost campanii de discount la Tarom si un bilet la Dubai era 99 euro, sunt sanse foarte mari ca la anul in februarie sa repete figura .
    Referitor la cazare- incercati 4 nopti, sunt suficiente, gasiti hoteluri decente pe la 50-60 euro , va sfatuiesc sa luati cazarea prin agentii de turism de la noi, pe booking va omoara taxele de 20 % extra. Am comparat booking cu ofertele agentiilor si am iesit mult mai bine cu agentia, gen 100 euro mai ieftin.
    Asa ca depindeti foarte mult de avion, daca gasiti ceva pe la 200 – 250 euro/ 2 bilete, cazare la 250 euro / 4 nopti gasiti si cu MD inclus la agentii. Va mai raman cam 500 euro, hai sa zicem 400 , poate dati mai mult la aparthotel , sunt suficienti pentru 4 zile .Transportul in comun este foarte bine pus la punct. De la aeroportul mare , DXB, unde aterizeaza Tarom, exista metrou direct. De la Al Maktoum, DWC,unde aterizeaza WizzAir exista autobuz pana la gura metroului. Din ambele aeroporturi va luati un card ( similar cu cel de RATB ) , platiti 20 dirhami ( 1 leu – egal 0.9 dirhami ) , 14 dirhami raman credit, 6 dirhami e taxa de card. Validati cu cardul la portile de intrare si OLBIGATORIU validati cardul si la coborare din autobuz sau iesire din metrou, sunteti taxat in functie de lungimea calatoriei, sume gen 1- 5 dirhami, daca nu validati vi se retrage maximul de credit.
    Mancarea la supermarket e cam ca la noi, nu sunt mari diferente.
    O shaworma pe strada e de obicei cam 4-5 lei dar este foarte mica , luati cate 2 :) .
    Lumea e saritoare , daca aveti o harta si aratati cuiva unde vreti sa ajungeti , cu siguranta va ajuta. Sunt si multi romani cam peste tot asa ca le puteti cere si lor ajutorul. Mancarea la mall sau la restaurant este cam ca la noi, merita sa cheltuiti 100 dirhami pe o masa in Dubai Marina, va ajung banii.
    Dealtfel, in 4-5 zile , cu 100 euro/zi buget ( cam 500 dirhami inseamna) – puteti vedea foarte multe. Distantele sunt foarte mari si greu de mers pe jos de aceea va recomand sa vizitati in decembrie – martie, dupa aceea mersul prin soare devine periculos.
    Noi am folosit taxiul foarte mult, de 3-4 ori pe zi dar se poate folosi si mai rar, sau mers pe jos de la metrou la punctul de interes. Pretul pe km este in jur de 1.5 lei , similar cu bucuresti, fara hotie , totul pe aparat.
    Vizitati Dubai Marina Walk, faceti rezervare in prealabil pentru At The Top – Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume. Platit pe net inainte biletul costa 115 lei/pers. , se face rezervare pentru ora si zi si trebuie respectate, altfel le pierdeti .
    Mergeti pe o plaja publica sau pe una privata, sunt unele cu 5 lei intrare si amenajate frumos. Un safari decent il gasiti si pe la 100 lei/persoana , merita experienta + desertul , magnific.
    Show-ul dat de fantani in fiecare seara la Dubai Mall este la fel , unic in lume.
    Sper sa va fie de folos si mare atentie cui dati banii, cautati pe google inainte date despre agentie, nu luati cel mai ieftin pachet pentru ca riscati sa ramaneti acasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.