Definește-ți PRIETENII pe AmfostAcolo!

Așa cum ați observat, probabil, mulți dintre voi, o nouă opțiune din categoria RELAȚIONĂRI a fost activată pe sait – cea de PRIETEN(Ă). De-acum îți poți defini prietenii – virtuali ori reali – și pe AFA.

Definirea unui utilizator AFA ca PRIETEN(Ă) se face din usercard-ul acestuia, apăsând linkul cu același nume din caseta RELAȚIONĂRI. Relaționarea este de tip bidirecțional, astfel că necesită confirmare din partea acelui utilizator (solicitarea de prietenie este notificată automat utilizatorului în cauză și se așteaptă o confirmare / validare din partea sa).

Culorile cu care se afișează link-ul (căsuța) PRIETEN(Ă) au următoarea semnificație:

  • VERDE = relaționare accesibilă = puteți selecta această relaționare cu utilizatorul X
  • ROZ = nu puteți selecta această relaționare (de exemplu ați fost definit ca  IGNORAT de utilizatorul X)
  • PORTOCALIU = o solicitare de relaționare ca PRIETEN(Ă) cu userul X  a fost inițiată (utilizatorului i-a fost trimisă o notificare automată); se așteaptă confirmarea / validarea relaționării de către X
  • ROȘU = relaționarea de tip PRIETEN(Ă) cu X este ACTIVĂ

IMPORTANT, rog rețineți: Adnotarea ca PRIETEN(Ă) are ca singur efect (în acest moment) doar  includerea reciprocă în lista de prieteni. Nu se trimit automat notificări referitoare la activitatea utilizatorului adnotat ca PRIETEN(Ă)!

Din (puțina) experiență pe Facebook, am observat că notificările automate (ori includerea în Timeline) a activității tuturor prietenilor poate fi percepută de unii ca deplasată/deranjantă. Pe AmFostAcolo NU se întâmplă acest lucru. Puteți astfel alege ca activitatea doar anumitor prieteni să vă fie notificată automat – pentru acești selectați, din aceeași secțiune RELAȚIONĂRI, și relația de tip ABONAT(Ă) (“URMĂRIT”).

Cu alte cuvinte, puteți avea:

  • PRIETENI despre a căror activitate doriți să fiți notificați automat – selectați atât relaționarea PRIETEN(Ă), cât și pe cea de tip ABONAT(Ă) (exemplul din figura alăturată)
  • PRIETENI despre a căror activitate nu țineți neapărat să fiți notificați automat – selectați doar relaționarea PRIETEN(Ă), fără să selectați și ABONAT(Ă)
  • utilizatori URMĂRIȚI – cu care sunteți doar în relaționarea de tip ABONAT(Ă)

Relaționarea ca PRIETEN(Ă) e preconizată a fi „dotată” cu funcții/facilități suplimentare, în viitor, pe AmFostAcolo – ca de exemplu mesaje adresate tuturor prietenilor tăi. Aceste funcționalități vor fi anunțate în momentul implementării (în viitorul nu foarte apropiat, însă).

Lista prietenilor o puteți consulta atât în secțiunea CONTUL MEU, cât și în UserCard-ul propriu.

ȘTERGEREA (renunțarea la relaționare)  se poate face oricând, folosind fie linkul ȘTERGE din usercard-ul lui X, fie pe cel din CONTUL MEU (din dreptul relaționării ca PRIETEN(Ă) cu X).

Lista din Usercard este publică, poate fi consultată de oricine; este afișată pe scurt – doar cei mai recenți 20 de prieteni; dacă numărul total al prietenilor depășește acest prag, se afișează automat un link de consultare a listei complete (într-o fereastră nouă).

În acest moment, pe AmFostAcolo nu există nicio limitare la numărul total ori la selectarea individuală  a prietenilor  (trimiterea unei cereri de prietenie).  În viitor, însă, odată cu implementarea categoriei de relaționare IGNORAT(Ă), nu se vor putea trimite solicitări de prietenie către utilizatori care v-au inclus în lista de “ignorați”.

 

[shareB]

 

.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.