Category Archives: Sistemul de privilegii AFA

(1) Centralizator rente voiagere AmFostAcolo. (2) Voucherele „Consul” și „Augustus” SE CUMULEAZĂ!

Așa cum am anunțat în 2016, “rentele voiagere” (3 vacanțe ori sejururi în valoare de maxim 400 euro, pentru atingerea statutului CONSUL, respectiv 5 vouchere vacanțe/sejururi de până la 500 euro, la AUGUSTUS) s-au acordat pentru utilizatorii care au reușit să atingă acele statuturi până cel târziu în 31.12.2017.La final 2017, avem 13 AUGUSTUS — iulianic, traian.leuca, Michi, tata123, dorgo, Dan&Ema, crismis, mishu, elviramvio, nicole33, CrazyMouse, irinad, zlatnași 6 CONSUL – alinaro, mireille, Carmen Ion, Dragoș, AZE, AuriciAnul trecut, un an mai greu pt mine, nu am reușit să asigur toate voucherele celor care erau îndreptățiți;  am vorbit cu beneficiarii, le-am explicat situația și am stabilit că, dacă nu vor ajunge cumva la rând, în anul curent, voucherele oricum nu se pierd, ci se reportează.Oricum am acordat câteva – unele chiar duble.Este posibil ca nici în 2018 să nu reușesc să asigur 19 vouchere distincte (sunt aproape 10.000 euro) – deși eu, totuși sper într-un an mai bun; am început  oricum binișor, cu 2 vouchere deja concretizate (dintre care unul dublu), alte 2-3 sunt în curs de definitivare; asupra celorlalte o să mă concentrez după ce organizarea Întâlnirii 2018 intră pe un făgaș “fluent” (nu mai necesită aproape 100% din timpul meu).IMPORTANT: deși în Regulamentul de desfășurare am specificiat, la un moment dat, că  “voucherele de AUGUSTUS nu se pot cumula cu cele de CONSUL”, am hotărât că efortul celor în cauză – care au atins status  AUGUSTUS într-un interval mai scurt decât cel în care au putut valorifica bursele de CONSUL – merită totuși răsplătit, astfel căVoucherele de AUGUSTUS obținute înainte de consumarea celor de CONSUL se cumulează cu cele neconsumate la momentul obținerii noului status. Urmare a acestei precizări, foarte importante, evidența drepturilor la vouchere, în 2018, arată astfel (A = voucher “augustus”; C – voucher “consul”)

  • iulianic = 4A + 2 C
  • traian.leuca = 5A + 2C
  • Michi = 5A + 1C
  • dorgo = 5A
  • Crazy Mouse = 5A + 3C
  • tata123 = 5A + 2C
  • crismis = 5A + 1C
  • Dan&Ema = 5A + 1C
  • nicole33 = 5A + 3C
  • irinad = 5A + 3C
  • elviramvio = 5A + 3C
  • Mishu = 5A + 3C
  • zlatna = 5A + 3C
  • alinaro = 3C
  • Carmen Ion = 3C
  • Dragos = 3C
  • AZE = 3C
  • Aurici = 3C
  • mireille = 3C

Îi rog pe cei de mai sus să verifice corectitudinea evidenței – și să mă contacteze privat dacă sesizează inadvertențe.

Un centralizator al modificărilor deja anunţate a intra în vigoare în 2017

În ultimele luni am comunicat, pe diverse fire de discuţie, mai multe modificări preconizate a fi efectuate în Regulamentul de desfăşurare a concursului şi în Sistemul PMA începând cu 1.1.2017. M-am gândit să le centralizez în acest post pe blog, pentru a fi cât mai uşor accesibile

1. Pragul pentru Superbonus (SB) şi Zuperbonus (ZB) creşte la 20, respectiv 75 de voturi (anterior erau 14, respectiv 50).

2. La articolele “hors concurs” (fără PMA_std; cele din categoria off-topic de exemplu) programul nu mai acordă  SB, ZB

3. Se publică cu PMA_STD doar maxim 10 revs/an despre obiective din localitatea de domiciliu şi împrejurimile sale (în plus maxim 2 / săptămână)

3a. Recomandările despre restaurantele din localitatea de domiciliu NU sunt incluse în limita definită la pct 3.

3b. Reviews-urile despre  restaurante (i) din localitatea de domiciliu sau (ii) din acelaşi sejur SUNT supuse limitei “maxim 2 (cu PMA_STD) / săptămână”.

4. Se vor aplica mai strict prevederile din Regulament referitoare la (i) fragmentarea considerată nejustificată şi la (ii) subiecte considerate de “interes turistic restrâns”

4a. Etichetarea  unui articol ca fiind “fragmentare nejustificată” sau “de interes turistic restrâns” se stabileşte de echipa tehnică, prin norme interne ce ţin de politica saitului – de exemplu funcţie de  modul interesat sau dezinteresat în care o posibila fragmentare a apărut.

5. Pragul de la care programul aplică limitări mai relaxate în analiza votului va creşte de la GOLD la SENIOR. Cu alte cuvinte, membrii GOLD şi PREMIUM vor fi supuşi şi ei unor restricţiilor cantitative în privinţa voturilor acordate unui acelaşi concurent (mai relaxate totuşi faţă de utilizatorii SILVER sau inferior).

6. Bursele voiagere NU se cumulează – dacă se trece de la CONSUL la AUGUSTUS, rămân valabile doar cele 5 rente voiagere conferite de AUGUSTUS, indiferent de câte dintre cele 3 rente voiagere CONSUL au fost “consumate”.

7. Începând cu 2018 nu se vor mai acorda burse voiagere noi. Cele acordate până la finalul anului 2017 inclusiv se vor onora însă integral.

8. Articolele despre destinaţii apreciate inedite (sau din care nu mai avem impresii recente), din punct de vedere al politicii saitului , vor fi punctate suplimentar – prin voturi FB/FU de câte 1300 PMA, respectiv B/U = 600 PMA.
[20.1.2017] Prin “destinaţii inedite” se vor înţelege atât zone geografice (ţări, regiuni, oraşe, zone noi), cât şi obiective turistice inedite. (de exemplu un muzeu sau alt obiectiv deosebit din oraşul X, despre care nu s-a mai scris până acum).
Subliniez deasemenea că pot fi marcate DI IS+ şi impresii din zone sau obiective despre care s-a mai scris pe AFA, dar de la care nu avem impresii recente.

8a. Setarea unui articol ca fiind din categoria descrisă la pct 8 se face,  echitabil, de moderatori, prin norme şi proceduri interne ce ţin de politica saitului.

8b. [10.01.2017] În cazul articolelor de călătorie de tip “serial”, doar un singur episod din acea serie poate beneficia, de regulă, de bonusul descris la punctul 8 .

[actualizare 16.5.2017]: Pentru o mai bună înțelegere / claritate, termenii ”destinație inedită” și  ”interes turistic crescut – din punct de vedere al politicii saitului” au fost schimbați în „interes editorial crescut («interesul saitului»)”.
În consecință, abrevierea  afișată la articolele astfel selectate (bonificate) se schimbă din „DI” sau „IT+” în IS+

[precizare suplimentară, 17.5.2017] Art. 8.b se aplică doar reviews-urilor „DE CĂLĂTORIE” și NU se aplică reviews-urilor „DE CAZARE”.
Dintre articolele de tip „DE CAZARE” ale „serialului” respectiv, pot beneficia de bonus toate acelea care trec condițiile tehnice din procesul de selecție.

 

[LE[ Prevederile au fost adăugate Regulamentului  sub forma unui capitol distinct – Capitolul 7

Completarea sistemului PMA prin definitivarea sistemului de ranguri; rente de vacanţă pentru CONSULI şi AUGUŞTI :)

De astăzi, Sistemul PMA este completat cu două noi statute (“rank”-uri, ranguri) utilizator:  CONSUL şi AUGUSTUS

1. când total PMA acumulate atinge pragul de 7.000.000 PMA, un utilizator primeşte
– rangul (statutul) de CONSUL
– un set de 3 vacanţe (una pe an) în valoare de maxim 400 de euro fiecare :-).
Cu condiţia ca în fiecare din aceşti ani să acumuleze minim 10.000 PMA

2. Pentru a deveni AUGUSTUS, un utilizator trebuie să adune 10.000.000 PMA
– din acel moment, primeşte o rentă de vacanţă de 500 euro / an, timp de 5 ani :-) = câte o vacanţă de maxim 500 euro în fiecare an. Necondiţionat de nimic – chiar dacă nu mai scrie, după atingerea statutului de august, niciun cuvânt pe AmFostAcolo, de exemplu.

  • Notă: vacanţele se acordă sub formă de vouchere / bilete de vacanţă (emise de AmFostAcolo.Travel sau partenerii AFA) și trebuie valorificate de către utilizatorul respectiv sau de familia extinsă şi/sau prieteni; eventuale cereri de echivalare în numerar nu sunt acceptate.

Sistemul complet de “rank”/uri îl puteţi consulta aici

Parteneriat AmFostAcolo-Aerotravel, pentru membrii comunităţii AmFostAcolo

Mulţi dintre voi sunteţi la curent cu preocuparea mea continuă – aproape o obsesie, câteodată :) — de a recompensa, de a dărui membrilor merituoşi “ceva”, ca mulţumire pentru contribuţia lor – altruistă şi valoroasă – la informarea comunităţii, spre binele sutelor de mii de utilizatori chibiţo-anonimi :)

Îmi aduc aminte cu o nostalgie plăcută despre Premiile Anuale AmFostAcolo, foarte apreciate (ba poate chiar prea mult, stârnind zarvă şi neînțelegeri printre concurenții cu ego accentuat) –  – de exemplu cele din 2009 sau 2010. Instalarea crizei nu a mai făcut din păcate  posibilă continuarea tradiției…

Mai sunt apoi minipremiile din concursurile săptămânale – deși mult mai “simbolice”. Sunt mulțumit că le pot oferi, dăruind înapoi o părticică din ceea ce unii dăruiesc cu atâta generozitate utilizatorului anonim, comunității.

Da, mai este și agenția “AmFostAcolo.Travel”, special și intenționat deschisă pentru a putea acorda alt tip de recompense – preturi mici (cele mai mici, pe cât posibil), avantajoase, doar pentru membrii comunității – funcție şi de statutul pe care aceștia şi l-au câștigat, în timp. În mare parte am reușit  ce mi-am propus — cele mai bune prețuri de pe piață, pentru cei mai buni membri :) – însă doar pentru câteva destinații. (nici nu ne-am întins mai mult, vezi și mai jos).

Pentru a putea oferi însă acest avantaj (“cele mai bune prețuri”) e nevoie însă să cumperi “la prima mână”, direct din străinătate pe cât posibil, de la un număr mare de furnizori (ca să acoperi toate destinațiile).  Altfel, degeaba am avea noi “zero adaos”, că tot nu putem oferi “cele mai bune prețuri”.

Pe de o parte, m-am resemnat – nu am resursele necesare (în primul rând de timp, de relații cu furnizori multipli, necunoscuți, îndepărtați geografic de Timișoara etc) să mă ocup suficient de asta  – atâta putem, nu ne întindem mai mult decât ne ține plapuma. Și e mai bine așa, în opinia mea –  responsabilitatea trimiterii unei familii în concediu îmi pare atât de mare, încât nu sunt deloc dispus să “forțez”, asumându-mi vreun risc, chiar mărunt. Mai bine mergem pe mai puține destinații, acolo unde pot garanta oricând, și-n somn, că totul e 1000% safe (că putem acoperi /gestiona-  prin noi înşine sau parteneri –  chiar și cele mai defavorabile situații).

Pe de altă parte, am învățat, în timp, că prețul cel mai mic nu e neapărat și întotdeauna un lucru bun – câteodată poate fi “un dar otrăvit”. Am avut cel puțin 4 sau 5 cazuri în care membri ai comunității au cumpărat din altă parte, spunând – spre surprinderea mea – că acolo e un preț mai mic (chiar simțitor). Până la urmă, cel puțin în jumătate din cazuri s-a dovedit o alegere riscantă iar oamenii și-au pierdut atât banii, cât și concediul…

Astfel că am rămas până la urmă la 2-3 furnizori de “primă mână”, serioşi, “too big to fall” (mă rog,  nu poți băga niciodată mâna-n foc – vezi cazul Premium Holidays… – 100% risk-free e imposibil) și cu mulțumirea că dorm întotdeauna liniştit – indiferent ce se întâmplă, știu că pot rezolva  orice situație.

De abandonat nu mi-am abandonat însă “ambiția”- am căutat, cu perseverență și răbdare o “soluție” pe cât posibil “universală” – eram convins că odată și odată se va ivi.

Am primit multe oferte de parteneriat, de la firme mari, nume “grele” în domeniu. Însă fie nu aveau paleta completă pe care o căutam eu, fie nu am avut “feelingul”, încrederea că-mi pot asuma riscul “partajării”  seriozității  și “numelui” AmFostAcolo, câștigate  în acești ani cu atâta muncă… Cum să zic, câteodată-mi părea că oamenii  sunt foarte serioşi şi de încredere, dar nu simțeam acea  “compatibilitate” personală (pentru mine foarte importantă) pe care o căutam. Viziunea mea despre o asemenea colaborare este destul de ciudată, cred, pentru orice om de afaceri “modern”  – mă interesează “câștigul”, plusvaloarea pe care o asemenea colaborare o poate aduce comunității în același nivel ca (sau chiar prioritar față de) “succesul financiar”. Or, acest lucru mi s-a părut greu de “digerat” de către destui dintre “ofertanții” de până acum.

Și totuși, până la urmă am găsit o soluție – se numește  AEROTRAVEL și, foarte pe scurt, este condusă / operată de oameni 100% compatibili mie și – cred eu – compatibili comunității // la urma urmei, comunitatea nu poate fi decât după chipul și asemănarea “părintelui ei” – mă contrazice cineva? :) Nu la fizic mă refer…  :)

Pe lângă acea compatibiltatea îndelung căutată-mi, AEROTRAVEL ne oferă şi cealaltă premiză esențială pentru mine – o ofertă larg diversificată, ce poate acoperi cvasi-ORICE destinație, la prețuri avantajoase pentru membrii comunității.

Nu vreau să-i laud prea mult — pentru că , la fel ca în cazul unui hotel bun, îndelung lăudat – vă veţi crea așteptări supra-realiste, care vor fi apoi mai greu de satisfăcut. Unii îi cunoașteți, însă – mini-întâlnirea din Skiathos a fost co-organizată cu ei (și poate vă mai aduceți aminte prețurile – cu totul particulare – oferite membrilor AmFostAcolo)

Dacă vom reuși sau nu împreună, eu și Aerotravel,  să oferim lucruri bune, avantaje, prețuri deosebite  comunității AFA –  rămâne de văzut. Ca și în viață, “roadele”, avantajele, certitudinea – vin în timp, nu “bătând din palme”, azi-mâine.  Dealtfel, orice succes prea rapid, orice avantaj “incredibil”, dobândit cu mare ușurință – NU E BUN, are ceva putred – sunt 1000% convins de asta.

În zilele / săptămânile ce vin va urma însă un set de comunicări care sper să vă aducă unele anunțuri plăcute, poate chiar surpinzător de plăcute.

Sistemul de privilegii AFA: Thailanda, Maldives, Mexic, Cuba – de-acum la preturi privilegiate (doar) pentru utilizatorii AmFostAcolo!

Deoarece pretul vacantelor exotice este – se pare – (mult) mai mic in strainatate comparativ cu preturile oferite de agentiile romanesti, prin colaborarea unei mici agentii din Germania membrii comunitatii AmFostAcolo au la dispozitie preturi privilegiate  pentru vacanta in Thailanda,  Maldives, Mexic / America Centrala (pentru inceput) – in cadrul  Sistemului de Privilegii pe care AmFostAcolo le asigura  membrilor AFA, ca recompensa pentru activitatea lor in folosul comunitatii.

Am solicitat si am primit cateva exemple:

  • Hotel Caribe 3* Varadero (Cuba), All-Inclusive, 7-21.06 (14 zile) pret 1074 euro / persoana
  • Hotel Pinacle Resort Samui (insula Koh Samui, Thailanda), bungalllow 3*, perioada 15-30.06 (2 saptamani) – pret 1117 euro / pers cu mic dejun
  • Paradise Island Resort 4*, North-Male (Maldives), demipensiune, perioada 18.06 – 03.07 (2 saptamani) – pret 1499 euro / persoana

Preturile includ zborul cu avion (din Frankfurt) si contin toate taxele (este pretul final pe care turistul il plateste).

Vacantele sunt organizate si coordonate logistic de gigantii turistici germani TUI, Neckermann Reisen, Schauinsland Reisen etc.

NOTA: desi AmFostAcolo.ro doar intermediaza contactul dintre agentia germana si membrii AFA,  as vrea sa mentionez ca am deosebita incredere in proprietarii agentiei care a facut aceasta oferta membrilor AFA. In fapt, unul dintre proprietari este chiar un (cunoscut) membru al comunitatii :)

Puteti cere o oferta personalizata (pentru un anume hotel sau solicitand consultata in alegerea celei mai buen variante) facand click pe linkurile de mai jos:

[later update]:

Din datele de pana acum, ofertele agentiei din Germania imi par cu cel putin 30-40% mai mici decat preturile existente pe piata romaneasca!

IMPORTANT:  Datorita particularitatilor sistemului de rezervare german, raspunsul il veti primi in termen de aproximativ 24-48 de ore de la solicitare!

====

Facilitatile amintite mai sus fac parte din Sistemul de privilegii oferite membrilor AFA, sistem ce  se va extinde in curand cu noi componente – detalii urmeaza a fi anuntate in cateva saptamani.