82906 
nu sunteţi logat. - LOGIN
La pas prin Zwolle și împrejurimi

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
31.10.2017
DE
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Râmnicu Vâlcea
înscris/ă în 05.01.13
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 1 zile
TIP: TEAM-BUILDING
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 3

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Castelul Nijenhuis și grădinile cu sculpturi moderne


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Castelul Nijenhuis și grădinile superbe cu sculpturi moderne din sec. 20-21

Castelul Nijenhuis din provincia olandeză Overijssel e situat scenic pe apă, între două sate Heino și Wijhe la 12 km sud de ZWOLLE, capitala regiunii, aflată la 113 km de Amsterdam.

Acest castel e înconjurat de păduri cu arbori bătrâni, unii foarte rari, pajiști și ferme agricole cu porci și vaci... mirosul a intrat oleacă și în mașină.

Castelul aparține astăzi Muzeului Fundatiei din Zwolle aflat în fostul Palat de Justitie... e un pachet turistic ce include, un fost conac medieval cu o veche colecție de artă, un parc și o grădină imensă cu sculpturi moderne din secolul 20 si 21.

Castelul medieval e la 25 minute distanță cu mașina de Zwolle Heino e un sat în Salland, cu peisaje fotogenice, pictate monoton cu văcuțe olandeze cu ugere grele, ce vegheză la rodnicia pământului olandez... câteva căprioare gingașe fug din fața aparatului foto, olandezul oprește mașina lângă un șanț, evident, la porunca mea:, Asta –i căpiată, vrea alte fotografii cu vaci, că moare Afa fără lapte’’:((așa-i când trăiești ca mine la bloc, adulmec mirosul de bălegar cu plăcere, că nu am moșie la țară... prind repede o cireadă de zeițe tărcate pe ecran, însă alunec gratios cu piciorul în șant... :))

Parcurgem cu viteză redusă un drum rural îngust și ne trezim într-o pădure de fagi dincolo de Heino, la 400 m distanță de castel... parcam pe unde se nimereste.

Mergem pietonal printr-un leagăn de copaci suspendat deasupra capului, aleea e chiar împărătească, stoluri de bicicliști trec val vârtej pe lângă noi, nu știu ce mă așteaptă, surpriza e totală, documentarea zero... surprise... respir să intre în mine aura locului, ajungem la poarta moșiei, întrebându-mă cum voi intra în dialog cu castelușul, mă bucur că nu e un, casteloi ’’ și nu voi face o baie de istorie profundă, în miez de vară.

Castelul Nijenhuis e menționat prima dată în 1382, în 1497 el se va afla în proprietatea familiei Robert van Ihersum, care va remodela casa în forma actuală.

In secolul 17 castelul va fi ocupat de un colonel de cavalerie, aflat în serviciul regelui William al III–lea. El va primi o fațadă nouă și două turnuri doar în secolul 19, transformând conacul în castel.

După câteva generații de proprietari bogați, o familie de nobili olandezi, Pallandt e constrânsă de criza economică să vândă în castelul in 1934, la pachet cu 100 de hectare de pădure si 150 de hectare de pășuni.

După 1942 imobilul e locuit de un grup de misionari, dar parcul și grădina vor cădea în paragină... Dirk Hannema pune ochii pe castel în 1957 și convinge șefii provinciei Overijssell să renoveze imobilul.

Surprinzătoare sunt Grădinile castelului care măsoară 4,5 hectare, cu o colecție permanentă de 80 de sculpturi clasice și moderne, care au răsărit în 2012, cu un mic împrumut de la prestigiosul Muzeu de sculptură din Haga, Beelden aan Zee in Scheweningen... aceste grădini sunt ele însele un peisaj de artă.

Ultimul locatar al castelului - un om al artei, Dirk Hannema

Dr. Dirk Hannema (1895-1984) a fost ultimul locatar al castelului Nijenhuis, el a donat colecția sa uriașă de artă cu 4500 de opere de fundației ce-i poartă numele, cu sediul în palatul /muzeu din Zwolle.

La 14 ani el avea un fabulos simț al artei, în tinerețe el a absolvit Universitatea din Utrecht, secția de artă, devenind doar la 26 de ani, asistent la prestigiosul muzeu din Rotterdam, Boymans. (vezi impresii)

Intre anii 1921-1945 Dirk Hannema va deveni directorul acestui muzeu faimos, pentru care va face o achiziție exorbitantă, cumpărând o lucrare a lui Veermer, Cină la Emmaus, ce se va dovedi ulterior a fi un fals. Reputația lui Hannema are enorm de suferit, dar omul dezvoltase o fobie pentru pictorul din Delft și va aduce în castelul de la Nijenhuis 5 tablouri, semnate de Veermer.

In 1940 Hannema e suspendat din funcție deoarece simpatiza cu germanii și îsi pusese cunoștintele în serviciul acestora, omul va fi chiar închis pentru 8 luni după război și apoi eliberat.

După ieșirea la pensie Hannema va deveni mare colecționar de artă, cheltuindu-și o mare parte a averii, el pune bazele propriei fundații.

Personajul nostru va locui în castelul renovat din 1958 până la moartea sa la 84 de ani, deschizând ușile vizitatorilor care îi vor admira colecțiile de artă, pe bază de programare.

Castelul înconjurat de apă a fost deschis publicului de abia în 2004... a venit timpul să explorăm și să colindăm și noi odăile.

Interiorul castelului - colecție eterogenă de artă

Am traversat o curte generoasă și am pășit pe un pod de lemn, deasupra unei ape cu mătase verzulie, nu am avut rochie de prințesă, am privit prin ochelarii de soare o sculptură extrem de colorată și țipătoare, ce se potrivea cu decorul exact ca nuca în perete... sunt total ignorantă, descifrez misterul sculpturii pe un folder, titlul ei este Boat Boating , opera plantată metaforic chiar în fața castelului. Sculptura aparține unei expozitii numită Eu în Europa și este o alegorie despre călătoria pe apă a unor refugiați ce vin pe continent, riscându-și viața. (vezi poză.)

Intrarea costă 6 euro, eu intru liber pe bază de Museum Card și primesc un cearceaf de pliant în olandeză cu numele și titlurile sculpturilor din grădină, extrem de util, am din fericire doi translatori lângă mine.

Zăbovesc în fața unui televizor cu imagini documentare în olandeză despre viața la castel, alături de monsieur Dirk Hannema, caut să cumpăr măcar o broșură în engleză, un ghid, imposibil... suvenirurile și cărtile de artă au prețuri piperate, mă voi multumi cu panourile puse prin sălile castelului, traduse și în engleză.

Castelul cu etaj oferă publicului spre vizionare 20 de săli, ele au rămas intacte conform dorinței lui Hannema, tot mobilierul aparține acestuia.

In holul de la intrare cu scaune de ceremonie e mare agitație, începe defilarea prin sălile mici ale castelului, mă opresc în sufrageria decorată cu portrete de familie, examinez un șemineu sculptat și trec prin două cabinete de lucru, cu ochii grămadă pe o lucrare haioasă, numită Arta Valorii ce aparține colecției lui Dirk Hannema, ea reprezintă un om cu saci în cap... zbor apoi ca fluturele în bibliotecă, înainte de a ajunge într-o sală de excepție.

Sala Grote Zaal - Masa cavaleriilor Disperării de Jan Fabre

In această sală se află o lucrare modernistă adusă în 2010, e o piesă de rezistență artistică semnată de marele artist Fabre, ce face parte dintr-o trilogie. Sala are vedere spre grădinile castelului și spre Marele Canal, aflat pe o axă longitudinală a castelului.

Fabre a creat o masă originală cu 8 scaune în formă de gheare de vultur, pe care artistul o intitulează Cavalerul Disperării . Pe masă e tăiat cuvântul Rezistentă , există și un mesaj al operei, Nu e putere fără rezistență, nu e rezistență fără putere’’.

Al doilea mesaj ce- mi se pare extrem de sugestiv este, Vorbești despre artă la masa rezistenței, cu fundul pe putere ’’-așa a vrut Fabre, o masă să reflecte poziția complicată a artistului în societate și credinta lui în misiunea sa.

Opera de artă e o aluzie la legenda regelui Arthur despre idealul unei căutări imposibile... este singura sală care m-a intrigat.

Călătoria continuă în camera guvernatorului cu un portret al regelui Wilhelm III, dar inima casei e Camera Veermer cu cinci tablouri timpurii atribuite pictorului, chiar nu știu dacă ele sunt autentice.

In această sală înregistrez un tablou din colecția Hannema semnat de Johannes Vermer van Delft, The penitent and impenitent Thieves being led to Golgotha’’ si un portret de familie de la 1657 ce-l înfătișeaza pe Veermer alături de Catharina, soția lui cu doi dintre cei 11 copii.

Din sala Veermer, o iau pe scări și ajung în turnul de pe colț, pe pereți este expusă artă din secolul 15.

La etajul superior sunt cabinete, camerele pentru oaspeți, camera îngerului și Camera Biedermeier... mi-au atras atentia la etajul II lucrarile lui Paul Citroen, prezent în expozitie cu, Omul ca fiinta psihologica ‚’’ Portretul lui Corry sau Portretul Elbei, am depistat si o lucrare timpurie a lui Karrel Appel, Nori deasupra casei si un Mondrian cu un mic tablou, De-a lungul malului’’.

Toate cele 20 de camere vizitate sunt dotate cu echipamente moderne, panouri explicative și detalii pentru vizionare în olandeză și engleză.

Parcul și grădinile palatului - sau romantismul modern care îmi picură prin cap

Selectie cu cele mai frapante sculpturi moderne.

Parcul castelului datează din secolul 17 si apa care se vede în spatele lui poartă numele de, Marele Canal.

Fostele grădini de legume, cu tei și flori ale palatului au devenit astăzi o grădină contemporană cu sculpturi clasice și instalații moderne frapante, ele sunt la est și la vest de castel.

La estul castelului, după ce ieși din restaurant sunt grădinile împărțite ca niște camere naturale, Hannema a pus aici un disc solar și un cap de femeie ce reprezintă pe regina Wilhelmina, îmbrăcată într-o haină de iarnă, ce-i trădează caracterul dominator.

Calc pe iarbă ferindu-mă cu palma de niște gâze și albinuțe și mă îndrept glonț spre o minge uriașă, metalică de 4 metri, cu suprafețe din oglinzi concave, unde-mi văd amuzată propria mea reflecție, e o operă de mare impact, ce atrage turiștii ca un magnet.

Lucrarea, Rawsome’’ – aparține lui Ronald Westerhuis -2011, sfera este o metaforă a lumii, un glob de oțel unde te vezi pe tine, distorsionat sau răsturnat, în lumea înconjurătoare.

Alături, mai la stânga sare din iarbă un grupaj de scaune roșii răsturnate, libere –grupajul se cheamă sugestiv, Camerele trecutului ’’-2010, autorul compozitiei vesele este Frode Bolhus. Tot ansamblul de scaune rosii, frivole te trimite cu gândul la curățenia de primăvară de la castel... imaginați-vă doar functionarii care vin să dea cu cârpa de praf pe scaunele din grădină.

In aceasi, cameră’’ uriașă din grădina cu copaci bătrâni te sfidează de sus

Autoportret ca visator , un astronaut de 9 metri, făcut din fibre de sticlă și otel, o compozitie puternică, aeriană, de culoare albă a lui Joseph Klibanski din 2015... rămân cu ochii pironiti pe uriaș si mă simt tare mică, însa mă încarc cu energie pozitivă. (vezi poză).

La vest de castel e altă grădină, mult mai impresionantă cu niste trăznăi ce ne-au pus mintea pe bigudiuri.

In poziție centrală e o instalatie ciudată Prolong care mi-a tras palme peste tâmple... mi-au fugit degetele pe google, doar, doar oi pricepe ce –i cu uriașa pasăre barocă a artistului Heringa, 2008.

Am descifrat acest puzzle cu ajutor olandez... instalația superintrigantă, pe care am bombardat-o cu 10 poze, țac, pac e o insulă a fanteziei de 14 metri, un proiect artistic din textile și cauciuc, a cărui realizare a durat trei ani.

Colosul e un monstru de oțel cu ramuri de bambus, de care sunt agățate forme de covoare, în pom sunt puse în al doilea an niște păsări flamingo și apoi niste, păduri’’ făcute din niște panglici albastre ce au cam dispărut.

Observ că păsăretul e cam jumulit, și-a cam pierdut capul și bucățele de canoe verzi puse pe insulă s-au cam murdărit, în bătălia cu vremea capricioasă.

Jocul cu natura e continuat în spatele acestei super instalații cu doi artisti nebuni, unul a pus pe fundal un Ego Vivo , un os de 8 metri, ce mă face să râd, Caspar Berger a realizat un fel de obelisc, o lucrare ce aparține unui proiect numit Scheletul universului, foarte, foarte sexy:((hi. hi, celălalt artist mă surprinde cu o sculptură violentă ce se cheamă Cal Poligonal .

David Bade , un artist celebru care muncește și trăieste în Curacao, mă uimeste în grădină cu o figură colosală portocalie ce-mi fierbe curiozitatea, are 5x4,5x 12 metri, e o lucrare absurdă ce reprezintă un cavaler uriaș, fiind prototipul unui călăreț barbar.

Ne oprim curioși în fața unei mese de bronz și lemn, semnată de Elisabeth Stierestra -1990, este o sculptură bizară, gen Hieronymus Bosch, cu figuri ce reprezintă ecouri ale Grădinii Deliciilor, dar și iadul lui Dante.

Sub masă văd niște capete de copii, exact sub picioarele mesei, simbolurile sunt greu de descifrat și mă las păgubașă și repetentă la lecția de istoria artei.

Pe latură estică a celei de-a doua grădini sunt niste scalpuri puse într-o cușcă de Pjotr Muller ce-mi dau fiori și vise urâte –e Casa Doctorului Quiche , un dermatolog german din secolul 19, intri în cutia cu bare și vezi fețele bolii umane... brrr. :)).

Eo grădină a nebuniei artistice, provocatoare, mă încântă mai mult niște pietre lungi, aruncate artistic pe iarbă, care mă expediază visător la o plimbare pe malul unui râu.

In spatele castelului e o pădure cu pomi deși, zici că esti în junglă... o pereche de îndrăgostiti stă îmbrătisată într-o viziune cubistă, niște menine spaniole ce amintesc de Velasquez sunt de fapt niște bucăti de mobilă, Karrel Appel mă surprinde cu o femeie pasăre și notez un grup de oale, numite Terracota puse pe pământ în pozitii fragile, parcă ar fi un templu dedicat oalelor.

Exemplele sunt prea numeroase, întreaga grădină e plantată cu artă clasică și extravagantă, sculpturile par să deranjeze liniștea locului, fiind în contrast total cu peisajul verde.

Am iluzia că și natura a devenit un fel de actor în jocul artei, plec după două ore cu un clip în memorie, o zdreanță de cauciuc atârnată de ramurile unui copac rar și bătrăn.

Dar ce credeti că am dat gata vizita, nici vorbă, intru la ieșire într-un pavilion separat, dedicat unei expozitii a artistei Sibyl Heijnen , habar nu am cine e tipa, sala ei poartă numele de Cameră pentru reflecție , tema fiind metamorfoza.

Ce să văd, niste instalatii ce reactionează modern la spațiul oferit de castelul clasic și la colectiile vechi din interior... un copil, un mic turist, aleargă fericit într-o sală cu niște piei de animale și calcă făcând poc pe niște copite de vacă... sala e dementă rău... un adevărat răsfăț vizual... judecati și voi după poze.

 

Concluzie – Castelul de la Nijenhuis a fost o mare surpriză... m-aș reîntoarce aici pentru peisajul superb și pentru trăznăile de sculpturi din grădinile impresionante... ne-am reîntors pe aleea împărătească, prea plini de artă și am pus de un picnic în pădure.

... cerul flamand nu dăduse semne de supărare, mare, mare, noroc... la întoarcere din mașină, am dat onorul văcuțelor, de care mi-e tare, tare dor... chiar, de ce nu am găsit nici o sculptură cu ele?

Rugaminte – va rog atasati un video clip muzical – https://www.youtube.com/watch?v=stef3uQ9dlg https://www.youtube.com/watch?v=stef3wQ9dlg — J. M Ptepen -25 martie 2015.

---
Impresii încărcate de mireille in 31.10.2017 08:24:06

Validat / Publicat: 31.10.17 11:05:16


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în BENELUX.
VIZUALIZĂRI: 864


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mireille); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  41600 PMA (din 44 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[31.10.17 11:04:40]
» mesaj pers

   @mireille: Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mireille CONS. ONORIFIC AFA / BENELUX
[31.10.17 11:05:33]
» mesaj pers

   @webmasterX: multumesc mult.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion
[31.10.17 12:34:29]
» mesaj pers

   @mireille: Ia să-mi spui tu imediat cum de dibuiești locuri așa de ascunse? Și foarte interesante? Cu niște peisaje de vis? Apropo, P03 e autentică? =))

   Sculpturile moderne din parc m-au intrigat și pe mine dar l-am căutat printre poze pe Vermeer (de care sunt îndrăgostită, dar numai platonic, din lipsă de finanțe...) și nu l-am găsit. Să nu fi fost eu atentă?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 750 PMA1 (din 3 voturi)]
- mireille CONS. ONORIFIC AFA / BENELUX
[31.10.17 14:40:52]
» mesaj pers

   @Carmen Ion: Hello... merci pentru lectură... castelul l-am găsit ușor pe site-ul muzeulul Fundatiei din Zwolle... drumul e mai complicat, dar am șofer olandez la dispoziție în weekend... am citit pe undeva că aici e bijuteria ascunsă a provinciei... am mai descoperit vara asta trei locații inedite, necunoscute. Poza trei e autentică... m-am plimbat prin labirint... despre sala Vermeer... am scris că am îndoieli despre tablouri... Hannema era obsedat de Vermeer... a adunat câteva lucrari, dar ele sunt controversate de criticii de artă... de aceea nu am postat nimic.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mishu
[05.11.17 15:25:36]
» mesaj pers

   @mireille: Inca o surpriza placuta acest articol pe care din pacate il citesc de abia acum. Este genul de articol la care studiezi intai pozele si-ti lasi imaginatia libera, pentru ca mai apoi sa citesti textul pentru a surprinde adevarul.

   Este un articol pe care l-am citit cu pasi marunti si unele raze chiar si de doua ori.

   Minunat loc si ma bucur ca o persoana ca tine l-a vizitat, astfel incat am putut profita din plin de ceea ce transmite acest castel.

   Felicitari, votat cu foarte mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[50] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2017] Castelul medieval Nijenhuis e situat scenic pe apă, între două sate, la 12 km de Zwolle. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916565">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916565"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916565">Şterge vot</a></div><span id="v9916565" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916565)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916565Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916565MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2017] Castelul medieval Nijenhuis e situat scenic pe apă, între două sate, la 12 km de Zwolle.
foto mireille [31.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2017] Castelul Nijenhuis e mentionat prima dată în 1382-ultimul lui locatar e fostul director al muzeului Boymans din Rotterdam, Dirk Hannema. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916566">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916566"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916566">Şterge vot</a></div><span id="v9916566" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916566)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916566Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916566MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2017] Castelul Nijenhuis e mentionat prima dată în 1382-ultimul lui locatar e fostul director al muzeului Boymans din Rotterdam, Dirk Hannema.
foto mireille [31.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2017] Prin labirintul din exteriorul castelului... parcul si gradinile datează din secolul 17. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916567">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916567"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916567">Şterge vot</a></div><span id="v9916567" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916567)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916567Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916567MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2017] Prin labirintul din exteriorul castelului... parcul si gradinile datează din secolul 17.
foto mireille [31.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2017] Astronautul -sculptura se cheamă Autoportret ca visător... alaturi e o sferă, o metaforă a lumii, un glob unde te vezi pe tine distorsionat în lumea înconjurătoare. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916568">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916568"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916568">Şterge vot</a></div><span id="v9916568" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916568)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916568Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916568MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2017] Astronautul -sculptura se cheamă Autoportret ca visător... alaturi e o sferă, o metaforă a lumii, un glob unde te vezi pe tine distorsionat în lumea înconjurătoare.
foto mireille [31.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2017] Padurea misterioasă din spatele castelului... trecem pe pod să ajungem la sculpturile raspandite la est si la vest de castel. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916570">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916570"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916570">Şterge vot</a></div><span id="v9916570" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916570)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916570Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916570MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2017] Padurea misterioasă din spatele castelului... trecem pe pod să ajungem la sculpturile raspandite la est si la vest de castel.
foto mireille [31.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2017] Vedere partiala din spatele castelului Nijenhuis. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916572">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916572"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916572">Şterge vot</a></div><span id="v9916572" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916572)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916572Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916572MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2017] Vedere partiala din spatele castelului Nijenhuis.
foto mireille [31.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2017] Prolong -o instalatie modernă de 14 metri, e o insulă a fanteziei, un monstru de otel al artistului Heringa... păsăretul e cam jumulit. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916573">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916573"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916573">Şterge vot</a></div><span id="v9916573" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916573)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916573Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916573MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2017] Prolong -o instalatie modernă de 14 metri, e o insulă a fanteziei, un monstru de otel al artistului Heringa... păsăretul e cam jumulit.
foto mireille [31.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2017] Sala Grote Zaal -Masa lui Jean Fabre, numită Cavalerul disperarii -pe masă scrie Rezistență... mesaj, vorbesti despre artă la masa rezistenței, cu fundul pe putere. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916574">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916574"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916574">Şterge vot</a></div><span id="v9916574" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916574)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916574Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916574MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2017] Sala Grote Zaal -Masa lui Jean Fabre, numită Cavalerul disperarii -pe masă scrie Rezistență... mesaj, vorbesti despre artă la masa rezistenței, cu fundul pe putere.
foto mireille [31.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2017] Colectia Hannema -Arta valorii -omul cu sac -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916575">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916575"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916575">Şterge vot</a></div><span id="v9916575" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916575)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916575Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916575MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2017] Colectia Hannema -Arta valorii -omul cu sac
foto mireille [31.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2017] Jocul cu natura... oază de liniste... mă încarc cu aura locului -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916576">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916576"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916576">Şterge vot</a></div><span id="v9916576" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916576)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916576Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916576MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2017] Jocul cu natura... oază de liniste... mă încarc cu aura locului
foto mireille [31.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2017] Cavalerul barbar al lui David Bade -are 5 metri, e o lucrare absurdă... -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916577">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916577"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916577">Şterge vot</a></div><span id="v9916577" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916577)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916577Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916577MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2017] Cavalerul barbar al lui David Bade -are 5 metri, e o lucrare absurdă...
foto mireille [31.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2017] Prolong -insula misterioasa, proiect artistic -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916578">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916578"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916578">Şterge vot</a></div><span id="v9916578" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916578)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916578Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916578MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2017] Prolong -insula misterioasa, proiect artistic
foto mireille [31.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2017] Jocul artei cu natura... un scaun mă invită la reflecție. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916579">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916579"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916579">Şterge vot</a></div><span id="v9916579" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916579)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916579Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916579MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2017] Jocul artei cu natura... un scaun mă invită la reflecție.
foto mireille [31.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2017] Curațenie de primăvară -functionarii dau cu carpa de praf prin castel -Camerele trecutului -2010 -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916580">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916580"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916580">Şterge vot</a></div><span id="v9916580" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916580)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916580Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916580MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2017] Curațenie de primăvară -functionarii dau cu carpa de praf prin castel -Camerele trecutului -2010
foto mireille [31.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2017] Noi în Europa... Boat Boating -operă plantată metaforic la intrare, alegorie despre călătoria pe apă a refugiatilor ce vin pe continent. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916581">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916581"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916581">Şterge vot</a></div><span id="v9916581" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916581)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916581Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916581MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2017] Noi în Europa... Boat Boating -operă plantată metaforic la intrare, alegorie despre călătoria pe apă a refugiatilor ce vin pe continent.
foto mireille [31.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2017] O bucată de cauciuc spânzurată în copacii bătrăni -e operă de artă -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916582">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916582"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916582">Şterge vot</a></div><span id="v9916582" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916582)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916582Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916582MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2017] O bucată de cauciuc spânzurată în copacii bătrăni -e operă de artă
foto mireille [31.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2017] Castelul are 20 de săli de expozitie -Monolog cu arta. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916583">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916583"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916583">Şterge vot</a></div><span id="v9916583" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916583)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916583Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916583MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2017] Castelul are 20 de săli de expozitie -Monolog cu arta.
foto mireille [31.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2017] Expozitie de sculptură modernă în grădinile din spatele castelului. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916584">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916584"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916584">Şterge vot</a></div><span id="v9916584" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916584)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916584Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916584MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2017] Expozitie de sculptură modernă în grădinile din spatele castelului.
foto mireille [31.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2017] Intrarea la castelul medieval Nijenhuis costă 6 euro. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916585">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916585"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916585">Şterge vot</a></div><span id="v9916585" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916585)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916585Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916585MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2017] Intrarea la castelul medieval Nijenhuis costă 6 euro.
foto mireille [31.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [AUG-2017] Mingea si astronautul -operele cele mai admirate. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916586">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916586"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916586">Şterge vot</a></div><span id="v9916586" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916586)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916586Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916586MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [AUG-2017] Mingea si astronautul -operele cele mai admirate.
foto mireille [31.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P23 [AUG-2017] Vedere partiala a castelului de pe un pod. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916587">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916587"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916587">Şterge vot</a></div><span id="v9916587" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916587)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916587Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916587MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [AUG-2017] Vedere partiala a castelului de pe un pod.
foto mireille [31.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [AUG-2017] Caut titlul sculpturii în pădure. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916588">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916588"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916588">Şterge vot</a></div><span id="v9916588" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916588)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916588Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916588MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [AUG-2017] Caut titlul sculpturii în pădure.
foto mireille [31.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [AUG-2017] -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916589">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916589"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916589">Şterge vot</a></div><span id="v9916589" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916589)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916589Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916589MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [AUG-2017]
foto mireille [31.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [AUG-2017] Sala de expozitie în castel. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916590">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916590"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916590">Şterge vot</a></div><span id="v9916590" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916590)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916590Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916590MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [AUG-2017] Sala de expozitie în castel.
foto mireille [31.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [AUG-2017] Masa lui Jean Fabre. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916591">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916591"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916591">Şterge vot</a></div><span id="v9916591" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916591)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916591Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916591MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [AUG-2017] Masa lui Jean Fabre.
foto mireille [31.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [AUG-2017] Regina Wilhelmina -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916592">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916592"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916592">Şterge vot</a></div><span id="v9916592" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916592)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916592Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916592MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [AUG-2017] Regina Wilhelmina
foto mireille [31.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [AUG-2017] Deliciile plăcerilor -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916593">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916593"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916593">Şterge vot</a></div><span id="v9916593" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916593)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916593Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916593MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [AUG-2017] Deliciile plăcerilor
foto mireille [31.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [AUG-2017] Prolong -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916594">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916594"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916594">Şterge vot</a></div><span id="v9916594" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916594)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916594Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916594MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [AUG-2017] Prolong
foto mireille [31.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [AUG-2017] Ego Vivo -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916595">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916595"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916595">Şterge vot</a></div><span id="v9916595" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916595)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916595Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916595MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [AUG-2017] Ego Vivo
foto mireille [31.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [AUG-2017] Castelul pe lateral. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916596">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916596"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916596">Şterge vot</a></div><span id="v9916596" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916596)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916596Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916596MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [AUG-2017] Castelul pe lateral.
foto mireille [31.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [AUG-2017] Artă modernă -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 31.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av916597">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv916597"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=916597">Şterge vot</a></div><span id="v9916597" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(916597)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f916597Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e916597MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [AUG-2017] Artă modernă
foto mireille [31.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[50] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.109201908112 sec