ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.06.2011
DE kmy
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Jilava [IF]
ÎNSCRIS: 08.09.08
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JUN-2011
DURATA: 5 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Amsterdam - Cartierul muzeelor

TIPĂREȘTE

Ziua a doua la Amsterdam

Am cautat mult pe net si am ales sa cautam sa ne cazam undeva aproape de muzeele pe care mi le-am propus sa le vad (vezi review Hotel Bilderberg Garden). Astfel, am ales zona denumita Cartierul Muzeelor. Aceasta zona a fost o zona agricola, de aceea cred ca aici intalnesti mult mai multe spatii verzi decat in alte parti ale Amsterdamului.

Dupa 1973 a fost desemnata zona dedicata artei si culturii si au fost inaltate marile monumente culturale ale Amsterdamului: Rijksmuseum, Stedelijk Museum, Concertgebouw, Muzeul Van Gogh.

Tot in aceasta zona poti vedea House of bols, unde poti sa-ti realizezi propriul cocktail care este inclus in bilet. Si ce era destul de important pentru mine, in acest cartier poti vedea Muzeul Diamantelor si Coster Diamonds. Toate aceste locatii, cu exceptia Stedelijk Museum, aveau intrare libera cu I Amsterdam card.

Deci a doua zi mi-am dedicat-o vizitarii acestor locatii.

Ati ghicit…Prima oara am fost la Muzeul Diamantelor. La parter se afla si Biroul de informatii de unde poti achizitiona cardurile ce includ intrari libere la muzee, ghidul turistic al orasului si abonament pe toate mijloacele de transport.

MUZEUL DIAMANTELOR

Dupa ce intri pe o usa activata electronic cu ajutorul benzii magnetice a biletului patrunzi intr-o lume care ti-o doresti sa fie a ta…

Primul contact cu acest muzeu este o sala de proiectie unde te poti aseza confortabil si sa vezi istoria acestor prietene care sunt vesnic iubite de femei. Muzeul diamantelor povesteste despre cum sunt formate aceste pietre care fascineaza oamenii de mii de ani. Dupa o calatorie la 200 de km sub pamant, poti cunoaste istoria diamentelor in Amsterdam, una deosebit de bogata, multe din cele mai faimoase diamante fiind slefuite aici. Si cum evreii sunt peste tot, putem spune ca tot ei au dezvoltat si aici cea mai puternica industrie, pana dupa cel de-al doilea razboi mondial cand nemtii i-au cam imputinat.

In filmulet, care dureaza 8 minute, este prezentat intregul proces de slefuire, uneltele si metodele descrise facandu-ti o parere despre munca prin care se transforma o roca fara o stralucire deosebita intr-o piatra ce iti ia ochii.

In vitrinele muzeului sunt prezente numeroase diamante (reale sau replici) celebre. Cum eram singura in acest minunat muzeu, m-am pus pe facut fotografii, si am prins toate bijuteriile expuse, toate tipurile de coroane din diverse tari, o superba sabie cu rubine si diamante. Nu-mi mai venea sa plec dintr-o sala obscura unde in centru trona craniul plin de diamante, iar pe pereti de jur imprejur erau proiectate secvente din filme celebre cu starurile impodobite cu diverse diamante si de peste tot se auzea melodia lui Marlyn Monroe. Langa acest muzeu se afla cea mai veche fabrica de diamnate din lume. Este mult spus fabrica dupa parerea mea, cei de la Coster Diamond, fiind renumiti pentru perfectiunea prin care slefuiesc diamante de aproape 200 de ani. Aici ii poti intalni pe mesterii ce se ocupa cu slefuirea diamantelor si poti invata cum sa clasifici si sa cunosti greutatea unui diamant. Mare greseala am facut…pentru ca nu mi-au mai placut decat cele mai scumpe diamante, si tot ce am probat si mi-a placut depasea cu muuuult bugetul care l-am pregatit de acasa sa-l cheltiesc pe o astfel de piatra. Deci am amanat acest vis pentru un diamant belgian…

Mi-au trecut prin fata ochilor mii de diamante, de am plecat de acolo nauca, m-am asezat pe o banca din apropierea Rijksmuseum Amsterdam si am stat cam o ora sa-mi revin.

Rijksmuseum Amsterdam

Muzeul Rijks este cel mai mare muzeu din Olanda, cu peste un milion de vizitatori anual. Acest muzeu reprezintă un veritabil punct de referinţă în peisajul cultural şi istoric al Amsterdamului. Muzeul era in renovare sau reamenajare, asa ca eu am vizitat doar o mica parte din acest vast muzeu. Urmaream in mod deosebit sa vad faimoasele picture ale lui Rembrandt, Jan Steen, Vermer, Frans Hals. Daca la Louvru se fotografia in draci fiecare tablou, aici nimeni nu indraznea sa faca vre-o fotografie… Mai vedeai din cand in cand cate un chinez sau japonez cu spy pen, dar in rest lumea era foarte cuminte.

In sala 8 poti vedea o insiruire de foarte multe tablouri ale lui Rembrandt. Aici gasesti autoportretul lui de cand era tanar, batrana citind, portretul Mariei Trip, portretul lui Johannes Wtenbougart. In tabloul Tobit si Ana, se poate vedea si simti durerea batranului Tobit cand se roaga la Dumnezeu sa-l ierte pentru lipsa lui de incredere fata de sotia sa.

Din picturile lui Vermer poti admira culorile vii din celebra pictura The kitchen maid. Aici poti vedea concentrarea femeii care toarna laptele…

In sala 10 am admirat lucrarea lui Jan Davidsz de Heena – Festoon of fruits and flowers – un buchet de fructe si flori din care se remarca in mod deosebit rodia desfacuta, smochina zemuind si fluturiicare par reali. Tot aici Abraham Mignon a surprins in 1670, in Stilllife wish fruits, oysters and a porcelain bowl rodii, struguri, midi, nuci, vase de portelan si un lastar de vita de vie.

Cel mai frumos buchet de lalele, bujori, anemone, garoafe si alte flori intr-un bol de sticla in care apa parea acum schimbata l-am admirat in sala 10 in pictura Stil life with flowers in a vase de Jan Davidsz de Heem.

Sala 12 este rezervata in intregime celebrului Rembrandt. Pentru mai multe informatii puteti citi si aici.

Muzeul Van Gogh

Pentru ca aveam cardul de reduceri am fost poftita in fata la casa de bilete si astfel am scapat sa stau la coada. Cu acest card intri gratis, dar trebuie sa –ti iei billet.

Aici am facut cunostinta cu celebrul artist si am vazut vasta colectie pe care a putut sa o realizeze doar in 10 ani de creatie. Muzeul găzduieşte aproape 200 de picturi şi 550 de schiţe înfăţişându-l pe Van Gogh în perioade diferinte ale vieţii sale. Tot aici, sunt expuse sute de scrisori scrise de către Van Gogh către fratele sau Theo. Principalul punct de atracţie rămâne opera lui Van Gogh, de la peisajele întunecate la perioada impresionistă şi apogeul carierei sale reprezentat de atmosfera mediterană vizionară.

La primul etaj poti admira Sunflowers pictat in 1889 si mai poti vedea Almond blossom, pictat in 1890. Este foarte ciudat sa vezi cum artistul a plecat de la culorile sumbre, intunecate la o explozie de culoare si lumina.

Stedelijk Museum

Muzeul de arta contemporana nu mi-a placut… De fapt nu e stilul meu. Locatia era superba, salile immense, dar muzeul aproape gol. Erau niste sali pe peretii carora se derulau proiectii moderne din viata cotidiana. Eram aproape singura in acest muzeu. Am nimerit intr-o sala unde era proiectia unui film porno, si nu pot sa va exprim ce zgomote erau acolo…nu stiam cum sa ies mai repede. Nu mi-a placut acest muzeu si sunt convinsa ca nu e pe gustul nimanui din AFA. De socata ce am fost nici fotografii nu am facut, dar era si interzis. Biletul era 12 euro. Bani pentru care mi-a parut rau. Si acest muzeu era in reamenajari.

Cam astea au fost muzeeele pe care le-am vizitat cat sotul meu a fost ocupat cu activitati profesionale, el fiind in interes de serviciu.


[fb]
---
Trimis de kmy in 24.06.11 11:01:44
Validat / Publicat: 24.06.11 12:12:50
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5893 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (kmy); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Amsterdam - Cartierul Muzeelor- Muzeul VAN GOGH
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22250 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

nicoletass [24.06.11 13:04:23] »

Frumos loc, succinta prezentarea, sclipitoare si tentante poze!

Am inteles bine, toate aceste muzee le-ai vizitat intr-o singura zi?

Te-as ruga, daca vrei sa-mi spui, cam cat dureaza drumul de la aeroport in oras.

La o escala de 8 ore cam ce s-ar putea vedea din acest oras plin de atractii?

Multumesc si felicitari pentru modul in care ne-ai prezentat atractiile Amsterdamului, in ambele review-uri.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mecut [24.06.11 13:31:52] »

@Kmy

Craiul incrustat cu diamante din PO8 apartine artistului englez Damian Hirst. A fost executata in 2007 pe un craniu uman recreat in platina si impodobit cu 8601 diamante in valoare de aproximativ 15 milioane de lire sterline.

Pretul cerut pe aceasta lucrare care se numeste " Pentru iubirea lui Dumnezeu" (For the love of God) a fost de 50 milioane lire sterline. Din 2008 a fost expus la Amsterdam.

La sfarsitul lunii mai in Palazzo Vecchio din Florenta putea fii admirat si el alaturi de alte piese. Biletul costa parca 15e si m-a uimit strictetea regulilor de vizitare: nu puteai intarzia inantru mai mult de o ora si jumatate si nu puteai intra decat o data pe zi in expozitie. Este drept ca atunci nu stiam despre ce este vorba!

Iti multumesc pentru acest rw care mi-a aratat ce-am vazut si n-am stiut!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
kmy [24.06.11 13:32:54] »

@nicoletass

ma bucur ca ti-au placut impresiile mele. Din aeroport pana in centru cu taxiul faci cam 1/2 ora iar pretul e 40-50 euro.

Toate aparatele de taxare ale taxiurilor pleaca de la 7,5 euro. Indiferent ce distanta parcurgi 7,5 euro e pornirea, iar taxarea incepe dupa ce se depaseste suma de 7.5 euro.

Poti merge in timpul acesta (8ORE) la unul dintre muzeele enumerate de mine sau pur si simplu in Piata DAM sa faci cumparaturi, sau in piata de flori care este aproape de piata DAM.

Sa ai un sejur placut!

nicoletass [24.06.11 13:42:29] »

@kmy, multumesc pentru raspuns.

kmy [24.06.11 16:04:58] »

@mecut

Au fost binevenite completarile tale pentru ceilalti utilizatori. Eu am plecat la acest muzeu cu temele pregătite si stiam ce gasesc acolo.

Sa stii ca exponatul era foarte securizat. Era intr-o camera obscura, pe un suport care se rotea, inchis intr-o vitrină. Scria destul de clar pe vitrina ce reprezintă. Se poate vedea si in P13.

Camera unde era expus craniul era plina de monitoare, in spatele carora sunt sigura ca erau destui care supravegheau. Din cand in cand pe monitoare erau proiecții din filme cu staruri celebre ce purtau diamante, iar pe celelalte monitoare se vedea imaginea in oglinda a vitrinei in care era expus craniul.

Eu am facut destule fotografii dar cred ca acolo existau niste filtre speciale ca nu prea mi-au iesit.

Fotografia 08 e doar o fotografie la o macheta. Exponatul e la foto 13

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adrianag* [24.06.11 18:25:26] »

Am fost si eu in Amsterdam cu ceva timp in urma. Extraordinar!!! Nu as mai fi venit acasa!!!

mecut [24.06.11 18:37:03] »

@kmy

Scuze daca n-am exprimat ambiguu, eu nu am vazut decat afisul expozitiei! M-am bucurat ca am gasit informatii care m-au lamurit cu ajutorul rw tau.

Admin [25.06.11 07:14:09] »

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie

dorgo [25.06.11 21:13:37] »

@kmy... nu stiu de ce am eu asa, o vaga senzatie, ca acest superb review "full" de pietre pretioase, a fost vizionat mai mult de catre userite decat de useri...

kmy [25.06.11 23:41:14] »

M-am bucurat ca v-au placut acesteste impresii. Am avut noroc ca am fost singura in muzeul diamantelor, pentru ca am putut admira in voie fiecare bijuterie si fiecare piatra pretioasa de pe toate coroanele alea.

Am stat foarte mult langa pretiosul craniu si l-am admirat din toate unghiurile.

O sa mai incarc niste fotografii sa fie toata lumea multumita.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmasterX [01.09.14 15:01:42] »

Mutat în rubrica "Muzee în Amsterdam şi împrejurimi, AMSTERDAM" (nou-creată pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianag*, dorgo, kmy, mecut, nicoletass
Alte impresii din această RUBRICĂMuzee în Amsterdam şi împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.051871061325073 sec
    ecranul dvs: 1 x 1