ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.04.2012
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 03.08.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
APR-2012
DURATA: 4 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 8 [ani]

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Frumos, dar cam departe...

Ilustrație video-muzicală
Jan Holland - ''The last waltz''


TIPĂREȘTE

Hello,

In vacanta de Pasti am fost la Amsterdam si ne-am cazat la hotelul mai sus mentionat.

Hotelul esta cam departe de centru, dar exista tramvaiul 2 care lasa calatorii la Central Station, chiar la capatul liniei. O calatorie valabila 1 ora costa 2.5 euro. Noi ne-am cam zapacit si n-am luat genul de bilet valabil pe toate mijloacele si la un pret mult mai convenabil.

Zona in care este plasat hotelul este atit una de bussines cit si una rezidentiala. La un moment dat chiar ne-a acostat administratorul unui bloc si ne-a intrebat daca nu vrem sa vedem un apartament sau chiar sa-l cumparam!? 600.000 euro cu o suprafata de 250 mp. Meserie, nu?

Pe spatiile aferente locuintelor cresc lalele, narcise si se zbenguie in voie iepurasi si ratuste. Am vazut si lebede pe canalele din zona. Ne umfla si risul la gindul ca in Bucuresti nu ar rezista bietele aimalute.

Noi am avut o camera tripla, care avea pat matrimonial mare, un pat suplimentar, minibar (scria clar ca daca scoti ceva din minibar se taxeaza automat), masa de calcat plus fierul aferent, cana de ceai si cafea. Foarte frumos, dar cam frigut, desi aerul mergea. N-am elucidat nici pina in ziua de azi misterul. In schimb ne-au dat niste pilote extrem de calduroase.

Micul dejun absolut perfect, cu de toate: oua, sunca, ciocolata calda, somon... ma rog... de toate pentru toti. Am luat si cina in doua rinduri in restaurantul hotelului. Cam scump, dar merita. Amsterdamul e un oras scump, de regula ne costa cam 100 de euro masa pe toti trei.

Am ales special acesta perioada cam friguroasa pentru a putea vizita Keukenhopf, celebrul parc de 35 de ha, in care se lafaie peste 6 mil. de bulbi de lalele, zambile si narcise. Am vzut lalele cit pentru toata viata. Si acum cind inchid ochii vad lalele incaltate in saboti cum imi defileaza prin mine. :)

In alta zi am vizitat celebrul muzeu pt. copii Nemo (am aflat despre acest muzeu de aici, de pe site). Am avut noroc, pt. ca in ziua respectiva intrarea era libera. Cam aglomerat, dar este incredibil cit de mult i-a placut si copilului, dar si sotului.

Am fact si croaziera pe canale, o recomand cu mare drag. Eu sint fascinata de apa...

Dar cel mai mult mi-a placut ca am ajuns la Marea Nordului. Am plecat de dimineata spre gara de unde am luat trenul spre Haga. Tineam mortis sa vad si eu celebrul Madurodam. Se ajunge foarte usor. Cobori din tren in Central Station-ul din Haga si chiar de acolo se ia tramvaiul 9 pina la Madurodam. Este prezentata Olanda in miniatura. Toate obiectivele principale. O minune!

Dupa ce am terminat de vazut si de cumparat toti magnetii de frigider existenti, ne gindeam sa mergem iar spre centru ca sa mincam cevasilea. Sotul meu se uita pe harta din statie si-mi spune ca daca mergem tot cu tram. 9 pina la capat, ajungem la M. Nordului. Va dati seama ce bucurie pe mine! Si iata-ne ajunsi la mare... ne-a batut un vint de ne-au inghetat toate cele, dar ce mai conta. Statiunea se numeste Scheveningen sau cam asa ceva. Am vazut hoteluri foarte frumoase, semn ca vara se face plaja. Ne-am bagat si noi un degetel in mare, ne-am cumparat doua scoici si un fes si hai la tramvai ca riscam sa ne ia vintul pe sus.

Am mai fost la muzeul Van Gogh, la Rijksmuseum (se viziteaza doar 14 sali, restul fiind in renovare si se dechide prin 2013), Catedrala Sf. Nicolae, moara cea mai veche (cica e de pe la 1600). Mi-a placut ca morile sint locuite. Ghida ne-a zis ca nu conteaza din ce clasa sociala faci parte, oricine poate locui intr-o moara (sint foarte confortabile), dar cel care doreste sa stea intr-o moara trebuie sa stie cum functioneaza, pentru ca ea dreneaza apa, si daca nu merge risti sa te napadeasca apele.

Locuintele lacustre sint de asemenea un punct major de atractie. Cei care stau in astfel de case beneficiaza de toate utilitatile, dar platesc si ei impozit ca orice om. Exista o asfel de casuta pe apa unde stau toate pisicutele comunitare (adevarul e ca n-am vazut nici una pe strazi), si a caror hrana si sterilizare le sint asigurate de primarie.

Si parcul de lalele funcioneaza si datorita persoanelor pensionare care fac voluntariat. In principiu au alta viziune despre munca...

Am inteles ca Olanda este de fapt una din cele 12 regiuni ale tarii, care se numeste de fapt Nederlands (Tara de jos), deoarece se afla 3 m sub nivelul marii. Ei si-au marit teritoriul prin drenarea marii. Se pare ca mai sint tari care au procedat la fel, de ex. Dubai.

Una peste alta, mai erau multe de vazut, dar poate alta data. Mi-a placut in mod deosebit relaxarea, amabilitatea (chiar daca auzeau ca sintem romani) si felul de a fi, specific omului care a inteles ce este cel mai important in viata...


[fb]
---
Trimis de getty75 in 18.04.12 13:20:53
Validat / Publicat: 18.04.12 14:28:00
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în BENELUX
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1953 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (getty75); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Moara de la 1600 si ceva...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15050 PMA (din 18 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

6 ecouri scrise, până acum

webmaster [18.04.12 14:27:48] »

@getty75, pe viitor n-ar fi rau sa desparti recomandarile de cazare de cele referitoare la zona vizitata.

S-ar obtine astfel o structurare mai buna a informatiei - despre cazare si despre zona/imprejurimi (cine cauta doar info despre cazare o gaseste mai eficient) si, nu in ultimul rand, notele acordate ar reflecta mai bine recomandarile despre cele doua "obiective" distincte (se intampla cateodata sa stai intr-un hotel pe care nu doresti sa-l recomanzi, dar zona sau orasul in sine ar merita cu totul alte note - sau viceversa).

getty75 [18.04.12 14:39:34] »

Mi-am dat si eu seama ca trebuia sa le separ, dar cam tirziu... Sorry

MCM [18.04.12 17:49:46] »

si asteptam si poze

getty75 [18.04.12 20:36:33] »

Vineee!

webmaster13 [19.04.12 10:22:51] »

Melodia postata se poate schimba/sterge!

getty75 [19.04.12 10:48:44] »

E foarte bine aleasa... Multumesc.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
getty75, MCM
Alte impresii din această RUBRICĂDutch Design Artemis:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.057310104370117 sec
    ecranul dvs: 1 x 1