76766 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Amsterdam şi împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
20.03.2017
DE
Avatar Radu Tudoran
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Călăraşi
înscris/ă în 12.09.15
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
APR-2016
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Pe Vecht, departe de lumea dezlănțuită


Olanda este o țară frumoasă, dar atunci când soarele de primăvară îndrăzneşte să zâmbească este cu adevărat strălucitoare. Într-o astfel de zi, când doar câțiva nori pufoşi şi inofensivi îşi mutau locul pe boltă jucându-se de-a v-ați ascunselea cu soarele, mi-am luat bicicleta şi am plecat să descopăr noi locuri ascunse mie până acum.

Am demarat dintr-un punct situat pe canalul Amsterdam - Rin, în apropiere de capitala Olandei, un loc al cărui nume este dat doar de o bornă kilometrică nautică.

Am pornit de-a lungul canalului mai sus amintit, inaugurat în 1952 şi considerat astăzi cea mai aglomerată rută navală din vestul Europei. Artera care leagă Rinul de Amsterdam poate fi asemănată cu bulevardul Magheru la ore de vârf. Deşi are farmecul unei autostrăzi, însoțesc canalul pentru câțiva kilometri, pentru ca apoi să-l abandonez în favoarea unui şantier destinat a construi un nou pod. Pista pentru biciclişti fiind considerată sacră în Olanda, reuşesc să depăşesc şantierul fără probleme şi schimb direcția uşor către est.

Intru în plină viteză în orăşelul Weesp şi ținănd cont de firmele noi care m-au întâmpinat nu mă aşteptam să întâlnesc un centru istoric, cu clădiri vechi de câteva secole. Prima care îmi atrage atenția este biserica Sf. Laurențiu, înaltă şi ascuțită ca o suliță. Cafeniul cărămizilor ii dă un aer sobru şi nici nu-i de mirare, fiind dedicată credinței protestante. Dintr-o notă informativă, scrisă evident pentru turişti, aflu că datează din sec. al XV-lea, dar probabil a suferit modificări la exterior, căci pare dintr-o altă perioadă. Râul Vecht şi canalele care se desfăşoară precum o pânză de paianjen au transformat oraşul într-o atracție turistică. Dar observ că este una dintre cele rezervate olandezilor. Nu văd maşini cu număr străin, nici măcar de Germania. Weesp este un paradis al iubitorilor navigației şi dovada o reprezintă întreaga flotă de iahturi, cu vele sau fără, şi bărci, cu motor sau fără, care se află răspândită peste tot. Traversez orasul şi remarc prezența multor restaurante, baruri şi cafenele, multor terase, unele amplasate chiar lângă apă. Traficul este aproape inexistent şi o atmosferă pacifică domneşte pe străzile oraşului de parcă toată lumea şi-ar fi propus să-şi bea cafeaua în acelaşi timp. Vechea primărie este transformată într-un muzeu dedicat porțelanului care s-a fabricat aici, dar din păcate este închis. Printre atracțiile Weesp-ului se numără trei mori de vânt în continuare fotografiate de cei în trecere prin oraş. Şi dacă pe cea numită "Cocoşul" am văzut-o de la distanță, până la "Prietenia" şi "Unitatea" chiar am pedalat ca să le imortalizez mai de aproape. Deoarece olandezii sunt oameni practici, ele încă prestează, căci vânt este din belşug pe aici. Din oraş nu lipseşte nici măcar podul batant, pe care toți îl recunoaştem din tablourile acelui nebun genial numit Van Gogh. În apropiere se găsesc şi două forturi din cunoscuta linie de apărare a Amsterdam-ului, linie defensivă care totuşi nu a fost folosită decât în scopuri turistice. Am văzut mai multe dintre ele şi recunosc că nu ies în evidență prin ceva spectaculos. Cum un domn amabil mi-a spus că forturile nu se pot vizita mi-am continuat excursia.

Şi am continuat urmărind mai mult sau mai puțin cursul râului Vecht, peisajul oferit de casele de vacanță, morile de vânt sau fermele de animale evidențiind imaginea Olandei reale, a celei pe care turiştii în general n-o văd. Verdele crud prezent peste tot, pătat de floricele albe, copacii înmuguriți sau cirezile de vaci nu sunt ceea ce vor vizitatorii să vadă, ei fiind interesați mai mult de câmpurile de lalele şi cafe-shop-urile cu marihuana. Vecht-ul poate este un râu firav pe hartă, dar în realitate are un trafic destul de intens. Bărci de toate dimensiunile îl brăzdează în sus şi-n jos, olandezii fiind navigatori pasionați şi-n timpul liber. Multe locuințe amplasate pe pontoane, amarate de-a lungul râului sau pe canalele lăturalnice îmi amintesc că Olanda a fost din totdeauna a oamenilor care trăiesc aproape de natură, care iubesc apa şi pădurea.

Mă abat spre Nigtevecht, o altă mică localitate aflată pe malul canalului Amsterdam - Rin. Aceleaşi case prospere înconjurate de grădini şi un mic port pentru ambarcațiuni sportive caracterizează locul. Pe celălalt mal al canalului, mascat de iarbă, se desluşeşte silueta bondoacă a fortului Nigtevecht, neinopinat de zeci de ani decât de grupuri de copii veniți în vizită.

Folosesc din nou micul bac pentru a traversa Vecht-ul şi alături de foarte mulți olandezi pornesc spre Nederhorst den Berg. Ce caută cuvântul "berg", adică "munte" în numele acestui sat aflat la câmpie nu-mi imaginez. Atmosfera rămâne patriarhală, netulburată decât de chiotele unor țânci care aleargă precum sateliții în jurul mamelor, nişte doamne poate cam supradimensionate. Singurul fapt inedit îl reprezintă apariția unor lame într-un țarc. Din păcate sau mai bine-zis din fericire nu se apropie pentru a poza. Căci n-am auzit lucruri frumoase despre comportamentul lor în prezența străinilor. Şi dacă acum doi ani am văzut în curtea unui gospodar o cămilă, acum am văzut două lame şi astfel încep să găsesc noi valențe dragostei olandezilor pentru animale.

Parcursul urmează o traiectorie sinusoidală, parcă vrând să se ia la întrecere cu meandrele Vecht-ului. După o cireadă de vaci, care-mi pozează cu dezinvoltură de parcă le-aş fi spus că reprezint "Animal Planet", întâlnesc două mori de vânt. Latura artistică a proprietarilor este mai mult decât evidentă, ambele arătând pregătite pentru expoziție, cu vopseaua proaspătă şi iarba tăiată împrejur. Un şurub de pompă uriaş stă mărturie a utilizării cu succes a forței vântului la desecări.

Satele par dezlânate, mai mult o adunătură de gospodării izolate, separate de loturi mari destinate agriculturii şi de canale, foarte multe canale. Nivelul apei în acestea este atent monitorizat şi reglat prin stăvilare de toate dimensiunile. În Olanda istoria controlului apei, a îmblânzirii acesteia, este veche, confundându-se cu istoria țării.

Încet, încet, ajung la Breukelen, prezența oraşului fiindu-mi semnalată de câteva locuințe elegante, adevărate palate, înconjurate de pajişti şi protejate de cursuri de apă. Porțile maiestoase rămân însă zăbrelite, vizitatorii inoportuni nefiind agreați. Conacele negustorilor bogați au apărut aici de câteva sute de ani, locul fiind uşor accesibil atât din Amsterdam, cât şi din Utrecht.

Nu veți găsi Breukelen pe harta Europei şi pe harta Olandei apare ca un simplu cerculeț, dar el este cel după care a fost botezat mult mai cunoscutului Brooklin, cartier al New York-ului. Deci exemplul Haarlem-ului nu-i singular. După ce cutreier pedestru zona centrală, cu strădute înguste, flancate de magazine de tot felul, şi o mică piață plină de terase, îmi iau bicicleta pentru a vedea cele două castele de aici.

Castelul Nijenrode are o istorie care începe în 1275 şi cuprinde o transformare de la stilul medieval la renascentismul olandez, iar de la acesta la o ruină fumegandă, datorată unui incendiu produs de oştile franceze aflate prin zonă. Este refăcut, dar îşi schimbă de mai multe ori proprietarul până după a doua conflagrație mondială când devine institut de învățământ superior, astăzi sub numele Universitatea Nyenrode. Motiv pentru care nu m-au lasat să intru să fac câteva poze. Arată cu adevărat ca un castel, cu ferestrele protejate de obloane viu colorate, cu un turn impunător la intrare şi înconjurat de şanț cu apă.

Locul unde este castelul Gunterstein părea a fi blestemat. Două castele ridicate aici avuseseră o soartă crudă, unul fiind distrus total, altul incendiat. De francezi evident. Ruinele celui de-al doilea sunt până la urmă cumpărate de o văduvă bogată şi în locul lor a fost ridicat la sfârşitul sec. al XVII-lea şi al treilea castel, în stilul clasicismului olandez. Adică nu arată precum Branul sau Peleşul, ci ca o locuință somptuasă. Urmaşii văduvei încă locuiesc la castel şi poate acesta este cauza pentru care nu se vizitează, dar parcul castelului este deschis publicului.

Am pedalat urmărind mai departe cursul Vecht-ului, apoi am deviat spre est pentru a găsi Fortul Tienhoven. Fortul este situat pe o insuliță înconjurată de apele liniştite ale unui canal. Era năpădit de vegetație şi cam dărăpănat. Trecerea anilor şi intemperiile au făcut ceea ce proiectilele inamice n-au reuşit.

Am hoinărit într-o zonă mai puțin căutată de turişti şi total ignorată de agențiile de turism. Aici am avut ocazia să cunosc Olanda de ieri şi pe cea de astăzi. Afişele şi reclamele vă vor prezenta în continuare gogoşi umflate ca Volendam, Districtul roşu, Muzeul diamantului, dar fiecare vizitează ce-i place. Totuşi pe FB este mult mai apreciată o poză făcută în costum tradițional olandez la Volendam (deşi doar turiştii poartă aşa ceva) sau cu o statuie vie lângă Muzeul Madame Tussaud (deşi le găseşti în orice aglomerație turistică) sau lângă o vitrină unde dormitează o fătucă dezbrăcată (deşi peste 99,99 % din cei care trec n-au de gând să susțină cu 50 de euro industria prostituției).

Să aveți un drum frumos în față.

---
Impresii încărcate de Radu Tudoran in 20.03.2017 14:05:57

Validat / Publicat: 20.03.17 16:08:16


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în BENELUX.
VIZUALIZĂRI: 1032


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Radu Tudoran); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  46700 PMA (din 36 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[20.03.17 16:07:56]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Amsterdam şi împrejurimile, AMSTERDAM" (deja existentă pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[20.03.17 17:21:35]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes turistic crescut” (din punct de vedere al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[50] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2016] Weesp. Chiar daca arata ca in vreun sat olandez, imaginea este din apropierea centrului orasului -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841593">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841593"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841593">Şterge vot</a></div><span id="v9841593" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841593)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841593Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841593MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2016] Weesp. Chiar daca arata ca in vreun sat olandez, imaginea este din apropierea centrului orasului
foto Radu Tudoran [20.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [APR-2016] In apropiere de Breukelen -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841594">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841594"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841594">Şterge vot</a></div><span id="v9841594" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841594)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841594Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841594MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2016] In apropiere de Breukelen
foto Radu Tudoran [20.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [APR-2016] Weesp -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841595">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841595"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841595">Şterge vot</a></div><span id="v9841595" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841595)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841595Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841595MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2016] Weesp
foto Radu Tudoran [20.03.17]
# [50 PMA, fara bonus]P04 [APR-2016] Locuinte din Weesp -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841596">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841596"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841596">Şterge vot</a></div><span id="v9841596" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841596)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841596Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841596MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2016] Locuinte din Weesp
foto Radu Tudoran [20.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2016] Pe Vecht-ul linistit -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841597">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841597"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841597">Şterge vot</a></div><span id="v9841597" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841597)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841597Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841597MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2016] Pe Vecht-ul linistit
foto Radu Tudoran [20.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [APR-2016] O locuinta 'obisnuita' din Breukelen -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841598">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841598"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841598">Şterge vot</a></div><span id="v9841598" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841598)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841598Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841598MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2016] O locuinta "obisnuita" din Breukelen
foto Radu Tudoran [20.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [APR-2016] Case de vacanta pe Vecht -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841599">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841599"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841599">Şterge vot</a></div><span id="v9841599" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841599)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841599Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841599MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2016] Case de vacanta pe Vecht
foto Radu Tudoran [20.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [APR-2016] Nigtevecht pe malul Vecht-ului -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841600">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841600"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841600">Şterge vot</a></div><span id="v9841600" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841600)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841600Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841600MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2016] Nigtevecht pe malul Vecht-ului
foto Radu Tudoran [20.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [APR-2016] Weesp -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841601">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841601"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841601">Şterge vot</a></div><span id="v9841601" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841601)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841601Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841601MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2016] Weesp
foto Radu Tudoran [20.03.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P10 [APR-2016] Hoinarind de-a lungul Vecht-ului -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841602">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841602"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841602">Şterge vot</a></div><span id="v9841602" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841602)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841602Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841602MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2016] Hoinarind de-a lungul Vecht-ului
foto Radu Tudoran [20.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [APR-2016] Olanda nevazuta de prea multi turisti -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841603">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841603"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841603">Şterge vot</a></div><span id="v9841603" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841603)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841603Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841603MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2016] Olanda nevazuta de prea multi turisti
foto Radu Tudoran [20.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [APR-2016] Satucul Nigtevecht -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841604">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841604"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841604">Şterge vot</a></div><span id="v9841604" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841604)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841604Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841604MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2016] Satucul Nigtevecht
foto Radu Tudoran [20.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [APR-2016] Bacul din Nigtevecht -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841605">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841605"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841605">Şterge vot</a></div><span id="v9841605" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841605)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841605Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841605MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2016] Bacul din Nigtevecht
foto Radu Tudoran [20.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [APR-2016] Navigatia pe Vecht -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841606">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841606"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841606">Şterge vot</a></div><span id="v9841606" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841606)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841606Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841606MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2016] Navigatia pe Vecht
foto Radu Tudoran [20.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [APR-2016] Nigtevecht -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841607">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841607"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841607">Şterge vot</a></div><span id="v9841607" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841607)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841607Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841607MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2016] Nigtevecht
foto Radu Tudoran [20.03.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P16 [APR-2016] Fortul Tienhoven -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841608">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841608"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841608">Şterge vot</a></div><span id="v9841608" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841608)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841608Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841608MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2016] Fortul Tienhoven
foto Radu Tudoran [20.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [APR-2016] Case din Weesp -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841609">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841609"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841609">Şterge vot</a></div><span id="v9841609" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841609)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841609Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841609MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [APR-2016] Case din Weesp
foto Radu Tudoran [20.03.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P18 [APR-2016] Breukelen. Castelul Gunterstein -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841610">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841610"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841610">Şterge vot</a></div><span id="v9841610" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841610)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841610Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841610MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [APR-2016] Breukelen. Castelul Gunterstein
foto Radu Tudoran [20.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [APR-2016] Breukelen. Castelul Nijenrode -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841611">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841611"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841611">Şterge vot</a></div><span id="v9841611" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841611)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841611Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841611MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [APR-2016] Breukelen. Castelul Nijenrode
foto Radu Tudoran [20.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [APR-2016] Nederhorst den Berg -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841612">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841612"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841612">Şterge vot</a></div><span id="v9841612" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841612)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841612Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841612MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [APR-2016] Nederhorst den Berg
foto Radu Tudoran [20.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [APR-2016] Fosta primarie din Weesp -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 20.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841613">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841613"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841613">Şterge vot</a></div><span id="v9841613" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841613)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841613Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841613MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [APR-2016] Fosta primarie din Weesp
foto Radu Tudoran [20.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[50] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.254636049271 sec