86326 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Palatul Hofburg

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
09.06.2018
DE
Avatar ungureanica
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Reșița
înscris/ă în 25.10.14
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
MAY-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

În vizită la Palatul Hofburg


Căutând date despre Palatul Hofburg pe internet am aflat următoarele:

„Aflat in centrul Vienei, Palatul Hofburg, cu cele 18 aripi, 54 de scări, 19 curți și în jur de 2600 de camere, a servit drept reședință imperiala pana în anul 1918. Astăzi, acest vast complex arhitectonic adăpostește pe lângă muzee și colecții, destul de numeroase, Școala de Echitație Spaniolă și Biblioteca Națională a Austriei. În aripa „Leopold” se afla reședința oficiala a președintelui Republicii.

Palatul Hofburg din Viena a fost reședința oficială între 1480 și 1580, respectiv 1620 - 1806, a suveranilor Sfântului Imperiu Roman, care au provenit, cu excepția lui Carol al VII-lea de Wittelsbach, din dinastia de Habsburg. Din 1804 și până în 1918 a fost reședința împăraților nou-creatului Imperiu Austriac, care au provenit fără excepție din Casa de Habsburg-Lorena. ”

În prima zi a vizitei noastre la Viena, acest palat era primul pe listă, așa că după ce am intrat în posesia Vienna Pass, am luat-o la pas prin stânga Operei și trecând pe lângă Albertina am ajuns imediat în Piața Josefsplatz unde am admirat clădirea superbă a Bibliotecii Naționale a Austriei și de aici prin gangul de lângă stradă am ajuns în Piața Michaelerplatz și în stânga noastră se afla intrarea în Palatul Hofburg. Îmi pare rău că nu am apucat să intrăm și pe poarta aflată în partea opusă acesteia, cea de la Noul Burg pentru că aceea îmi pare mai spectaculoasă. Dar așa mai avem ce vedea și altă dată.

După ce am intrat pe poarta palatului am mers imediat în partea dreaptă să vizităm Colecția Imperială de Argintărie care se află la parter și Muzeul Sisi plus Apartamentele Imperiale care se găsesc la etaj.

Prețul pentru vizitarea tuturor trei este de 13,9 euro/adult și 8,2 euro/copil. Noi având Vienna Pass am avut intrare gratuită. Intrarea cu Vienna Pass se face pe la intrarea B, cu scanarea pass-ului la turnicheți. Orarul este din septembrie până în iunie 09.00 - 17.30 iar în lunile iulie și august 09.00 - 18.00.

Înainte de a intra în Colecția Imperială de Argintărie ni s-a înmânat un audio-ghid și am fost întrebați în ce limbă vrem să ascultăm detaliile despre ce o să vedem. Știind că este inclusă și limba română am cerut-o pe aceasta iar doamna de acolo ne-a selectat-o și ne-a înmânat audio-ghidurile. Acestea sunt niște aparate dreptunghiulare cu taste și un mic ecran dotate în partea de sus cu un difuzor. Normal ele pot fi purtate la gât cu șnurul din dotare și la intrarea în fiecare cameră se selectează nr. afișat deasupra ușii sau lipit pe diferite vitrine și se ascultă detalii despre obiectele expuse în acea cameră sau alte date. Noi ne-am luat de acasă câte o pereche de căști și le-am introdus în mufa laterală a acestor aparate și am ascultat datele în căști fără a mai fi nevoiți să stăm cu aparatele lipite de ureche. Puteți folosi și căștile de la Hop On Hop Off dacă nu aveți de acasă. Noi și pe autobuze le-am folosit tot pe ale noastre pentru că sunt mai comode.

În cadrul Colecției Imperiale de Argintărie ne-am delectat ochii cu tot ceea ce ține de servitul mesei. De la formele în care se coceau prăjituri, tacâmurile din mai multe materiale, farfurii și pahare, etc. Cele mai impresionante sunt piesele centrale care se așezau în mijlocul mesei și sfeșnicele din porțelan sau cele aurite. În vitrinele destinate obiectelor folosite la îmbăiere ma uimit cel mai mult gălețile din porțelan, nu am mai văzut așa ceva. Foarte frumoase sunt și farfuriile pictate cu diferite scene sau animale. Tot aici am admirat și șervetele aranjate la mesele imperiale într-un fel unic pe care cei care îl cunoșteau îl transmiteau din generație în generație. Se spune că la ora actuală mai sunt doar două persoane care cunosc modul de împăturire al acestora. Frumoase și speciale sunt toate obiectele expuse aici.

După ce am terminat de admirat această colecție am ajuns într-un magazin de suveniruri și de aici am ajuns la scările care duc spre Muzeul Sisi și Apartamentele Imperiale.

Muzeul Sisi prezintă viața Împărătesei Elisabeta de la încoronare până la moartea acesteia iar o cameră este dedicată și copilăriei ei. Despre împărăteasă aflăm aici că nu a fost apreciată de către popor în timpul vieții ei și că a devenit un mit după moarte și mai ales seriei de filme Sissi a lui Ernst Marischka care a folosit pentru prima dată și numele de alint al acesteia scris cu doi de s, Sissi. Poveștile despre viața și asasinarea împărătesei mi-au plăcut și m-au ținut captivat mai ales că soția este un mare fan al filmelor Sissi și era fascinată de tot ce vedea aici. A meritat să vizităm acest muzeu măcar pentru sclipirea din ochii ei.

Apartamentele Imperiale trebuie să recunosc că nu sunt așa impresionante ca cele regale de la Palatul Peleș al nostru, poate și din cauză că Sisi nu stătea aici mult timp și pentru că împăratul avea o viață cam cazonă, majoritatea portretelor sale înfățișând-ul în haine militare. Ce mi-a plăcut mie sunt acele sobe de teracotă imense care arată impresionant.

Poze se pot face doar la Colecția Imperială de Argintărie dar dacă nu folosiți blitz-ul puteți face poze și în celelalte muzee, dar mai discret.

Turul nu este ghidat dar și așa să știți să vă rezervați pentru aici cam 2 ore. Ieșirea se face, după ce predați audio-ghidurile, printr-o altă parte a palatului. Cred că tocmai de aceea nu insistă nimeni să lași bagajul la intrare ca la alte muzee pe care le-am vizitat în Viena.

Tot în cadrul Palatului Hofburg, dacă aveți Vienna Pass, mai puteți vizita gratuit Tezaurul Imperial și Școala de Echitație Spaniolă. Pe aceasta din urmă nu am reușit să o vizităm pentru că are un program mai greu de inclus în agendă, de marți până vineri de la ora 10.00 la 12.00.

Călătorii frumoase să aveți!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de ungureanica in 09.06.2018 17:55:33

Validat / Publicat: 09.06.18 19:35:24


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în AUSTRIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1623


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (ungureanica); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  35800 PMA (din 26 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[09.06.18 21:01:32]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

   ===

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mihaelavoicu
[10.06.18 13:06:17]
» mesaj pers

   Foarte frumoasă Viena. Așa a fost mereu, așa va fi mereu! Doar o fo capitală de Regat!

   După asta, fuguța la Praga. Dacă nu ați văzut-o, veți rămâne încântați. Sigur!

   Să vă fie de bine plimbarea și la cât mai multe!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Michi
[10.06.18 19:46:40]
» mesaj pers

   Am văzut Viena în 2008, întretimp s-au mai tocit neuronii aşa că citirea acestui review şi pozele ataşate mi-au împrospătat memoria.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ungureanica
[11.06.18 13:41:10]
» mesaj pers

   @Michi: Ne bucurăm că v-am trezit amintiri frumoase. Mulțumim pentru ecou.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ungureanica
[11.06.18 13:43:39]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Mulțumim pentru urări. Sperăm să ajungem încet-încet peste tot. Numai bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[34] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2018] Palatul Hofburg -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973390">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973390"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973390">Şterge vot</a></div><span id="v9973390" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973390)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973390Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973390MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2018] Palatul Hofburg
foto ungureanica [09.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P02 [MAY-2018] Poarta de intrare în Palatul Hofburg din Michaelerplatz -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973391">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973391"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973391">Şterge vot</a></div><span id="v9973391" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973391)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973391Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973391MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2018] Poarta de intrare în Palatul Hofburg din Michaelerplatz
foto ungureanica [09.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973392">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973392"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973392">Şterge vot</a></div><span id="v9973392" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973392)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973392Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973392MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie
foto ungureanica [09.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973393">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973393"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973393">Şterge vot</a></div><span id="v9973393" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973393)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973393Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973393MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie
foto ungureanica [09.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973394">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973394"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973394">Şterge vot</a></div><span id="v9973394" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973394)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973394Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973394MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie
foto ungureanica [09.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973395">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973395"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973395">Şterge vot</a></div><span id="v9973395" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973395)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973395Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973395MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie
foto ungureanica [09.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973396">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973396"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973396">Şterge vot</a></div><span id="v9973396" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973396)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973396Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973396MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie
foto ungureanica [09.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973397">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973397"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973397">Şterge vot</a></div><span id="v9973397" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973397)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973397Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973397MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie
foto ungureanica [09.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973398">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973398"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973398">Şterge vot</a></div><span id="v9973398" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973398)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973398Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973398MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie
foto ungureanica [09.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973399">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973399"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973399">Şterge vot</a></div><span id="v9973399" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973399)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973399Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973399MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie
foto ungureanica [09.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie - modelul de aranjare a șervețelelor -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973400">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973400"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973400">Şterge vot</a></div><span id="v9973400" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973400)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973400Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973400MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie - modelul de aranjare a șervețelelor
foto ungureanica [09.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973401">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973401"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973401">Şterge vot</a></div><span id="v9973401" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973401)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973401Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973401MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie
foto ungureanica [09.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973402">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973402"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973402">Şterge vot</a></div><span id="v9973402" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973402)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973402Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973402MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie
foto ungureanica [09.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973403">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973403"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973403">Şterge vot</a></div><span id="v9973403" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973403)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973403Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973403MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie
foto ungureanica [09.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973404">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973404"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973404">Şterge vot</a></div><span id="v9973404" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973404)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973404Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973404MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie
foto ungureanica [09.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973405">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973405"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973405">Şterge vot</a></div><span id="v9973405" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973405)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973405Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973405MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie
foto ungureanica [09.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P17 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973406">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973406"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973406">Şterge vot</a></div><span id="v9973406" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973406)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973406Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973406MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie
foto ungureanica [09.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973407">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973407"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973407">Şterge vot</a></div><span id="v9973407" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973407)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973407Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973407MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie
foto ungureanica [09.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973408">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973408"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973408">Şterge vot</a></div><span id="v9973408" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973408)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973408Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973408MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie
foto ungureanica [09.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973409">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973409"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973409">Şterge vot</a></div><span id="v9973409" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973409)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973409Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973409MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie
foto ungureanica [09.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973410">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973410"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973410">Şterge vot</a></div><span id="v9973410" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973410)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973410Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973410MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie
foto ungureanica [09.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973411">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973411"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973411">Şterge vot</a></div><span id="v9973411" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973411)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973411Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973411MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie
foto ungureanica [09.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973412">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973412"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973412">Şterge vot</a></div><span id="v9973412" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973412)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973412Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973412MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie
foto ungureanica [09.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973413">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973413"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973413">Şterge vot</a></div><span id="v9973413" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973413)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973413Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973413MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie
foto ungureanica [09.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie -- foto by <b>ungureanica</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973414">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973414"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973414">Şterge vot</a></div><span id="v9973414" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973414)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973414Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973414MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [MAY-2018] Colecția Imperială de Argintărie
foto ungureanica [09.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[34] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.130901813507 sec