ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.05.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
LUNA
FEB-2018
colegi
13 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Un cer de stele dedesubt, deasupra cer de stele – Restaurant Kundler Klamm, Kundl

TIPĂREȘTE

Avand in vedere momentul in care aveam sa mergem la acest restaurant, titlul mi s-a parut cel mai potrivit pentru localizarea lui. Am stat si am ezitat in postarea urmatorului articol din lista si in final am decis ca va voi povesti despre acest restaurant, care este unul aparte atat in ceea ce priveste calitatea lui, dar mai ales pozitionarea prin peisajul ce il inconjoara. Acum in ceea ce priveste calitatea, ma puteti Invidia, dar pentru peisaj nu (deocamdata), asta deoarece eu am ajuns acolo pe intuneric incat doar stelele ne luminau drumul, soferul mergea prima data acolo, era o bezna de-ti puteai scoate ochii si ca sa va dati seama cam ce vedea soferul am sa va redau o bucatica din indicatiile pe care i le dadea pasagerul din dreapta care mai fusese pe acolo:

– Aici faci la dreapta, …... aici am zis!

- Acum mergi tot inainte… … in fine poti sa o iei si prin parcare daca asa vrei!

caci nu se vedea nimic si daca soferul a vazut o strada mai lata a crezut ca pe acolo e drumul, dar aia era o parcare.

Ne-am continuat drumul, un drum ingust incat nu stiu daca aparea o masina din fata cum ne descurcam si intr-un final (cateva minute) am ajuns la destinatie. Doar puteam intui frumusetea peisajului, apa care se auzea curgand pe langa acest loc, o liniste care era tulburata doar de veselia noastra (eram 13 colegi ce iesisem la o cina tematica-am sa va explic putin mai incolo de ce spun asta). Avand in vedere locul cautasem putin pe net sa vad cam cum arata ziua si mi s-a parut unul deosebit.

Ca sa ma repet totusi, este un loc izolat, seara este bine sa mergeti cu masina, si daca vreti sa fiti siguri ca veti manca acolo e bine sa faceti rezervare, daca la inceput erau ceva locuri libere, dupa cum erau aranjate msesele e clar ca toata lumea care venea acolo avea rezervare.

Din cate am inteles aici exista si pensiune (ca doar se numeste Gasthaus Kundler Klamm), nu am verificat, am sa fac lucrul acesta cand voi ajunge acolo in plimbare. Putin ca sa ma invidiati, daca plec la plimbare de la firma, in maxim o ora am ajuns.

Odata intrati in local am descoperit o atmosfera atat de placuta incat aveai senzatia ca ai ajuns la o casuta din povesti, un spatiu nu foarte inalt si nu foarte spatios, suficient cat sa incapa poate vreo 50 de persoane si totusi sa simti ca ai intimidate.

Mobilierul din lemn, pe bancute erau asezate blanite, scaunele frumos sculptate, o ambianta atat de placuta incat si daca nu as gasi loc mi-ar face placere doar ca am trecut pe acolo. Masa noastra ne astepta, frumos aranjata, cu fete de masa rosii si servete albe, apretate si care dadeau o nota aparte mesei, si apropo de servetele, arata cu adevarat ca isi respecta clientii, nu erau altfel de servetele de-mi era mila sa le folosesc pe acestea.

Mesele erau de asemenea infrumusetate cu vaze mici albe in care se afla cate un trandafir rosu. Deja sufletul meu era undeva la un nivel incantare deplina. Am revenit putin cu picioarele pe pamant cand ne-au venit meniurile. Meniurile nu stiu daca sunt din piele naturala sau ecologica, insa ceea ce am remarcat iarasi ca un lucru meritoriu, la final gasesti o lupa care sa nu ai nevoie de ochelari.

In alegerea meniului am intampinat greutati, nu pentru ca nu as fi avut ce sa comand ci dimpotriva, si aici am sa revin la cee ace spuneam la inceput, ca a fost o cina tematica, asta deoarece in perioada ianuarie – aprilie meniul avea ca tema vita, provenienta internationala: Uruguay, Australia, Austria, America, etc.

In meniu iti poti alege tara de provenienta si tipul de carne dorit, si asta platesti (si chiar platesti) alaturi de care primesti doua garnituri la alegere din cele doua categorii de garnituri propuse.

Normal (pentru ei) meniul este doar in germana astfel incat am apelat la colegi pentru alegere am ales cartofi gratinati si fasole verde. Normal, intai am ales bauturile, eu am mers in continuare pe bere neagra. Au inceput sa apara garniturile, asta a durat insa ceva deoarece intre timp se puneau si fripturile pe gratar, si chiar poti sa le supraveghezi deoarece gratarul se afla in restaurant chiar la intrare. Si tot la intrare se afla vitrina frigorifica in care se afla fiecare tip de carne prezent in meniu pentru a va face alegerea mai usoara (sau poate dimpotriva ????).

Si au inceput sa apara pe mese (ce am vazut e in zona mea) cartofi prajiti prezentati foarte frumos in cornete aparent din ziar, proptite in suporturi (dar voiam altceva decat cartofi prajiti), ditamai farfuria cu salata, si apare si o farfuriuta micuta si delicata cu cartofii mei gratinati (o portie cat pumnul meu). Atunci m-am gandit oare unde mi-o fi fost mintea de am cerut asta in loc de cartofi prajiti, dar in fine, nici felul doi nu ma entuziasma prea mult, mai bine ceream o salata, dar sa zicem, nadejdea mea era in friptura (apropo si aici iti putea alege felul in care sa fie pregatita, eu am vrut sa fie mediu prajita). Au aparut pe un platou si 5 sosuri pentru friptura, pe baza de piper, ardei, hrean …... in fine, feluri, normal ca le-am incercat pe toate si erau excelente.

Si a venit si fasolea mea, intr-o craticioara ceramica, foarte draguta prezentarea si nu numai si pot spune ca surpriza mea cea mai mare a reprezentat-o aceasta fasole, care nu era pregatita oricum ci era trasa (cred ca in unt) si cu ceva bacon. Nu cred ca am mancat vreodata fasole verde pregatita intr-un fel mai bun ca acesta (inca nu am incercat sa fac acasa insa trebuie), iar cartofii gratinati, o nebunie, iar portia poate ca parea mica dar era atat de consistenta incat daca mancam doar garniturile si ma saturam. Normal, la inceput nu mai vorbea nimeni, dar dupa ce ne-am ostoit putin pofta am inceput sa comentam fiecare bucatele alese. Nu a fost nimeni nemultumit, ci din contra toti am spus ca vom reveni anul viitor (se pare ca vita aceasta este in meniu in fiecare an in perioada mentionata).

Nu puteam lasa toaleta neverificata si exact aceeasi reactie de admiratie pentru gospodarii locului.

A urmat un nou moment de cumpana pentru mine, sa iau sau nu desert, si cum sunt o fire slaba (am zis doar fire, nu statura) am ales desertul perfect, cireasa de pe tort (adica nu asta am ales) …. am ales un fel care se numea (cine stie germana poate traduce mai corect, desi aproximativ se intelege totul):

- Tonkabohnen-Crème brulee mit eingelegter Grapefruit und Mango-Passionsfrucht-Sorbet.

Dupa cum o sa vedeti in pozele facute de mine (meniul nu este cu poze deci ceea ce primesti este o surpriza), astfel incat momentul in care am primit desertul a fost de WOW! si sper ca asta sa fie si reactia voastra, sorbetul era fin si iti oferea un parfum aparte, apoi crema de zahar ars (sa o numim asa) facea ca papilele gustative sa o ia razna pentru ca mai apoi bucatile de grapefruit asezonate si ele cu ceva ierburi aromate sa-ti ofere o senzatie de racorire.

In ceea ce priveste plata, aceasta s-a facut individual deja m-am obisnuit cu asta, si nu a fost wow! pentru ca vazusem preturile, poate e wow pentru voi, pe bon a fost 47.20 euro, mult chiar si pentru ei insa va asigur ca a meritat totul pana la ultimul cent.

Si ca sa nu uit, si aici la final am fost tratati cu un paharut de tarie. Am stat vreo 3 ore acolo dupa care am plecat spre casa, multumita de o seara reusita alaturi de colegi.

Daca as mai merge acolo? Spun un DA din tot sufletul, este un loc unde va puteti simti minunat, de abia astept sa si vizitez locurile si imi dau seama ca nu am spus nimic despre imprejurimi, ne aflam intr-un defileu, un traseu de cativa km, usor de facut din moment ce aici se pot plimba si familiile cu copii in carucioare, nu este insa drum asfaltat, dar este bine intretinut.

Vi-l recomand cu mare drag si voua si va invit sa vedeti si pozele si totodata aveti aici si adresa oficiala kundlerklamm.at/.


[fb]
---
Trimis de mishu in 27.05.18 18:09:44
Validat / Publicat: 28.05.18 06:11:29
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.

VIZUALIZĂRI: 698 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

22 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P22 Deci ce-ati zice daca ati primi asa ceva cand stiti cum arat =))?
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 41150 PMA (din 44 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

22 ecouri scrise, până acum

webmasterX [28.05.18 06:10:48] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în zona Kuffstein? , KUFSTEIN" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

iulian68 [28.05.18 06:15:03] »

Start vot! Foarte frumos si probabil foarte gustos! ????

DOINITA [28.05.18 08:28:59] »

Asa da, ce ai pus tu nu-ti deranjează papilele gustative deloc! Asta sa o crezi tu, ca eu am înghițit în sec, cel mai mult la fasole verde si la desert. Mai greu sa ajung acolo, dar nu se stie... Pana atunci nu pot decat sa-ti urez, sa-ti fie de bine si sa spun: Felicitări pt. review!

krisstinna [28.05.18 09:13:39] »

Mișulică, să va fie de bine, totul arată foarte frumos!

Zoazore [28.05.18 10:30:37] »

@mishu: Tonkabohnen-Crème brulee mit eingelegter Grapefruit und Mango-Passionsfrucht-Sorbet. = ” Creme brulee de Tonka cu grapefruit murat, mango și sorbet din fructele pasiunii” mi-a ieșit mie la zicere. Tonka sunt niște boabe ca de fasole, cu gust de cacao și de... zahăr ars. Nu știu cum e cu grapefruitul murat, eu fiind alergică la grapefruit.

Per ansamblu, totul pare Wow! De gust... nu mă-ndoiesc! Iar prețul pare-a fi pe măsură!

Să vă fie de bine și să mai repetați!

doinafil [28.05.18 11:09:16] »

@mishu: Că sunt stele deasupra, înțeleg, dar de ce și dedesubt?

Totul pare foarte gustos! Îți urez să mai repeți un așa răsfăț!

Am votat cu drag!

roth [28.05.18 11:59:40] »

Are omul putin timp sa citeasca ceva pe AFA si uite de ce da..., bine ca am apucat sa mananc ceva inainte. Local si locatie excelente dupa descriere si poze, meniu ales asa ca nu vad de ce sa nu revii si in "extra sezon" vita.

Felicitari, bune si iesirile astea tematice!

Mitica49 [28.05.18 14:54:21] »

@mishu: Totul arată bine: și interiorul localului și mâncarea chiar și galantarul din care lipsește carnea din România pentru că, bănuiesc, a fost cea mai solicitată și s-a terminat prima (sau, și aici îs sigur, nici n-a fost urmă p-acolo).

Să vă fie de bine, chiar dacă a trecut mult de atunci și, poate, ați mai repeta.

elviramvio [28.05.18 17:40:00] »

@mishu:

Cer de stele dedesupt, după tărie ?????! Da, de invidiat, de salivat, de... ???? Să-ți fie de bine!!

mishu [28.05.18 18:36:02] »

@iulian68: Multumesc frumos pentru lectura si aprecieri, si gustos a fost fara nici cea mai mica urma de indoiala.

mishu [28.05.18 18:38:51] »

@DOINITA: Sa stii ca de cate ori imi aduc aminte inghit in sec , cred ca nu numai pentru cei ce citesc astfel de articole este un supliciu ci ei ar trebui sa se gandeasca si la cei ce le-au scris, acestia deja rememoreaza cele intamplate si pe langa pozele care sa le aduca aminte mai au de suportat si amintirea gustului.

Multumesc frumos pentru aprecieri si lectura, o seara frumoasa.

mishu [28.05.18 18:41:20] »

@krisstinna: Ti-ar fi placut in mod sigur acolo chiar si asa pe seara, iar ziua ti-ar fi placut si mai mult iar pentru domnul C. ar fi fost simplu, cu masina mica ajungi pana acolo, nu trebuie sa te obosesti prea mult, iar de plimbat daca mai ai chef poti face stanga-dreapta cativa pasi.

Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri.

mishu [28.05.18 18:44:35] »

@Zoazore: Cam asa mi-a zis si mie prietenul Google, insa nu stiu cum vine grapefruit murat, ca nu era, dar combinatia era o nebunie, si in fine portia de grapefruit nu era foarte mare asa ca restul cred ca te multumea, iar sorbetul... ceva mai cremos nu cred ca am mancat... ba da, dar nu spun acum, ci mai incolo .

Pai poate repetam anul viitor, ca acum s-a inchis sezonul de astfel de fripturi .

Multumesc pentru vizita si aprecieri.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu [28.05.18 18:46:55] »

@doinafil: Pai daca aveam raul langa noi (putin sub noi chiar) ceva, ceva se mai vedea si pe acolo, ca era totusi o zi senina.

Daca am sa pot, am sa repet anul viitor, daca va mai organiza cineva o astfel de iesire.

Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri, o seara linistita.

mishu [28.05.18 18:49:31] »

@roth: Imi pare rau daca te-am supus la supliciu, promit sa nu mai fac... pana data viitoare .

In ceea ce priveste repetarea, nu stiu de ce, dar doar in aceasta perioada (asa cum se vede din afis) exista vita in oferta (in felul acesta si tipurile acestea si pot spune ca altceva nu iti era oferit), dar as repeta cu mare drag.

Multumesc pentru vizita si aprecieri.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mishu [28.05.18 18:51:46] »

@Mitica49: Cred ca varianta a doua a fost in meniu... lipsa, dar sa credem ca nu a fost pentru ca preferam sa o punem la noi pe piata , ce gluma am putut face.

Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri si pentru incurajarea de a mai merge pe acolo.

mishu [28.05.18 18:54:14] »

@elviramvio: Norocul meu ca taria se servea simbolic, desi cred ca as fi facut fata si la mai multa, oricum acasa mergeam cu masina deci nu era nici o problema.

De abia astept sa vina baietii mei sa merg acolo cu ei (nu cred ca la restaurant ci doar sa strabatem defileul).

Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri, o seara frumoasa.

elviramvio [28.05.18 18:55:42] »

@mishu:

????

Zoazore [28.05.18 21:57:53] »

@mishu: La cum arată, nu-i pericol! Că fructul e separat! La cum arată, e ca un compot!

Adică restaurantul ăsta e deschis doar ianuarie-aprilie, când servesc vită? Wow!

De bune, da, cred c-au fost bune, dar... mititele tare porțiile alea de friptură!

mishu [28.05.18 23:47:50] »

@Zoazore: Sa stii ca portia de friptura a mea am cerut-o mica, la 300 g, farfuria era mare sa ai loc sa tai friptura in ea, si asa cum am spus, la inceput mi s-a parut ca o sa mor de foame, dar zau ca de abia am mai comandat desertul, totul a fost bun si satios, nu mult si fara valoare.

Restaurantul este deschis (cred ca) tot anul, dar in perioada aia ala era meniul.

Si ca sa fiu cinstita, totul trebuie sa fie excelent ca sa te induri sa te duci acolo, e mai confortabil la doi pasi (nu ca ar fi prea multi pana acolo), insa aici mai am eu niste nelamuriri, se pare ca este deschis cumva doar seara.

Dupa ce am sa vizitez zona am sa vin cu un raspuns. O seara frumoasa.

RoxanaGRS [30.05.18 15:22:03] »

Foarte fain totul: și cabana, și peisajul, iar mâncarea nu mai spun... Rar citesc recenzii de restaurante, pentru că sunt pofticioasă și asemenea articole sunt un supliciu . Dar la tine știu că găsesc întotdeauna ceva deosebit. Îți doresc să ajungi și vara, sau măcar ziua, ca să te bucuri de peisaj. Chiar dacă nu au vită, au ei sigur ceva bun, măcar niște deserturi din alea șmechere și tot merită să te deplasezi acolo.

mishu [10.06.18 16:26:31] »

@RoxanaGRS: Multumesc pentru vizita si arecierei si pentru faptul ca ai indraznit sa il citesti .

Si eu astept sa vina vara sa vad locurile, cat despre restaurant nu stiu daca ne vom opri sa mancam pentru ca de acolo mai avem cam vreo ora de mers pe jos pana la gara si ne cam molesim, dar macar sa bem ceva racoritor ne vom opri, insa nu stiu exact ce vom face dar cu siguranta am sa va povestesc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, DOINITA, elviramvio, iulian68, mishu, Mitica49, roth, RoxanaGRS, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Kufstein? :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.074732065200806 sec
    ecranul dvs: 1 x 1