ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.04.2018
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: București
    ÎNSCRIS: 18.06.13
    STATUS: PRETOR
    DATE SEJUR
    SEP-2017
    DURATA: 20 zile
    familie cu copii
    2 AD. + 1 COPII

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 5 MIN

    Angkor Wat – paradisul inghitit de jungla

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE URM de aici

    Prima data am ajuns la Angkor Wat in prima zi de Cambodgia. Abia am apucat sa lasam bagajele la hotel ca am si pornit sa exploram si sa ne umplem de energie pozitiva in mareata jungla ce ascunde cu strasnicie secrete inimaginabile. Nu mai aveam rabdare.

    Prima oprire a fost la enorma casa de bilete. O sumedenie de ghisee facute pentru a nu te tine prea mult la cozi, vindeau bilete de o zi si abonamente de mai multe zile. Noi am luat abonament pe 3 zile si acesta a costat 63 de dolari de caciula (sau palarie de soare). Biletul ne permitea sa vedem oricate temple dorim in cele 3 zile de acces.

    Credeti-ma, 3 zile sunt aproape insuficiente pentru sumedenia de constructii ce se ascund prin jungla. Angkor Wat nu este un singur templu ci un complex de temple urias ce se intinde pe 15 km patrati (atat cat a fost pregatit pentru public, in rest este muuuult mai mare dar imposibil de vizitat). De la un templu la altul trebuie sa te deplasezi cu o masina, autobuz, tuk-tuk sau bicicleta. Nu iti recomand ultimele doua variante pentru ca sunt deschise iar caldura si umiditatea te vor dobora. Ia o masina inchisa si dotata cu aer conditionat altfel esti pierdut. Ia si un ghid caci el te va calauzi si numai asa vei reusi sa vezi multe si sa le intelegi.

    Nu te calici la ieftineli. Uita de bicicleta si tuk-tuk. Noi am avut autocar de lux dotat cu aer conditionat si cu o sumedenie de sticle de apa rece incluse in pret. Ghidul local a fost incredibil si ne-a povestit o sumedenie de lucruri despre locurile pe unde am umblat.

    Ei si uite asa, impodobiti cu biletele de intrare care aveau poza posesorului pe ele, am mers sa vizitam pentru prima data templul numit Angkor Wat, celebru pentru constructia impozanta cu 5 turnuri minunat impodobite cu sculpturi migaloase realizate cu deosebit talent artistic. Constructia reprezinta muntele sfant in mitologia hindusa si buddhista, muntele Meru din Tibet. Acest templu este singurul care niciodata nu a fost abandonat, aici oficiindu-se ceremonii buddhiste fara incetare, chiar si in perioada regimului criminalului Pol Pot, care se dorea a fi un regim ateu si ii pedepsea pe toti cei care oficiau ceremonii religioase. Templele din jurul lui Angkor Wat au fost inghitite de jungla si usor, usor, uitate, dar el a ramas in picioare, venerat, iubit, adorat si incredibil de frumos.

    Peretii exteriori dar si cei interiori sunt decorati cu peste 3000 de sculpturi reprezentand dansatoare Apsara, dansatoare celestiale (venite din ceruri) care dansau numai pentru rege sau zei. Se pare ca atatea si erau pe vremea respectiva, pe vremea maretului regat Khmer.

    Fiecare templu din complex este construit in felul urmator:

    - un templu principal incredibil de frumos langa care este un lac inconjurat cu ziduri de protectie pe toate laturile,

    - o curte mare patrata care inconjoara zidurile templului si in care existau constructii adiacente si locuinte (in curtea fiecarui templu puteau trai pana la 10-20.000 persoane!)

    - apoi alt gard de piatra care inconjura locuintele

    Gardurile din piatra erau construite pentru aparare si au niste porti superbe impodobite cu sculpturi migaloase. Langa acest templu se afla un lac in care minunata constructie se reflecta incredibil.

    Vizitatorul care patrunde in acest templu si se indreapta catre inima lui unde candva exista o statuie a lui Vishnu, (zeul creatiei in mitologia hindusa) practic paseste prin toate stadiile initiale ale creatiei universale si se purifica ca si cand ar fi renascut din pantecele universului. Complicat dar magnific nu?!

    Templul a fost construit de regele Khmer Suryavarman II care si-a dorit ca aceasta constructie sa ii fie mausoleu dupa moarte. El a murit in timpul unei batalii cu vietnamezii si nu a ajunsi niciodata sa isi gaseasca linistea eterna aici. Fiecare rege khmer avea statut de zeu printre supusii sai. Chiar si in timpul vizitei noastre, ghidul se inchina plecand capul cu mainile impreunate si cu genunchii putin indoiti de cate ori pronunta numele regelui khmer care a construit vreun templu sau de cate ori treceam pe langa un copac sfant impodobit cu panglici colorate.

    Templul este orientat catre vest, locul de origine al mortii. Constructia templului este realizata din bucati de piatra aduse de la peste 50 de km din muntele sfant Phnom Kulen. Se presupune ca pietrele au fost transportate pe rau cu plutele, ceea ce ar implica un volum de munca urias la scala gigantesca. Se spune ca pentru a construi numai acest templu din complex au fost folositi 300.000 muncitori si 6000 elefanti!

    Ca la orice templu nu ai voie cu umerii goi. Ai voie cu maneca scurta dar nu cu bretelute sau decolteuri generoase.

    In templu vei intalni si celebrii calugari buddhisti imbracati in robe portocalii. Culorile calugarilor contrastand cu peisajul gri si verde fac deliciul fotografilor si al pictorilor. Sunt foarte prietenosi dar trebuie sa te apropii respectuos de ei si sa le ceri permisiunea sa faci poze. Niciodata nu te vor refuza dar exista o conditie, sa nu ii atingi deloc! Energia ta nu este pura si daca ii atingi vor trebui sa se supuna unor ritualuri lungi de purificare. Deci evitati atingerea.

    La acest templu vei ajunge obligatoriu si dimineata devreme pentru a vedea rasaritul incredibil deasupra turnurilor. Dimineata la 4 se da desteptarea pentru ca la 5 sa ajungi in jungla. Ti se pregateste pachetel cu micul dejun de la hotel si esti imbarcat in autocar. Aventura este incredibila, unica. Vei merge prin jungla la lumina telefonului alaturi de sute de alti oameni. Undeva in intuneric se aud incantatiile calugarilor. Greierii, pasarile si poate cate un fulger ratacit iti vor face compania sonora. Clinchet de clopotei in bataia vantului iti gadila urechile. Ai ajuns pe malul lacului unde dai din coate sa prinzi o pozitie din care sa poti fotografia culorile rasaritului fara sa prinzi capul cuiva in imagine.

    Deodata jungla se insufleteste. Pala de vant aduce cu ea strigat de maimute si de pasari care se trezesc si cerul se lumineaza mai intai cu roz, apoi cu portocaliu, mov, verde, albastru….rosu…... si iarasi auzi incantatiile si greierii. Este ceva incredibil si cu toate ca esti praf de oboseala de la noaptea petrecuta cu noii prieteni la terasele zgomotoase, nu ai voie sa ratezi asa ceva!

    Acum te las in compania filmelor realizate aici ca sa ai o idee despre aceasta minune a lumii.

    Rog webmasterul sa adauge urmatorul film: youtube

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de buterfly* in 02.04.18 09:21:56
    Validat / Publicat: 02.04.18 10:28:42
    INFO ADIȚIONALE
    • A fost prima sa vizită/vacanță în ASIA - ALTE LOCURI

    VIZUALIZĂRI: 2053 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (buterfly*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P07 de prin curte adunate
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 34400 PMA (din 36 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    6 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [02.04.18 10:28:13]
    »

    Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [02.04.18 13:28:15]
    »

    @webmasterX: MULTUMESC WEBMASTER

    Carmen Ion
    [02.04.18 15:31:50]
    »

    @buterfly: Ce experiență extraordinară!

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [02.04.18 16:23:54]
    »

    @Carmen Ion: multumesc pentru vizita si aprecieri! Intr-adevar este ceva deosebit, o senzatie unica, un loc incredibil

    adrianbogdan
    [02.04.18 19:51:53]
    »

    Bravo fluturasule!

    Ai luat si baiatul, vai!

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [03.04.18 07:05:02]
    »

    @adrianbogdan: multumesc pentru vizita si aprecieri! Pai sigur ca l-am luat, de acum e timpul pentru explorat si invatat! I-a placut foarte mult!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    adrianbogdan, buterfly*
    Alte impresii din această RUBRICĂComplexul de temple Angkor Wat:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.04974102973938 sec
    ecranul dvs: 1 x 1