76949 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Seul și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
02.04.2017
DE
Avatar mprofeanu
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Piteşti
înscris/ă în 19.06.11
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
SEP-2016
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Memorialul Războiului Coreean din Seul, memorialul unei permanente drame …


Urmare de aici

Un obiectiv care m-a impresionat în mod deosebit în sejurul meu din Seul a fost Memorialul Războiului Coreean. Dedicat Războiului din Coreea de la începutul anilor 1950 este un memorial unic prin ceea ce transmite poporului coreean, tuturor celor ce îl vizitează...

Ca de obicei am mers la muzeu cu metroul. Am plecat de la hotel în jurul orei 08:00 și din Stația Anguk am mers pe Linia 3 pâna la Stația Yaksu de unde pe Linia 6 am mers până la Stația Samgakji, plimbarea durând în total circa 30 de minute. Pe ieșirea 12 am ajuns în 5 minute la muzeu, pe indicatoare. Am ținut neapărat să văd acest muzeu așa cum am văzut în altă zi și Muzeul Închisoare Seodaemun unde soldații japonezi au torturat și apoi au executat adepți ai mișcării de independență coreene. Țara a fost sub ocupație japoneză din 1910 până în 1945. Dacă mai vedeam și zona DMZ aveam o vedere de ansamblu a istoriei recente, atât de zbuciumate a acestui temerar popor. Dar n-a fost să fie ….

Războiul din Coreea este poate cel mai dureros război din istoria omenirii, război fratricid pornit, în iunie 1950, când Coreea de Nord a invadat Coreea de Sud. În 1945, la sfârșitul celui de-al doilea război mondial, Coreea a fost împărțită în două regimuri diferite, comunist în nord, capitalist în sud, cu guverne separate, ambele pretinzând a fi guvernul legitim al tuturor coreenilor, nici o parte neacceptând granița dintre ele, trasată de-a lungul paralelei 38, ca permanentă.

Sprijinită de China Comunistă și de Uniunea Sovietică, Coreea de Nord a invadat sudul, a ocupat capitala Seul și după câteva luni doar o mică zonă de lângă Busan a rămas și s-a menținut liberă datorită intervenției trupelor ONU. Este primul război la care a participat ONU cu trupe din 21 state membre, printre care și Japonia, dușman permanent și ocupant al Coreei. După 3 ani de lupte crâncene s-a ajuns, în iulie 1953, la semnarea unui armistițiu, fără a se semna și un Tratat de Pace. S-a creat atunci Zona Coreeană Demilitarizată, DMZ, pe care nu am reușit să o văd, dar despre care a scris @glcitizen, vezi impresii. Conflictul dintre cele două țări s-a mutat în această zonă, permanent aici având loc ciocniri cu pierderi de vieți omenești.

Pentru a comemora acest război și pe eroii pieriți în timpul lui, pentru a comemora întreaga viață militară a Coreei, de sute de ani, s-a construit un impunător Memorial al Războiului.

Memorialul Războiului din Coreea, unul din cele mai mari memoriale din lume, a fost deschis în iunie 1994 pe amplasamentul fostului Comandament al Armatei. Pe o suprafață de circa două hectare sunt prezentate în mai multe clădiri și în aer liber peste 13.000 de artefacte, în interior arme și echipamente de luptă din timpurile vechi până în perioada modernă, tablouri de câmpuri de luptă, imagini de războinici, display-uri și diorame imense iar afară, în jurul clădirii, arme mari și monumente cu dedicație.

Este deschis zilnic, mai puțin lunea, între orele 09:00 și 18:00, accesul fiind liber.

În aer liber sunt expuse vehicule, tancuri, artilerie terestră, aeronave, vehicule blindate, tunuri și nave de război, submarine, rachete, radare utilizate în Al Doilea Război Mondial, în Războiul din Coreea și Războiul din Vietnam. Câteva avioane și vase de luptă pot fi vizitate și în interior. Este o zonă foarte bine explicată cu plăcuțe informative la fiecare exponat prezentat și sunt atâtea, timp să fie... Totul este impresionant, formând un tot unitar și cu monumentele dedicate războiului fratricid din parcul muzeului.

Monumentul Războiului Coreean, o sabie de bronz și un copac al vieții, simbol al spiritului războinic, respectiv al păcii și prosperității poporului coreean. Piedestalul, o barcă de piatră stilizată, reprezintă spiritul național și dorința coreeană de unificare, zidul de piatră creează relieful țării, iar cele 38 de personaje reprezintă participanți din toate țările la acest război. Un alt monument este Turnul Ceasul Păcii, un turn alcătuit din arme și bucăți de arme ruginite, culese de pe câmpurile de luptă, în vârful cărora se află un ceas, oprit, ceas care va bate din nou la reunificarea Coreei, dar marea dramă a poporului coreean este reprezentată de Statuia Fraților. Este povestea reală a doi frați care au luptat în Războiul Coreei, cel mare ofițer în armata din sud, cel mic soldat în nord și care s-au întâlnit întâmplător pe câmpul de luptă. Îmbrățișarea lor exprimă împăcarea, dragostea și iertarea și pot spune că m-a impresionat profund … În parc se află și Clopotul Păcii așezat pe un postament pe care sunt desenate steagurile țărilor participante la războiul de eliberare.

Am început plimbarea printre avioane, tancuri, transportoare de rachete, tunuri... Ne-am oprit să vizităm un vas de război, care, după cum arăta, cred ca era funcțional și acum. Am fost în cabina de comandă și pe punte, printre instrumente marinărești și arme. Am urcat să vedem pe afară cabina de comandă a celui mai mare avion expus, USAF B-52, bombardier american subsonic. Pozele vorbesc …...

Interiorul este amenajat într-o clădire cu 3 nivele în 6 secții și o a șaptea secție în Muzeul Copiilor, pe care nu l-am văzut. Nu există muzeu mare în Seul să nu aibă secție destinată copiilor.

Am intrat în clădire pe la nivelul 2 în impresionantul hol ce găzduiește Toba Apărării Naționale, o tobă uriașă pe care este pictat tigrul, curajul armatei coreene. Prin el am ajuns la

Sala Memorială, prima secție a muzeului, sală de recunoștință față de strămoșii care și-au dedicat și sacrificat viața pentru țară, unde sunt expuse sculpturi, basoreliefuri și picturi murale ce reprezintă efortul acestora pentru învingerea greutăților și lupta lor pentru unitatea și veșnicia națiunii. Joc minunat de lumini! A doua secție Istoria războiului prezintă istoria rezistenței coreenilor la agresiunile străine din perioada preistorică până în perioada colonizării japoneze. Sunt expuse diferite echipamente militare, relicve și documente de război.

Războiul Coreean, a treia secție a muzeului, se întinde pe mai multe săli. În Sala Condițiile Războiului Coreean sunt expuse înregistrări istorice legate de independență, de scindarea coreeană și de pregătirile Coreei comuniste pentru invazie, Sala Invazia Sudului prezintă cu ajutorul dioramelor, al panourilor explicative, al unor imense display-uri lupte terestre, aeriene sau navale de la începutul războiului, prezența trupelor ONU. Sala Conducerea Războiului Coreean expune vizitatorilor tacticile și strategiile militare adoptate de șefii militari și obiectivele liderilor. Alte săli, Avansarea spre Nord, Intervenția Forțelor Chineze, Armistițiul cred că nu mai trebuie prezentate, aș spune doar că semnarea armistițiului de către comandantul forțelor ONU și cei ai armatelor chineză și nord coreeană este prezentă printr-o foarte realistă dioramă și că pe un ecran, zic eu, unic rulează imagini din război și din muzeu. În a treia secțiune este prezentată participarea ONU la acest război, forțele armate din țările participante, sprijinul Consiliului de Securitate. Cea mai impresionantă a fost, pentru mine, Lacrima, o operă de artă de forma unei lacrimi, imensă, suport pentru o mie trei sute de plăcuțe de identificare ale soldaților ONU căzuți în lupte, pios omagiu, simbol de respect… Tot aici sunt imense diorame cu modul în care coreenii au fost ajutați pentru a reconstrui țara. Lecții de viață….

Expoziția Relicve Donate, a patra secție a muzeului nu mai are nevoie de prezentare, aș vrea să spun doar că exponatele sunt unice și spun povești personale, emoționante despre participanții la război.

A cincea secție, Forțele expediționare, arăta cel mai bine recunoștința Coreei față de ajutorul ONU prin participarea trupelor coreene în cadrul misiunilor ONU din Vietnam, participare la Războiul din Golf, la Forțele de asistență și menținere a păcii din Somalia.

Forțele Armate ROK este secția unde sunt prezentate Forțele Armate ale Republicii Coreea, de la înființarea lor până în prezent. Mi-a plăcut statuia Forțele Armate ROK în Slujba Poporului un aranjament cu civili și militari din corpurile armatei coreene, dar este interesantă și prezentarea Forțele Armate feminine.

Mă opresc aici cu “povestea”, voi mai spune câte ceva la pozele postate care vor completa și ele aceste descrieri. În interiorul muzeului erau zone pentru pozare cu trimiterea pozei prin email. Am văzut niște tineri și nu ne-am abținut și ne-am pozat și noi, fiecare în parte, cu decorul pe care ți-l puteai alege. În muzeu erau amenajate zone speciale cu scaune și ecran numite Cinema unde se prezentau în diferite limbi filme din secțiunea vizitată. La intrarea în fiecare secțiune erau scrise pe ecrane, pe touch screen-uri explicații în coreeană, engleză, japoneză și chineză.

Am ieșit pe indicatoare afară și ne-am oprit la cafeneaua muzeului, o clădire frumoasă, pentru a cumpăra câteva suveniruri dar și pentru a servi eu un ceai și soțul o cafea, amândouă cu gheață, era deja cald în Seul….

Plecând de la memorial mă întrebam cum a reușit poporul coreean să renască și să reconstruiască tot ce s-a distrus în acel război. Seul după război arăta aproape ca Hiroshima după bombardamentul atomic! Așa am văzut acolo, la muzeu…...

Cum au putut acei oameni care adunau ce se mai găsea folositor prin ruine să redevină oamenii amabili, deconectați și puși pe treabă pe care i-am întâlnit în capitala coreeană și nu numai. Poate așezarea ei între două mari puteri, China și Japonia, de care au trebuit să se apere permanent, sau poate războaiele purtate ce au plămădit un popor mândru, batăios, iubitor de libertate, dar și de viață…

Pentru cei ce vor mai multe informații adaug adresa web a memorialului warmemo.or.kr/newwm/eng/main.jsp, un site foarte prietenos, foarte ușor de urmărit, iar pentru cei care ajung în Seul recomandarea de a cuprinde în programul lor și acest impresionant obiectiv. Cu riscul de a plictisi voi mai scrie și alte reviewuri despre Seul, pe acest drag site care mi-a dat posibilitatea să îmi aștern amintirile ….

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de mprofeanu in 02.04.2017 19:33:04

Validat / Publicat: 02.04.17 21:46:31


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ASIA - ALTE LOCURI. A mai fost în/la: Singapore
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 736


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  59800 PMA (din 45 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[02.04.17 21:46:58]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

   ===

   Articol selectat ca fiind „de interes turistic crescut” (din punct de vedere al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[03.04.17 10:58:48]
» mesaj pers

   @webmaster: Mulțumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[03.04.17 12:05:42]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Este greu ca la un astfel de articol sa scrii un ecou, eu insa am sa incerc deoarece meriti felicitarile mele pentru un astfel de articol. De obicei lumea cand pleaca in concediu vrea sa se distreze, sa se relaxeze, vizitarea unui astfel de muzeu inseamna o incarcatura emotionala deosebita.

   Acesta este un muzeu pe care nu il vizitezi de placere ci din respect pentru tot cei care au facut ca acest muzeu sa existe.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- krisstinna
[03.04.17 13:42:50]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Emoționant.

   Te intrebi cum au reușit ei? Dar alții?

   Simplu: își iubesc țara, chiar dacă umblă cu miere nu o halesc pe toată, își ling poate degetele... un pic.

   Ideea mea e că dacă toate țările civilizate ar sta pe loc, cu dezvoltarea zic, nici peste o sută de ani nu i-am ajunge:(

   Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[03.04.17 21:27:40]
» mesaj pers

   @mishu: Mulțumesc frumos pentru vizită și ecou!

   Ai dreptate așa cum muzeul este conceput pentru amintire și comemorare, și vizitele se fac tot pentru aceste scopuri.

   Sunt mulți turiști din țările participante la forțele ONU care vin să viziteze acest muzeu. Interesant este că sunt și mulți chinezi care îl vizitează.

   Pentru coreeni mai are și un scop educativ, dovadă fiind grupurile de copii care îl vizitează și nu numai.

   Pentru turiștii străini ajută mult la cunoașterea istoriei acestui popor...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- mprofeanu
[03.04.17 21:41:37]
» mesaj pers

   @krisstinna: Mulțumesc frumos pentru vizită și ecou!

   Bine ai grăit despre miere!!...

   Vom înainta și noi! oare? Niciodată să nu spui niciodată!... :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[59] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea văzut din lateral, înconjurat de Iazul Oglindă -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 02.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av844403">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv844403"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=844403">Şterge vot</a></div><span id="v9844403" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(844403)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f844403Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e844403MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea văzut din lateral, înconjurat de Iazul Oglindă
foto mprofeanu [02.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea, Recunoștință țărilor care au luptat alături de Corea de Sud -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 02.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av844404">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv844404"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=844404">Şterge vot</a></div><span id="v9844404" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(844404)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f844404Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e844404MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea, Recunoștință țărilor care au luptat alături de Corea de Sud
foto mprofeanu [02.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea, Turnul Ceasul Păcii, ceasul va bate din nou când Coreea se va unifica -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 02.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av844405">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv844405"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=844405">Şterge vot</a></div><span id="v9844405" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(844405)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f844405Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e844405MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea, Turnul Ceasul Păcii, ceasul va bate din nou când Coreea se va unifica
foto mprofeanu [02.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea, Statuia Fraților, povestea reală a doi frați coreeni aflați în tabere inamice -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 02.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av844406">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv844406"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=844406">Şterge vot</a></div><span id="v9844406" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(844406)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f844406Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e844406MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea, Statuia Fraților, povestea reală a doi frați coreeni aflați în tabere inamice
foto mprofeanu [02.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea, Monumentul Războiului Coreean, o sabie și un copac al vietii -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 02.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av844407">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv844407"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=844407">Şterge vot</a></div><span id="v9844407" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(844407)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f844407Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e844407MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea, Monumentul Războiului Coreean, o sabie și un copac al vietii
foto mprofeanu [02.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea, Clopotul Păcii cheamă omenirea la pace și unire -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 02.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av844408">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv844408"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=844408">Şterge vot</a></div><span id="v9844408" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(844408)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f844408Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e844408MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea, Clopotul Păcii cheamă omenirea la pace și unire
foto mprofeanu [02.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea, Stela Regelui Gwanggaeto cel Mare, copia celei construite de fiul său, la mormântul aflat în China -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 02.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av844409">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv844409"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=844409">Şterge vot</a></div><span id="v9844409" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(844409)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f844409Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e844409MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea, Stela Regelui Gwanggaeto cel Mare, copia celei construite de fiul său, la mormântul aflat în China
foto mprofeanu [02.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea, cel mai mare avion expus, USAF B-52, bombardier american subsonic -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 02.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av844410">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv844410"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=844410">Şterge vot</a></div><span id="v9844410" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(844410)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f844410Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e844410MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea, cel mai mare avion expus, USAF B-52, bombardier american subsonic
foto mprofeanu [02.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea, Aceste tancuri au luptat in războiul Coreean -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 02.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av844411">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv844411"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=844411">Şterge vot</a></div><span id="v9844411" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(844411)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f844411Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e844411MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea, Aceste tancuri au luptat in războiul Coreean
foto mprofeanu [02.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea, Armamentul apără pacea -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 02.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av844412">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv844412"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=844412">Şterge vot</a></div><span id="v9844412" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(844412)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f844412Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e844412MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea, Armamentul apără pacea
foto mprofeanu [02.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea, Artileria antiaeriană supravegheză cerul coreean -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 02.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av844413">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv844413"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=844413">Şterge vot</a></div><span id="v9844413" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(844413)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f844413Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e844413MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea, Artileria antiaeriană supravegheză cerul coreean
foto mprofeanu [02.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea, Muzeul Copiilor -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 02.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av844414">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv844414"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=844414">Şterge vot</a></div><span id="v9844414" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(844414)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f844414Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e844414MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea, Muzeul Copiilor
foto mprofeanu [02.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea, Și ele au luptat -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 02.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av844415">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv844415"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=844415">Şterge vot</a></div><span id="v9844415" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(844415)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f844415Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e844415MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea, Și ele au luptat
foto mprofeanu [02.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea, Forțele Aeriene ale ROK -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 02.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av844416">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv844416"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=844416">Şterge vot</a></div><span id="v9844416" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(844416)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f844416Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e844416MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea, Forțele Aeriene ale ROK
foto mprofeanu [02.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea, Pe puntea vasului de război -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 02.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av844417">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv844417"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=844417">Şterge vot</a></div><span id="v9844417" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(844417)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f844417Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e844417MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea, Pe puntea vasului de război
foto mprofeanu [02.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea, În cabina de comandă totul este real -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 02.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av844418">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv844418"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=844418">Şterge vot</a></div><span id="v9844418" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(844418)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f844418Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e844418MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea, În cabina de comandă totul este real
foto mprofeanu [02.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea, vasul de război pe care l-am vizitat -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 02.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av844419">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv844419"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=844419">Şterge vot</a></div><span id="v9844419" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(844419)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f844419Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e844419MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea, vasul de război pe care l-am vizitat
foto mprofeanu [02.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea, Și-au făcut datoria în urmă cu 60 de ani, acum se odihnesc -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 02.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av844420">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv844420"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=844420">Şterge vot</a></div><span id="v9844420" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(844420)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f844420Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e844420MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea, Și-au făcut datoria în urmă cu 60 de ani, acum se odihnesc
foto mprofeanu [02.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea, Expoziția din aer liber văzută de sus de pe vasul de război, un mic avion față de USA Force Air -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 02.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av844421">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv844421"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=844421">Şterge vot</a></div><span id="v9844421" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(844421)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f844421Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e844421MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea, Expoziția din aer liber văzută de sus de pe vasul de război, un mic avion față de USA Force Air
foto mprofeanu [02.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea, Câteva din monumentele memorialului -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 02.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av844422">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv844422"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=844422">Şterge vot</a></div><span id="v9844422" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(844422)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f844422Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e844422MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea, Câteva din monumentele memorialului
foto mprofeanu [02.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea, O parte din steagurile țărilor care au luptat alături de Corea de Sud, în spate este Galeria de Comemorare a celor căzuți în luptă sau a celor dispăruți -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 02.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av844423">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv844423"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=844423">Şterge vot</a></div><span id="v9844423" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(844423)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f844423Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e844423MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2016] Seul, Memorialul Războiului din Coreea, O parte din steagurile țărilor care au luptat alături de Corea de Sud, în spate este Galeria de Comemorare a celor căzuți în luptă sau a celor dispăruți
foto mprofeanu [02.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[59] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.184718132019 sec