ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.03.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Tecuci [GL]
ÎNSCRIS: 29.05.17
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
FEB-2018
DURATA: 10 zile
familie cu copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Coonoor - dragoste de ceai și tradiții

TIPĂREȘTE URM de aici

Buna ziua dragii mei!

Calatoria mea in India se datoreaza unei invitatii la o nunta. Si fiindca nu eram capabila sa refuz asa experienta iata-ma prin decembrie cumparand bilete, prin ianuarie facand rezervari pe la hoteluri si intrand in panica in legatura cu vaccinurile, pe care in final, dupa o apriga cercetare am decis sa nu le fac (sunt si multe contraindicatii) deoarece traseul pe care il stabilisem si ceea ce urma sa facem nu presupunea sa mancam in strada sau sa stam in locuri ciudate.

Prima noastra destinatie a fost Coonoor, in zona Tamil Nadu zona renumita pentru plantatiile de ceai si nu numai.

Am ajuns la amiaza, dupa un drum lung, dupa 3 curse cu avionul si vreo 2 ore cu masina. Primul soc - traficul. Dom'le eu cred ca astora cand si daca le face RAR-ul cred ca le verifica claxonul. Ca faci dreapta- claxonezi, ca faci stanga- claxonezi, ca vrei sa te bagi in vreo depasire periculoasa sau nu- claxonezi. Se claxoneaza intr-un mare fel. Deci claxonul e toata treaba. Asa ca... sa nu mai aud de traficul din Bucuresti. Ala e "soft".

Pe Coimbatore (aeroportul cel mai apropiat de Coonoor) aerul era irespirabil. Spre munte insa totul a devenit de vis. Peisaje fantastice, maimute odihnindu-se la soare, indienii multi si imbracati foarte colorat. Am avut senzatia ca in India sunt mai multe culori decat oriunde in lume. Explozie de culoare.

Odata ajunsi la destinatie am fost placut surprinsa de locatie. McIvor este un conac construit de colonistii britanici in 1901, iar cei care il au in administrare au pastrat intacta arhitectura si specificul. O pajiste imensa, verde, cu vegetatie exotica, iar in jos o priveliste magnifica- COONOOR-ul si plantatiile de ceai. Interiorul conacului pastreaza autenticitatea inclusiv in camere (o sa fac un review separat despre cazari). Noi am fost cazati aici si tot aici a avut loc si nunta. Pe pajiste 100 de negri mititei au intins corturi, le-au ornat cu tot soiul de minunatii iar in seara urmatoare eram uluita de rezultat. poarta de la intrare a fost ornate cu flori, babane, portocale, frunze de eucalypt si altele, toate avand cate un simbol.

Pentru noi din acest moment a inceput nunta traditionala hindusa usor adaptata avand in vedere ca mireasa este romanca, dar tot 3 zile si 3 nopti a durat.

Am avut parte de tot ceea ce inseamna traditii indiene, de la Swaagatam la aarti, de la mehndi- pictat cu henna pe maini si picioare (am experimentat pe maini si a fost waw) la bindi (bifat si asta).

La momentul sosirii in camera ne asteptau vesminte traditionale si bijuterii specifice, iar a doua zi am fost aranjata de o doamna priceputa sa-mi imbrac saree-ul. La prima vedere este foarte simplu dar, crediti-ma, m-am straduit si tot nu am prins smecheria. In final aratam din pieisaj.

Vreau sa va spun ca nu am vazut atatea flori in viata mea. Flori in par, flori pe mese, flori in cadrul ceremoniei de casatorie...

Cand au inceput sa vina invitatii am ramas fara cuvinte. Va spuneam de o explozie de culori. Saree-uri care mai de care mai sophisticate, matasuri si imprimeuri fabuloase, bijuterii de nu-ti mai puteai lua ochii.

Ceremonia a fost in limba sanscrita si totul se invarte in jurul focului sacru, care este principalul martor al casatoriei, alaturi de familie si prieteni. Pe scena pe care a avut loc ritualul atat mirii cat si familia au urcat desculti. De la inconjurarea focului sacru de sapte ori la deslusirea de catre mire a propriului nume in complicata pictura cu henna a miresei (un fel de cine calca pe cine in biserica) tin sa va spun ca am gasit foarte multe asemanari cu ritualul crestin din cadrul nuntilor.

Dupa ceremonie a venit randul petrecerii. Si a fost una pe cinste. Cu muzica autentica, cu dans si multa voie buna.

A doua zi am luat-o de la capat :)

Dupa trei zile si nopti ca in povesti am plecat sa exploram Coonoor-ul in lung si-n lat.

Pitoresc din toate punctele de vedere. M-au fascinat plantatiile de ceai. Cat vedeai cu ochii plantatii mai tinere sau mai vechi, de la verde crud la verde intens, frumos randuite pe coline… idilic. Am aflat cum se recolteaza si se prelucreaza ceaiul. Stiati ca practic atat ceaiul alb, cel negru, cel verde si masala se fac din aceeasi planta? Ei bine… da. Doar ca pentru fiecare se folosesc frunze diferite, in sensul ca din cea mai mica, cea mai pura se face ceaiul alb, din frunza mijlocie ceaiul verde si din cea mai mare ceaiul negru. Din restul frunzelor de fabrica masala… o amestecatura cum s-ar zice, dar delicios.

Nilgiri Mountain Railway- celebra statie construita in 1908 de catre colonistii britanici nu mai arata ca in povesti deoarece s-a construit mult in imediata ei apropiere. Dar pentru cei care ii stiu istoria si faptul ca din 2005 a fost inclusa in patrimoniul Unesco e de privit cu alti ochi. Sau prin ochii celor care au vazut multe filme indiene (atunci am regretat ca nu vazut nici macar “A passage to India”)

Am urcat spre Dolphin Nose, Lamb’s rock si cascada Katary dar din pacate, fiind destul de tarziu si fiindca ceata incepuse sa coboare nu am avut mare vizibilitate.

Sim’s Park se afla exact in mijlocul Coonor-ului, la o altitudine de 1780m si se intinde pe 12 ha. O minunatie pentru amatorii de plimbari in aer liber si pentru iubitorii de plante exotice. Ne-am plimbat printre copaci foarte inalti si batrani, flori diverse, ferigi de toate natiile, arbusti intre cei mai diversi, toate frumos ingrijite pentru a-ti bucura simturile. Exista si barcute pentru cine vrea sa faca o plimbare pe lac.

Pai foame sa nu ni se faca dupa atata umblet si degustari de ceai? Dar despre asta va povestesc altadata.

Mi-a placut Coonoor-ul cu atat mai mult cu cat nu este o destinatie comerciala, cu cat aerul e mai respirabil decat marile orase si recomand cu mare drag.


[fb]
---
Trimis de Lorisca in 07.03.18 14:01:44
Validat / Publicat: 07.03.18 15:27:02
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ASIA - ALTE LOCURI.

VIZUALIZĂRI: 3493 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Lorisca); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Chiar am simtit autenticitatea sari-ului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 36300 PMA (din 28 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

webmaster87
[07.03.18 15:28:07]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "India, între mit şi realitate, #Excursii INDIA - INDIA" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

=====

Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 94&ridAnt=84869

Costi
[07.03.18 15:35:35]
»

Interesantă destinație și, probabil, foarte exotică!

Se pare însă că nu l-ai citit pe Mircea Eliade, cu al său roman celebru, Maitreyi, pentru că altfel nu îmi explic de ce, deși cuvântul sarí (cu accent pe „i”) este unul consacrat în dicționarele românești, ai preferat forma englezească (saree) a acestui cuvânt indian.

Îți recomand cu căldură romanul!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
HYUNDA-I
[07.03.18 16:02:09]
»

Doamna m-ati fascinat. Citind aceste rânduri parca eram intr-un film indian. Ceva photo sa ne dumerim mai bine...

LoriscaAUTOR REVIEW
[07.03.18 18:08:53]
»

imediat vin si fotografiile

LoriscaAUTOR REVIEW
[07.03.18 18:15:02]
»

@Costi: @Costi: frumoasa observatie. Probabil ar trebui sa recitesc Maitreyi. E adevarat... nu am mai pus mana pe el din liceu... si au trecut ceva ani????

webmasterX
[07.03.18 19:06:36]
»

@Lorisca: Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.

piti
[07.03.18 19:11:27]
»

Doar 3 fotografii?!?!?!

LoriscaAUTOR REVIEW
[07.03.18 19:13:08]
»

@piti: nu reusesc sa incarc mai multe. Insist????

webmaster
[07.03.18 22:19:07]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

krisstinna
[07.03.18 22:23:59]
»

@Lorisca: Ce frumușică ești!

Bravo! Am citit cu plăcere, foarte interesant totul, ceva nou pentru mine, acestă nuntă.

Eu sigur refuzam invitația, e un loc mult prea îndepărtat si ciudat pentru mine

LoriscaAUTOR REVIEW
[07.03.18 22:31:30]
»

@krisstinna: Multumesc! A fost intr-adevar o experienta minunata. Recitind postarea imi dau seama ca mai aveam multe de povestit. Experienta a fost incredibila.

Povestea inca nu s-a terminat...

neimportant
[09.03.18 16:44:05]
»

Mi-a plăcut! Exotismul este fascinant, trăirile intense. Cred că ați trecut totuși "pe repede înainte". Prea scurtă a fost povestea, aștept continuarea cu detalii, aveți potențial. Frumos vă mai șade în sari!

Acu'că tot s-a deschis cutia Pandorei, ... cum a mers daru' la nuntă? Or fost mulțămiți mirii? Au la dânșii nu se obișnuiește?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
LoriscaAUTOR REVIEW
[09.03.18 20:45:30]
»

@zapacitu: Ma onorati!

Pai a fost pe repede inainte ca nu doream sa plictisesc dar cu asa incurajari promit mai mult????.

Ehe... cu daru' e iar o poveste tare draguta, in sensul ca obiceiul e ca, oricare e suma daruita (si crede-ma e absolut simbolica- gen 1001 rupii, adica vreo 60 ron) sa fie si un banut ????. Adica acel 1 din coada are mare insemnatate.

La partea asta nu am gasit asemanari cu obiceiurile noastre de nunta

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
HYUNDA-I, Lorisca, neimportant, piti, Rodel
Alte impresii din această RUBRICĂCircuite prin India:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.53752398490906 sec
    ecranul dvs: 1 x 1